Şimdi Ara

TÜM AMD KULLANICILARI BURAYA NEDEN AMD KULLANDIĞIMIZI İNTELCİ ARKADAŞLARA ANLATALIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: destroyer8206

quote:

Orjinalden alıntı: uzunoglan

Bu konudan sıkılmışsın ama tartışılması için konu açıyorsun Ey Allah'ım yaa..

Bıktığım felan yok tahammül edemiyorum neden herkes amd kullanan biri gördüklerinde alaycı bir tavır takınıyor anlamıyorum benim sıkıldığım nokta bu ben forum açıyorum yaptığım o.c denemelerini amd kullanıcıları ile paylaşıyorum intel kullanan bir arkadaşım ''neden amd kullanırlarki anlamıyorum 300 - 500 mhz o.c yapınca seviniyorlar'' gibi bir söylemde bulundu buna canım sıkıldı ve o yüzden hortlattım konuyu sanki amd kullanıcıları ezik pc kullanıyorlarmış izlenimi olmasını istemiyorum saygılar..........

kıskanıyorlar,

daha yeni c2d 4300 ümü sattım, amd ye geçtim
    millet sanki bamasının malını savunuyor, ikiside sırtımızdan geçinen yabancı firmalar
    şu an integer de AMD, FPU da intel iyi, ama her ikisi de yeterli

• quote:

Orjinalden alıntı: strafor

"PRATİKTE" Eşdeğer performans , daha ucuza sunulduğu için aldım. Kullanıyorum ve GAYET memnunum .

en özet haliyle çoğu amd kullanıcısının amd seçme nedeni...
  • AMD Turion X2 ZM-82 kullanıyorum 2 gündür

daha once de mobile sempron +3500 kullanıyordum

en büyük seçme nedenim arada kaloriferler yanmıyorken beni ısıtmaya yetiyor

yok ya hp mağduruyum ondan mecbur kullanıyorrum
  • duronla basladım amd kullanmaya

semprom 2200, anthlon 2500, 4800 x2 bırısban la devam edıyorum. 2.5@3.0 stabıl gunluk olarak kullanıyorum
  • boşa tırmalamayın,amd athlonlarda iyiydii..ama athlonlardan sonra resmen çuvalladılar,intel core2 duo gerçek bir devrimdi
  • Başımdan geçen bir olayı anlatayım.
    Eski bilgisayarımda AMD Athlon 64 3000+ vardı. Geçen yaz, bilgisayarımın performansını artırmak istedim. Bu neden AMD Athlon X2 6000 aldım. Ancak; bazı problemlerle karşılaştım. Call of Duty 4 ve Call of Duty 2 oynarken, problem çıktı. Bir anda FPS 10-20 arasına düşüyor, birkaç dakika sonra da 250 sabit değere ulaşıyordu(Ekran kartım Sapphire HD3870). Daha sonra problemin işlemcide olduğu anlaşıldı ve şu anki kullanmakta olduğum Intel Core 2 Quad 6600 takıldı. Şu an herhangi bir problemim kalmadı. Call of Duty 4 full detay 250+ Fps, Call of Duty 2 full detay 250 sabit Fps alıyorum. İşlemciyi değiştirmek, fazladan 300 YTL'me mal oldu; ancak buna değdi doğrusu.
  • Valla kasa toplarken bütçem kısıtlı olduğu için bir yerlerden kesinti yapmak zorundaydım. Oyun PC sinde ekran kartının daha önemli olduğunu bildiğim için işlemciyi kısıp AMD aldım. Memnun muyum? Kesinlikle evet. Birdahaki PC'mde AMD mi alıcam? Param olursa(ki olucak) ve AMD yüksek performanslı işlemci üretemezse hayır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nuri...

Başımdan geçen bir olayı anlatayım.
    Eski bilgisayarımda AMD Athlon 64 3000+ vardı. Geçen yaz, bilgisayarımın performansını artırmak istedim. Bu neden AMD Athlon X2 6000 aldım. Ancak; bazı problemlerle karşılaştım. Call of Duty 4 ve Call of Duty 2 oynarken, problem çıktı. Bir anda FPS 10-20 arasına düşüyor, birkaç dakika sonra da 250 sabit değere ulaşıyordu(Ekran kartım Sapphire HD3870). Daha sonra problemin işlemcide olduğu anlaşıldı ve şu anki kullanmakta olduğum Intel Core 2 Quad 6600 takıldı. Şu an herhangi bir problemim kalmadı. Call of Duty 4 full detay 250+ Fps, Call of Duty 2 full detay 250 sabit Fps alıyorum. İşlemciyi değiştirmek, fazladan 300 YTL'me mal oldu; ancak buna değdi doğrusu.

Bir kere CoD 4 te aldığın fps CoD 2 dekinden fazla olamaz.
    CoD 4 te 250 fps alsan(ki alamazsın full detayda) ne olur almasan ne olur. 60 fps yeter de artar bile.
    Crysis sonuçlarını görelim çözünürlük ve anti aliasing değerleriyle birlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Stalker -- 31 Ekim 2008; 13:34:01 >

• quote:

problemin işlemcide olduğu nasıl anlaşıldı.bilgisayarcıya götürdün ve "senin işlemci problemli, sana intel verelim" mi dedi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

Calisma mantigi benim icin daha mantikli geliyor..

kaldiki anakart ve islemci secenekleri ekran kartina darbogaz yapmiyor...

Guru3D Nvidia ve Intel manyagi bir websitesidir.
    http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/1

Athlon 4850e islemcile anakarta takacagin Nvidia 8800GTX ekran karti ile 2560x1600 cozunurlukte ve full detaylarla aldigin fps; Intel'in butun 4 cekirdekli islemcilerinden sadece 1fps dusuk. yani 49fps alan islemcinin fiyati 70dolar.... Intel'in en iyi islemcisi 50 fps aliyor ve 1500dolar..

ama gel gelelim bu oyunun bir benchmark icindeki testinde olay tamamiyle degisiyor... bunun neden oldugunu kanitlayabilecek en ufak bir bilgi yok... o yuzden benchmarklardan uzak durun ve kullanim hissiyatini gun yuzune cikartacak testler yapin diye bir suru oneri sunuyorum...

atiyorum benim bir sure once yaptigim E8400 ila 6400+ arasinda yaptigim testte sonuclar o kadar yakindi ki.. bilmem 10saniye icin; Intel ve AMD kullanicilari arasina yildirim dusecekse bu gercekten komik olur.. su anda bulunabilirse 6400+ 70 ile 100 dolar arasinda bir fiyata sahip.. e8400 an itibari ile 200dolar...

diger taraftan 9850 2,5ghz bir islemcidir... q6600 daha pahali... Phenom 9850 islemcisinden daha ucuz olan bir Intel 4 cekirdekli islemci yok.. piyasanin en ucuz 3 ve 4 cekirdekli islemcilerini AMD satiyor.. Phenom 9950 2,6ghzlik bir islemci; fiyat olarak altindaki islemcilere bakacak olursak q6600'den daha ucuz bir 4 cekirdekli islemcisi yok Intel'in...

bunlarin hepsini bir kenara birakalim...
    q9400 Intel islemcisi haricinde overclocksuz 2 adet ATI karti Crossfire kartini gercekten performans verecek sekilde kullanabilecek bir islemci yok...AMD islemcileri 2 ekran karti degil ATI'nin tek ekran kartinin takili oldugu sistemde Intel islemcilerigeciyorlar.. hele mevcut SLI teknolojisinde 3 adet SLI ekran kartini overclocksuz tam randimanli kullanabilen Intel islemci yok...zaten 4 adet SLI ekran kartini destekleyebilen Intel anakartin cok az bulunmasinin bir diger sebebi budur...

Amd X2 6000 kullanıyorum çok memnunum nehaleme geçmeyi düşünüyordum bundan sonra ama yorumlarınızı okuduktam sonra artık amd nin yeni işlemcilerini bekleyecem. Sizin gibi işkembeyi kübradan sallamayan insanlara bu forumun ihtiyacı büyük

• Intel Amd'yi döver.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Night Stalker

quote:

Bir kere CoD 4 te aldığın fps CoD 2 dekinden fazla olamaz.
    CoD 4 te 250 fps alsan(ki alamazsın full detayda) ne olur almasan ne olur. 60 fps yeter de artar bile.
    Crysis sonuçlarını görelim çözünürlük ve anti aliasing değerleriyle birlikte

+ amd anakarta intel işlemciyi nasıl taktın o da meçhul. "Daha sonra problemin işlemcide olduğu ortaya çıktı" lafını da hiç anlamış değilim. Aldığın yer anakart arızasını işlemciye mal edip sırf intel satmak için de yapmış olabilir. Kaldıki 800x600 çözünürlükte mi oynuyosun o oyunu call of duty4 te nasıl 250+fps alabilirsin o da meçhul.

Bana göre sırf amd'yi karalamak için girmişsin konuya, yazık.

• quote:

Orjinalden alıntı: Erdem2602

Intel Amd'yi döver.

• İlk işlemcim Vestel Asteo Pc ile gelen slot AMD Athlon K7-2 800Mhz'di.
    Sonraki makinemde bilgisayarcının kazık atması sonucunda Celeron D Presscott 2.4 işlemci sahibi olmuştum... Aman Allah'ım adını anmak bie başımı ağrıtıyor. Öyle bir işlemci olamaz Nero'da Cd yazdırırken müzik açamıyordum. (Zaten Celeron'lar ezelden beri ezik işlemcidir.) Celeron faciasından sonra yine AMD işlemci aldım işte...

AMD 3500+ Venice kullanıyorum 2.5 senedir.

2.2Ghz. 512KB L2 Cache belleği var...

Fazla kastıran oyunlarda oynamıyorum zaten... Yetiyor şu an. 1-1.5 sene sonra sistemi komple değiştirmeye niyetim var (askerde olursak askerden sonraya sarkar o zaman upgrade olayı 4 sene sonrayı bulur) 4 sene sonra kafam hangi işlemciyi al diyecek, açar internetten testlerine performanslarına bakar öyle alırım. AMD3500+ öyle almıştım gayet memnunum şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Lionheart# -- 31 Ekim 2008; 15:17:37 >
  • amd daha üstün kaliteye sahip ayrıca bence intel amd nin yanında geçemez ayrıca amd de ısınma sorunu yok çözümü bulmuslar
  • önceki bilgisayarım amd sempron 2500 1.8 ghz işlemciye sahipti. ben bu bilgisayara ati 9550 ekran kartı aldım 2 yıl kadar önce. daha sonrasında bir çok oyundan bilgisayarın seviyesine göre iyi performans aldım. hızı iyiydi bilgisayarın. yeni bilgisayarımı almadan öncede araştırdım, amd nin çok az performans farkı olan işlemcileri neredeyse 100dolar daha ucuz. hemde amd ya, ismi karizma
  • İsmi çok güzel geldi diye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peiz! -- 31 Ekim 2008; 15:49:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: V-For_Vandetta

amd daha üstün kaliteye sahip ayrıca bence intel amd nin yanında geçemez ayrıca amd de ısınma sorunu yok çözümü bulmuslar

şu çözümü bir de bana anlatsan da bilgisayar odayı hamam gibi ısıtmasa
  • quote:

Orjinalden alıntı: fasilgibi

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

Calisma mantigi benim icin daha mantikli geliyor..

kaldiki anakart ve islemci secenekleri ekran kartina darbogaz yapmiyor...

Guru3D Nvidia ve Intel manyagi bir websitesidir.
    http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/1

Athlon 4850e islemcile anakarta takacagin Nvidia 8800GTX ekran karti ile 2560x1600 cozunurlukte ve full detaylarla aldigin fps; Intel'in butun 4 cekirdekli islemcilerinden sadece 1fps dusuk. yani 49fps alan islemcinin fiyati 70dolar.... Intel'in en iyi islemcisi 50 fps aliyor ve 1500dolar..

ama gel gelelim bu oyunun bir benchmark icindeki testinde olay tamamiyle degisiyor... bunun neden oldugunu kanitlayabilecek en ufak bir bilgi yok... o yuzden benchmarklardan uzak durun ve kullanim hissiyatini gun yuzune cikartacak testler yapin diye bir suru oneri sunuyorum...

atiyorum benim bir sure once yaptigim E8400 ila 6400+ arasinda yaptigim testte sonuclar o kadar yakindi ki.. bilmem 10saniye icin; Intel ve AMD kullanicilari arasina yildirim dusecekse bu gercekten komik olur.. su anda bulunabilirse 6400+ 70 ile 100 dolar arasinda bir fiyata sahip.. e8400 an itibari ile 200dolar...

diger taraftan 9850 2,5ghz bir islemcidir... q6600 daha pahali... Phenom 9850 islemcisinden daha ucuz olan bir Intel 4 cekirdekli islemci yok.. piyasanin en ucuz 3 ve 4 cekirdekli islemcilerini AMD satiyor.. Phenom 9950 2,6ghzlik bir islemci; fiyat olarak altindaki islemcilere bakacak olursak q6600'den daha ucuz bir 4 cekirdekli islemcisi yok Intel'in...

bunlarin hepsini bir kenara birakalim...
    q9400 Intel islemcisi haricinde overclocksuz 2 adet ATI karti Crossfire kartini gercekten performans verecek sekilde kullanabilecek bir islemci yok...AMD islemcileri 2 ekran karti degil ATI'nin tek ekran kartinin takili oldugu sistemde Intel islemcilerigeciyorlar.. hele mevcut SLI teknolojisinde 3 adet SLI ekran kartini overclocksuz tam randimanli kullanabilen Intel islemci yok...zaten 4 adet SLI ekran kartini destekleyebilen Intel anakartin cok az bulunmasinin bir diger sebebi budur...

Amd X2 6000 kullanıyorum çok memnunum nehaleme geçmeyi düşünüyordum bundan sonra ama yorumlarınızı okuduktam sonra artık amd nin yeni işlemcilerini bekleyecem. Sizin gibi işkembeyi kübradan sallamayan insanlara bu forumun ihtiyacı büyük

yuh diyorum artık,sağır duymaz,bilmez uydururmuş...alıntı yaptığınız arkadaşı cpu bölümünde tanımayan yoktur...ve ne denli fanatik amd fanı olduğunada bütün cpu bölümü iyi bilir...
    bu arkadaşla sayısız kere tartışmalar olmuştur teste dayalı ama hala manasız amd fanatikliğini bırakmamıştır bir türlü...ve bırakacağıda yoktur..sanırım amd distribütöründe çalışıyor kendiside

• quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orjinalden alıntı: V-For_Vandetta

amd daha üstün kaliteye sahip ayrıca bence intel amd nin yanında geçemez ayrıca amd de ısınma sorunu yok çözümü bulmuslar

şu çözümü bir de bana anlatsan da bilgisayar odayı hamam gibi ısıtmasa

Bu sıcaklıklar şu anda kullandığım AMD 3500+ işlemciye ait... 2 saattir pes oynuyordum yeni quitledim. Ondan evvel Dvd yazdırıp veri arşivledim, stok fan var ve yük altında değilken 32*c. bu sayı İzmir'in sıcağında Ağustos ortasında 36*c'ydi...

Bir de önceden kullandığım Prescott çekirdekli Celeron D'ye gelelim... Yük altında değilken Stand-By'da 48*c çalışıyordu... (Prescott'un ne melem bir çekirdek olduğunu bilen bilir zaten.)

Şimdi hangi işlemci daha ateşliymiş? AMD'ler Athlon 2500+'den sonra ısınma sorununu aştı. Şu anki işlemcileri de gayet soğuk çalışıyor. Sizin işlemciniz hangisi acaba?

Isınma sorunu kullandığınız kasadan ya da fanlardan ileri geliyor olabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.