Şimdi Ara

Türk'lerin bulaştığı oyunlar niye çirkefleşiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep merak ederim böyle EU ya da US versionlarında ( Metin 2, Shaiya, ROM ya da MYKO belki ) oyuncuların, usul, paylaşmasını bilen, seviyeli insanlar olmasını ama bir Türk'ün keşfetmesi ve diğerlerine duyurmasıyla ya da TR clienti açılınca, nerede görgüsüz, küfürbaz, beleşçi tip varsa onu görüyoruz sağda solda.

Sizce Türk'ler, sanal ortamda kendine yakışanı yapıyor mu ? Hani Türk'ler asildir falan. Ama oyunlarda nedense değişiyor Türk'ler. Diğer ülkelerin çocuklarıda bizim gibi midir merak ediyorum.

Türk'ler eğer oyunu beğenirse ister istemez oyun %90 Türk'leşiyor. Bu yüzden açtım bu konuyu, kusur niye bizde, yok mudur çözümü diye. Ülkemi severim ama sanal ortamda değişiyor herkes. Sonuçta mmorpg dünyası da sosyal bir ortam hazırlıyor insana, gerek muhabbet gerekse yapılan şakalaşmalar, birlik beraberlik ruhu burada da devam ediyor. Ama bir Türk'ten duyabileceğiniz potansiyel laflar,

aga 5k pls
    vurduğuma ne vuruyon ..............

Ya da bir Türk'e item verirseniz, size enayi gözüyle bakar. Ama oynadığım diğer yabancı clientlarda adam pot veriyordu bana al kas diye. Çok acayip değil mi ?

Ego tatmini mi yoksa psikolojik mi çözemedim ama bence artık kendimize gelelim. İnsanlar oyuna eğlenmek için giriyor, ama edilen küfürler, çirkefleşen kişilikler bu amacı saptırıyor. Ve en önemlisi, biraz birlik beraberlik içinde olsak, hep ticari düşünmesek, eğlenceninde tadına doysak, açmasak şu koxpları, açmasak abuk sabuk illegal programları. Varsın +7 hornunla kessinler seni, o legal kesilmenin zevkine değer. Keşke K2 nin o kadar açığına rağmen, birbirimizi düşünsekte, şu koxpları açmasak, k2 bugın babasını çıkartsada elimizi sürmesek.

Keşke.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, oyunu oynamasını öğrenmemiz gerekiyor herşeyden önce. Yoksa daha koxp, pazar bozma çok gelir başımıza.

• Kişilikle ilgili bişey

Örneğin WoW'da da Çok Fazla Türk var arada seviyesizlerde yok değil fakat herkes birbiriyle paylaşır 25 kişinin girdiği bir yerde kim daha çok hakediyorsa o alır itemı , daha çoğaltılabilir
  • 3 gün önce biriyle konuştum, yabancıydı. Türk'sün ama İngilizce konuşabiliyorsun dedi, evet ne istersen konuşuruz dedim. Adam gitti sheller md'ler getirdi, al bunları diyor. 81 mi 82 level mi ne bir warrior.

Biraz önce party arıyordum, grell partisine girdim, benden sonra 3 kişi alındı, yani ben listede 5.yim. Adam müsade et diyor kendi charımı alacağım diyor. 1 dk geçmeden bakım geldi. Allahtan geldi, 10 dakika laf anlatmaya çalıştım fayda etmedi, baya bir asabımı bozdu velet. İşte oyundaki Türkler böyle. İyisi yok mu, var tabi ki. Her millette çürük elma çıkar. Ama sonuçta bu bir oyun. Ben bu oyuna eğlenmek için giriyorum. Ama maalesef eğitimsiz cahiller yuvasına dönmüş bir topluluk içinde yer almak hoşuma gitmiyor!!!
  • ticaret haneye dönmüş bi oyundan çok fazla şeyler istiyosun, herkezin aklı fikri var kimseye birşey diyemezsin sen burda sadece genel olarak türkleri aşşağılamışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YakupStar -- 31 Aralık 2009; 11:46:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATUF

ticaret haneye dönmüş bi oyundan çok fazla şeyler istiyosun, herkezin aklı fikri var kimseye birşey diyemezsin sen burda sadece genel olarak türkleri aşşağılamışsın

Çünkü oyunun tamamı Türk ve bunlar tesadüf olamaz. Bakınız Metin 2, oyun Türkiye'ye geldi geleli mler, yanglar, hileler, küfürler havada uçuşuyor. Bu hep böyle, ben kendi ırkımı aşağılamam.
  • quote:

ticaret haneye dönmüş bi oyundan çok fazla şeyler istiyosun, herkezin aklı fikri var kimseye birşey diyemezsin sen burda sadece genel olarak türkleri aşşağılamışsın

Bence Aysu gayet iyi bir tespitte bulunmuş. İnsanlar bir oyundan medet umarak para kazanıyorsa vay bu ülkenin haline. Meslek mi kalmamış? K2'nin hissesini alsın bari, hile yaparak, insanları aldatarak, günaha girerek para kazanmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zipmaker

quote:

Bence Aysu gayet iyi bir tespitte bulunmuş. İnsanlar bir oyundan medet umarak para kazanıyorsa vay bu ülkenin haline. Meslek mi kalmamış? K2'nin hissesini alsın bari, hile yaparak, insanları aldatarak, günaha girerek para kazanmasın.

Alıntıları Göster
    @aysu
    kötü davranış yapanlar genelde +10 bebelerdir adı üstünde bebe yani ne diyebilirsin ki ne yapabilirsin ki onlara ? aklı mantığı olan ergenlik dönemini atlatan insanlar zaten böyle birşey yapmaz

@zipmaker

çok kısa bi cevabı var, kolay para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YakupStar -- 31 Aralık 2009; 11:49:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonArtikBuİsim

Kişilikle ilgili bişey

Örneğin WoW'da da Çok Fazla Türk var arada seviyesizlerde yok değil fakat herkes birbiriyle paylaşır 25 kişinin girdiği bir yerde kim daha çok hakediyorsa o alır itemı , daha çoğaltılabilir
    Aysu_
    Kesinlikle katılıyorum ayrıca sadece sanal dünyada değil, gerçek hayatta bile biz böyleyiz. Girdiğimiz her yeri batırıyoruz. Örneğin avrupadaki bir çok ülkede bile bizdeki kadar çıkarcılık, hırsızlık, gasp, kavga, cinsel suçlar v.s. yok. Bunun sebebi fazla hırslı olmamız mı (kimse inkar etmesin bizim kadar hırslı bir millet yok) bilmiyorum. Ama en çok üzüldüğüm %99 u müslüman bir ülke olmamızdan bunların bize hiç yakışmaması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reis -- 31 Aralık 2009; 11:53:28 >
  • quote:

@zipmaker

Gerçi bu insanlar da haklı, ülkede iş mi var ki çalışsın...
    Çocuk konusuna dönersek de umut ediyorum ki bu çocuklar biraz daha büyüdüğünde arkasından daha küçükleri başlamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonArtikBuİsim

Kişilikle ilgili bişey

Aslında bu olay tam olarak türklerden kaynaklanan birşey degil.Dupe yi ilk yabancılar bulup anlatmıştı bize.Bizim yaptıgımız bişey yoktu yani.Biz sadece alıp kullanıyoruz.Sonuçta koxpu bile çıkaranlar türkler degil.Yabancılar koxp olsun,dupe olsun bunları yaparken çok dikkatli davranıyorlar.Fazla belli etmiyorlar.Geçen bir exp bugg çıktı forumda yer yerinden oynamadı mı?Exp bugg var koşun diyenleri dün gibi hatırlıyorum.Arkadaşın belirttiği gibi wow da da baya bir türk var.Millet orda zevk için oynuyor başka bir amacı yok.Şunuda söylüyeyim wow ile ko'yu karşılaştıramazsınız.En azından orda gm help yazınca hemen yardıma geliyorlar.Burada saldım çayıra mevlam kayıra usulü işliyor.Fazla ileri gittiysem affola.İyi oyunlar dilerim.

• Iyi guzel haklisin ama buna 7 senedir engel olunamadi simdiden sonra hic olmaz. Turklerin bulastigi oyunlar degilde kucuk yastaki oyuncularin bulastigi oyunlar desek daha dogru olur. Cunku akli basinda olan her insan oyunda olsa belli bir cizgisi, huyu vardir ve onu takip eder. Serefsiz ise ona bisey diyemem ama 18+ bir oyuncu kitlesine sahip olsaydi bu oyun emin ol cok daha temiz ve zevkli bir oyun olurdu.
    Malesefki ilkokul cagindaki daha 15 yasina bile gelmemis binlerce cocuk Knight oynuyor ve aklinca hile ile yaptigi basariyi kendine mutluluk sayiyor. Bug dan faydalanip lvl i yukseltiyor koxp dan faydalanip adam kesiyor falan filan. Yazikki hem bu caglarini hemde gercek keyif alma sanslarini bu sekilde kaybediyorlar.
    Aslina bakarsan bunda bizlerinde rolu buyuk cunku genelde gordugumuz her kucuk cocuga ezik muamelesi yaptigimizdan cocuklarda ellerine gecen ilk firsatta bizden daha ustun olduklarini kanitlamaya calismak adina her turlu hileye ve sahtekarliga basvuruyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Iyi guzel haklisin ama buna 7 senedir engel olunamadi simdiden sonra hic olmaz. Turklerin bulastigi oyunlar degilde kucuk yastaki oyuncularin bulastigi oyunlar desek daha dogru olur. Cunku akli basinda olan her insan oyunda olsa belli bir cizgisi, huyu vardir ve onu takip eder. Serefsiz ise ona bisey diyemem ama 18+ bir oyuncu kitlesine sahip olsaydi bu oyun emin ol cok daha temiz ve zevkli bir oyun olurdu.
    Malesefki ilkokul cagindaki daha 15 yasina bile gelmemis binlerce cocuk Knight oynuyor ve aklinca hile ile yaptigi basariyi kendine mutluluk sayiyor. Bug dan faydalanip lvl i yukseltiyor koxp dan faydalanip adam kesiyor falan filan. Yazikki hem bu caglarini hemde gercek keyif alma sanslarini bu sekilde kaybediyorlar.
    Aslina bakarsan bunda bizlerinde rolu buyuk cunku genelde gordugumuz her kucuk cocuga ezik muamelesi yaptigimizdan cocuklarda ellerine gecen ilk firsatta bizden daha ustun olduklarini kanitlamaya calismak adina her turlu hileye ve sahtekarliga basvuruyorlar.

Çok doğru söylüyorsunuz. :)

• quote:

quote:

@zipmaker

Çocuk konusuna dönersek de umut ediyorum ki bu çocuklar biraz daha büyüdüğünde arkasından daha küçükleri başlamaz.

Alıntıları Göster
    Bunun nedeni bence benliğimizi yavaş yavaş yitiriyor olmamızdır.

• quote:

quote:

@zipmaker

Alıntıları Göster
    Önceden oyun zevk için oynanırdı.Bi kaç saat oturur vakit geçirir sonra kapatır başka şeyşe meşgul olunurdu.Günümüzde oyunlar öyle bi hal aldıki kimi 5 saatten fazla oynuyor kimisi Pc yi 7/24 açık bırakıyor oyun uğruna.Bu açgözlülük nereye kadar ? Sonu yok.Oyun oynayan kesimin yaş ortalamasıda hergün düşüyor.Bir başka örnek eskiden Pc lüks sayılırdı herkeste olmazdı.İnternet cafeler kaçtaneydi ki bi semtte .Günümüzde ama Bilgisayarlara ve dogal olarak oyunlara erişmek çok kolay oldu.Her mahallede en az 2 tane internet cafe.Herkezin evinde bilgisayar+internet oldu.Bu ortamda bilgisayar ve oyun bağımlısı bir millet olduk.Ee haliylede bukadar insan arasında rekabet oluştu.Oyun manyağı bi kesim var bi oyun çıkıyo hücuuum o oyuna.Sen bu ortamda doğal olarak milletten herşeyi esirgeyip kendine ayırırsın paylaşma ruhun olmaz.Bencilleşirsin..Sonundada Türkler diye bi kavram ortaya çıktı.Her milletten insanın oyunlarda yaka silktiği bi toplum olduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Önceden oyun zevk için oynanırdı.Bi kaç saat oturur vakit geçirir sonra kapatır başka şeyşe meşgul olunurdu.Günümüzde oyunlar öyle bi hal aldıki kimi 5 saatten fazla oynuyor kimisi Pc yi 7/24 açık bırakıyor oyun uğruna.Bu açgözlülük nereye kadar ? Sonu yok.Oyun oynayan kesimin yaş ortalamasıda hergün düşüyor.Bir başka örnek eskiden Pc lüks sayılırdı herkeste olmazdı.İnternet cafeler kaçtaneydi ki bi semtte .Günümüzde ama Bilgisayarlara ve dogal olarak oyunlara erişmek çok kolay oldu.Her mahallede en az 2 tane internet cafe.Herkezin evinde bilgisayar+internet oldu.Bu ortamda bilgisayar ve oyun bağımlısı bir millet olduk.Ee haliylede bukadar insan arasında rekabet oluştu.Oyun manyağı bi kesim var bi oyun çıkıyo hücuuum o oyuna.Sen bu ortamda doğal olarak milletten herşeyi esirgeyip kendine ayırırsın paylaşma ruhun olmaz.Bencilleşirsin..Sonundada Türkler diye bi kavram ortaya çıktı.Her milletten insanın oyunlarda yaka silktiği bi toplum olduk.

Alıntıları Göster
    sosyal bi ortam fakat insanlarin gerçek yüzünü hemen görüyorsunuz...
    yüzyüze olsanız yapamayacaklarini burada rahatlikla yapabiliyor...

çünki ne korkusu nede başka bir kaygısı oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Alıntıları Göster
    Bu kişilikle alakalı ırkla değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Itzpapalotl

Alıntıları Göster
    oyunu parali yapcaksin aylik 50tl misal o zaman coluk hammo dızo hicbiri kalmaz oyunda gerci sadece oyunda diil gercek hayatta da bu sekilde isliyor ama olmayacagina gore duzende bu sekilde olduguna gore yapabilcek bisey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedomfighter

oyunu parali yapcaksin aylik 50tl misal o zaman coluk hammo dızo hicbiri kalmaz oyunda gerci sadece oyunda diil gercek hayatta da bu sekilde isliyor ama olmayacagina gore duzende bu sekilde olduguna gore yapabilcek bisey yok.

Alıntıları Göster
    Gerçekten öyle, milletime mal edicek değilim tabi dandik bi oyunu ama bunun asıl sebebi küçük çocuklar oynuyor genelde bu oyunları. Ve haliyle bazen kendilerini kaptırıyorlar oyuna, klavye başında olmanın verdiği rahatlıkla da herşeyi yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Itzpapalotl

Alıntıları Göster
    Bastırılmış duyguların dışa vurumu. Muhtemelen küfür eden o küçük yaştaki çocukların mahallelerinde hiçbir değerleri yok. Aşağılanmışlar, itilmişler, işe yarar birşey yapmadıkları için kimse tarafından takılmıyorlar.

Oyunda da isimsiz bir şekilde özgürce konuşabilmeyi görünce bir duygu patlaması yaşıyorlar. Gerçekte yapamadıklarını burada yapıyorlar. Benim düşüncem bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: freedomfighter

Oyun sanki paralı değilmiş gibi konuşan bir user
    Ayrıca git cafelere o "coluk hammo dızo"larda premium var mı yok mu gör. Cafe sahibine 5 tl fazla verip internetten birşey aldırmak zor değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.