Ankara Sincan. Ulubatlı Hasan Mahallesi Pamuk sokak civarına Haziran sonunda bütün mahallede saha dolapları yenilendi. Türk telekomu aradığımda öyle bir çalışma olmadığını söylüyorlar ama bütün mahallede yeni değişti saha dolapları. Bize en yakın dolapta T23 Erişim dolabı yazıyor. Sizce ne zaman aktif olur bilgilendirebilcek var mı |
Türk Telekom saha dolapları yenilendi. Fiber altyapı ne zaman aktif olur?
-
-
Daha dolaplara elektrik bağlanıcak portlar aktarılacak sisteme hızlar tanımlanacak 2-3 ay -
Aktif olma süreci var. Bu süreçten sonra kullanabileceksiniz ve sistemde gözükecek. Birkaç ayı bulur tahminen.
-
Mevcutta Adsl olarak mı hizmet veriyordu Türk Telekom?
-
quote:
Orijinalden alıntı: thelordofMevcutta Adsl olarak mı hizmet veriyordu Türk Telekom?
Santral üzerinden vdsl ve adsl şeklinde hizmet veriliyor. arkadaşın dediği bölgede 3 mahallede 100'den fazla kabin değişti neredeyse tüm adsl kutuları tip-7 oldu ve ek tip-23 koydular.
bazıları aktif olarak çalışıyor.
bazıları ise elektrik bağlandı, kabinler aktif edildi ama halen aktarım yapılmadı yaklaşık 1-2 haftadır kabinler çalışıyor portlar aktarılmadı.
-
Fiber de getirecekler mi yoksa bu vesileyle ertelediler mi o bölgede?
-
Yakınınıza yeni kabinler geldiyse fiber değil vdsl hizmet vereceklerdir. Mevcutta vdsl kullanıyorsanız aldığınız hız portunuzun yeni dolaba geçişi sonrası artacaktır. Şayet apartmanlara fiber kablo çekiliyorsa o zaman direkt fiber geliyor demektir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: thelordofFiber de getirecekler mi yoksa bu vesileyle ertelediler mi o bölgede?
Vdsl kabinlerden sonra Ofsd kabinleri geldi. (Ftth için kullanılan kabinler) Lakin şuanda eve kadar fiber uygulaması başlamadı. Aynı bölgenin bir kısmına Superonline fiber döşedi Telekom sonrasında.
-
Superonline ın fiber atağını duymuştum. Hızlı davranmaları iyi olmuş.
Türk Telekomda dolaplar tam aktif olunca fiber dönüşümlerine başlar belki de. Tabi Superonline müşterileri kaparsa Türk Telekom pek bir şey ummasın :)
-
Arkadaşlar bizim mahallede 5 ay önce saha dolapları yenilendi ama vdsl var şuan niye fiber olarak yenilemediler ya da yenilediler mi çünkü önceden adsl idi şimdi 5 aydır vdsl kullanıyoruz -
quote:
Orijinalden alıntı: thelordofSuperonline ın fiber atağını duymuştum. Hızlı davranmaları iyi olmuş.
Türk Telekomda dolaplar tam aktif olunca fiber dönüşümlerine başlar belki de. Tabi Superonline müşterileri kaparsa Türk Telekom pek bir şey ummasın :)
fatih mahallesinin yarısına girdiler yarısını boş bıraktılar ilginç bir şekilde oysa tamamen aynı siteleşmeden oluşan küçük düzenli bir mahalle neden tamamına girmediler bilmiyorum.
fatihin yanındaki gop mahallesinde de benzer çalışma yaptılar biz ortada kaldık.
-
Çalışma sırasında Yetkili birisine denk geldiyseniz sorsaydınız keşke. O tarz garip işleyişi bende merak ediyorum.
Superonline Etimesgut merkeze de fiber altyapıyı getirmişler ama tam hangi mahalle veya mahallenin tamamına mı bilmiyorum.
-
Gökçek mahallesinde bir kaç aktif dolap gördüm. Aktarım yapılmış t7 büyük dolap. OFSD sağlık ocağının yanına koymuşlar. Ev bakıyorum ama kafama yatan bulamadım. OFSD ler galiba t7 leri birleştirmek içinde kullanılabilir. Çoğu dolap tip23 zaten. -
Kral buralarda oturuyosun galiba iletişim için bir şey verir misin haberdar olalım bir gelişme oluraa birbirimizden
-
Bizimde saha dolabi icin yer acildi boru filan dosemisler , tamamen aktif olması icin aralik ayini bulur dedi tt yetkilisi. -
Aynı durum bende de mevcut. Fatih Gazi Osman Paşa Mahallesinde mahalleme dolap konuldu ve fan sesi geliyor. Fakat TT dolapların aktif olmadığını söyledi ve Eylül sonuna doğru çalışmalar yapılacakmış.
-
Keçiören Ufuktepe de 5 senedir vdsl fiber bekliyordum ve geçen cumartesi ekipler kazı yaptılar elektrik alt yapısını yaptılar taban betonu koydular bugün de tip 7 kabin geldi montajı yapıldı bakalım ne zaan aktif olacak...
çalışanlara sorduğum da 120 civarı keçiören bölgesinde saha dolabı yenilenecek dediler. bu sene keçiörene extra ilgi var dediler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X