Turbo Isı Yalıtımı?
-
-
Turbo aşırı ısınan bir parça olduğu için üzerinde yalıtım bulunduruyor. Aynı yalıtım egzoz üstünde de vardır. Kolay kolay da bozulacak bir parça değildir yalıtım. Anca sağlam bir kaza v.b olacak da öyle yırtılacak.
-
2 sebebi vardır.
1 - Diğer parçaları ısıdan korumak.
2 - Isınan parçayı ani ısı değişiminden korumak. Yani termal şok yaşamasını engellemek.
Aynı görev için egzoz manifoldu üzerinde de ısı kalkanı vardır. Isı kalkanı / yalıtımı olmayan manifoldlar büyük ölçüde çatlar. (Eski araçlarda)
LPG'de sübap yakan araçlarda da aynı durum oluşur. Benzin karbon birikimi yaptığı için sübap yüzey ve dipleri karbon ile kaplanır. Termal değişim dalga boyu küçülür. Ani ısı değişim aralığı az olduğu için sübaplar benzinde çok uzun süreler dayanır. LPG'de karbon birikimi olmadığı için sübap yüzeyleri termal şoka açıktır. Sonuç olarak hızlı bozulur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: canocan_072 sebebi vardır.
1 - Diğer parçaları ısıdan korumak.
2 - Isınan parçayı ani ısı değişiminden korumak. Yani termal şok yaşamasını engellemek.
Aynı görev için egzoz manifoldu üzerinde de ısı kalkanı vardır. Isı kalkanı / yalıtımı olmayan manifoldlar büyük ölçüde çatlar. (Eski araçlarda)
LPG'de sübap yakan araçlarda da aynı durum oluşur. Benzin karbon birikimi yaptığı için sübap yüzey ve dipleri karbon ile kaplanır. Termal değişim dalga boyu küçülür. Ani ısı değişim aralığı az olduğu için sübaplar benzinde çok uzun süreler dayanır. LPG'de karbon birikimi olmadığı için sübap yüzeyleri termal şoka açıktır. Sonuç olarak hızlı bozulur.
Benim araçta aşağıdaki resimdeki gibi turbonun üzerindeki keçe yırtılmış tam ortasından içi görünüyor. Yenilemezsem ciddi sorun yaratır mı? Citroen 14.hdi
Telle falan bağlasam mı yoksa sıfır mı alsam? Sıfırı 200 tl yazıyor internette.
-
quote:
Orijinalden alıntı: batiyakasiBenim araçta aşağıdaki resimdeki gibi turbonun üzerindeki keçe yırtılmış tam ortasından içi görünüyor. Yenilemezsem ciddi sorun yaratır mı? Citroen 14.hdi
Telle falan bağlasam mı yoksa sıfır mı alsam? Sıfırı 200 tl yazıyor internette.
Alıntıları Gösterpsa 1.4 motorlar bu keçe yüzünden çok yandı. motor alev alır kısaca. meşhur pejo yanıyor muhabbeti bu keçe yüzünden. 3 parça bu keçe. sizin baktığınız sadece üsttür. 3 parçayı da alın 500 tl civarı.
-
Turbonun egzos gazı giren tarafında ısı kalkanı-yalıtımı bulunur. Çünkü oraya yüzlerce derece sıcaklıktaki egzos gazı girip türbini çeviriyor. Turboyu da ısıtıyor. Haliyle yalıtım olmazsa yakınındaki plastik vs parçaları eritebilir, daha da ilerisi yukarıda da yazıyor, yakabilir de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Durduğunuz hata derim.
Benzer içerikler
- b segment ile c segment arasındaki fark
- ford focus benzin lpg kullanıcı yorumları
- çelik rötuş ekspertizde çıkar mı
- en iyi silecek lastiği
- hyundai i10 1.2 elite otomatik vites yorumları
- chery 5
- togg satış rakamları
- range rover evoque 2024
- toyota"nın en çok tutulan modeli hangisi
- byd han ne zaman türkiye"ye gelecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X