Hocam sizin yanıtınızda fiber için uygun olduğunuzu ama kapasitenin dolu olduğunu belirtmisler. Bu kapasitenin açılması için ilgili müdürlüğün planlama departmanı ile de görüşebiliriz veya https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet tuketici.btk.gov.tr Adreslerinden kayıt açabilirsiniz. Kapasite açıldığında zaten sizin altyapı durumunun uygun olduğunu belirtmisler hocam. |
Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (177. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun hocam
-
sağ olun hocam gitmeye çalışacağım.
-
Hocam Ayın 2 sinde dediğinizi yaptım. Formu öneri olarak doldurdum. Tahmini cevap ne zaman gelir? Yada daha hızlı olması için şikayet olarak doldurayım mı?
-
Arkadaslar bu konu ile alakali bir turlu hic bir internet saglayicisindan net yanit alamadim. Benim bina sifir bodrumda ttnetin fiber girisi var dairede sigorta kutusunun ordada ethernet kabolarida var. Ben basvuru yaptigimda ttnet bos port yok, onbasvuru alalim altyapiniza gore max 100mbps alabilirsiniz dendi. Onbasvuruyu yaptim. Benim anladigim
1- Daireme kadar fiber cekilmez ise max 100 mbps alacagim oylemidir?
2-Bodrumdan Daireme kadar fiber cekilirse 1000mbps alabilirmiyim?
3- Ben bi elektrikci bulsam bodrumdan daireme fiberi cektirsem tt veya baska servis bunu alt yapi kontrolunde 1000mbps destekligini gorup gelip interneti baglar mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır hocam bizleri de bilgilendirirsiniz.
-
Hocam bugün itibariyle 3 gün olmuş oluyor. Biraz daha bekleyin derim ben, cevap gelecektir hocam.
-
Merhaba hocam
Bahsettiğiniz kutunun fotoğrafını çekip ekleyebilirseniz tüm sorularınıza yanıt verebiliriz hocam. Görmeden ne desek yanlıs olur.
-
bunlar galiba daliga geciyor benimle :) simdide uygun degil diye mesaj attilar
-
Hocam boyle bi kutu var binanin altinda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam hem uygun diye yanıt geldi hem uygun değil diye yanıt geldi. Ben bu işten bir şey anlamadım doğrusu.
En iyisi şöyle yapmak olur.
Bu aldığınız iki yanıtı da tuketici.btk.gov.tr adresinden iletin. Hangisini referans alacağınızı sorun hocam.
-
-
Hocam benim nasil bi islem yapmam lazim ben 1gigabit internet alabilirmiyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Etiketlediğim hocamız bilgi verecektir hocam.
-
Hocam 5-6 sene önce vdsl geçtik, geçtiğimden beri 100mbps kullanıyorum ama artık daha yüksek hız istiyorum. aylık 1-1.5TB indirme yapıyorum ancak binaya fiber gelse benden başka kullanan olmaz çünkü çoğu daire boş, kullanan da en ucuz ne varsa onu kullanıyor. zaten 7 daire var. hat değerlerim aşağıda(hatalar bağlantıyla alakalı geçici bir süre oldu düzelttiler) fiber istediğimi belirten şikayet kaydı oluşturdum ancak gerçekleşmesi sizce mümkün mü?
-
Kabindeki en üst sıradaki iki nesne OB (Optik bölücü) veya OFSB (fiber sonlandırma birimi)
Normalde OFSB daha çok aktif altyapıda kullanılır, normalde FTTH'de kullanılan pasif altyapıda pek kullanılmaz. Ancak kabinde aktif bir switch de yok. Ancak saha bulunan başka bir aktif switch'e bağlı olarak belki aktif FTTH sistem dekurulmuş olabilir bir ihtimal.
Tabi emin olmanın bir yolu var ama daha farklı açından bir fotoğraf lazım. Bu sarı kablonun girdiği soketin kısmını çekerseniz yakından net konuşabilirm.
İkincisi OB/OFSB'ye giren sarı kablo haricindeki diğer sarı kabloların ucu nerede, nereye gidiyor ona da bakabilirseniz iyi olur. Zira binaya gerekli tesisat döşenmiş ancak kurulumu yapılmamış gibi duruyor. Kurulumu yapıldığında 1Gbps'e kadar erişim alabilirsiniz.
Son olarak sarı fiber kablolar dairelere de geliyor mu? Emin değilseniz dairedeki panoı kısmını çekip atarsanız ona da bakabiliriz.
-
Hocam cevap icin tesekkur ediyorum. Bana tt musteri hizmetleri bos port olmadigini bos olunca baglariz ancak max 100 mbps alirsiniz dedi. Ayrica binanin kendi projesinde internet projesi belirtilmis bu sekilde anlarmisiniz bilemem ben atayim eve gecince tekrar kutuyu detayli cekerim.
-
Daireye fiber geliyor hocam. FTTH yani ancak kurulumu yapılmamış gibi duruyor. Telekom müdürlüğüne gidip planlama bölümü ile görüşüp "daireme kadar fiber kablo geliyor ancak arkadaşlar sistemde göremiyor" diye söyleyin yardımcı olacaklardır.
-
Hocam merhaba tekrar ben çok iyi haberle geldim.Karşı komşumuzun adresini girdiğimde boş port gözüküyor sokakta(ilk defa bağlatacağım için kendi adresimi girmedim santral gözükmüyor.) bir kaç gün önce yoktu.Annem türk telekom arabasını görmüş 2 gün önce.Büyük ihtimalle internet bağlatabiliyorum şuanda.Btk vb. bilgilendirme yapılmadı neyse asıl sorum ilk defa internet bağlanıcak.Hangi İSSyi seçmeliyim.Türk telekom mu kablo çekmesi için eve kadar.Birde şöyle bir sorun var önceden sitelerden altyapı sorgulama yaptığımda gözüküyordu şuanda altyapı gözükmüyor dolayısıyla başvuru yapamıyorum bunu nasıl çözerim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satend -- 6 Eylül 2024; 22:24:6 > -
Hocam peki bunu soyledikten sonra, bos port sorunu cozulurse 1gigabit internet hizi alabilirmiyim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X