Şimdi Ara

Türk Telekom Antalya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Antalya'da İnternet hızları ile ilgili problem yaşayanlar PM den telefon veya ADSL numaralarını gönderirlerse elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
    Hatta lokasyonuna göre binaya kadar veya eve kadar fiber uygulaması yapabiliriz. Bu uygulamada tüm altyapı Türk Telekom tarafından yapılmakta, müşterilerden veya bina yönetiminden hiçbir şekilde ücret talep edilmemektedir.

• bina içine kadarmı fiber hemde ne zaman başladı türk telekom eve kadar fiber çekmeye ist da neden yok ozaman
  • şişli anthill daireye kadar fiber mevcut. İlk olarak yeni inşaatlarda yapılıyor. Mevcut sitelere de farklı uygulamalar var. Tamamen binanın iç tesisatına bağlı oluyor.
  • apartmanlara geliyormusunuz peki ? Yoksa illa sitemi gerekli ? Bir de bu apartmana kadar fiber olan hizmetin tarifeleri varmı ?

iyi günler,
  • Apartmanın durumuna göre değişir. Yanındaki binalar ile aynı sistemi yapma imkanımız olursa bizim için siteden farksız olur. Site olması gerekmez. Yani potansiyele ve binanın lokasyonuna göre yatırım planlaması değişir. Tarife kısmına gelirsek; Türk Telekom olarak sadece altyapıyı ve teknolojiyi değiştiriyoruz. Müşteri isterse eski tarifesine devam edebilir. İsterse de en yüksek tarifeye geçebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatiharslan83

Apartmanın durumuna göre değişir. Yanındaki binalar ile aynı sistemi yapma imkanımız olursa bizim için siteden farksız olur. Site olması gerekmez. Yani potansiyele ve binanın lokasyonuna göre yatırım planlaması değişir. Tarife kısmına gelirsek; Türk Telekom olarak sadece altyapıyı ve teknolojiyi değiştiriyoruz. Müşteri isterse eski tarifesine devam edebilir. İsterse de en yüksek tarifeye geçebilir.

Ne yani bişeylermi yapıyorsunuz onumu belli etmeye çalışıyorsunuz önce şu kazıkları önleyin limitsiz bağlantidaki kotayı kaldırında sonra bişeler yaptığınızı gösterim...
  • ilginç ben bunları ilk defa duyuorum onca adsl fiber cart curt haberrleri okumama rağmen niye ttnetin sitesinde filan bahsedilmior ayrıca çağrı merkezini aradığımda bana vdsl2 yani bakır kabloyla hizmet verdiklerini sölediler ayrıca santrale çok yakın olman lazım dedi veyahut saha dolabın evin önünde olacak dedi. sitesinde 100 mb den filan bahsetmiş fiber kabloyla bile o hız alınamıyor bakır kabloylamı verecekler milleti vdsl 2 yi fiber diye yutturmaya çalışan ttnet işde bir gün cezasını çekecek inşallah.nedir bu milletin senden çekdiği ya çekil yada adam akıllı hizmet ver lanet şirket ttnet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom mobil
    3 ay önce açıldı
    Türk Telekom Rezaleti!!!
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar,

Birincisi Türk Telekom bir altyapı şirketidir ve Telefon hizmeti verir, TTNET internet Servis sağlayıcıdır ve her ne kadar Türk Telekom grup şirketlerinden olsa da Türk Telekom 'un müşterisidir. Türk Telekom şebekesini TTNET kadar Superonline, Koç.Net, Doğan, Millinecom.... gibi şirketler de kullanır.

ikinci olarak bu sitede okuduğum iki yazıdan biri bu mesajdan önceki 2 mesajda olduğu gibi genelde ölün, geberin, nedir bu fiyatlar gibi kirlilik yaratan mesajlardır. Bilişim Teknolojileri ve Rekabet Kurulu gibi birimler fiyatların belirlenmesinde asıl söz sahibidirler.

Son olarak bu forumda bulunmamın sebebi; Antalya'da Türk Telekom'un yatırımlarını ben planladığım için bu sitedeki arkadaşlarla irtibat sağlayarak, yatırımları daha etkili kullanmayı sağlamaktır.

Sistemlerimizden kısaca bahsedersek;

1. Klasik yapı; Bütün aktif cihazlar ve kartlar santral binasında olur ve müşterilere bakır kablo ile hizmet verilir.

2.FTTC; Bu kartlar sokaklardaki kabinetlere Fiber optik kablo ile taşınarak bakır kablo mesafesi kısalır. Bu sistem 2005 yılında yapılmaya başlanmıştır ve devam etmektedir. 8-16 mbit hız verilebilir.

3. FTTB; Kartlar bu kez fiber optik kablo ile binaya kadar taşınır ve bina içerisindeki kablo kalitesine bağlı olarak 16-100 mbit hız verilebilir. Bu yapı 2011 yılında uygulanmaya başlanmış olup şu an Antalya'da 200 siteye yapılmıştır ve devam etmektedir.

4. GPON ile FTTB; Bu sistemde fiber yine binaya kadar gelir ancak iki tel modem şeklinde değil cat5/cat6 ethernet mantığı ile çalışır. Bu yapı 2011 yılında yapılmaya başlanmıştır ve 100-1000 mbit e kadar hızlar verilebilir.

5.GPON ile FTTH; 4. maddeden farkı fiber optik kablonun daireye kadar çekilmesidir.

GPON sistemi için şu an binalar gezilip çalışma yapmak için izinler alınmaktadır. Müşterilerden bu sistem için herhangi bir taahhüt veya ücret talep edilmemektedir -ki zaten siz bu hizmeti TTNET den alıyorsunuz Türk Telekom'dan değil. Biz sadece teknoloji ve altyapı iyileştirmesi yapıyoruz.

Fatih ARSLAN

• Fatih Arslan;

Hocam sen şimdi o mesajlara kirlilik yaratan mesajlar diyorsun da, internet ücretleri sence de fahiş değil mi? Sınırsız internet bağlatmanın aylık maliyeti 77 lira biliyorsun değil mi?

Ben Telekom'un hizmetinden (müşteri hizmetleri hariç) neredeyse hiç şikayet etmedim, hep fiyatlardan şikayet ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Fatih Arslan;

Hocam sen şimdi o mesajlara kirlilik yaratan mesajlar diyorsun da, internet ücretleri sence de fahiş değil mi? Sınırsız internet bağlatmanın aylık maliyeti 77 lira biliyorsun değil mi?

Ben Telekom'un hizmetinden (müşteri hizmetleri hariç) neredeyse hiç şikayet etmedim, hep fiyatlardan şikayet ettim.

arkadaşa kaatılıorum süperonline da adam 2 sene taahhüt verior 20 mb hızı 9.99 a çatır çatır internete girerek alıyor sizin övdüğünüz türk telekom ise 90 liraya 8 mb sınırsız adı altında ve modem arayüzünde 1 mb görünen hızı utanmadan millete hizmet gibi sunuyor revamı hangisi kirlilik şimdi.madem adı fiber 100 mb hız tarifesi var peki ya upload 1 mb bile değil upload 0.68 hız testinde 100 mb internet için 149 lirayı cebe atmayı biliyor kimse burda türk telekomu ve hizmetlerini övmesin bu millet keriz değil herşeyi biliyor YARADAN YÜCE MEVLAMDAN DİLEĞİM en kısa zamanda bu kan emici şirkete osmanlı tokatını yerli bir sermayenin atmasıdır hürmetler...

• Belli ki süperonline sempatizanı belki çalışanısın. Öncelikle verdiğin hız ve fiyatlara dikkat et, yanlış biliyorsun. TTNET in sitesine baksan yeterlidir. Zaten ben TTNET veya başka bir ISS'i savunmuyorum.
    Benim Mevladan dileğim ise 30.000 çalışanı ve yüzbinlerce insanın ekmek yediği bu şirketin ve rekabet ortamı yaratarak kalitenin oluşmasını sağlayan diğer şirketlerin ülkemizi Telekomünikasyon sektöründe belli bir seviyeye getirmesidir. Burada şirket kavgası yapmayalım, niyetimin ne olduğunu belirtmiştim.

quote:

Orijinalden alıntı: selenga_68

quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Fatih Arslan;

arkadaşa kaatılıorum süperonline da adam 2 sene taahhüt verior 20 mb hızı 9.99 a çatır çatır internete girerek alıyor sizin övdüğünüz türk telekom ise 90 liraya 8 mb sınırsız adı altında ve modem arayüzünde 1 mb görünen hızı utanmadan millete hizmet gibi sunuyor revamı hangisi kirlilik şimdi.madem adı fiber 100 mb hız tarifesi var peki ya upload 1 mb bile değil upload 0.68 hız testinde 100 mb internet için 149 lirayı cebe atmayı biliyor kimse burda türk telekomu ve hizmetlerini övmesin bu millet keriz değil herşeyi biliyor YARADAN YÜCE MEVLAMDAN DİLEĞİM en kısa zamanda bu kan emici şirkete osmanlı tokatını yerli bir sermayenin atmasıdır hürmetler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatiharslan83 -- 1 Temmuz 2011; 0:34:46 >

• @ fatiharslan83

Superonline Fiber İnternet'e sempati duymak için çalışanı olmak gerekmiyor. Adamlar 49 liraya 20mbit download, 5mbit upload veriyorlar. Türk Telekom ise resmen sömürüyor, 77 liraya 8mbit (o da alabilirsen) internet veriyor. Adil kullanımı da 25 gb, Superonline'da 100 gb. Telekom savunacağın son şirket olsun. Rekabet falan diyerek komik duruma düşme yani. Adamlar tekel ve piyasada at koşturuyorlar.
  • Peki ADSL fiyatları, SOL'ün rekabet edebilmesi için zarar etmesini engellemek için yüksek tutuluyorsa? TT yüksek fiyat versin ki hem kazansın, hem de SOL düşük fiyatla altyapı kurup abone kazanabilsin diye bir düşünce.
    Mantıksız geliyor ama BTK ve rekabet kurulu ne zaman tüketicinin faydasına bir karar verdi ki.
  • Senin gibi diğer şirketlere laf atmak için burada bulunmuyorum, beni zorlama. Türk Telekom köylere yatırım yaparken gariban köylüleri sömürmek için mi yaptı. 20-30 telefon satmak için mi bir köye yüzlerce milyar yatırım yapıyor. Sadece orman izinlerine verdiği para 5-10 yılda amorti olmaz, diğer maliyetleri saymıyorum bile. Bu mu sömürü. Türk Telekom' un eğitime ve spora verdiği desteği hiç saymıyorum. O sempati duyduğun fiyatları düşük olan şirket neden Elazığ ın Maden ilçesine hizmet götürmüyor. Sitelere gidip sürümden kazanmak için toplu olarak müşteri kazanmak sadece kar amaçlıdır.
  • quote:

Senin gibi diğer şirketlere laf atmak için burada bulunmuyorum, beni zorlama. Türk Telekom köylere yatırım yaparken gariban köylüleri sömürmek için mi yaptı. 20-30 telefon satmak için mi bir köye yüzlerce milyar yatırım yapıyor. Sadece orman izinlerine verdiği para 5-10 yılda amorti olmaz, diğer maliyetleri saymıyorum bile. Bu mu sömürü. Türk Telekom' un eğitime ve spora verdiği desteği hiç saymıyorum. O sempati duyduğun fiyatları düşük olan şirket neden Elazığ ın Maden ilçesine hizmet götürmüyor. Sitelere gidip sürümden kazanmak için toplu olarak müşteri kazanmak sadece kar amaçlıdır.

işte orada duracan hem diyorsun toplu hizmet kar amaçlıdır diyerek sol karşıtı cümle kuruyorsun, firma farkını ortaya koyuyorsun hemde Türkiyenin dörtbir yanında alt yapı rezalet iken heriflerin fiberi dağıttığı yerlere yoğunlaşıp rekabet etmeye çalışıyorsun... Bi de üstüne sosyal sorumluluktan bahsediyorsun sen bence bi kaybol forumdan...

• TurkTelekom'a biraz daha fazla kamu hizmeti yapmak düşüyor.
    Arkadaşlar tartışmak yerine mahallenize apartmanınıza bir DSLAM taktırmaya çalışın bence. :) Sonuçta bu şirketlerin hiçbiri sevabına iş yapmıyor, paralarını alıyorlar değil mi; adam ayağınıza gelmiş soruyor, fırsatı değerlendirin. SOL'ün daha on sene uğramayacağı bir yerdeyim ve bana DSLAM istermisiniz diye soran bile yok. :D
  • quote:

Senin gibi diğer şirketlere laf atmak için burada bulunmuyorum, beni zorlama. Türk Telekom köylere yatırım yaparken gariban köylüleri sömürmek için mi yaptı. 20-30 telefon satmak için mi bir köye yüzlerce milyar yatırım yapıyor. Sadece orman izinlerine verdiği para 5-10 yılda amorti olmaz, diğer maliyetleri saymıyorum bile. Bu mu sömürü. Türk Telekom' un eğitime ve spora verdiği desteği hiç saymıyorum. O sempati duyduğun fiyatları düşük olan şirket neden Elazığ ın Maden ilçesine hizmet götürmüyor. Sitelere gidip sürümden kazanmak için toplu olarak müşteri kazanmak sadece kar amaçlıdır.

Cevabın kime belli değil. Her neyse şimdi şuna bakmak lazım;

Ne kadar kazanıyorsun, ne kadar yatırım yapıyorsun?

Telekom özelleştirme ihalesini kaç paraya aldı, bu parayı ne kadar sürede amorti etti?

Babasının hayrına hiç bir yere yatırım yapmaz Telekom. İnsanlar 2mbit ten fazla hız almak için yırtınırken nerede o sosyal sorumluluk sahibi güzide şirket?

Zorla telefon satarak örnek şirket olunmuyor.

Sol tabi ki önce daha az maliyetle daha fazla alana yayılmayı hedefleyecekler. Sıfırdan alt yapı kuruyorlar, Telekom gibi devletten ucuza kapatmadılar. Ayrıca Telekom gibi bir tekelle mücadele etmek kolay mı?

Türk Telekom 77 liraya 8mbit download 800kbps upload veriyor. Bu hızlara ulaşır mısın o da muamma. Adil kullanım limiti 25 gb. Bir de zorla 100 dk şehir içi ve şehirlerarası konuşma veriyor.

Superonline Fiber 49 liraya 20mbit download 5mbit upload veriyor. Adil kullanım limiti 100gb. Hızı tam alamama durumun da yok. Her zaman 19-20 mbit.

Hala Telekom'u savunuyorsunuz ya, helal olsun.

• Böyle giderse zaten SOL önümüzdeki 5 yıl içinde devirir ttneti çok rahat. Eğer SOL da adam akıllı her eve girmeye başlarsa altyapıya daha çok yatırım yaparsa.
  • istanbul içinde yaptırım söz konusumu acaba şişli de oturuyorum tüm şikayetlerime rağmen hiç bir şekilde altyapı yenileme çalışması yapılmadı mahallemizde halen eski saha dolapları ve kablollar var. Şikayet ediyorum dilekçe yazıyorum Santralden görevliler geliyo hattınız temiz parazit yok altyapı kaldırmıyor max 6 mb hız verebiliyoruz diyolar.Ama nerde şuan 2 mb hızım var. Benim derdim hızda değil verdiğimiz paraların karşılığını almak isitiyorum benim bulunduğum bölgeyede yeni saha dolapları yeni kablolar vs yapılsın. Santralden gelen görevlilere neden geliyorsunuz kontrol ettiniz daha önce hattım kablollarım temiz siz mahallenin altyapısını yenileyin diyorum nerdee ... ! ! !
  • Sözüm;

Konu başlığına bakmadan her mesajında kendi kafasına göre hız ve fiyat kıyası yapana,

karalama işini kendine misyon edinene,

Benim yaptığım yatırım planlamalarını ne için yaptığımı bana öğretene,

Orman Müdürlüğünün, Karayollarının, Turizm Bakanlığının özellikle Belediyelerin ne kadar zorluk çıkardığını bilmeden yatırım bekleyene.

Şehrin merkezinde sistem yokken bir çok köyde sistem kuruyoruz. Çünkü şehrin merkezinde insanlar 4-6 mbit ile internete girip bir çok işini halledebiliyorken köy okulunda okuyan öğrenci de internetin ne olduğunu bilsin diye 1 mbit de olsa kullansın diye gidip o köye sistem kuruyoruz. Yıllardır iletişimde kesintiyi minimuma indirmek için çabalayan bu şirkete biraz olsun saygı gösterin. Bu konulara girmek istemiyorum Allah rızası için beni zorlamayın.

ilk mesajıma bakın niyetimi anlarsınız. Lütfen bu konu başlığında böyle konulara girmeyin. Bu forumdan çok şey öğrendim, amacım elimden geldiğince bu forumdaki Antalyalılara yardım etmek. Lütfen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.