Şimdi Ara

türkçe dil karakter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni bir bilgisayar topladım ve bilgisayara windows 10 yükledim. uzunca uğraştıktan sonra işletim sistemimi türkçe'ye .çeviremediğimi anladım. Nedeni ise anladığım kadarıyla işletim sistemim single language olarak ayarlı. Bunu dert etmemekle birlikte asıl sıkıntım burda başladı

az önce film indirdim ve VLC media player'dan filmi izlemek istedim fakat filmde indirdiğim türkçe altyazı'da türkçe karakterlerde uyumsuzluk sorunu var.

türkçe altyazıyı notepad ile açıp uft-8 olarak bütün dosyaları kaydetmeme rağmen yinede sorun giderilemedi. bunun üzerinde VLC media player 'dan altyazı encoding'ini default-1252 'den universal uft-8 yaptım ve yine gideremedim sorunu.

başka fikrim kalmadı. acaba single language yüzünden mi oluyor diyorum ama mantığım ondan değil diyor.

teşekkürler

• sistem kurulumunda dil ve bölge ayarlarını türkiye türkçe q klavye dillerini seçmen gerekiyordu. Sistem yazı karakterleri türkçe ile uyumlu olmadığından yazılar düzgün çıkmaz. Eğer değiştirebiliyorsan yazı tipinden türkçe karakter uyumlu bir yazı tipiyle değiştirmeyi dene.
  • yukarıda dediğim gibi, bir daha yazıyorum.

windows 10'un single language paketini yüklemişim. sadece ingilizce var yani ingilizce işletim sistemi kullanıyorum. fakat klavyem türkçe q klavye. onu değiştirebiliyorum. bunun dışında türkçe subtitle kesinlikle işe yaramıyor.
  • Spawnsas S kullanıcısına yanıt
    Anlaşamadık yazı tipi font u olur her subtitle ın. Gom player yükle orda altyazılar bölümünde ilgili ayarı bulacaksın. Oradan türkçe uyumlu bir yazı tipi fontu seç. İşletim sisteminin fontları tr karakterlere uygun değil onu söylüyorum. W10 sistem dili ne ise fontları da ona göre ayarlıyor. Sonrasında Diğer yazan kısımdan Kod sayfası yazan yerde unicode seçenekleri var Türkçe yi seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 11 Haziran 2017; 5:53:2 >
  • genede işe yaramadı. başka bir fikri olan var mı acaba
  • arkadaşlar sorun hala devam ediyor fikri olan yok mu ?
  • -VLC media player altyazı kodlamayı Türkçe windows-1254 veya Türkçe iso-8859-9 yaparak deneyin.
    -Olmazsa altyazı ayrı bir dosyada ise bunu "subtitle workshop" programı ile açıp Türkçe kodlamayla tekrar kaydedip deneyin.
    -Media player klasik programnı deneyin.
    k-lite mega codec pack ile birlikte yükleyin:https://www.codecguide.com/download_kl.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.