Şimdi Ara

Türk aile yetiştirme tarzı bizi mahvetti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
3.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Okulda, sokakta siddet gören çocuk, ailesine sığınsa ve hatta şiddetten kurtulsa bile özgüveni zaten yok olmuş olacak. Kaldı ki, özgüven düşüren şey, şiddet görmek de değil. Alt insanların çocuklarının, başka çocuklara sözsel şiddet uygulamasıdır. Alt insan kültüründen geldikleri için nasıl davranılır, nasıl konuşulur, arkadaş ilişkisi nasıl sürdürülür bunların hiçbirini bilmiyorlar. Şunu da önemle belirtmeliyim ki, baba ve oğul ne olursa olsun yabancı olmazlar. Baba hakaret ederse ya da döverse, o yabancı bir alt insanın, senin çocuğa vereceği hasarın yüzde birini bile veremez.. Çünkü çocuk babası ne yaparsa yapsın onu sever, babası da çocuğunu çocuğun onu sevdiğinden daha da fazla sever.. Alt insan ve avamdan uzak yetişen çocuklar her zaman özgüvenli ve başarılı olurlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Aralık 2024; 9:48:15 >
  • Darius Widdershins kullanıcısına yanıt

Allah şahidimdir beni tanıyan herkes sürekli şunu der: "Yahu konuşta gülelim." Benim olduğum ortamda asla ama asla sonsuz ciddiyet olmaz, olamaz. Mesela moralim bozuk olsun çevremdekiler hemen "neyin var durgunsun" der. Çünkü sürekli eğlenceli gördükleri için tuhaflarına gider.

Evde çocuklarım da yemek yerken "baba hadi eskilerden birşeyler" anlat gülelim derler. Benim anlatmak istediğim olay şu:

Evet ben babayım bu bilinecek. Annesine de bana da saygı da kusur edilmeyecek. Sözümüz dinlenecek karşı gelinmeyecek. Bir ihtiyaç olduğunda ortak karar verilir ama nihai kararı ben veririm bunu herkes bilir.

Mesela büyük çocuk bilgisayar diye ısrar etti 1 aydır hergün soruyor ne yaparız alamaz mıyız diye. Öyle ağız büke büke alsana yhaaaa falan diyemez. İstiyorum diye ısrar edemez. Olması gerektiği gibi "Baba yıl sonu geliyor zam gelir. Zam gelmeden alabilir miyiz" dedi. İnsan gibi, olması gerektiği gibi.

Aslında en iyisini alacak gücüm var. Hemde aynı gün alıp gelirim ama geleceği düşünüyorum. Aldığım zaman evde neler olur? Pc başında ne kadar vakit geçirir? Bu aile düzenimizi ne kadar etkiler?

Aldım karşıma dedim bak bu pcyi almak kolay ama sonrası? Üzerine vazife olan işler aksayacak mı? Mesela namazlar? Okuman gereken Kur'an? Oda toplama, sofraya çağırılınca hemen gelme (ya bi dakka oyuna girdim bölüm bitsin gelcem tarzı iğrenç cevaplar olacak mı yani), ileri zamanlı bir iş verilince (1-2 saat sonrası gibi) acaba yapılacak mı? Yoksa pc başından kalkılmadığı için yapılmayacak mı? vs.vs.

Söz verdi hiç bir şey değişmeyecek görevlerimi aksatmayacağım. Akşamlar 1-2 saat oyun oynarım o kadar dedi. Dün itibariyle sipariş erdim. 34.250 civarı ödemeyi yaptım ürünler kargoda. Herşeyini aldım eksiksiz. O benim çocuğum tabiki çağa da ayak uyduracağız ama bu aile içindeki saygı çerçevesini ihlal edemez. Gerçi sipariş verdiğimi söylemedim. Ürünler gelince o evde yokken kurup sürpriz yapacağım inşaAllah :)

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Senin cocugun yaşı büyük galiba ona PC alınabilir ama benim çocuk küçük ve ben başta PS olmak üzere oyun PC'si falan almam mesela, dandik ekran kartlı PC en fazla.. Oyun oynayan bir çocuğun ya da gencin düzgün akademik başarı göstermesi imkansızdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Aralık 2024; 13:42:59 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Hayır, ülkeyi Amerika kanunlarında olduğu gibi hayal et. Ki bence o kanunlar oldukça iyi. Ben mesela cılız bir adamım o yüzden hayatım boyunca zorbalığa maruz kaldım. Amerika'da olduğu gibi vücut bütünlüğüne dokunani öldürmenin nefsi müdafaa olduğunu düşün.

Neden dayak yiyeyim? Zayıf olduğum için? Silah iki tarafın gücünü esitleyen bir şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Bahsettiğim şey işte bu. Ben zayif yapılıyim diye neden başkalarından dayak yemek zorunda yim? Benim silahim olmadan nefsi müdafaa yapmam zaten mümkün değil gücüm yetmez. Ee o zaman ben dayak yemeye mecbur muyum?

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Cinnet geçiren her türlü öldürebilir. Silah ateşli olur ateşsiz olur ama öldürecekse bir şey bulur.

• Beykoz Sekoyası kullanıcısına yanıt

Son derece haklısın. Sonuna kadar haklısın. Adam seni dövse, düzgün bir ceza almaz. Hatta seni yumruklayıp öldürse, eğer videon sosyal medyada çok dikkat çekmezse, taksirle öldürmekten birkaç yıl ceza alır. Sen dayak yerken öldürsen, bu sefer haksız tahrik indirimi alırsın ama yine de bir 10 sene yatırırlar.

Liseli yıllarda ben de senin gibi zayıftım fakat boks çalışmaya başladım sonra da body çalışarak ortalamadan daha da yukarı kilolara çıktım şu an 100 kiloyum. Sana boks öğrenmeni tavsiye ederim. Iyı şekilde öğrenir biraz da body çalışır ve acıya alışırsan, ortalama yapıda birilerini, hastanelik edene kadar dövebilirsin ve bu çok kolay olur. Hatta ortalamadan iri ancak bir şey bilmeyenleri de büyük ihtimalle döversin..   

iyi şekilde boks öğren, gerekirse senin de burnunu birkaç kez kırsınlar mükemmel olursun.. Bu konuda şaka yapmıyorum spor amaçlı dayak yemek sadece can acısına sebep oluyor öbür türlüsü çok farklı bir olay..

Neyse özetle seni dövmeye çalışanı sen de döveceksin diyorum.. Kendini savunma hakkın var. Bu konuda sana başarılar dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Aralık 2024; 0:10:45 >

Güzel kardeşim insanlar çok ani kararlar alıp yapıyor bu işleri. Silahla birini öldürmek çeyrek saniye bile sürmez. Sallıyorum boğarak öldürecek olsa kafasının alması için nispeten çok süre var.
    Kavrayamıyorsunuz ne demek istediğimi bit türlü. Öldürmeyi kafasına koymuş adamın degil o an sinirlenip tetiğe basmış adamın öldürmesini eng2lliyor bireysel silahlanmanın yasaklanıp kontrol altında tutulması.
    Bunu anlamak bu kadar zor değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Kardeşim asıl sen anlamıyorsun. Silahla dolaşan binlercesine karşı masumun kendini koruması gerekiyor. Masum ve kanunlara uyan adam zaten öyle tetiğe dokunmaz. Ha hayatına kast edildiğinde tetiği çektiğinde de ceza almamalı.

Peki silahla dolaşan kişi, silahı senden önce çekip, seni yine de vurursa ne olacak? Üstelik meşru müdafaa yaptım diyecek ve serbest kalacak..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.