Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber Reklamı 2013

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sene 2013 Türk Telekom çok güzel bir fiber internet reklamı yapmış. 2021 e girdik 2 haftadır internet sağlayıcılarla ilgili araştırmalar fiber alt yapıyla ilgili videolar izliyorum ve bu reklamlara verilen paraların fiber altyapıya verilen paralardan daha fazla olduğu kanısındayım. Türk Telekom acilen Kentsel dönüşüm kapsamında olmayan binalara fiber bağlatmalıdır. Kentsel dönüşümden sonra yeni binalara alt yapı çekmekte olan başarıyı Kentsel dönüşüm kapsamında olmayan binalara bağlamak için de göstermelidir. 9 -10 yıllık binalarda oturanlar dilekçe verip konuyu takip etmediği sürece bir adım atılmıyor. Sokaktan fiber kablolar geçiyor bir kutu koyup binalara dağıtmıyorlar . Ben bu politikayı anlamış değilim sizin görüşlerinizi de okumak isterim.

• Önceden sitelere fiber çekiyorlardı, şimdi yeni apartmanlara da fiber çekiyorlar. Eski apartmanlara fiber çekmek işlerine gelmiyor, bu yüzden caddedeki/sokaktaki saha dolabı üzerinden hizmet veriyorlar.
  • Fiber altyapı için planlama yapılırken ticari kurallar göz önünde bulunduruluyor. Maliyet, geri dönüş, müşteri talebi vb. birçok denklem bir araya getiriliyor. Müstakil evlerde fiber olmamasının sebeplerinden birisi de müşterinin bu yönde bir talebinin olmaması da olabilir. Bunu biraz açmak isterim.

Örneğin 16megabit hızında ADSL internet kullanan bir abone düşünelim. Ödediği fatura 50tl olsun. Bu aboneye fiber verildiği taktirde "fiber modem kira bedeli" ücreti de eklenecek. Diyelim bu tutar da 10tl olsun. 60tl etti. İşte birçok müşteri bu aradaki farklılık için hızını arttırmak veya yeni bir teknolojiyi talep etmek konusunda çekimser davranıyor. Bir de tabi yalın erişim bedeli var. Ona da 10tl desek;

50tl paket ücreti

10tl modem kira bedeli

10tl yalın erişim bedeli

oldu mu sana 70tl.

adsl veya vdsl de ise;

50tl paket ücreti

10tl yalın erişim bedeli

60tl

Bir de tabi bu aradaki farkı ödemek isteyen, yeni teknoloji kullanmak isteyenler var ve onlar da sayısız başvuru oluşturarak kendileri ve çevreleri adına süreçleri takip etmeye çalışıyor.

Not: Fiyatlar farazi olarak verilmiştir.

• videonun sonunda dsmart metro net ve turknet logoları çıkıyor ?

turknet o zamanlar sadece alsat mı yapıyordu ? sonradan mı kendi altyapısına geçti?

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    O benim de dikkatimi çekti bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.