Gördüğünüz üzere forumdaşlar da delirmiş durumda. |
Türk aile yetiştirme tarzı bizi mahvetti (2. sayfa)
-
-
Türkiye'de problem torun çocuk sevmek için üremek. Bir birey yetiştirdiğinin farkında değil kimse. Çocuklara pet muamelesi yapılıyor. Çocuk konuşmaya başladığı andan itibaren yavaş yavaş sorumluluk duygusu aşılanmalı, birey olduğu hissettirilmeli yoksa bizde olduğu gibi ilgi sevgi budalası oluyor, ömür boyu çocuk kalıyor. Bizim milletin şımarıklığına ve hareketlerine bakarsanız hepsinin fiziken yetişkin çocuklar olduğunu görürsünüz. Ergenliğe kadar çocuk muamelesi yap, bol keseden ver sevgiyi sonra sorumluluk ve yetişkin olma zamanı gelince birden değişmesini bekle. Değişmeyince de "o kadar emek verdik, her dediğini yaptık, her istediği oldu" diye sitem et. Bu kültürden etkin, girişimci, sorumluluk sahibi bireyler çıkması çok zor.
-
aklını aldım, derke biraz detay verebilir misin, nasıl bir konuşma gerçekleştirdin? gerektiği gibi konuşamadıysan eğer, konuşman psikolojik bir baskı oluşturmuş olabilir. telafi etme şansın var tabi ama etki bırtakacak olan her şey iz bırakır ve asla unutulmaz. inşaallah ortanca da biraz akıl bırakmışsındır. ... dünün bir haberi var. bir baba, yaşlı bakım ve huzur evinde. çocukları var ama babadan bir haber. bulamadım şu an linkini. en ufağı bekardı ama evlenmiş, dostan duyum aldım diyor. saçma sapan bir durum. tabi baba var, bir de baba var. bence çocuk yetiştirirken en büyük hata, genç ve yaşlı demenin ne olduğunu küçüklere tam olarak öğretememek. genç olan, yaşlı olana bakınca onun bedenine göre muamele edebiliyor. belki de çoğunluk böyle demliyiz. halbuki herkes genç ama tecrübe farkı var. yaşlı olan ve değerlendirilmeye tabi tutulan ise çürüyecek ve yok olacak beden oluyor. bunu tam anlamış ve anlatabilmiş olsak, sorun kalmaz da.. tabi anlayan var bir de laf anlatılamayan ve anlatılamayacak olan da var tabi. velhasıl, mum olduğuna bakma. mum da erir bir gün sonra ne olacak bence buna bak.
-
Anne ve Baba rolü yok artık, kalmadı. Baba işte , Anne eskiden evinde yuvasındaydı, modern zamanda anneler de evde değil, çalışmak zorunda bırakıldı . Çocukları ekranlar yetiştiriyor artık. Doyumsuz, kıymet bilmez, her şeyin hakkı olduğunu, dünyanın onun için yaratıldığını sanan, şımarık ve tüketen bir canlı olarak tuhaf bir yanılsama ile yetişiyorlar.
-
Serseri olarak yetisenlerden adam ciktigini gormedim... Serserilikle, adamligi karistirmayin.
Efendi biri pek ala o serserilerin canini okuyabilir, ama kaybedecek seyi oldugundan uzerine camur sicramasin diye camurla oynamak istemiyor.
Serseri tayfaninda cogu surunuyor. Bosuna laf atmayin, cocuklarinizi, topluma saygili, efendi, oturmasini kalkmasini bilen, yeri geldiginde hakkini saygi cercevesinde aramasini bilen, her ne kadar ulkede kanunlarda bosluk olsada kanunlari arkasina alarak hareket eden, vatansever ve insan sever bir vatadas olarak yetistirin.
Baslikta asiri derecede hatali olmus, Turklukten bu kadar gocunmayin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşde bu sebeplerden sadece 1 Tanesi bu Ülkede evlenip çocuk yapmak istemiyorum.Cahil bir toplumda çocuk getirmek Cahil topluluğun arasına 1 tane daha birey demekdir.Ben en kolay yoldan bu Cahil topluma bir birey getirmemeyi tercih ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bütün sır şu atasözünde; Kızını (çocuğunu) dövmeyen dizini döver!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuğum olursa ilk işim dövüş sporlarına yönlendirmek olacak
Efendi insanlar sürünmüyor mu? Senin efendi olarak aklına gelen kişiler zeki insanlar oluyor herhalde karşılaştırma basit çocuğunun mal ve efendi mı yoksa mal ve serseri mı olmasını istersin ben mal ve serseri olmasını isterim en azından daha özgüvenli olur hayatta sıyrılabilir.
Feodaliteyle de erkek degil koyun yetisiyor yalniz. Bugun senin onunde mum gibi olan cocuk buyuyunce de onunde mum gibi olacak baska birini buluyor. Sonra butun erkekligini senin yaptigin gibi cocuklarina konusuturuyor. Babasinin anasina kotu davrandigini da gorurse karisina da kotu davraniyor.
-
O parantezi eklemissin ama orada spesifik olarak kizini diyor. Cinsiyet belirtmek istemiyor olsaydi evladini falan derdi degil mi?
-
Sonra çocuğun, bully’lerin ağızlarını burunlarını dağıtır ve winner olur…
Keşke öyle olsaydı, oluyor ama sonra okuldan atılıyorsun. Hatta erken yaşta ıslah evine bile gidebilirsin..
Birilerini darp etmek oldukça büyük bir suçtur ve sadece bir kez affedilir yani ceza ötelenir. Beş yıl içinde başka birini daha dövünce içeri girersin.
Hayatımın büyük bir kısmı boks yapmakla geçt, ama ben bile şimdiye kadar ring dışında sadece bir kişiyi dövdüm. Onda da mahkemeye çıkıp ötelemeli ceza yedim.
Millet BB'cileri çok güçlü ve herkesi dövebilir sandığı için, çocuğu BB’ye gönder, görsel olarak caydırıcı olsun. Ilkokul ve ortaokulda da peşinden ayrılma. Okula sen götür, sen getir.
Dövüş sanatına kendin git.
Bully olayı olursa, veletleri bizzat kendin tokatlarsın. Dövüş sanatı da öğren sana lilililililililili diye saldıran velileri dövmek için gerekebilir.
Neyse, çocuğunu testosteron salgılamaya başlayınca BB’ye gönder. BB en güzelidir. Kimseyi dövmen gerekmez ama kimse de sana sataşamaz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Aralık 2024; 19:14:49 >
-
Çocuk senin dediğin gibi olursa ömrünü içerde geçirir.. El elden üstündür bunu unutma. O kişi mutlaka başka bir yerde, ondan da güçlü olanlara yem olur..
Yem olmamanın ilk kuralı da zeki olmaktır.. Tabii zeka genetik olduğu için bu konuda yapacak çok şey ne yazık ki yok..
Senin yaşını da maksimum 19 falan tahmin ediyorum belki 20'lerin başında da olabilirsin fakat çocuk senin söylediğin gibi yetiştirilmez, hele ki dövüş sporlarına, akranlarını dövsün diye çocuk gönderilmez.
Böyle filmlerde bir tane vuruyorsun tüm okul saygı duyuyor falan böyle bir şey yok.
Çıkışta 10 kişi olurlar yine tokatlarlar
Sorun yaşamamak için, Zeki, Karizmatik, Dışa dönük ve fiziksel olarak biraz da güçlü olmak gerekiyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Aralık 2024; 19:42:50 > -
Çocuk öyle olmazsa, babaya saygı duymaz. Babaya saygı duymayan çocuk ise kendi kafasının dikine gider. Kendi kafasının dikine giden çocuk da adama dizini dövdürür.
Insan beyni 30 yaşına kadar gelişimini devam ettiriyor. Sadece internette, bu tarz forumlarda, üyelerin mesajlarını okurken bile yaşlarını çok sağlam şekilde tahmin edebiliyorum.
Kurdukları cümle tarzından ve genel stilden bile yaşlarını ele veriyorlar.
Çocuk yaşta insanlar, kendi kararlarını veremezler ve dizini döversin. Çocuk disiplinle terbiyeyle yetiştirilir bu şekilde yetiştir sonra teşekkür edecek.
Not: Alman babalar da genelde bu şekil çocuk yetiştiriyorlar ya da en azindan benim tanidiklarim oyleydi, Almanlara bak hepsi ne kadar disiplinli ve sorumluluk sahibi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Aralık 2024; 20:0:20 > -
Bir milletin sonunu kibarlık, eğitim ve sanatsal düşünce getirmez.
Bir milletin sonunu din, cahillik ve arap kültürü getirir.
Bugün bu ülkenin geldiği noktada, kibarlar ve eğitimliler olmasaydı son Suriye gibiydi.
Yani ülkenin %30'u yani AKP'ye hiç oy vermemiş kesim ülkeyi hala ayakta tutan kesim, sosyolojik açıdan.
-
Mesajımda mal ve efendi diyorum bana gelmişsin yem olmamanın ilk kuralı zeki olmaktır diyorsun arkadaş git bi yazdığımı tekrar oku her efendi olan insan zeki değildir.
Dövüş sporlarına yazdırmamın sebebi hobi ve kendisini koruması için gidip milletle dövüş diye değil ki sevmeyedebilir de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrestle Mania -- 21 Aralık 2024; 20:16:13 >
Ne yapti size bu Muslumanlar, nedir bu bitmek bilmeyen kininizin kaynagi?
-
Bir denge olmak zorunda. Cocuklari mum gibi etmeyi iyi babalik zannedenlerin cocuklari yuzunden bu haldeyiz.
-
Efendi diye bir sey zaten yok. Sozlukten okuduklarini buraya yazmamani tavsiye ederim zeki olmak, senin tabirinle efendi ol ya da olma en onemli seydir elbette bullyleri kendine cekecek fiziksel bir sorunun yoksa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Aralık 2024; 20:21:6 >
Bu iyi babalıktır, ülkenin sorunu insanların disiplinle büyütülmemesi zaten, paşa oğlum, tosun oğlum, kral oğlum, prenses kızım sen her şeyi hak ediyorsun.. dünya senin köpeğin olsun..
Böyle olmamalı iste. Baba dediğin yönetici ve yol gösterici olmalı, disiplinli ve sert olmalı, çocuğa bazen gülümseyerek bazen hafifçe yanağını falan okşayarak sevgi gösterebilir, birlikte aktivitelere gidebilir ama fazla da muhatap olmamalı.. Muhatap derken yüz göz olmaktan ve sürekli pohpohlamak gibi seylerden de bahsediyorum.
Bu tarz yetişmeyenler, mental açıdan güçsüz ve amaçsız doğrultuda yetişirler. Hayatlarında çok fazla sorun yaşarlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Aralık 2024; 20:59:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X