Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GT5 ve God of war gibi hüsran olmaz umarum oyunun reklamı neden onların reklamı husran cunku OYUNLAR cıktı Sonra reklamı yapıldı nasıl iş bu dedıler : dedılerki bu bir taktik bılen zaten alırmıs bılmeyenler oyun cıktıktan sonra gorsunmus : sonuc gorulduki bu taktik tutmadı

bu sefer umarım PARA harcayıp ÖZGUR Kirazcı NTV Show tV KAnAL d MTV tR VSS... KANALLARDA GAZETELERDE BİLLBOARDLARDA oyun cıkmadan 1 hafta ONCDEN REKLAMLARA turkce dUBLAJ OLARA baslarlar umarım

para vereceksınızki karsılıgını alın reklam cok onemlı keske beyaz show okan bayulgen vss gıbı populer showlarda da yabancıların yaptıgı gıbı CANLI yayında oyun 10dk oynansa müthiş reklam olur neyse bunlar Özgur Kiracının dusunecegı işler sanırım BUSEFER dusunmustur cunku hem onca yatırım yapıp Türkçe oyunların satıs temınatını verıyorsa ve Turkce oyunlar yapılıyrsa hemde Reklamını yapamıyorsa burada bir sorun var demektir

• şu helghast edition işi noldu ya fiyatta bişiler olmayacak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERGX

GT5 ve God of war gibi hüsran olmaz umarum oyunun reklamı neden onların reklamı husran cunku OYUNLAR cıktı Sonra reklamı yapıldı nasıl iş bu dedıler : dedılerki bu bir taktik bılen zaten alırmıs bılmeyenler oyun cıktıktan sonra gorsunmus : sonuc gorulduki bu taktik tutmadı

bu sefer umarım PARA harcayıp ÖZGUR Kirazcı NTV Show tV KAnAL d MTV tR VSS... KANALLARDA GAZETELERDE BİLLBOARDLARDA oyun cıkmadan 1 hafta ONCDEN REKLAMLARA turkce dUBLAJ OLARA baslarlar umarım

para vereceksınızki karsılıgını alın reklam cok onemlı keske beyaz show okan bayulgen vss gıbı populer showlarda da yabancıların yaptıgı gıbı CANLI yayında oyun 10dk oynansa müthiş reklam olur neyse bunlar Özgur Kiracının dusunecegı işler sanırım BUSEFER dusunmustur cunku hem onca yatırım yapıp Türkçe oyunların satıs temınatını verıyorsa ve Turkce oyunlar yapılıyrsa hemde Reklamını yapamıyorsa burada bir sorun var demektir

gow3 reklamları oyun çıktıktan sonramı oldu.gow3 reklamları başarısız mı oldu?.bilmeden yorum yapmamanı şiddetle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mıstıkv

quote:

GT5 ve God of war gibi hüsran olmaz umarum oyunun reklamı neden onların reklamı husran cunku OYUNLAR cıktı Sonra reklamı yapıldı nasıl iş bu dedıler : dedılerki bu bir taktik bılen zaten alırmıs bılmeyenler oyun cıktıktan sonra gorsunmus : sonuc gorulduki bu taktik tutmadı

gow3 reklamları oyun çıktıktan sonramı oldu.gow3 reklamları başarısız mı oldu?.bilmeden yorum yapmamanı şiddetle tavsiye ederim.

aynen oyle oldu yeterlı olmadı -GT5 öncemi oldu ? yeterlimi oldu ? god of war okadar mı yapılabıldı fazlası ve daha ıyı yapılamazmıydı yapılabılırdı ozman tavsiyelerini şiddetle dinleyemiyorum bence gayet yetersiz kaldı tv billboard gazete reklamları ,cok kaliteli bir oyun hemde Türkçe dublaj gelıyor Tamamen Türkçe geliyor oyuzden bu konuda para harcanıp fazlasıyla reklam yaparlar umarım cunku hem onca yatırım yapıp Türkçe oyunların satıs temınatını verıyorsa ve Turkce oyunlar yapılıyorsa Reklam olayını profesyonelce yapması gerekirki satışları etkilesin ama sen olan ları yeterlı buluyorsan sorun yok

• türkçe oyun muhabbetini başlatan gow3 tür.yapılan harika reklam sayesindede çok satmış ve türk oyuncusu sony nin ilgisini çekmiştir.takıntı haline getirdiğin özgür kirazcınında çabaları ile türkçe oyun oynayacağız.türk oyuncusu için milad olan gow 3 ve satış stratejisi yeterli dememen kendini kandırmaktır.ama ben böyle mutluyum diyorsa sana iyi günler.reklamın yeterli olup olmadığını seçecek düzeyde olmadığın senin türkçe oyun muhabbeti çıktı çıkalı özgür kirazcı ismini ağzından düşürmemenden belli oluyor. dikkat ettiysen gt5 veya başka oyun değil sadece gow 3 ten bahsettim.önce okumanı şiddetle tavsiye ederim .anlayabilirsende ne mutlu sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydo67 -- 9 Şubat 2011; 22:41:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

Gerektiği yerde tüm Türk usulü küfürleri kullandık. Bu da bir jargondur çünkü.

O. evladı
    O. çocuğu
    Pzvng
    S.kt.r.
    Hass.kt.r.
    **** Herif

...gibisinden kullanımlar oldu. Fakat bunlar Crysis'deki gibi durduk yere söylenen amerikan küfürleri gibi değil. Yani siz de o sahnede bu şekil küfür edersiniz. Laf kalabalığı ve gösteriş değil yani.

Ayrıca Hiçbir şekilde amerikan terimi kullanmamaya özen gösterim. Bugün sokakta duyabileceğiniz ifadeler yer alıyor oyunda. Kimi deyimler dahi Türk deyimleriydi.

Çevrimiçi durumu Türkçe'ye özgü bir şey değil. Diğer dillerde de bu sorun var. Oyunun son versiyonunda tabii ki bu sorun olmayacak..

Kişisel görüşüm, bu oyunun GT5'i ikiye katlayacağıdır. GT5 özel bir kesime hitap ediyordu fakat KZ3 daha geniş bir kitleye sahip.

Tamamdır ;) Bu oyunun GT5 den bende daha daha fazla satacağına inanıyorum ki inşallah satılır :).23 Studio ekibinede tekrar tekrar teşekkür ediyorum :) .

• Level sitesi yaptığı incelemede oyun içi konuşmaların oyundaki bassdan duyulmadığını,ara videolardaki konuşmalardada bazen saçmalandığını yazmış.
    Bu konu hakında görüşünüz nedir Semih bey ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belluschi_16 -- 9 Şubat 2011; 23:07:47 >
  • gt 5 i sony center dan aldım killzone türkçeyi kesinlikle alacam demosunu indirdim çok iyi olmuş insanınn kendi dilinde oyun oynaması başka bi r zevk ne altyazı takip ediyosun nede anlamak için kendini kasıyosun
    evet arkadaşlar sahip çıkalım ki devamı gelsin..
  • Oyunu denemeden bir şey diyemiyorum malesef. Bize sadece ses dosyaları gönderildi. Onların üzerinden birşey söyleyemiyorum fakat 2 tester denemiş oyunu ve dublajda hiçbir sorun göremediklerini rapor etmişler.

Açıkcası ben de merak ettim ne olduğunu fakat şunu söylemekte fayda var. Bu tür firmalar/dergiler arasında dönen reklam muhabbetleri, onları şuraya gönderdi şu firma bizi göndermedi gibi muhabbetler bu tür şeylere çok fazla yansır.

Bu yüzden benim umursadığım sizin yorumlarınızdır. Gerisi pek önemli değil. Çünkü bende bu işi yaptım, neyin ne olduğunu, kimin kime darıldırığını biliyorum (;

Teşekkürler
  • ewet arkadaşlar sizile resmi bir kanaldan aldığım cevabı paylaşıyorum saolsunlar kırmayıp cevap vermişler artık gelecekteki oyunlardan daha umutluyum inşallah.
    hepsisony selçuk uçar saolsun cvplamış

Merhaba Fatih Bey;
    GT5 satış adedi gerçekten iyi.Son rakam Sony’nin elinden çıkardığı 30 bin gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam Star party ve diğer move oyunları fena değil sport champion kadar olmasada diğerleride iyi gidiyo gibi.Killzone 3 ‘den de çok ümitliyiz işallah beklenen ilgiyi karşılar ozaman türkçe oyun ve bu indirimli fiyat politikası devam edecek ve türk oyuncuları kazanacak.Bende forumdan takip ediyorum insanların %80-%85 bilinçlenmiş gibi ama sayıyı daha yukarılara çekeriz işallah çünkü dışardan gelen ürünle hemen hemen aynı fiyata bulabiliyorsunuz. Sony türk oyuncusunu gördü ve değer verdi bu diğer firmalarında tetikliyeceğini düşünmekteyim hem fiyat olarak hemde türkçe olarak diğer firmalarda katılcaktır.Bizim yapacağımız tek şey var. Tam destek sağlamak arkadaş çevremiz eş dost akraba bunları anlatmalıyız herkez bilinçlenirse Türkiye kazanır.
    İyi günler dileklerimizle.

• Killzone 3 Türkiye'de daha fazla satabilir ancak dünya toplaminda GT5i geçmesi çok zor. GT5 şimdiden 6 milyona yaklaştı.
  • Şimdi iki derginin de incelemesine göz attım.

OGZ'deki ses olayını, o an kullanılan televizyona bağlıyorum. Çünkü hadi burada ses basslı kaydedilmiş diyelim, oradaki teknisyenler de mi bunu farketmedi? Az önce bir kaç düzine sesi kontrol ettim de, hiç biri bass'lı değil. Sanırım oradaki TV den dolayı öyle demişler. Zaten bass olsaydı, demoda da olurdu. Bunu koca puntolar ile bir eksi olarak yazmak biraz garip olmuş. (aslında dublajın basslı olduğunu söylemelerinde bir mantık bulamadım ama espri yapılmış olabilirler. Bu yüzden büyütmemek lazım)

Şuna dikkat etmemiz gerek arkadaşlar. Biz daha önce bu şekilde bir Türkçe oyunu pek oynamadık. Bu yüzden ilkin mutlaka garip gelecektir. O bahsedilen "hey dostum beaz kıçını tekmeletme bana" çevirisine benzer bir cümle dahi olduğunu sanmıyorum. Bizzat tek tek kontrol ettim ve amerikan Türkçe'sinden nefret ederim. Dediğim gibi daha yeni olduğu için, insan dört değil sekiz kulağını açıyor ve çok çok titiz oluyor. Bu yüzden böyle bir oyunda duymadığı terimleri, veya karşılaşmadığı kullanımları garip buluyor. Fakat ikinci kısım doğru "Siz benimle d...ak mı geçiyorsunuz" tadında dublajlar oldu, ki bu da olmalıydı. Amaç da bu zaten.

Level ise dublajı beğenmiş ve çeviri ile alakalı bir yorum yapmamış. Sadece dialogların saçma olduğunu söylemiş. Yani oyunun konusunu beğenmemişler. Bu da zevk meselesidir.

Dediğim benim, benim önemsediğim tek nokta, sizin yorumlarınız. Bunun için de herkes gibi beklemedeyiz.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

Şimdi iki derginin de incelemesine göz attım.

OGZ'deki ses olayını, o an kullanılan televizyona bağlıyorum. Çünkü hadi burada ses basslı kaydedilmiş diyelim, oradaki teknisyenler de mi bunu farketmedi? Az önce bir kaç düzine sesi kontrol ettim de, hiç biri bass'lı değil. Sanırım oradaki TV den dolayı öyle demişler. Zaten bass olsaydı, demoda da olurdu. Bunu koca puntolar ile bir eksi olarak yazmak biraz garip olmuş. (aslında dublajın basslı olduğunu söylemelerinde bir mantık bulamadım ama espri yapılmış olabilirler. Bu yüzden büyütmemek lazım)

Şuna dikkat etmemiz gerek arkadaşlar. Biz daha önce bu şekilde bir Türkçe oyunu pek oynamadık. Bu yüzden ilkin mutlaka garip gelecektir. O bahsedilen "hey dostum beaz kıçını tekmeletme bana" çevirisine benzer bir cümle dahi olduğunu sanmıyorum. Bizzat tek tek kontrol ettim ve amerikan Türkçe'sinden nefret ederim. Dediğim gibi daha yeni olduğu için, insan dört değil sekiz kulağını açıyor ve çok çok titiz oluyor. Bu yüzden böyle bir oyunda duymadığı terimleri, veya karşılaşmadığı kullanımları garip buluyor. Fakat ikinci kısım doğru "Siz benimle d...ak mı geçiyorsunuz" tadında dublajlar oldu, ki bu da olmalıydı. Amaç da bu zaten.

Level ise dublajı beğenmiş ve çeviri ile alakalı bir yorum yapmamış. Sadece dialogların saçma olduğunu söylemiş. Yani oyunun konusunu beğenmemişler. Bu da zevk meselesidir.

Dediğim benim, benim önemsediğim tek nokta, sizin yorumlarınız. Bunun için de herkes gibi beklemedeyiz.

Teşekkürler.

Siz Sony Türkiye'den oyunu kopyasını isteyemez misiniz erkenden ? Haklı olabilirsiniz ama biz oyun çıkar çıkmaz, en iyi deneyimi yaşamak istiyoruz. Çevirilerde gözünüze batan birşey varsa Guerilla Games e söyler bir sonraki patch de düzelttirirsiniz. Zaten guerilla games oyunun çıktığı gün bir patch yayınlayacaklarını söylediler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Demo dan edindiğim izlenimi aktaracak olursam seslendirmeler biraz daha birbirinin benzeri olmuş orjinal seslendirmelerde biraz daha iyi oyunun temasına hakim bir dublaj yapıldığını gözlemledim. Yani seslendiren değerli arkadaşlar kendilerini bir helgast yada i.s.a. propagandacısı yerine koyup daha sadistik bir sesle hitab edebilirdi, oyundaki şiddetli sahnelere bakarsak biraz kibar bir seslendirme olduğu gözüme çarptı( i.s.a. için pek sırıtmıyor)Helgast lar önceden insan oldukları ve diğer ittifklarla yaşadıkları anlaşmazlıklar sonucu radyoaktif işkencelerle dolu bir gezegene hapsolmuş ve yüzyıllar sonra evrim geçirerek şartlara adapte olan kin ve nefretle dolu olan bir ırk daha acımasız ve nefret dolu bir şekilde olması benim açımdan daha gerçekçi olurdu nacizane görüşüm bu (hikayeyi önceki oyunlardan takip ettiğim kadarıyla belirtmeye çalıştım) İyi çalışmalar ..
  • Konuşma sesleri basslı olmasıyla alakası yok ufak tefek ses ayarlarına ve tv ye bağlıdır basslı olması .. Ses az duyuluyor net değil diyebilirsin ama basslı diyemezsin .. Benim fikrim orjinal dilden daha güzel olmuş türkçe dublaj
    2 saattir single player demoyu ingilizce dublaj oynuyorum okadar çok karmaşık sesler varki ara videolarda hele hiç dialog duyulmuyor anlaşılmıyor yada ben ingilizceye hakim olmadığım için böyle düşünüyor olabilirim. Herneyse kısacası daha ilk türkçe dublajlı oyunda bukadar negatif kötümser bir eleştri yapılmasına anlam veremedim oyungezer dergisi zaten daha önce hiç duymadığım almadığımda bir dergidir.. Genellikle progamer ve level dergisi alırım ..

• quote:

Orijinalden alıntı: 10Gheorghe_Hagi10

Konuşma sesleri basslı olmasıyla alakası yok ufak tefek ses ayarlarına ve tv ye bağlıdır basslı olması .. Ses az duyuluyor net değil diyebilirsin ama basslı diyemezsin .. Benim fikrim orjinal dilden daha güzel olmuş türkçe dublaj
    2 saattir single player demoyu ingilizce dublaj oynuyorum okadar çok karmaşık sesler varki ara videolarda hele hiç dialog duyulmuyor anlaşılmıyor yada ben ingilizceye hakim olmadığım için böyle düşünüyor olabilirim. Herneyse kısacası daha ilk türkçe dublajlı oyunda bukadar negatif kötümser bir eleştri yapılmasına anlam veremedim oyungezer dergisi zaten daha önce hiç duymadığım almadığımda bir dergidir.. Genellikle progamer ve level dergisi alırım ..

Sadece bilgi amaçlı yazıyorum oyungezer dergisi level yazı işleri müdürü sinan akkolun levelden ayrıldıktan sonra kendi kurduğu bir dergidir,zaten o bıraktıktan sonra bende level almayı bırakmıştım ama oyungezerde hiç almadım, ama sinan akkol yazılarını ve kişiliğini çok beğendiğim bir insandır

• quote:

God of war kampanyaları şahşi fikrim çok güzeldi.GT5 deki kampanyaların geç olması araya bayram girmesidir.Oyunun geleceği tarihe gelip gelmiyeceği belirsizken araya bayram girdi ondan dolayı kampanyalara geç kalındı(Tabiki bu bir hatamıdır.Evet bence hatadır. Ama bazen elinizden birşey gelmediği anlarda oluyo). Bayram cıkısı pazartesı urunu yetıstırme Kultur bakanlıgından onaylatma gıbı ıslemlere kosulması ve spotcularla aynı gun urunu cıkarma telaşı ile oyunu yetiştirmişlerdir ki buda özverili bir çalışma ile olmuştur.Oyunlar dağıtılmıştır ve daha sonraki dönemlerde reklamlar oynamıştır ve gene iyi reklamlar yapılmıştır.Reklam içeriklerinin bazılarını beyenmesemde iyi bir reklam yapıldı.

• L.A. Noire artık kesildimi umutlar ? en azından altyazı olsun
  • L.A Noireden umut kesildiyse hakikaten çok yazık olucak sadece altyazı bile fazlasıyla yeterdi dublaj lazım değildi. umarım bu oyunda tr altyazıyı en kötü ihtimalle cıktıktan sonra gelicek bir yama ile koyarlar
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.