Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araştırdım ancak net cevap bulamadım. Oturduğum sitede 120 daire var ve siteye takribi 400 metre mesafede Fiber altyapı dolabı var. Türk Telekom Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede sitenin altyapısını bizim halletmemiz gerektiğini, onların karışmadığını iletti. Sitedeki evler yatay mimari, yani apartman değil maksimum 2 katlı gibi düşünebilirsiniz.

Benim anlamadığım tabii ki bina içini benim halletmem gerek, fakat binaya kadar getirmeleri gerekmez mi? Diyelim yapmıyorlar, siz yaptıracaksınız dediler. Daire başına rakam ne çıkar takribi? Sonuç itibari ile site önüne kadar TT getirecek fiber kablosunu ve sonrasında anladığım kadarıyla bina önlerine gelecek kablo. Diyelim ki dairelere kadar ekstra pay bırakılsın 70 metre kablo ve işçilik maliyetini düşünmek gerekirse, ortalama rakam ne olur?

Bir de 120 dairenin tamamı interneti istemeyecektir ve daire başına düşen tutarı ödemek istemeyecektir. Bu tarz durumlarda örnek veriyorum sadece 50 daire kabul etti. Bunlar bireysel olarak fiberi kendi dairelerine çektiremezler mi? TT her şekilde 400 metrelik mesafeden fiberi site önüne kadar çekmez mi? Bu konu ile ilgili net bilgisi olanlar varsa ve cevaplarsa çok sevinirim.

• tuketici.btk.gov.tr'ye şikayet edin, siz telekom işçisi değilsiniz onlar paşa paşa çekecek, maximum fiberi getirirler siz kendi dairenize kabloyu alırsınız onlar çeker
  • Hocam şu an btk tüketici şikayet bildirim sistemi sıkıntılı 1 haftadır şikayet oluşturamıyorum.

• Cevap için teşekkür ederim. Peki bunu 7-8 daire istese bile yaparlar mı?

• momentmc kullanıcısına yanıt

Tüm bu anlattıklarımdan önce sonunda yaptığım işlemi en başta yazıyorum. Hocam benim binamda 30 daire var, dilekçe oluşturdum 21 daireden ad-soyad-imza aldım, bulunduğum ilin Türk telekom genel müdürlüğüne bu dilekçeyi teslim edip takip no/evrak kayıt no numarası aldım.

Şimdi olaylar..

İlk önce Twitter'dan Yusuf Kıraç'a mesaj attım durumumu anlatan bir yazı, sonra benden 1 gün sonra adres ve iletişim no istedi.(bu Yusuf Kıraç'ın sektreteri sanırım, hesabında adresi falan isteyen işte)

Neyse verdim ve sonra 2 gün sonra beni bulunduğum ilçenin Türk telekom müdürlüğünden bir saha elemanı aradı "Sizin bir şikayetiniz varmış? Nedir" diye sordu, bende daireme kadar FTTH altyapı istediğimi ifade ettim ve bu adam işte bana "ben mail gönderdim bunun hakkında ve mailden gelen cevapta sizden bulunduğunuz ilin TT müdürlüğüne dilekçe teslim etmenizi istediler resmiyete dökülsün diye" dedi.

İşte üstte de yazdığım gibi dilekçeyi hazırladım ve ertesi gün teslim edecektim ki bu saha elemanının beni aramasından 3 gün sonra bulunduğum ilin Türk telekom genel müdürlüğünün altyapı erişim biriminden bulunduğum ilçenin sorumlusu beni aradı "Sizin bir şikayetiniz yada isteğiniz varmış nedir" dedi bana bende yine saha elemanına söylediğim cümleleri ve bu defa dilekçe hazırladığımı ve teslim edeceğimi ifade ettim bu arkadaşa.

Sonra bu telefonda konuşurken bu Bekir bey ile, Bekir bey(Türk telekom genel müdürlüğü altyapı erişim birimi mezitli sorumlusu) bana "ben şuan binanızın önündeyim" demesin mi? :D

Ben şok oldum tabi ama belli etmedim, bu kadar hızlı olması yani olayların şaşırdım :D

Sonra işte Bekir bey'e "Ben aşağı iniyorum o zaman bir saniye" dedim ve binamıza nereden fiberi sokacağımızı ve dairelere nasıl fiber ulaştıracağımızı sordu bana :D Bu ne hız yiğidi dedim içimden :D

Neyse işte bayağı istişare ettikten sonra bana "ben senin binana fiber kutuyu sonlandırırım, dairelere kadar fiber kabloyu siz bina sakinleri toplanıp uygun fiyattan elektrikçiye yaptırırsınız, ama rica ediyorum benden zaman isteme, benden 30 gün kadar haber almassan beni arayabilirsin" dedi. Çünkü binamız 25 yıllık eski ya o yüzden sanırım böyle dedi. Ayrıca daha önce bana bina önünde konuşurken dilekçeyi whatsaptan kendisine göndermemin yeterli olduğunu, boşuna genel müdürlük binasına kadar gitmek için yorulmama gerek olmadığını söylemişti ve bende whatsaptan gönderdim "tamamdır" demişti ama ben gene de gittim dilekçemi verdim takip numaramı aldım.

Durum bunlardan ibaret işte, biraz dağınık anlattım ama olayları yaşadığım gibi anlatmaya özen göstermeye çalıştım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 24 Ocak 2022; 2:12:2 >

• https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962-96#151797193

• Herkese teşekkür ederim. Deneyeceğim ve sonucu mutlaka paylaşacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.