Şimdi Ara

Türk Yapımı Araç ETOX Sedan Dizel ANA KONU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
8
Favori
33.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bulbulinho

Dana değil de öküz diyelim direk. El freni yerine organ nakli yapılmış.

• Beyler çin malı mı ? Türk malı mı ? anlayamadım kusura bakmayın ama sadece inek derisinle bu iş olmaz , hatta dinazor derisi kaplansada olmaz..

Bu aracı tasarlayanlar muhendis mi bu konuda tecrübesi var mı şüpheliyim ? Aracın her tarafında hata görüyorum..

Aracın tasarım çizgisinde tutarsızlık var, kapıdan tavana göre çok fazla daralma var bu daralma lineadan çok daha fazla. İç tasarım dar olacaktır. Ön çamurluklar ufak kalmış lastikler komple ön taraftan gözüküyor , sadece lastik tabanları gözükmeliydi. Araç yandan bakınca 4x2 araçlar gibi duruyor çamurluk ile lastik mesafesi çok çok fazla sırıtıyor. Arabanın boyunun 4.30 metreyi geçtiğini sanmıyorum hatchback araç gibi duruyor. Dikkat edersinz sedan olan coupe olan her araçta arabanın önü ile arkası aynı hizada olur. Bu aracın önü havada arka tarafı yerlerde sürünüyor..

Ne kadar kusurlu olsada ortada emek var ve milyon tller harcanmış umarım daha iyi araçlar üretilir. Madem araç üretme niyeti var bu işin tasarımını ve ar-ge sini ilk etapta yabancılarla ortak yapmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernaltr -- 26 Aralık 2012; 4:18:55 >

• Dış tasarım 10 numara. Ondan araklanmış bundan araklanmış geçiniz.

Vw bir araç çıkarıyor 10 numara diyorsunuz. Aradan 2 ay sonra başka bir model araç çıkarıyor Vw'den bilmem şurasını araklamış, burasını araklamış diyorlar.

İnsaf, bir aracın tasarımı, üretimi, test etmesi vs derken 2 ay da mı bitiyor ki, ondan bundan araklanmış diyorsunuz?

Bizim milletimiz sadece lafta eleştirmesini bilir. Onlar bekliyor ki, Passat olsun, Honda gibi olsun.. Hele bir üretime geçilsin de, eleştirenler almasa da olur.. Ağlanacak halinize gülüyorsunuz..
  •  Türk Yapımı Araç ETOX Sedan Dizel ANA KONU

Arkadaşlar görüntü itibari ile Audi ye benziyor olabilir ancak günümüzde neredeyse tüm araçların güncel modern tasarımları birbirine benziyor. Etox un tasarımı bana kalırsa 10 yıl önceden kalma

Resimdekine benzer şekilde farklı kendine has daha güzel tasarım yaratılabilirdi. çok zor bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernaltr -- 26 Aralık 2012; 7:02:33 >

• eleştirmeden önce ben kimim
    yıllardır yabancıların yaptığı araçlara binen biriyim

otomobil markamız olsun istiyoruz elini taşın altına koyan yok (fabrikatörler korkuyor haklılar sanırım )

bu arada fabrikamız olsa ve araç yapsa direkt yıllanmış markalarla karşılaştıracağız
    hatta bu forumlarda yerden yere vurup ezeceğiz
    ürettiğimiz aracı alanlara da kazıklanmış gözüyle bakarız biz böyleyiz
  • Yabancı markalar birbirlerinden esiniyordur evet. Ama bu araç diğer markaların parçalarını aynen çalıp üstüne deri kaplayıp yapıştırmış durumda. Saçma sapan destek yorumları yapılıyor gerçekten şaşkınlık içindeyim. Esinlenmek ayrı bir durum. Direk al parçayı izinsiz deri kapla koy arabanın içine orasına burasına. Ön farları başka markadan izinsiz al koy. Arka farları başka markadan al koy. Araç yapılacaksa özgün olmalı herşeyiyle. Dış parçalarda daha hırsızlık yapmışız aracın şasisi motoru şanzımanı nereden araktır kim bilir. Dava açsa parçaları çalınan firmalar tüm dünyaya rezil oluruz. Danimarka'da sadece 3 adamın kurduğu firmayla yaptıkları aracı inceleyin derim.http://en.wikipedia.org/wiki/Zenvo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janissary. -- 26 Aralık 2012; 9:30:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

akıldan yoksun ne kadar adam var ya burda.

oturduğunuz yerden sallamak kolay , uğraşıp yapmışlar , bu araba geliştirilemez diye bir kural mı var? , tipi değişemez diye birşey mi var? daha yetenekli tasarımcılar bulunamaz diye bir kural mı var? iç mekanda değişiklik olamaz diye birşey mi var? sizin gibiler yüzünden insanlarda ne güven kalıyor , ne istek ne hırs.
    sanki otomobil markaları ilk araçlarını kusursuz üretti.anladık teknoloji çok ileride ama sıfırdan kağıt uçak bile yaparken 1-2 defada ancak iyi birşey yapabiliyorsunuz.

iddaa ediyorum , şurda saçma sapan konuşanların alayı toplansa , 4 tekerli yürür bir araç yapamaz.bırak yürür arabayı ,çalışır 4 stroklu dizel bir motor bile geliştiremez , motoru geçtim malzeme seçimi bile yapamaz.ama eleştirmeyi bilir , çünkü Türk halkı herşeyin en iyisini bilir .

Bu araç TÜRK YAPIMI İSE ben türk değilim.
    Bu kadar utanılacak şeyi kabul etmiyorum.

Türk malı diye lanse ettiğin şey için biraz özeneceksin. Kalkıp şu dolandırıcıları savunmayın. Bu milliyetçilik değil

(Sanayide 15-20 bin Tl ye çok daha iyisi yapılır)

• Yav arkadaşlar şaka yapıyorsunuz herhalde .

Şu aracın iç mekanına bakın hayatımda gördüğüm en berbat özensiz deri döşeme. . Sürücü koltuğunun ön tarafında yerdeki halılara bakın ya.
    Dikkatli bakar mısınız iki dakika savunmadan önce şu aracın deri kaplamasına. . Kötü değil çok kötü yani.

Hem Türk namına hiç bir şey olmayacak araç üzerinde. Türk malı diye lanse edilecek. Yabancı forumlarda jdfısoajfdaıso türklerin aracına bakın diye dalga konusu olacağız ...Sizde hala gelip sen ne yaptın diye savunacaksınız. Zaten böyle olacağı için ben yapmıyorum . Aracın her yerinden özensizlik akıyor . Olay tasarım falan değil yaptığın işi bari düzgün yap .

Forumda bilen bilir Cem Bey var ART CAR. Onlar yapsa yemin ediyorum 10 kat güzel iş çıkarırlar hiç olmazsa şiir gibi bir iç mekan olur . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsallar

quote:

Orijinalden alıntı: YURI BOYKA

Ayrıca araç, nisan-mayıs aylarında seri üretime geçecekmiş. Kesin olmamakla beraber plânlanan tarih buymuş.

Hocam kaynak nedir?Başka bilgi var mı?

Kaynak etox'un web sitesi, twitter ve facebook hesapları kardeş.
  • Yorumları okuyunca şunu düşündüm,
    Devrim arabalarını toprağa gömen zihniyet hala yaşıyor.
  • Bu arabayı daha doğmadan ortaya çıkmadan yerden yere vurmayı değil bir an önce seri üretime başlamasını düşünüyorum.SON 5 YILDIR. Bu soruyu kendime soruyorum. ABD de 16.000 USD ful donanım arabanın aynı model ve markasını ben ÇIPLAK 45.000 Liraya niye alıyorum ? Bunun hepsi vergi değil.Çıplak araba istemiyorum ,şunları bunlarıda olsun derseniz peki al sana 62.000 Lira diyorlar..Benden daha zenginler, geliri yüksek olanlar 16.000 usd para ödeyip benim arabamı satın alırken , bana 62.000 Lira Fiyat nedir ? AİLE BOYU COCA COLA şişesi gibi kazık değilmi ?...
  • Etoz Sitesine Baktım Şimdi.
    Elektrikli Ticari
     Türk Yapımı Araç ETOX Sedan Dizel ANA KONU
    Suzuki Swift

Özğün Tasarımmı Kaç.?

Seri Üretimmi ?

her Biri Bi Yerden Toplama Olan Aracın Seri üretimi?

Adıda Etoz Türk Yapımı Gülmezlermi ?
  • arabanın heryer başka bi aracı anımsatıyor
  • kendi üretimizse neden bukadar pahalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

kendi üretimizse neden bukadar pahalı ?

Olan danalara oldu dana derisi ucuz olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForumcuKolik

arabanın heryer başka bi aracı anımsatıyor

evet, Cakma gibi duruyor
  • Kendilerini sömüren markalara tapan insanlardan başka ne beklenirki stokholm sendromu almış başını gitmiş.
    Tutturmuşlar bir özgün tasarım yok toplama yok bilmemne ulan bindiğin o bilmemne markasının neresi özgün sanki sanat eseri arabaya biniyorlar hepsi bildiğin piyasa arabası ... 25-30 liraya neye bineceğinizi sanıyorsunuz sevgili İrlandalılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaygusuz2007

Kendilerini sömüren markalara tapan insanlardan başka ne beklenirki stokholm sendromu almış başını gitmiş.
    Tutturmuşlar bir özgün tasarım yok toplama yok bilmemne ulan bindiğin o bilmemne markasının neresi özgün sanki sanat eseri arabaya biniyorlar hepsi bildiğin piyasa arabası ... 25-30 liraya neye bineceğinizi sanıyorsunuz sevgili İrlandalılar.

Bu forumdakilerin önüne yerli oto diye S-Class ayarında bir araba koysan gene söylemedik laf bırakmazlar.

80-100 senelik otomobil firmaları bile tasarımda birbirlerinden esinleniyorlar, birbirleriyle anlaşmalar yaparak motor alıyorlar. Opel Fiat'tan, Volvo Ford'dan, Mercedes Renault'tan motor alıp kullanıyor, bu örnekler çoğaltılır.

Geely'nin bir çok modeli direk Mercedes kopyası ama adamlar Volvo'yu satın alacak kadar ilerlediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shide

biraz daha uğraşsalar daha iyi olabilirdi

Türk Yapımı Araç ETOX Sedan Dizel ANA KONU

Bu ne biçim iç dizayn ya o el freni ne öyle
  • Bu forumdakilerin önüne yerli oto diye S-Class ayarında bir araba koysan gene söylemedik laf bırakmazlar.
    80-100 senelik otomobil firmaları bile tasarımda birbirlerinden esinleniyorlar, birbirleriyle anlaşmalar yaparak motor alıyorlar. Opel Fiat'tan, Volvo Ford'dan, Mercedes Renault'tan motor alıp kullanıyor, bu örnekler çoğaltılır.
    Geely'nin bir çok modeli direk Mercedes kopyası ama adamlar Volvo'yu satın alacak kadar ilerlediler.

Hocam şu forumdaki akıldan, mantıktan, hesaptan, kitaptan uzak basiretsiz yorumları okuyunca neden bir aracımız olmadığını anlıyor insan ...
    Bunların bir kısmı safça, bir kısmı art niyetli, bir kısmı kötü niyetli, tursusol kağıdı gibi bu konu, aslında yapılan şey bir araç üzerinden ideolojik yorumlar...
    Ama merak etmesinler fitil ateşlendi artık geresi gelecek bir değil birkaç marka çıkacak bundan eminim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaygusuz2007 -- 28 Aralık 2012; 11:09:44 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.