Şimdi Ara

Turizm şirketi kurmayı düşünüyorum fikirleriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
11.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 20 ve bu zaman kadar çok fazla tur düzenledim. genelde 40-45 kişilik arkadaş cevremi gezdirdim ve bu yılda amsterdam turu düzenledim. Amsterdam turunda kişi başı 50€ kar etmiştim mesala. Artık bu işi profosyonel yapmayı düşünüyorum.

Mesala nisanda italya-ispanya turu düzenlicem. romada 2gün madridde 2gün barcelonada 2gün. 2öğün yemek+kalma+uçak biletleri toplam bana maliyeti 300€ ben 400€ dan satıyorum. Şuandada yaklaşık 40kişi ücretini ödedi, 20kişi kapora verdi. kontenjanım ise 65kişi. 5kişilik açığın ben önceden kapora verdim anlaştıgım yerlere 5kişilik zarardayım tabi bu kişi başı 60€ dan 300€ ediyor

Bütçem 10-15bin tl arası, belki okuldan ortak bulur bütçeyi 30bine çekebilirim (Ailemden para almak istemiyorum çünkü ilk işim olucak)
    Şuan vergi ödemiyorum, devletin yasal bir şirketi olucam, vergi ödicem. Kimse bana bu yasal diyemicek, vergi ödemediğim izin almak bazı yerlere zor oluyor (babam işlerimi halledicek, çünkü malimüşavir)

Hitap ettiğim kişiler, genelde üniversite öğrencileri. 30+yaş düşünmüyorum, belki ileride olabilir ama şuan benim profilimde yoklar. Şuan çok amatörce bu işleri yapıyorum. Bakıyorum skyscannerdan biletleri buluyorum, rezervasyon yapıyorum, sonra rynairden işlemleri hallet. Çoğu avrupa ülkesinde arkadaşım oldugundan kalıcak yerleri onlar hallediyor, kapora vs ödüyorum. Tek yaptıgım bu, bide havaalanı otel ulaşımı.

yapmak istediğim ise

Uçak biletini direk almak istemiyorum, mesala uçak firması ile anlaşabilirmiyim. Gelicek kişi sayısı belli olmadıgından gün yaklaştıkca kar payım azalıyor
    Şuan sadece kendi ilimdeki arkadaş cevreme veya onların çevresine haitap ediyorum ama hedefim türkiyedeki bütün üniversiteler (bunun için normal vergisi veren bir şirket olmam gerek)
    Sadece avrupa turuda düzenlemek istemiyorum, türkiye içinde 3-4günlük kombine (rafting, paraşut vb) tular düzenlemek istiyorum
    her tura ben gitmek istemiyorum, sırf bu yüzden sürekli tur ayarlıyamıyorum. Yeri geldiğinde benim yerime adam akıllı oraları bilen insanların gitmesi gerek
    büyük firmalar ülkere gidildiğinde önemli turları ücretli yapıyor, mesala dubai jip safari 70tl iken. 70€ fiyat biçiyor. Tabi ben daha böyle gidilen ülkelerde tur düzenliyemiyorum, bu işide yapmak istiyorum ve 70tl gerçek fiyatı ise 50€ fiyat koyabilirim
    Reklam ise çok önemli, radyo veya internette reklamlar çok pahalımı. Mesala üniversite öğrencileri genelde belli internet sitelerinde geziyor veya dinlenilen radiolar belli. Çok uzun olmadan 30-45sn lik reklamlar çok ücret tutarmı

Bunların başlangıc maliyeti ne olur. Bu işte türkiyede çok büyük paralar dönüyor, çoğu kişi bilgisiz oldugundan pahalı pahalı gidiyor ve şirketler çok kar ediyor. Bende bu işe girmeye karar verdim, batarsamda batarım çok fazla büyük miktar koymuyorum ortaya zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 23 Mart 2013; 15:07:26 >

• güzel fikir yurtdışında öyle tanıdıklarım falan olsa 3-4 sene içinde bende yapmaya çalışırdım ama yok ne yazık ki, başarılar hocam inşallah başarılı olursun
  • Dostum yanlız bu tursab üyeliği gerektirmiyor mu ?
  • Hocam kurdunuz mu şirketi varmı gelişme?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurdunuz mu şirketi ben de merak ettim
  • noldu kurdun mu, akıbeti noldu kurduysan?
  • . Ben 20 yaşımda elime ossurup burnuma götürürdüm adam 20 yaşında şirket kurma derdine düşmüş. Umarım kurmuşsundur ve parayı vurmussundur dostum. En azından kendini Amsterdama atmış olsan ve şimdi orada çalışıyor olsan bile büyük kar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tur şirketi kurmayı zamanında bende çok araştırmıştım ama bütçem yetmemişti maalesef. Siz naptınız çok merak ettim? Belki ileride tekrar düşünebilirim. Tur şirketi kurmak konusunda bu siteden çok yardım almıştım güzel bilgiler var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.