Şimdi Ara

Türk vatandaşlığına başvurdum,Askerlikten Muaf Sayılcak mı yım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    (Yabancı uyrukluyum Yazılarımda yanlışlik varsa kusuruma bakmayın,ancak bu kadar öğrenebildim)
    Hemen konuya girmek istiyorum
    Ben Arnavut vatandaşıyım,2009 dan beri türk vatandaşla evliyim allah bağışlarsa 2 çoçuğum var..
    vatandaşlık hakkımı çoktan kazandım ama daha önce bir kaç ufak nedenlerden dolayı almak istememiştim
    Ben geçen Aylarda Türk vatandaşlığa başvurmustum ve %99,9 kazandım Ankaradan evraklarımı onaylanmaını bekliyorum
    Arnavutluk da askerlik yapmak artik mecburi değil,şimdi benim sorum şu,
    çifte vatandaş olduktan sonra Türkiye de askerlik yapmak zorunda mı yım?
    Muaf sayılır mı yım?
    Askerlikten ALLAHA ŞÜKÜR KAÇTIĞIMIZ YOK DA BENIM BAKMAK HÜKÜMLÜ OLDU DEĞERLI AILEM var ,çalışıp onları bakmam lazım
    bu forumda bilgi sahıbı olanlar ,çifte vatandaşlara ,evlilikten dolayı türk vatandaşlığı kazanmış olanları ,bilgi verirlerse sevinirim

• Bildiğim kadarıyla sonradan vatandaşlığa geçenler için 39 yaşından küçük ise askerlik yapma durumu var ama ülkelere göre değişiklik gösterebiliyor. Ama eğer Türk kökenli iseni şöyle bir durum var
    Kökeni Türk olup da başka ülke vatandaşı olanlardan, Türk vatandaşlığına geçenlerde ise yirmiiki yaşından büyük olanların askerlik hizmetinden muaf oldukları,

Yani eğer Türk kökenli iseniz ve 22 yaşından büyük iseniz askerlikten muafsınız.

Yine de detaylı bilgi için bence vatandaşlığa geçmeden önce içişleri bakanlığıyla veya vatanadaşlık için başvurduğunuz kurumla bir görüşün.
  • Ben Arnavut kokenliyim,biz iliryalılardan geliyoruz,ve yaşım 22 den büyük 24 yaşındayım,vatandaşlığa basvurdum yer bu konu hakkında bilgileri yok,nereye soracağıma da şaşırdım
  • Merhaba ben de Bulgaristanlıyım ve vatandaş olmaya çalışıyorum :)

Çevremde 22 yaşından sonra ve vatandaşlığı genel olarak kazananlardan askere giden olmadı. Ancak evlilik yoluyla vatandaş olan hiç tanıdığım yok maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.