Sizin tarzının da doğru bir çocuk yetiştirme olduğunu düşünmüyorum. Bu şekilde yetişen çocuklarda özgüven sıkıntısı olacağı kanaatindeyim. Benim çocuk evet kapıyı da açar hosgeldin de der. Ama korkudan değil. Sofraya ben oturmasam da yemek yer. Hatta gelir kendisi beni çağırır.Bir konu konuşulduğunda 4 yaşında kız çocuğu olmasina rağmen Fikrini belirtir. Özgürce konuşabilir. Her konuda girişkendir. Çok hırçındır dövmeme rağmen dayakla bir isteğinden vazgeçmez . Ben de dövmekten vazgeçtim karakterini kirarsam benliğini de kırmam gerekirdi çünkü. Bu kötülüğü ona yapamadım. Ama dovme olayı ihtiyaca binaen vardır. Ama her zaman kademeli şiddeti attırırım. Dövme son noktadırbonun alternatifi olarak karanlık oda uygulamamız vardır. Ama sadece o girmez o sakinestikten sonra anne veya babasi da girer . Bazen kendi istegi ile girer cik dersin cikmaz. Karanlık oda korku odası değil sakinleşme yeridir. Dayaksiz bir çözümdür.Bunun dışında da asla ona verdiğim bir sözü tutmamazlik yapmadım. Bu yüzden bana güvenir. Bu da benim tarzım. Ha neyi eksik dersen bizim ki de biraz şımarık o da anne annesi bakıyor diye arada. Bir de akran yok etrafta oynayacak. Arkadaşı benim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk aile yetiştirme tarzı bizi mahvetti (5. sayfa)
-
-
Katılıyorum, en önemlisi sorumluluk almayı öğretmek gerekiyor. Tabi ki çok zorlamamak lazım yoksa bu sefer çocukluk travması oluşabilir ama dozunda yapılırsa sorumluluk bilinci yerinde sorgulayan ve düşünen bir birey ortaya çıkar. Evden 18 yaşından sonra kesinlikle gitmeli bence, kirasını eğer okumuyorsa bir kaç ay ailesi ödeyebilir sonra işe girip biraz ailesinin yardımı ile kendisi halleder. Aile evinde uzun süre kalırsa iyilik değil, kötülük. Okumak istiyorsa da kesinlikle başka şehre okumaya gönderilmeli. Serseri tipli biri olmadanda bence özgüvenli bir birey yetiştirilebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özgüven düşüklüğü aileden değil, alt insanların çocuklarının, bizim çocuklarla olan etkileşimlerinden ortaya çıkıyor.
Çocuğunuzu alt insanların çocuklarıyla muhatap etmemeniz gerekiyor. Iyi bir mahalle, başıboş bırakmamak, her önüne gelenin ücretini ödeyemeyeceği elit bir okul seçmek gibi önlemler yeterli gelebilir..
Yoksa alt insanların çocukları, sizin çocuklarınızın psikolojisini mahveder. Hayat boyu bir daha o psikoloji düzelmez.. Alt insan olmayan çevre sağlamanız gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Aralık 2024; 9:54:39 > -
Neler yapıyorum aklın durur.
-
Eline koluna sağlık. Herkes rütbesini bilecek. Benim çocuk, bir seferinde, eline bir yavru kedi geçirmiş, böyle yanında da birkaç velet ile birlikte, kediyi atıyor sonra yere düşmeden yakalıyor. Atıyor yakalıyor, atıyor yakalıyor.. Balkondan gördüm ne yapıyorsun lan dedim? Gel buraya dedim çağırdım gereken disiplini verdim artık kedileri insan gibi seviyor
-
Ben, yazdığım mesajımdan dolayı galiba yanlış anlaşıldım. Beni sürekli çatık kaşlı en ufak şeyde çocuklarını döven gaddar ve merhametsiz baba olarak düşünmüşler forumdaşlar. Bana cevap verenlerin çocukları var mı o bile muamma.
Yazdıklarını okudum ve sana sonuna kadar katılıyorum. Herkesin kendi düşüncesi vardır. Bugüb Z kuşağı denen saçmalığın mimarı senin de dediğin gibi "...esi zaten, paşa oğlum, tosun oğlum, kral oğlum, prenses kızım sen her şeyi hak ediyorsun.. dünya senin köpeğin olsun..." düşüncesi... Hatta şu var. Ben yapamadım sen yap.
Bana göre baba çocuklarıyla arkadaş olamaz. Baba babadır. Babalık yapar. Yeri gelir muhabbet eder, güler, eğlenir, top oynar ama o BABA'dır. Laçkalık yapamaz. Çocuk babasını görünce toparlanır kendine çeki düzen verir. Şimdi ki çocuklar babası geliyor da odaya uzanmış şeyini avuçluyor umurunda değil babası.
Babasına saygısı olmayandan kimseye saygı beklemesin kimse. Neymiş efendim benden korkunca herkesten korkarmış. Böyle aptalca bir düşünce nasıl olabilir ki? Ben babayım o ise yabancı biri. Neden korksun? Ben hatası olmayan çocuğa bağırmam, onu ezmem.
Mesela 1 ay önce aynı camide cuma namazı kıldık. Önce ben girdim o 10 dakika sonra geldi. Selamun aleyküm hacı abi diye yanıma oturdu. İşte tipik Z kuşağı. Dedim çıkışta görüşelim. Çıkınca görüştük gerekeni söyledim bitti. Emin olun bir daha yanıma geldiğinde Selamun Aleyküm baba diyecek
Evlenin, çocuk sahibi olun ve sizlerde istediğiniz gibi büyütün çocuğunuzu bu beni hiç ilgilendirmez. Ayrıca yukarıda yazdıklarımın hepsi anneleri içinde geçerli. O'da anneleri ve saygıda kusur edemezler. Yoksa iş başa düşer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 24 Aralık 2024; 11:14:9 >
-
Abi olay budur.
Bana kötü diyenler şunu yapardı:
-Meeeeert yavrucuğum ne yapıyorsun?
+Kediyle oynuyorum baba
-Eziyet etme tamam mı?
+Ya tamam be baba ooooff
-Kerata ya :)
+Bıktım bu boomerdan her şeyime karışıyor. Geberse de kurtulsam. Zaten 18 olayım evden gidicem.
Biz ne yapıyoruz?
-Mert ne yapıyorun oğlum?
+Hiç baba kediyle oynuyorum.
-Mert o kediyi yere koy gel yukarı.
+Ya baba ama...
-Sana yukarı gel dedim.
+Peki baba...
-Oğlum bu yaptığın yanlış. Bir daha yapma. Hiçbir canlıya zarar verme. Bu bir uyarıdır. Bir daha olursa farklı davranırım haberin olsun.
+Tamam babacım.
-Aslanım benim. Hadi şimdi gidip kendine birşeyler al ye koş.
Bu yumuşak velilerin gözünde biz:
-Lan Mert. Napıyon lan a...e.... Gel lan yukarı...
+Ama ba...
-Bana cevap mı veriyorsun lan yezit.!
-Hatun. Derhal kızgın demiri hazırla. Mert'in gözlerini dağlayacağız. Kediye eziyet edersin he... Bittin sen...
Tövbeler olsun ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 24 Aralık 2024; 11:15:52 >
-
Kira fiyatlarının durumu ortadayken bu gençler nasıl 18inde evden gidecek bana bunu açıklayabilir misin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Düşünceleriniz için sizi tebrik ediyorum
-
Sıkıntı ele ense gö.e parmak yetişen çocuklar yüzünden olmasın?
-
Ergen hepsi ya nereye gidiyor Allah aşkına. Gitse gitse köpek kulubesine giderler :)
-
türk aile yapısını bir de para "artınca" görün. şu yaşıma geldim, 70k maaşlı adam için onurunu haysiyetini öz evladını bırakan insanlar gördüm.
-
Elbette, problem ondan kaynaklanıyor. Böyle joni tarzı yetiştiriyorlar, çocuk babasına naber co nasılsın adamım yeee falan diyor, anası desen zaten oğlundan dayak yiyor, dayağı yiyor sonra kaplan oğlum, dünya itin olsun diyor..
Üstelik bu tarz velet yetiştirerek, bu veletleri, bizim çocukların başına da bela ediyorlar. Evde babasına naber adamım yeeee diyen velet, okulda bizim çocuklara da bulaşır, hocalardan falan da korkmaz, hatta askere gönderirler orada da komutandan korkmaz..
Ben askerde komutandan korkmayan tonla velet gördüm mesela, koğuşta poker oynuyorlar, yatış saatlerine uymuyorlar, koridorda sigara tüttürüyorlar, gece bahçeye inmek yasak esofmanla bahçeye iniyorlar, nöbeti bozup oturuyorlar, düşün ki, aşağıdan trafik geçiyor, adamlar nöbeti bozmuş oturuyorlar tam bir vatan hainliği gercekten.. Disko'ya gidip geliyorlar yine bir daha o sekil yakalanıyorlar.. Sonra bundan adam olmaz diye yolluyorlardı RDM birliğe..
Ve adam düşün ki, yüzbaşıdan bile korkmuyor, emir veriyorlar sallamıyor, yapmıyor, dayak zaten 20 sene önce bile çok azdı, simdi hic yoktur, azarlıyorlar düzelmiyor, disko'ya gönderiyorlar, gelince yine disiplinsizliğe devam ediyor.. Yani direkt karşı gelmiyor ama hiçbir şeyi sallamıyor düşün..
Yani öyle bir ortamda bile adam olmayan tipler var.. Hani böyle nete yazıyorlar iste orada adamı terbiye ederler falan filan bazı insanlar orada bile terbiye edilemiyorlar.. En son böyle tipleri Temeltepe diye bir yer var oraya postalıyorlardı..
Işte bu veletler hep bu tarz büyüyen çocuklardan oluşuyor. Bunlardan babaya bırak, vatana millete bile hayır gelmez..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Aralık 2024; 12:3:24 >
-
Onu bana değil başka birine söylemen lazım, kim olduğunu biliyorsun.
-
Hayir. Kendi adina karar veremeyip emir alacak bir amir bekleyenlerin hicbiri enseye saplak dubure parmak yetismedi.
-
New York'da millet kartondan ev yapıp oturuyor yapın bir ev oturun
-
Evet çünkü hiçbir yere gelemediler amir bile bulamadılar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Aralık 2024; 16:7:41 > -
bilemedim hocam ya hayat gerçekten kısa. gül eğlen çocukları asker gibi yetiştirme kaşların çatık geziyosundur kesin sen sürekli
çokta kasmaya gerek yok hocaaam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 24 Aralık 2024; 18:11:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bahsettiğiniz noktalar belki önemli ama öz güven dahil her türlü problemin kaynağı 90% ailedir.
mesela sokakta şiddet gören çocuk ailesine sığınabilir
ama ailesinden şiddet gören çocuk nereye sığınacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X