Şimdi Ara

TÜRKÇE SORULARI AKILDA KALANLAR(20 SORU TAMAM GÜNCEL))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
2.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-Bir eser dilsel olarak kapandı mı o yapıt tamamdır...burada ne demek istemiştir.
    2-Ayrıca bu eser bir üretim aracıdır gibi birşey vardı.(cevap her okunduğunda farklı olrak anlaşılması gibi birşeydi)
    3-eski eşyalarla alakalı hangi iki cumle yer degistirilmelidir diyordu (cevap 2 ve 3 )
    4-Hangi numaralı yere noktalama işareti getirlmelidir veya tam tersi gibi bi soru vardı
    5-Aşağıdakilerden hangi kendisinden sonraki cünlenin nedenidir diye bir soru
    6-Mimariyle ilgili bir yapı ..... düzeltilmesi zor olur gibi bir şey
    7-Hangisi baştan 4.cümle olur diye bir soru
    8-Unesco safranbolu evleri
    9-Türkülerin görünmez heybesi
    10-Şair, geleneğin sürüp giden hazır düşünme kalıplarını
    parçaladığı zaman gerçek parıltıyı, yani iyi şiiri elde
    edebilir. diye bir soru
    11-Tireye gidince camileri görün falan
    12-Çocukla ilgili düşünce değişikliği
    13-Bir sanatçının doğal çevresi elbette yaşağı çevredir
    14-Şair olgunlaştıkça daha seçici bir kimliğie bürünür(cevap)
    15-Bireysel konulara ağırlık vermektedir.(Kendisini yazdıracak şeyi bulduktan sonra ...)
    16-orkide sorusu(meşhur soru :d)))
    17-otobiyografi sorusu
    18-Tanpinar hangisine deginilmemistir- Batili tarzin oncusu falan diyodu.
    19-İlhan berkle ilgili paraftan hangisi çıkırılabilir
    20-Hangisi çıkarılamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selambeylerr -- 19 Mart 2015; 9:52:04 >

• Yapıt tamamlanmışmıdır neydi öyle bi seçenek vardı tam hatırlamıyom ben o yaptım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazar söyleyeceğini bitirmeden eser olmaz dedim

• mimariyle ilgili boşluk doldurmalı bir soru vardı onu ne yaptınız, ben A yaptım. bir de nice gün doğumlarını arkada bırakmak falan diyordu onu ne yaptınız. ben üzerinden zaman geçmesi mi ne yaptım.
  • soruları tam olarak söyleyin
  • Beyler şu üçlü paragraf sorularını hatırlayanınız var mı bide ondan önce bi soruda numarandırılmış cümlelerin hangisinde bir öncekinin nedeni açıklanmıştır diyodu ne dediniz ben ya III ya da II dedim
  • böyle yarım yamalak sorularla cevaplar kimsenin aklına gelmiyor ki tek hatırladığım çocuğun ailesiyle ilgili olan görüşünün hocayla ilgili olan kısımda değiştiğiydi herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selambeylerr kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: selambeylerr

iLK BEN BAŞLIYIM
    1-Bir eser dilsel olarak kapandı mı o yapıt tamamdır...burada ne demek istemiştir.

ben o soruda iki şık arasında kaldım bi yazar sözünü bitirmeden eser olmaz diğeri de eserde anlam derinliği gibisinden bi şık vardı bende onu işaretledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakirbaba -- 18 Mart 2015; 11:33:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

Orijinalden alıntı: goldenbrown

mimariyle ilgili boşluk doldurmalı bir soru vardı onu ne yaptınız, ben A yaptım. bir de nice gün doğumlarını arkada bırakmak falan diyordu onu ne yaptınız. ben üzerinden zaman geçmesi mi ne yaptım.

Sende A olan şık bizde C olabilir

haklısın ama çevreyle ilgili bir şey diyordu onu işaretledim. valla türkçeden hiçbir şey hatırlamıyorum hafızamı kaybetmiş gibiyim

• Ahmet Hamdi Tanpinarla ilgili 3 soru sorulan paragraf vardi.
    1.de alti cizili soz vardi Ben okuyucunun her okudugunda yeni anlamlar cikarmasi yaptim A sikkiydi bende
    2.de hangisine deginilmemistir diyodu. Ahmet Hamdi Tanpinarin Batinin onculugunu yaptigi tarzinda bir sik vardi ona deginilmemisti hatta paragrafta tam aksini anlatiyordu.
    3.yu hatirlamiyorum o da alti cizili cumle sorusuydu ama daha kolaydi.

• Ben onu gelecekle ilgili olan sik yaptim paragraf gelecekten bahsediyordu gelecekte uyumsuzlasacak falan diyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagac

Ben onu gelecekle ilgili olan sik yaptim paragraf gelecekten bahsediyordu gelecekte uyumsuzlasacak falan diyordu.

Ben de öyle yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: eagac

Ben onu gelecekle ilgili olan sik yaptim paragraf gelecekten bahsediyordu gelecekte uyumsuzlasacak falan diyordu.

aynen
  • Arkadaslar bir soruda 5 tane cumle vermişti herhalde eski eşyalarla alakalı hangi iki cumle yer degistirilmelidir diyordu ben 2 ve 3 yaptım siz ne yaptınız

• Kendinden sonrakinin nedenidir sorusunu 5 yaptım ben . Son cümlede bu yazarı tekrardan okumalısınız diyordu 5. Cümlede de sebeplerini saymıştı

• Kendinden onceki cumlenin aciklamasi diye okumusum galiba o soruyu. "Böylece.." diye baslayan şıkkı işaretlemiştim. Yanlis okumusum galiba soruyu.

• İnşaat ve yapı ile ilgili sorunun cevabı+ yapılan yapıların uyum gözetilmeden ve uyumsuzuluk yasanacaginin bilinerek yapilmasini anlatan seçenek olacakti çünkü paragrafta bu cümleyi anlatmak isteyen bir cümle vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: DMRCMHMMT

Arkadaslar bir soruda 5 tane cumle vermişti herhalde eski eşyalarla alakalı hangi iki cumle yer degistirilmelidir diyordu ben 2 ve 3 yaptım siz ne yaptınız

Ben 2-5 yaptim galiba yani genclerin bu durumdan memnun olmamasi en sonda olmaliydi bence.

• Kendinden sonrakinin nedeni-5
    Yer degistirme-2 ve 3
    Yapilarin sehre uymamasi- gelecekten kopuk bir tasarim falan diyodu
    Tanpinar hangisine deginilmemistir- Batili tarzin oncusu falan diyodu.
    Uretim araci- Her okundugunda yeni anlamlar cikarilmasi.

• Bi soru vardi tam hatirlamiyom seydi 1-2-3 oncul vardi bide kisa sayilabilecek bir paragraf vardi hangilerinden bahsetmektedir mi ne oyle bisiydi hatirlayan var mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.