efendi süt çocuğu yetiştirdiler sokak çocuğu, serseriler, hayata karşı daha dirençli olanlar bizi her alanda yendi. parada onlarda, afedersin karı, kızda onlarda. kim bu yetiştirme tarzını dayattıysa Türk çocuklarına bu millete hainlik etmlştir. aynı zamanda ticaretten uzak tutup okul ve üniversite pohpohlayanlarda sonumuzu getirdi. bence hepsi bilinçli yapıldı ama o ayrı detaylı bir konu. demem o ki çocuğunuzu erkek gibi yetiştirin. bir savaşçı gibi hazırlayın hayata. adeta bir kratos gibi. yoksa çıtkırıldım fıs kaybolmuş nesiller çıkıyor böyle ortaya. özetle annelerin ağızlarına bal kaymak verip şımarttığı çocuktan bi halt olmaz. babalarının erkek gibi yetiştirdiği çocuktan olur ne olursa. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 20 Aralık 2024; 10:43:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk aile yetiştirme tarzı bizi mahvetti
-
-
Başlık bence hatalı olmuş. Türk aile yetiştirme tarzı değil sorun, bizim "Çocuk erkil" bir aileye dönüşmemiz ve Z kuşağını bu hale getirmemiz.
Z kuşağı prens ve prenseslerden oluşuyor. Bir dönem anne ve babalar çocuklarının üzerine çok fazla ve bilinçsizce düştüler. Hiçbir kural, kaide, kısıtlama görmeden büyüdü z kuşağı. Saygı ve terbiye de öğrenmediler. Değer yargıları da gelişmedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beceriksiz anne babalar çocuklarına köpek oldular. Ben eski kafa yönetince "ay bu devirde böyle çocuk mu büyütülür" dediler. Dedim herkes kendi çocuğundan mesul.
Çocuklar yanlış yaptığı zaman bakmam yeter. Konuşmam bile. Ağzını açamazlar bana. Herkes haddini yerini yurdunu bilecek. Ben baba isem eve gelince kapıda karşılanırım. Hal hatır sorulur cevapveririm. Ben gelmeden evde asla kimse benim onayım olmadan akşam yemek yiyemez. Benden önce yemeğe başlamaz, ben izin vermeden sofradan kalkmaz.
Geçen ay ortancanın aklını aldım. Annesine baktım cevap veriyor. Dedim sen gel.... Şimdi mum.
-
Alıntı
metni:sorun, bizim "Çocuk erkil" bir aileye dönüşmemiz ve Z kuşağını bu hale getirmemiz. Z kuşağı prens ve prenseslerden oluşuyor. yazdıklarını dikkatli okursanız bahsettiği z kuşağı değil...bizi mahvetti diyor başlıkta
-
Yazılan bazı şeyler abartı olsada anlatılmak istenen ana fikir konusunda haklı.
Çocuğunuzu prens prenses olarak değil mücadeleci güçlü yetiştirin diyor...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O genel yazmış ben z kuşağına dikkat çektim.
Böyle ebeveynler 17sine kadar çocuğun uslu terbiyeli olması dünyanın en önemli şeyiymiş gibi davranırken 18inden sonra çocuk umrunda bile olmaz. Çünkü derdi çocugun nasıl olacağı değil onun yanındayken sorun çıkarmamasıdır. Bir arkadaş sırf babası istiyor diye istemediği bölümü kazandı okudu mezun oldu stajyerken korona çıktı stajyer maaşı laptop almaya yetmedi babası zengin babasından istedi adam almadı çocuk işten atıldı. 23 seneni baban için yaşadın bir laptop etmedin.
Biz de bunlardan ders alıp öyle yetiştireceğiz evlatlarımızı.
Bir kere özgüveni yükse ve asla "ezik" olmayan bir nesil yetiştirmeliyiz.
Ülke menfaatlerini herşeyin üstünde tutan bir nesil.
-
ben çevremdekilere "çocuklarınızı dövüş sporuna yollayın, çocukların sosyalleşmesi ve eğlenmesinin yanı sıra en önemlisi orada sağlıklı ve özgüvenli bir birey olarak yetişecekler, kesinlikle ucuz da olsa bir dövüş sporuna yollayın orada yorulsun, sosyalleşip gelecekte kuvvetli bir birey olsun" diyorum ama beni dinleyen 1 kişi bile çıkmadı. herkes çocuğa veriyor tableti sonra yemek zamanı koyuyor çokokrem tamamdır.
şimdi küfür edeceğim olmayacak, hakaret edeceğim yine olmayacak... tamam abi kralda sizsiniz paşa da sizsiniz ben salağım... buyurun tablo ortada, girişken ve atılgan bir nesil yok, cahil cesaretiyle içine edilen bir toplum görüyorum sadece ben.
ülkemizdeki adaletsizliklerin ve yozlaşmanın sebebi korkak beyefendi yada hanımefendi insanlar, iş yerlerinde uygulanan mobbinglerde beyefendi kişiler işten ayrılıyor, intihar ediyor cart curt, hırslı ve özgüvenli olsalar ne kadar şey değişir biliyor musunuz? örnekleri mevcut.
haklı olduğu için yıllarca pes etmeyen ve kötülere karşı her şeyini ortaya koyup mücadele eden komutanlar, polis memurları, fabrika çalışanları vs hikayeler var, ama genel kitleye oranla az olduğu için ülke genelinde yozlaşma ve adaletsizlikler çoğaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 20 Aralık 2024; 12:13:9 >
-
Babamız bizi ayağıyla severdi ne oldu piskolojimizmi bozuldu salakmı olduk şimdi aman şunu deme bunu yaptırma piskolojisi bozulur niye bozulsun. Zoru çeken zorun halinden anlar sen çocuğu kral gibi yetiştir ondan sonra o çocuk tek başına ayakta durmayı öğrensin vicdanlı bir insan olsun imkansız. Bazı aileler var bırakmıyorlar çocuk çantasını taşısın iyilikten çok kötülük yapıyorlar aslında. Gerçekten çocuklarımız yazık ediyoruz örneğin masa toplanırken anne yada baba kızım oğlum şu masadaki bardakları götür diyorsun sadece bardak gidiyor ama masada kaşık var tabak var neyse onları götürmek aklına gelmiyor işte bu aslında çok büyük bir sıkıntı çocukların idrak yeteneklerini yok ettik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solarisx -- 20 Aralık 2024; 13:4:28 > -
Normal medeni aile terbiyesi almış insan evladı yetiştirmek kötü değil
Ekonominin kötü olduğu paranın adaletsiz dağıldığı her ülkede suç artar , Latin Amerika gibi
Okul, iyi eğitim muhabbeti bitmez. Ama önemli olan ailedir. Kişilik, karakter hep ailede şekillenir. Hırsız, namussuz, bencil vs sıkıntılı tiplerin ailelerine bakın. Mutlaka orada sorun vardır. Okulda iyi insan olmak öğretilmez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olay ekonominin bozulması sorunu dostum yetiştirme tarzı falan değil. O süt çocuğu denilen ailelerin beli büküldü gıda alamaz hale geldiler. 5 kuruş parası yok o süt erkeği denilen grubun haliyle ne sosyal hayatı var ne kursu hobisi eğitimi var ekonomi kötüleşince zar zor gıda alabilir hale geldiler aileler. Kız erkek hiç farketmez herkes ekonomiden kafayı yiyor. O yüzden kısa para kolay paraya rağbet arttı. Uyuşturucu fuhuş zart zurt bütün kötülüklerin tek sorumlusu AKP ve EKONOMİ politikasıdır...
-
Aynen katılıyorum. Ülkenin yarısından fazlası aç şu an...
-
O serseriler it kopuklar sürünüyor.Onlar yüzünden ülkede sokaklarda emniyet yok.Milletin çoluk çocuğuda onlara mı özensin
Arkadaş %100 haklı. Çocuğunuzu uzun yıllar her hangi bir dövüş sporuna gönderirseniz, çocuğunuz cesaretli, girişken, disiplinli ve dik duran bir birey olur.
Bu hayata mal ve özgüvensiz olarak geldiysen biletin erken kesilmiştir cehennemi yaşar ve ölürsün
"Babamız bizi ayağıyla severdi ne oldu piskolojimizmi bozuldu salakmı olduk"
hönkürdüm ya:))
nerdeyse 20 yıllık üyenin açtığı başlığa bak yaşı muhtemelen 40 a yaklaşmış kafa hala ergen kratos mratos sallamasından belli zaten.
Oldu olacak sopa, satır kılıçla dövüşme, silah eğitimi versin aileler küçük yaştan itibaren artık sokakta mahallede hangi grup diğerini daha çok kesip biçerse gücü o elde etsin, devlet de buna karışmasın.
Polis, asker , yasa hukuk zaten bunları önlemek için var. Ha bilinçli olarak bu yasa ve hukuk işletilmiyor o ayrı ama illaki bu devrin de sonu gelecek
-
sen daha iyisini aç knk helal qral
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Başlık bence hatalı olmuş. Türk aile yetiştirme tarzı değil sorun, bizim "Çocuk erkil" bir aileye dönüşmemiz ve Z kuşağını bu hale getirmemiz.
Z kuşağı prens ve prenseslerden oluşuyor. Bir dönem anne ve babalar çocuklarının üzerine çok fazla ve bilinçsizce düştüler. Hiçbir kural, kaide, kısıtlama görmeden büyüdü z kuşağı. Saygı ve terbiye de öğrenmediler. Değer yargıları da gelişmedi. |
Güldürdün kardeşim. Şu anda 30 yaş ve üzeri olan kitle bu yöntemle büyütüldü. Hepsi işyerinde daha baskın karakter varsa ona itaat ediyor. Yanlışına bile kimse yanlış diyemiyor. RTE gibi baskın figürlere biat edip, itaat etme kültürü ile büyüyorlar. Büyüdüklerinde senden daha güçlü karakter karşılarına çıktığı an, senin herseyin onlara yanlış gelecek ve o daha güçlü, paralı adama biat eder hale gelecekler. Bu biatçı kültürün çocukları ise Z kuşağı oldu şimdi. Onlarda tam tersi başrol çocuk olarak büyüyorlar. Bizim millet ortasını, doğrusunu bulmayı beceremiyor maalesef. Çocuğa hed höd bağırmak, sürekli azarlayıp kızmak da yanlış. Yaptığı hataya bile afferim oğlum sen doğrusunu bilirsin demekte yanlış. İkisininde yanlış olduğunu öğrenemedi bizim millet. Kendisi düzgün yetiştirilmemiş bir neslin, çocuklarını düzgün yetiştirilebilmesini beklemesin kimse. Aşırı özgüven patlaması, şımartılmış çocuk görünce doğru eğitim sistemi dayak, bağırmak olmuyor. |
Beceriksiz anne babalar çocuklarına köpek oldular. Ben eski kafa yönetince "ay bu devirde böyle çocuk mu büyütülür" dediler. Dedim herkes kendi çocuğundan mesul. Çocuklar yanlış yaptığı zaman bakmam yeter. Konuşmam bile. Ağzını açamazlar bana. Herkes haddini yerini yurdunu bilecek. Ben baba isem eve gelince kapıda karşılanırım. Hal hatır sorulur cevapveririm. Ben gelmeden evde asla kimse benim onayım olmadan akşam yemek yiyemez. Benden önce yemeğe başlamaz, ben izin vermeden sofradan kalkmaz. Geçen ay ortancanın aklını aldım. Annesine baktım cevap veriyor. Dedim sen gel.... Şimdi mum. |
ben çevremdekilere "çocuklarınızı dövüş sporuna yollayın, çocukların sosyalleşmesi ve eğlenmesinin yanı sıra en önemlisi orada sağlıklı ve özgüvenli bir birey olarak yetişecekler, kesinlikle ucuz da olsa bir dövüş sporuna yollayın orada yorulsun, sosyalleşip gelecekte kuvvetli bir birey olsun" diyorum ama beni dinleyen 1 kişi bile çıkmadı. herkes çocuğa veriyor tableti sonra yemek zamanı koyuyor çokokrem tamamdır. şimdi küfür edeceğim olmayacak, hakaret edeceğim yine olmayacak... tamam abi kralda sizsiniz paşa da sizsiniz ben salağım... buyurun tablo ortada, girişken ve atılgan bir nesil yok, cahil cesaretiyle içine edilen bir toplum görüyorum sadece ben. ülkemizdeki adaletsizliklerin ve yozlaşmanın sebebi korkak beyefendi yada hanımefendi insanlar, iş yerlerinde uygulanan mobbinglerde beyefendi kişiler işten ayrılıyor, intihar ediyor cart curt, hırslı ve özgüvenli olsalar ne kadar şey değişir biliyor musunuz? örnekleri mevcut. haklı olduğu için yıllarca pes etmeyen ve kötülere karşı her şeyini ortaya koyup mücadele eden komutanlar, polis memurları, fabrika çalışanları vs hikayeler var, ama genel kitleye oranla az olduğu için ülke genelinde yozlaşma ve adaletsizlikler çoğaldı. |
Türkiye'de problem torun çocuk sevmek için üremek. Bir birey yetiştirdiğinin farkında değil kimse. Çocuklara pet muamelesi yapılıyor. Çocuk konuşmaya başladığı andan itibaren yavaş yavaş sorumluluk duygusu aşılanmalı, birey olduğu hissettirilmeli yoksa bizde olduğu gibi ilgi sevgi budalası oluyor, ömür boyu çocuk kalıyor. Bizim milletin şımarıklığına ve hareketlerine bakarsanız hepsinin fiziken yetişkin çocuklar olduğunu görürsünüz. Ergenliğe kadar çocuk muamelesi yap, bol keseden ver sevgiyi sonra sorumluluk ve yetişkin olma zamanı gelince birden değişmesini bekle. Değişmeyince de "o kadar emek verdik, her dediğini yaptık, her istediği oldu" diye sitem et. Bu kültürden etkin, girişimci, sorumluluk sahibi bireyler çıkması çok zor. |
Feodaliteyle de erkek degil koyun yetisiyor yalniz. Bugun senin onunde mum gibi olan cocuk buyuyunce de onunde mum gibi olacak baska birini buluyor. Sonra butun erkekligini senin yaptigin gibi cocuklarina konusuturuyor. Babasinin anasina kotu davrandigini da gorurse karisina da kotu davraniyor. |
Babamız bizi ayağıyla severdi ne oldu piskolojimizmi bozuldu salakmı olduk şimdi aman şunu deme bunu yaptırma piskolojisi bozulur niye bozulsun. Zoru çeken zorun halinden anlar sen çocuğu kral gibi yetiştir ondan sonra o çocuk tek başına ayakta durmayı öğrensin vicdanlı bir insan olsun imkansız. Bazı aileler var bırakmıyorlar çocuk çantasını taşısın iyilikten çok kötülük yapıyorlar aslında. Gerçekten çocuklarımız yazık ediyoruz örneğin masa toplanırken anne yada baba kızım oğlum şu masadaki bardakları götür diyorsun sadece bardak gidiyor ama masada kaşık var tabak var neyse onları götürmek aklına gelmiyor işte bu aslında çok büyük bir sıkıntı çocukların idrak yeteneklerini yok ettik. |
sen daha iyisini aç knk helal qral |
O serseriler it kopuklar sürünüyor.Onlar yüzünden ülkede sokaklarda emniyet yok.Milletin çoluk çocuğuda onlara mı özensin |
Benzer içerikler
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- atık su bedeli nedir
- singapur pasaportu neden güçlü
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- muhalif gazeteler hangileri
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- togg yeni rengi
- bayiden sıfır araba fiyatları
- trendyol kime satıldı
- 2025 ötv muafiyet sınırı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X