Karşı binamızda fiber var bizim binaya da çekilmesi için ne yapmamız lazım? Dilekçe vermiştim bir 4-5 ay önce müdürlüğe dönüş yapmadılar maalesef |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2668. sayfa)

-
-
Hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Şuan tüm iss'ler isteyene fiber getirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Başvurulura hazır cevaplar geliyor. Hiç kullanmayacak binalara fiber çekiliyor. Türk Telekom müdürlükleri vatandaşı zerre umursamıyor ne yapacan hızlı interneti yeğenim modunda. Türknet kendini milli istihbarat teşkilatı sanıp yea bir ara gelir işte yatırım planımız çok gizli bilgi gelmezse takıl instada modunda. Superonline zaten ne koparırsam kardır şu sokağa ben gireyim modunda.
Kısaca plan proje varsa bir ara gelir. Plan proje yoksa istersen kendini yak takan olmaz.
Ne diyor bahanımız "vatandaş hızlı internet istemiyor". Altyapı getirdin mi? Fiyatlardan haberin var mı? CEvap: Sen sus vatan hayini.
-
Yeni tarifemin ilk faturası geldi router bedeli yansıtmamışlar. 100 mbps ftth 300 lira güzel.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
100 mbps Ftth nasıl 300 lira oluyor hocam? Hangi ISS? Bedava valla.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Telekom
Epey eskiden başlamış olan bir taahhütün FTTH dönüşümü olarak anladım hocam o zaman. Neyse hayırlı olsun.
Taahhüt yeni başladı ilk ayı. FTTH'a dönüşüm 2.5-3 sene oldu.
Bu fiyata nasıl oluyor hocam o zaman? Yalın 16 mbps vermiyorlar en ucuz Fiberde Yılın Fırsatı 2 kampanyasında bile o fiyata?
İlk 3 ay 300 sonrasını hatırlamıyorum q5 ay taahhüt
Sonunda TT fiber çekti. İki hafta önce turuncu 24'lük fiber kablo çekildi. Sokak başındaki binanın cephesine bıraktılar. Ertesi gün ince gri kabloyla tüm binalara kapı girişinden girip fiberi bıraktılar. Sonra çalışmalar durdu. Geçen hafta yine çalışmalar başladı diğer sokaklara fiber kablo çekildi. Oysa binaya kablo çekilirken arkadaş 1-2 güne kutu takılır demişti. Süreci yaşayan arkadaşlara soruyorum ortalama ne zaman kutu takılır ve sistem aktif olur.
-
Bu süreçler tamamen bölgenizdeki iş planına göre ilerliyor birkaç gün veya hafta içinde takılanlar da oluyor aylarca süren de.
Ama projedeki binaların hepsine kabloyu çekip kutu takma işlemlerini de eşzamanlı yapmak istiyor olabilirler tahminim bu yönde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bugün bina içi dairelere beyaz kablolar çekildi. Artık beklemekten başka çare kalmadı.
-
Şehir neresiydi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İstanbul Kağıthane
-
Apartman girişine fiber kablo gelip kutu takıldıysa yakında olması lazım
-
quote:
Orijinalden alıntı: mito1172Apartman girişine fiber kablo gelip kutu takıldıysa yakında olması lazım
Bina girişlerine kadar fiber kablo çekildi. Bugünde daire girişlerine kadar fiber kablo çekildi. Daha apartman içi ve sokak kutuları takılmadı.
-
Bizde tersi olmuştu önce daire kapılarına ince fiber kablo çekildi sonra apartmanın kapıya turuncu fiber kondu en son apartman içi kutu geldi bu olay 4 ay sürdü
-
Hepsi ayrı bir ekip onu anladım zaten umarım sizin süreç kadar uzun sürmez
Yarında devam edecek misiniz diye sordum belli değil birkaç yakın ilçe saydı belki onlara gönderirler belli olmuyor dedi. Zaten şu süreçten anladığım haftada bir gün geliyorlar. Artık o günde ne yapılırsa. Yalnız şunu fiber bekleyen arkadaşlara söyleyebilirim bu sene bilemedin önümüzdeki sene fiber geldi geldi gelmedi daha beklemesinler. İstanbul'un merkezi yeri olmama rağmen yatırım konusunda sıfır olan bir yerdeyim. Bana bile geldiyse herkese fiber gelmesi lazım. Buradan sonra gelemeyecek yerlere zaten fiber planlaması yapılmıyordur. Çevre ilçelerde mahallerde TT-Superonline-Kablonet altyapılı apartman yetmezmiş gibi üstüne Gigafiber altyapısı olan binalar biliyorum. Hatta Fttb olan yerleri bile Ftth çevirdiler. Bize sonunda geldiler. Birde Ftth altyapı çekmek o kadar ucuzladı ki 1-2 seneye herkese gelmezse daha beklemesinler diyebilirim.
-
Evet hepsi ayrı ekip beyaz ince kabloyu çeken ayrı onu kapı üstünden ev içine alınacaksa o ayrı sokaktaki fiber kabloyu takan ve kutuyu takanda ayrı galiba. Valla ben ilçedeyim ADSL zar zor 13 Mbps vardı asla fiber göremeyiz diyordum bir gün bir baktım apartman içine daire kapı önlerine kadar ince olan kabloyu çekmişler bu ne lan dedim şoka girdim
yani ne olduysa küçük sayılacak ilçeye fiber getirdiler ne yapacakları belli olmuyor hiç beklemezken birden 2024 eylül ayında fiberle tanıştık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Mart 2025; 6:34:40 >
-
Hayırlı olsun sizinki tam bir teknoloji şoku olmuştur adsl den sonra fibere geçme.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X