< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (8. sayfa)
-
-
ONT + Router iş görüyormu? Yoksa illa fiber destekli modem almak zorunda mıyız?
-
FTTH FiberNet sistemde, Telekom'un size verdiği ONT'yi zaten kullanmak zorundasınız. Telekom'un verdiği Fiber Modem'i (ki bu cihaz aslında/teknik olarak bir modem değil, bir Router'dır) kullanmak zorunluğu teknik olarak yok ama kullanıyor gibi aylık kirasını ödüyorsunuz. Siz kendi WAN ve 1 Mbps uyumlu Router'ınızı da belli koşullarda kullanabilirsiniz.
-
Aynen hocam ONT zorunlu. Ben telekomun verdiğini modem router zannediyordum, sadece router'mış. Ama şimdi Telekomun verdiği router'ı kullanmak istemiyorum mesela, yeni bir router alsam iş görüyor sanırım.
Model bu: TP-Link Archer c5v - Türknet vermişti.
Belli koşullarda demişsiniz. Nedir hocam tam olarak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 6 Temmuz 2022; 10:54:36 > -
Kullanıcı adı ve şifrenizi biliyorsanız istediğiniz router'ı bağlayıp kullanabilirsiniz.
-
Bugün mercusys halo h50g mesh router aldım.Akşam bi çıkarıcam modemi aradan direkt bağlıycam bakalım hız ping ve çekim alanında ne gibi değişimler olacak.
-
arkadaşlar 1000 mbps internet için statik ip gerekir mi hız problemim yok yani bize artıları var mı sitelere hızlı girme vs .
-
Wi-Fi 6 destekli modemim bugün geldi ama kablosuzda 450-460 mbiti geçemiyorum. 1 gbps hayal oldu gibi bizim için. Türk Telekom’a kayıt açtıracağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kablosuzdan birsey bekleme
Wi-Fi 6 ile alabilmeniz lazım. Bilgisayarın ağ kartını kontrol ettin mi, desteklemiyor olabilir
-
bagladiginiz cihazda wifi 6 destekliyor mu? mesela telefondan mi denediniz, bilgisayardan mi denediniz v.s. eğer telefondan denediyseniz telefonunuz wifi 6 ax destekliyor mu? veya denediğiniz cihaz neyse.
-
Cihazlar hazır fiberin gelmesini bekliyor bayram sonu
-
Arkadaşlar çok bilmediğim için soruyorum Turk Telekom modemı ıle wıfı ılla aynı odada olunca 600-700 mbit alınıyor onu anladım. Uzaklasınca 400-500 lere dusuyor sıkıntı yok. Bende birde TP-Link RE305 Versiyon 3.0 AC1200 Wi-Fi Range Extender wifi çoğaltıcı var. Bunda 5Ghz bağlanınca bunlada 200 geçmiyor. Son olarak 2.4 ile kendi modemim ve bu coğaltıcıda 70-80 mbit geçmiyor. 2.4 u bıraz artması gerekmıyormuydu ben anlamadım. Bazen dusunuyorum gereksız bır heves oldu gıbı ha kablolularda hızı sonuna kadar alıyorum PS5 Xbox XsX ve PC de süper hızlarım downloadlar ama TV ve telefonlar 100 mbit hızım varken ki performans bıraz bu uzuyor.
Evdeki modem çogaltıcıları mı degıstırmem lazım verimli kullanmam için kullandıgım cıhazlar androıd tv ler ıphone 11 telefon ve android 11 yuklu telefonlar ve tabletler.
-
Sitede hala 1000/20 up görünmekte, geçersem kesin olarak 50 up alırmıyım arkadaşlar?
Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde sitede olan bilgiyi teyid ediyor maks upluad yükleme hızı 20 mb alırsınız diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IznickX -- 7 Temmuz 2022; 15:19:18 > -
Bilgisayarım MacBook Pro m1, ax standartını destekliyor. Yine de geçemiyorum 450mbiti. Türk Telekom bölge yetkilisine ulaştım, 1000 mbit alabilmem için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylediler. Bekliyorum şimdilik.
Bende benzer sorunları yaşadığım için mercusys halo h50g aldım.Şu an gayet memnunum performanstan.TPlink re205 vardı bir türlü performans alamadım mesh sistemler yüksek hız için biçilmiş kaftan.Telekomun vestel modeli zar zor 450 mbit verirken modemi aradan çıkarıp direkt mercusys bağladım hız şu an 500ü geçiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 7 Temmuz 2022; 19:54:17 > -
Merhaba, bende 2 gün önce 1000 Mbps bağlattım. İlk bir-kaç saat 80 Mbps çıktı, kurulumda dedim ne oluyor? İlla tutturdular kablosuz olduğu için böyle kablo bağlayın dediler. Fakat bende kablo bağlayacağım bir cihaz yok tüm cihazlarım Apple ve Ethernet girişi mevcut değil. Bu arada verdikleri modem ZTE marka. Her neyse gittiler bir kaç saat sonra TP-Link marka bir modem getirdiler burayı iyi okuyun :) Arkadaşlar modemin kurulumuna başladılar, benden kullanıcı adı ve şifre bilgisini aldılar fakat bir türlü modemden Internet ışığını yakamadılar. Ben sorunun ne olduğunu biliyorum, kendilerine bir kaç defa söyledim. (VLAN ID değeri modemde default olarak 35 geliyor.) VLAN ID değiştirmeniz gerekiyor 35 değil dedim. "Onunla alakası yok, santralden onay alamıyoruz. Bayramdan sonra tekrar gelip bakacağız kesinlikle arıza kaydı oluşturmayın." dedi ve gittiler. Bu arada internet hızım 300 Mbps'lere çıktı. 5GHz kablosuz bağlanıyorum. ONT ile modem arasındaki kablo CAT6. Benim elimde 2 adet modem vardı zaten onları deneyeyim dedim;
Elimdeki modemler:
- Vodafone'ın daha önce vermiş olduğu Nokia marka ONT Modem. Direk fiber kabloyu modeme bağlıyorsunuz.
- Turknet'in daha önce vermiş olduğu Zyxel VMG3625-T50B.
Nokia'nın direk ONT modem olduğu için heyecanlandım bunu bağlayayım uçar kaçarım hiç ethernet muhabbetine girmeden diye sevinirken bütün uğraşlarıma rağmen o modem ile internete çıkamadım. Çünkü Türk Telekom bağladığı ONT cihazının Seri No veya Mac numarasını sisteme işliyor ve harici gelen Mac/Seri noları kabul etmiyor. Neyse, diğer modeme geçelim.
Zyxel'i bağladım tüm ayarlarını eksiksiz yaptım VLAN ID vs. daha sonra yaptığım hız sonuçlarında PING değerimin 7'den 2 ms'ye. Download'ın 300'den 600'e çıktığını gördüm. Bu değerler 5GHz kablosuz bağlantı ile alınmıştır.
Speedtest Antalya T.Telekom Server Download Hızı: 350 MBPS
Nperf Antalya Turknet Server Download Hızı: 600 MBPS
Bu arada söylemekte fayda var muhtelemen Türk Telekom speedtest'ten gelen Download paketlerini dropluyor veya hız sınırlaması uyguluyor. Nperf ile arasında ki fark 2 katı.
Bütün bunlara rağmen kaybım hala 400 MBPS civarı, yarın CAT6 ethernet kablom ve type-c rj45 dönüştürücüm geliyor. Bakalım kablolu bağlantıda sonuç ne olacak.
-
Hocam wifi de malesef en yuksek o rakamları alırsınız dıyorlar buradakı arkadaslar ancak modemı degıstırmemız gerekıyormus. Bende Wifi ile 600-700 arası alıyorum bu normal dedı buradaki arkadaşlar. Kablolu 940-960 larda almıstım.
-
1000 mbps bayağı sınır bir değer. Kayıpsız 1000 mbps alabilmek için baştan uca hattaki tüm cihazlar ve ekler kontrol edilmeli. Bazı modem ve routerlarda hızı kısıtlayıcı etkenler ve özellikler oluyor onlara da dikkat etmek lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X