Şimdi Ara

Türk telekom veya türknet komşudan altyapı çekip bağlayabilirmi interneti?(Çözüldü) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
1
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Binasında altyapı yoktu yan binanın kutusundan bağlantı vermişler hocam özeti bu şekilde. Yani şu an internete kavuştu.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Yan binadan internet çekilmesi yasaya uygun mu ? Eminim ki birçok şehirde Türk telekom buna yanaşmaz.

2023 Kasım'da Bizim binamızda altyapı yoktu,5 metre yanımıza yeni bina yapıldı ona altyapı gelmeden önce Türk telekoma "yeni binaya getirmek için kazı yapacaksınız 5 metre de bizim için kazıp aynı borudan bize de internet getirin" desek de kabul olmadı. 64 dairelik sitedeyiz. Ya 50 bin verin size de kazı yapalım ya 15 abone bulun altyapıyı ücretsiz getirelim ama dairelere kablo çekmeyiz sadece sitenin ortasına kutuyu koyarız "dedi.

64 kişilik binada 13 kişi bulabildik çünkü çoğunluk yazın birkaç ay evi kullanıyordu ve kiracı da çok olduğu için ev sahipleri masraf etmek istemedi. Zaten yerel bir firmanın binada ön ödemeli kablosuz internet hizmeti vardı.13 kişiye rağmen Türk telekom ücretsiz kazıyı yaptı hatta karayolları müdürlüğü ilk başta kazı izni vermedi ama Türk telekom ilçe müdürü girişimde bulunup izni aldı. 13 kişi tivibulu internet bağlatmak şartıyla fiberi getirdik. Daire başı 750 lira karşılığında da bir elektrikçi ana kutudan her daireye kabloyu çekti. Biz şanslıydık bizi çok uğraştırmadı buradaki ilçe müdürü,bayi müdürü falan iyiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt

Mevzunun yasayla bir ilgisi şöyle yok izah edeyim , benim yaşadığım yerde de kutu ortak. Ankastre kutusu ortaya konmus gibi düşünün tüm binalara oradan vermişler. Eskiden bakırdı şimdi fiber ama yine aynı şekilde ortak kullanılıyor kutu.

Ayrıca bu saha dolapları ,ankastre kutuları vs binaların içlerinde bile olsa mülkiyeti kablo kutu her şey ilgili işletmeciye ait oluyor. (abonelerin çektikleri kablolar veya koydukları kutulardan söz etmiyorum) Yani kullanım tasarrufu kendisine ait. Bir kutuyu sizin binaya koymustur örnek vereyim o kutudan yedi farklı binaya kablo da çekebilir. Bu tasarruf kendisine ait, zaten bunlar özel şirketler oldukları için özel hukuk kurallarına tabi oluyorlar.

Madem öyle 5 metre yanımızdaki yeni binaya altyapıyı getirirken bize niye getirmedi?

Sizin bina için ayrı bir proje çizilecek ayrı kazı yapılacak dedi.

O binanın projesine sizi dahil edememis ise bir teknik sebebi vardır mutlaka

Bazen bölgesel bazen bina bazında projeler çiziliyor

Beş metre ile on metre ile alakalı bir durum değil

Proje çizilip onayı olmadıgı bütçesi olmadıgı sürece 10 cm öteye bile bir işlem yapılamıyor

Ayrıca altyapı isleri sadece lokal bazda olmuyor santral tarafında da islemler olabiliyor yani diyelim binaya altyapı saglandı ama santral tarafında altyapı yetersiz ise aktif edilemiyor vs bu yüzden es zamanlı gitmeye calisirlar

Teşekkür ederim hocam 

İyi peki anlatayım.

26.08.2024 tarihinde Türk telekoma geçmek için konuştuk onlarda bize altyapınız var ama portunuz yok onuda en geç 1 hafta içinde açarız dediler.Ondan sonra kullandığımız interneti iptal ettirdik ama binada altyapı yokmuş ama biz bunu izah etmeye çalışırken bize sürekli yeni abonelik başvurusu açıyorlardı.Galiba 2024'ün son günlerinde müdürlüğe gittik ve konuştuk ordaki abide bize eğerki kendi imkanlarınız ile kablo çekerseniz biz size oradan internet veririz diyordu.Bende bu olayı müdürlüğe gitmeden önce MH ile konuştum böyle birşey varmı yada yasalmı diye oda bize böyle birşey yapılamayacağını ve böyle bir durum komşunun internetininde kesileceğini söyledi.Sonra bende bu olayı müdürlük ile konuştum ve oda yandaki kutu zaten bize ait böyle birşey yasal ama dedi komşunun modeminden kablo çekmek yasal değil dedi(bende tam anlamamıştım yanlışım olabilir)ondan sonra biz elektrikçi ile konuştuk oda bize türk telekom bu hattın size ait olduğuna dair size bir kablo çıkarsın dedi ben öyle çekerim dedi anca neyse bu olaydan sonra bi 1.5-2 hafta daha geçti müdürlüğe dilekçe vermeye gittim(fiber) neden fiber diye sorucaksanızda nerdeyse herkes bakırdansa fiber gelir altyapı olmayan binaya türk telekom bakıra yatırımı bıraktı dedi. Her neyse işin sonunda tekrardan müdürlüğe gittik bu sefer bi abi vardı saolsun o yardımcı oldu dedi yandan size vericem altyapı fiber projenizide çizicem dedi o süre boyunca yandan kullanacaksınız dedi interneti bende devrelere bakıp sizi bu hafta arayacağım dedi.Bekledik o hafta aramadı ondan sonraki haftada aramayınca tedirgin oldum ondan sonra aradılar beni müdürlüğün numarasından sanırım sonra ekipler gelip bağlayacak dediler ve öğleden sonra bağlandı.Abi beni aradığında fiberide sordum oda sene sonuna getirmeye çalışacağız dedi bende tamam dedim.Ama vdsl için bile nerdeyse 5 ay uğraştıysam(belkide daha fazla çünkü 5 senedir falan altyapımız yok)fiberde heralde bi 5 6 seneye gelir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.