Şimdi Ara

Turbo Aşırı Lag?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2008 model Megane II 1.5 dci. Araç şu anda 180bin kilometre civarında. Aracın hiç bir bakımını aksatmadım (1 bakım hariç, o da 8bin km falan bakımsız gitti ama bakıma girdiğinde hiç bir sorun olmadı...). Bunun dışında zamanı geldiğinde diskler, balatalar, baskı balata, filtreler gibi tipik parça değişimleri yapıldı. Fakat yaklaşık 1 haftadır araçta ciddi bir turbo lag'ı söz konusu. Aklıma ilk gelen hortumlarda falan mı bi sıkını var oldu? Emin değilim ne arızası var ama ilk başlarda turbo kendini 1,5-2 saniyede hissettirirken şimdi 3-4 saniyelere kadar çıkıyor. Endişem araca ciddi bir zarar verir mi veya beni yolda bırakabilir mi? Eğer bir sorun yoksa, ki olduğuna eminim öyle hissettiriyor, BOV kullanmak bu soruna bir çözüm olabilir mi? Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimser -- 30 Kasım 2012; 13:23:53 >

• hocam bu araçlar turkiyede satışa başlamadan ilk test edenler arasındaydım test süresince birçok denememe rağmen 3 saniye civarında bir lag tespit etmiştim, yani 3 saniyelik bir lag benim tespitime göre bu araçlarda normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 30 Kasım 2012; 12:51:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

hocam bu araçlar turkiyede satışa başlamadan ilk test edenler arasındaydım test süresince birçok denememe rağmen 3 saniye civarında bir lag tespit etmiştim, yani 3 saniyelik bir lag benim tespitime göre bu araçlarda normal.

Belki 1-1,5 saniye değil de 2 saniyede falan tam olarak hissediyordum turboyu ama şimdi en az 3-4 saniye sürüyor. Bazen daha da uzadığı oluyor. Yani eskiden yokuşta vites küçültmezken şimdi araba bayılıyor bildiğin yokuşta vites küçültmek zorunda kalıyorum. Umarım turbodan başka biyerde ciddi bi sıkıntı yoktur. Artık satarken bi hurdadan sağlam çıkma bi turbo bulucaz
  • araçta bayılma vs varsa eskiye göre o halde bir sorun vardır...
  • Bir ustaya gösterin burdan yorum yapmakla olacak birşey değil 180bin km'de araba sonuçda turbo ömrünü tamamlamış olabilir.
  • Turbo hortumlarını kontrol ettir hocam.Renolarda daha sık yaşanır.Turbo hortumları gevşemiş kelepçeden falan kaçırıyor olabilir yada gözle görülmeyen bir yerde çatlak yada yırtık olmuş olabilir
  • Arkadaşlar aracı götürdüm servise, turboya iyice baktı usta. Turbo giriş hortumunda kaçak varmış o yüzden aldığı hava yeterli boyutta olmadığı için turbo geç hızlanıyormuş. İyi yırttık büyük masraftan :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fps düşmesi ve ping sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Oyunlarda yüksek ping sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimser

Arkadaşlar aracı götürdüm servise, turboya iyice baktı usta. Turbo giriş hortumunda kaçak varmış o yüzden aldığı hava yeterli boyutta olmadığı için turbo geç hızlanıyormuş. İyi yırttık büyük masraftan :)

Gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaçak var büyük ihtimalle
  • Sorunu zaten yazdım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.