Şimdi Ara

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.111
Cevap
119
Favori
337.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam merhabalar, Forum‘da fiberle ilgili bir çok konuyu inceledim geçmiş yıllardan da sizin yorumlarınızı ve gönderilerinizi gördüm bu konuya bayağı yakın olduğunuzu anladım :)

Ben saha dolabı 217 metre olan dört daireli bir binada yaşıyorum ve yaklaşık 87mbps bağlantı kapasitesi alabiliyorum dolabın büyük olması ve abone sayısının az olması sebebiyle.
    Binamızın çaprazına yaklaşık 8 yıl önce bir yeni bina yapıldı ve eve kadar fiber çekildi bundan birkaç yıl sonra da hemen arka tarafımıza bir bina yapıldı ve ona da aynı şekilde fiber çekildi.
    Bir üst sokakta da yine fiber olan fazlasıyla bina var yani bölgede fiber yoğunluğu var.
    Anlamanız için çapraza yapılan bina ile aramızda yaklaşık 15 metre binanın telekom ek kutusu ile aramızda yaklaşık 35 metre arkamıza yapılan bina ile 30-40 metre mesafemiz var.
    Ben fiber gelebilmesi için ilk 2023 Temmuz ayında müdürlüğe gittim şehirde bölge müdürlüğü yok sadece il müdürlüğü var Adana’ya bağlı bölge maalesef müdürlükte görüştüğüm kişi resmen fiber istiyorum diye beni azarlamaya çalıştı işte 80 alıyorsun daha ne istiyorsun bina dört daireli niye çekelim gibi projeye iletsem bile kabul olmaz dedi ben de çıktım projeyi iletip iletmediği hakkında bir fikrim yok.
    2024 yazında BTK açık kapı gibi yerlerden telekom’u darlamaya başladım bTK’dan klasik kopyala yapıştır cevaplar geldi herhangi bir sonuç olmadı ancak açık kapı tarafı biraz garip oldu il müdürlüğüne iletildi yazı bekleniyor şeklinde bir dönüş yaptılar ama 40 gün cevap gelmedi yalnız bu 40 gün içerisinde yanlış hatırlamıyorsam ikinci haftanın başında kaldırımlarda işaretleme yapan kişiler gördüm maalesef konuşma şansım olmadı ama B5,SA14,SB18,B5 gibi yazılar yazmışlar ne anlama geldiği hakkında bir fikrim yok bunu Telekom’un yapıp yapmadığını da bilmiyorum maalesef.
    Müdürlüğe Eylül 2024’te tekrar müracaat ettim maalesef yine aynı kişiyle görüştüm bu tarz işlere o bakıyormuş sadece yine aynı tarz konuşma geçti 2025 yılında gelebilir dedi mahalleyi komple donusume sokacağız dedi ne kadar doğru bilemiyorum.
    Aralıkta buralarda bir kazı yapıldı fiber döşendi dedim herhalde geliyor hevesim kursagimda kaldı :) Superonline Turkcell baz istasyonu için çalışma yapmış sadece.
    Aralığın sonuna doğru yaptığım yine rutin BTK şikayetlerime ilk defa garip bir cevap geldi projelendirmek üzere revizyon listesine alınacaktır ancak çalışmaların tamamlanacağı süre bilgisi verilememektedir denildi.
    Sonuç olarak: şikayetlere itirazımı da hesaba katarsak 50’den fazla BTK şikayeti birkaç kez Açık Kapı şikayeti iki kez müdürlük müracaatı onlarca Twitter şikayeti gibi işlemler yaptım ve halen bana 30-40 metre mesafedeki fiberi bekliyorum. Maalesef ben talepte bulunmama rağmen dönüşüm yaptıkları yerlere bakıyorum hem fiber mesafesi uzak Hem de benim binanın iki katı yaşında yaklaşık 50 yıllık binalara dönüşüm yapıyorlar ve buralarda doğru düzgün kullanan da yok.
    Sizlerin bu konuda bir tavsiyesi olur mu yapabileceğim başka bir şey var mı? Türk Telekom’un kendi sitesindeki şikayet alanında denedim bu arada.

Çok uzun oldu kusura bakmayın ama yaşadığım süreci anlatmak istedim :)
    Yazım hataları için kusura bakmayın, görme engelli olmam sebebiyle sesli yazma kullanıyorum elimden geldiğince düzenlemeye çalıştım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

ev yaptırılacağı için şimdilik yok ama başvurulacak nüfus'a

• Alp-1905 A kullanıcısına yanıt

Merhaba estağfurullah hocam ayrıca çok teşekkürler

Eğer planlama dahilinde gelmesini beklemek istemiyorsanız özel proje olarak sorabilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687-54

Ücretini hesaplayıp size söylerler ve siz eğer uygun görürseniz çok hızlı sürede fiber bağlantısı yaparlar.

Yok ben para vermeyeyim planlama dahilinde yapılmasını bekleyeyim derseniz dedikleri gibi bölgenizi - adresinizi fiber dönüşüme aldıklarında fiber kullanmaya başlayabilirsiniz

Bu süreci hızlandırmanın da yolu talepten geçiyor yani binanızdakiler adına sizler adına şu adresten başvurular yapabilirsiniz

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Buradan adresinizi yazıp kayıt açın ve ftth istediğinizi belirtin (daha önce yaptım demişsiniz ama yeniden yapabilirsiniz mahsuru yok belirli aralıklarla talebinizi hatırlatabilirsiniz)

• Batuhan445 B kullanıcısına yanıt

O süreçte kapı no belli olduktan sonra (nvi sisteminde gözükmeye başlayınca) adresinizle Telekom a başvurular yapmaya başlarsınız altyapının sağlanması ile ilgili. Daha önceden de belirttiğim gibi işletmeciler adres verilerini nvi sisteminden çekerler yani orada gözükmesi şart (bbk kodu üzerinden ilerliyorlar)

İlginiz için teşekkürler hocam :)
    Özel proje için 50.000 civarı söylemişti açıkçası bana fazla geldiği için üstüne gitmedim.
    Dediğiniz gibi ara ara hatırlatmak adına bu Telekom’un şikayet sayfasından talep açayım.
    Süreci paylaşıyor olacağım :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alp-1905 A kullanıcısına yanıt

Komşularınızla maliyeti paylaşabilirseniz çok uyguna gelecektir hocam.

Tamamdır hocam rica ederim ne demek  

tamamdır hocam

peki en yakın santral 700m yada 1km gözüküyor. üst tarafında binalar var, ama ağır hasardan yıkılanlar var

türk telekom sıcak bakarmı? ana yola yakın ve yapılacak yerin yolu da var

eğer detaylı bakmak isterseniz özelden gönderebilirim. burdan paylaşmayı sıcak bakmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan445 -- 3 Şubat 2025; 0:8:36 >

Onu kendileriyle görüşürsünüz hocam iş o noktaya gelince. Bahsettiğiniz mesafeler uzak mesafeler değil tabi ama planlama bu konuyu daha net bilebilir sistem üzerinden kontrol edecekleri için

onu biliyorum ama sizde bildiğiniz için ön bilgi toplamaya çalışıyorum

2025'in sonlarında unutmazsam olumlu/olumsuz paylaşırım artık. tabii telekom ekibi üşenmezse

İnşallah hocam ölüm dışında buralardayım. Haberleşiriz  

• Çok şaşırtıcı şekilde hiç olmadık yerlere fiber çekiliyor eski ve küçük binalar da dahil. Kayseri’den develiye fiber kablolar çekildi şehir dışındaki elektrik direklerinde (bazılarında) turuncu kablolar yapılmış 5G için mi acaba diye düşündüm. Bizimki daha aktifleşmedi bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keyboard772 K kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar. Elektrik firmalarının kullandığı alçak gerilim (AG) ve orta gerilim (OG) kablolar da turuncu olabiliyor. Bazen yanılabiliyoruz onlar fiber değil hocam. Elektrik direklerine turuncu kablolar yapılmış demişsiniz ya o sebeple söyledim hocam.

Yere gidiyor kablolar yani olabilir. Yakından görmedim. Yerden direğin yarısına kadar (metal büyük gerilim direkleri)

yine yerden il ilçe arası kablo çekildi yaklaşık 40 km.

Hocam merhaba.size özel mesaj atamıyorum bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım varda.

• keyboard772 K kullanıcısına yanıt

Fotoğraf eklerseniz eğer mümkün olursa çok daha net anlayabiliriz hocam

• underlord1st U kullanıcısına yanıt

Merhaba

Benim özel mesaj alımım açık hocam. Buyrun yazın buradan yardımcı olmaya çalışayım bildiğim bir şey ise.

• Ben bugün internet bağlattım türk telekomdan ancak online işlemlere girince geçen seneden 3 tane fatura gözüküyor.ev adresim tamamen farklı olarak girilmiş.İlk başvurduğumda port yok diye gelen teknisyen başvuruyu iptal edip bir numara verdi burayı arayın biz ayarlicaz dediler. O numaradan satış sorumlusu ile görüştük başvuruyu vs o yapıp bugün internet bağlandı. Daha önce böyle bir olay duydunuz mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underlord1st -- 3 Şubat 2025; 12:37:19 >

Abonelik başlangıç 01.02.2025 olarak gözüküyor ancak borç yok.

E devlette gözükmeyen şeylere itibar etmeyin hocam. E devlette görünür hale gelirse hizmet almadığınız dönemlere ait tarafınıza borç çıkarıldığını için tuketicisikayet.btk.gov.tr adresinden şikayet kaydı açabilirsiniz. Yaşadığınız süreci de anlatırsınız farklı bir adres girilmesi gibi konuları da özetlersiniz.

• 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.