Şimdi Ara

TURBO'NUN TEZGAHINI AÇIKLIYORUM.(TÜM DETAYLARIYLA) AÇTIĞI 1 DAVADAN DAHA BERAAT ALDIM! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
52
Favori
109.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1544 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepsini okudum ve yuh ya. Mesleğe bak arkadaş. Yalnız her ne kadar vicdansız olsa da kafası çalışıyormuş. Yazık böyle seylere kafa yoracagina insanlığa faydalı şeyler yapsaymış. Geçmiş olsun ne deyim.
  • Boyle leri piyasada cok buna benzer hikaye var bende anlatsammiki
  • hukuk forumunda soyledigi kadariyla cezai ehliyeti olmasa da yazdiklarindan 2 kere aleyhinde karar cikmis ve hastanede yatmasi gerekmis. en buyuk korkusu hastanede yatmak. ugrasirsaniz siz de hastaneye yatmasini saglayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisArt5k -- 7 Mart 2021; 11:27:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seneler önce forumdan bir arkadaşla konuşmuştuk bu mevzuyu. "böyle konular açtığına bakma, kafa zehir gibi, sakin sakin insanları kışkırtmayı çok iyi biliyor" demiştim.

• Bu hikayeleri az çok biliyordum. Bu kadar suyunun çıktığını bilmiyordum, ama konsepti biliyordum. Benim anlamadığım, ceza-i ehliyeti olmayan birinin dava üstüne dava açabilmesi... Aslında forumda avukat çok. 300 dava açmış, 298 tanesi lehine olmamış mesela. Ceza-i ehliyet de yok. Bana birşeyler yapılabilir gibi geliyor. Veya hiç olmazsa bir dava da sana açarsa "bunun hobisi bu" savunmayı güçlendirebilir.

• ışıklarda lüks arabaların önüne atlayıp para isteyen şopar geldi aklıma... Kiralık mercedesin altında kalıp hayatını kaybetmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: HektorCupes

Hocam inanın çıkarım. Yüzlerce binlerce insan mâdur oldu. Ve olmaya devam ediyor. Seneler önce Adnan Oktar'ıda kimse ciddiye almıyordu, onlarda binlerce insanı mâdur ettiler, bezdirdiler ama sonunda patladılar. Olan binlerce mâdur insana oldu. Bu turboda Adnan Oktar'ı örnek alıyordu.. Onu örnek aldı ve o da yüzlerce binlerce insanı mâdur etti. Buna ses çıkarılmaz cezasız kalırsa eğer bu sefer Turbo'yu örnek alacak yeni insanlar türeyecek.. Ve emin olun bugün olmasa bile bu şahıs hakkında ülke gündeminde büyük ses getirecek bi operasyon birgün muhakkak yapılacak..

Ben illa hapis yatsın demiyorum. Orası benim kararımda ve isteğimle gerçekleşecek birşey değil elbet. Akli dengesi yerindeyse eğer yargılansın cezası neyse çeksin, yok akli dengesi yerinde değilsede akıl hastanesine gitsi tedavi görsün ama böyle kimse ses çıkarmazsa yüzlerce binlerce mâdur daha çıkacak...

Hocam sizi anca Müge anlı paklar. Dolandırıcı vakalarında kişi tek başına giderse karşı taraf ceza almadan sıyrılabiliyor ama farklı illerde farklı kişiler bir araya gelirse nitelikli dolandırıcılığa girer bundan da kimse sıyrılamaz demişti bir programında. Şuanda senin mevcut bir dosyanın olmaması bir şeyi değiştirmez aslında senin oraya çıkman insanlarda etkileyiciliği daha da artar. Senin gibi madurlar bir araya gelirse yukarıda bir arkadaş dediği gibi mahkeme kendi raporunu isteyebilir böylece hasta olmadığı ortaya çıkar ya da hastaneye kaldırırlar.

• ekşide bir hatun bana böyle bir sarmıştı. savcı çocuğuyum diye sallayınca sarmayı kesmişti  

• Arkadaşlar bu yöntemle para kazanma sadece bu forumda değil tüm sosyal medya platformlarında oluyor.

Hatta bu iş organize hale geldi. Öyle ki, miletin büyük kesimi ekonomik sıkıntılarla cebelleşirken twitterda veya facebookta mutlaka farketmişsinizdir. Memleket uçuyo, kaçıyo, alfa uzay üssünü yaptık, şahlandık ettik tuttuk, jüpiterde kullanılacak tünel açma makinamız hazır...tarzı paylaşımlar. Benzer paylaşımların bir çok farklı kullanıcı hesaplarından paylaşıldığını da gözlemlemişsinizdir. Yukarıda bi arkadaşın bahsettiği gibi bunlar oltanın ucuna takılan yemler.

Aman diyim bu tarz paylaşımlar gördüğünüzde gaza gelip te "biz napacaz alfa uzay üssünü, ben ekonomik darboğazda borcumu ödeyemeyip icrayla uğraşırken *****me tünel mi açacam bununla" şeklinde yorumlar yazmayın.

Zaten bu yöntemi kullanan bir çok hesap sahibinin vekil avukatları hazır. Sadece kullanıcı hesabı üzerinden ekran görüntüleri ile yapılan suç duyurusu, emniyet siber suçlar birimi tarafından sosyal medya hesap adlarından yola çıkarak, hesaplarla ilişkili email adresleri, diğer sosyal platform kullanıcı hesaplarına kadar nihayetinde kimlik tespitine kadar her şey sonuç raporuna yazılıyor.

Nihayetinde bir gün ifadeye çağrıldığınızda öğreniyorsunuz hakkınızda sosyal platformlar üzerinden hakaretle ilgili tck 125.madde üzerinden suç duyurusunda bulunulduğunu. Hatta yapılan paylaşımlar hükümet icraatlarıyla alakalı faaliyetlerle ilgili olduğunda bu içerikler doğrudan cumhurbaşkanına hedef alındığına yönelik iddiayı dahi içerebiliyor.

Deliller yeterli ise suç uzlaşma kapsamında ve öncelikle uzlaştırmacıya gönderilir.

Uzlaştırmacı tarafları arar/görüşür bilgilendirme yapar ve uzlaşmak isteyip istemediklerini sorar

Siz diyelim ki öğrencisiniz, mezun olduktan sonra işe girme kaygınız var.

Siz diyelim ki memursunuz, hakkınızda bir hüküm verilse işimden olur muyum endişeniz var.

Siz diyelim ki bir kadınsınız, mevzuyu açıklamakta ve ilerideki belirsizliği anlatamamaktan eşinizden, babanızdan vs bi çekinceniz var.

Bu kaygı ve endişelerden dolayı riske girip sonuç ne olursa olsun diyemiyorsanız, uzun mahkeme süreciyle uğraşmayayım diyorsanız uzlaşmak istiyorsunuz. İşte tam da aradıkları kişiler sizlersiniz.

Şikayetçi taraf sizden para talep ediyor. Siz de ödeme gücünüze göre biraz pazarlıkla karşı tarafa ödeme yapmayı kabul ediyorsunuz nihayetinde mahkeme sürecine geçilmeden uzlaşma sağlanmış oluyor.

Belki de kovuşturma sonucunda beraat kararı verilecek.

Belki de hagb verilecek ama süreç içinde ne olacağını bilmiyorsunuz tekrar bi mevzu daha olursa diye bi belirsizlik var?

Belki de denetimli serbestliğiniz var ve uzlaşmaya mecbur hissediyorsunuz.

Velhasıl sonuç olarak

Aman diyim ister yüzyüze karşınızdakine söylediğiniz sözlere, ister net ortamında yazdığınız kelimelere dikkat edin...

Özellikle bu yöntemi gelir kapısı olarak kullananlara prim vermeyin, tahriklere kapılmayın, gaza gelmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 7 Mart 2021; 12:23:28 >

• Şizofreni tanısı olan birisine dava açılamıyorsa yine aynı kişinin de başkasına dava açamaması gerek.

Şizofreni olan birisinin açtığı davayı savcı nasıl kabul edebiliyor? Bana kalırsa çok saçma bir durum.
  • Hocam ekşi ve twiteerde paylaşın belki gündem olur.devletimiz gerekeni yapsım
  • Güzel yazmışsın ama bak senden rica ediyorum, uzlaştırmacı ve arabulucu arasındaki farkı öğren lütfen. Tek tek okudum, hakkında o kadar dava açılmış, üç sene uğraşmış, hakime “duruşmayı öne alalım işim var” diyebilen birinin arabulucu ile uzlaştırmacı arasındaki farkı bilmemesi mantıklı gelmiyor bana.

Okulda çalışıyor diye öğretmene hademe, hademeye öğretmen diyor muyuz?

Karakolda çalışıyor diye bekçiye polis, polise bekçi diyor muyuz?

Lütfen kişisel algılama ama ben artık bıktım usandım uzlaştırmacılara arabulucu denmesinden. İlla öyle diyeceksen “uzlaştırmacı aramızı bulmak için aradı” filan de.

Lütfen.

• Vay arkadaş, adam net alemine girdiği günden beri tebelleş olmuş herkese

https://forum.donanimhaber.com/turbolinea-dan-nasil-kurtulacagim-arkadaslar--103240811

• İyi taktik derhal sınır dışı edilmeleri gerek böyle kişilerin hukuk sistemini meşgul etmekten. Bu aynı zamanda 112 hattını meşgul etmekten bir farkı olmadığını düşünüyorum.

• turbo gibi bir trolü ciddiye alıp mesaj yazmanız hatta küfür etmeniz büyük bir hata. eleman ağır sorunlu arkadaşlar ciddiye almamanız gerekiyor. ben yıllarca görmezden geldim sizde öyle yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: infernalcadre

Güzel yazmışsın ama bak senden rica ediyorum, uzlaştırmacı ve arabulucu arasındaki farkı öğren lütfen. Tek tek okudum, hakkında o kadar dava açılmış, üç sene uğraşmış, hakime “duruşmayı öne alalım işim var” diyebilen birinin arabulucu ile uzlaştırmacı arasındaki farkı bilmemesi mantıklı gelmiyor bana.

Okulda çalışıyor diye öğretmene hademe, hademeye öğretmen diyor muyuz?

Karakolda çalışıyor diye bekçiye polis, polise bekçi diyor muyuz?

Lütfen kişisel algılama ama ben artık bıktım usandım uzlaştırmacılara arabulucu denmesinden. İlla öyle diyeceksen “uzlaştırmacı aramızı bulmak için aradı” filan de.

Lütfen.

ara bulucu (isim) :Bir anlaşmazlıkta tarafları uzlaştıran kimse, aracı, uzlaştırıcı.

uzlaştırıcı (isim):Uzlaşmayı sağlayan kimse, ara bulucu.

https://sozluk.gov.tr/

Sözlük anlamı aynı olan "uzlaştırmacı" ile "arabulucu" kelimelerinin hukuki terim olarak kapsam farkını vatandaş farkedemez bile, takılmamak gerek.

• Hepsini tek tek okudum. Adam iyi kazanç kapısı bulmuş. Hukuk sisteminde bug var sanki. Allah kimseye musallat etmesin
  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Hocam sırf şunu yazma diye öğretmen hademe, bekçi polis örneğini verdim. Bakın kelime anlamları aynı olabilir fakat yapılan işlem aynı değil.

Uzlaştırmacı bir nevi karşı tarafın zararını giderilmesini sağlayarak dava açılmasını önleyen bir müessese. Ceza davalarında uygulanıyor.

Arabulucu ise; özellikle iş davalarında (hukuk davaları) parasal sorunlarda tarafların belli bir miktarda anlaşmasını sağlıyor. Örneğin 15 bin TL alacağı olan bir işçinin taraflar karşılıklı oturarak 10 bin TL ye anlaşmalarını sağlıyor.

Arabulucular sadece avukatlardan olabiliyor iken uzlaştırmacılar “temel hukuk dersi” görmüş 4 yıllık üniversite mezunlarından seçiliyor. (Örneğin işletme, kamu mezunları)

Ayrıca vatandaş bilemez vb. gibi düşüncelerden dolayı bu durumlara düşülüyor. Vatandaş bilecek, bilmeli. Hakaret suçu nedir tehdit suçu nedir açıp bakacak. Türk ceza kanunu gayet Türkçe ve her evde olmalı. Bir hareket ederken kanuna uygun mu diye sorgulayacak vatandaş kendini. Bir kelime kullanırken düşünecek ki böyle durumlarla karşılaşmayacak. Gerekirse ilkokul 4 te temel hukuk dersi vermeye başlayacaksın anlayacağı seviyeye uygun şekilde. Adam bilecek mahkeme nedir savcılık nedir.
    Bizim halkımız daha gözaltına alma/tutuklama/hükümlü olma arasındaki farkı bilmiyor maalesef

Mesela bu arkadaş hakaret suçunun kapsamını biliyor olsa bu duruma düşmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernalcadre -- 7 Mart 2021; 13:2:5 >

• HektorCupes H kullanıcısına yanıt
    İlk birkaç satırda konuyu özetlesen güzel olur. Şöyle birisi var. İnsanların kendine küfür etmesi için kışkırtıp sonra mahkemeye verip, kopartabildiği paralarla yaşamayı düşünüyır falan gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 7 Mart 2021; 13:6:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.