Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başkasının üzerinden para kazanamazsın diyor elemanın teki. Bu zamana kadar yüzlerce kişi geçimini mod yapımcılığından sağlıyordu ve sağlıyor. Adamlar 80 kişi bu işe girişmiş ücret istemek en doğal hakları. Beleşçi tayfa tam dayaklık.
  • RDR 2 yamasını iptal eden ekibe saygım var. Emekleri de ortada ama bu konuyu gereksiz şekilde o kadar çok uzattılar ki (bu ve bunun gibi konu açanlar) insanlardan soğuma noktasına geldim.

Artık 2 türlü çeviri ekipleri var;

• Para için çeviri yapan
    • Oyuncu için çeviri yapan

İkisini de tercih etmekte kullanıcı özgürdür. Birileri yaptığı çeviriyi parayla satıyorsa kimse almak zorunda değil eğer ki o oyunu Türkçe oynamak istiyorsan emeklerinin karşılığı olarak belirledikleri fiyatı verirsin ha vermek istemiyorsan insanların emeğine de saygısızlık etmezsin. Bu onların tercihi ve kararıdır. Oyuncu için çeviri yapan gruplar git gide azalmakta. İnsanlara ölücü diyerek aşağılamak ve bir çok sıfatı yakıştırmak doğru bir kavram değil. Donanımhaberin konumunu herkes biliyor ve kabul ediyorken bu foruma bile çöp diyenler var. Çöp dediği foruma girip neler yazıldığını misafir olarak okumayı iyi bilir onlar. Bir çeviri ekibinin yazdığı yazıda geçen kısım bu "Donanım haber isimli gereksiz bir sitenin üzerinde" site neden gereksiz olsun. İçindeki bazı insanlar art niyetli diye koca bir sitenin suçu ne? Donanımhaberde sadece Türkçe yama bölümü falan mı var? Sadece Türkçe yama hakkında mı konuşuluyor. Sığ bir düşünce, sığ kalmaya mahkumdur.

Böylesi iyi oldu. Kimin iyi kimin kötü olduğunu da oyuncular görmüş oldu.

Kötü yönetilen bir süreç var. İlk önce gamepass sonra iptal ardından 50₺ daha sonra 30₺ şimdi de yama iptal ve discordlarında insanlar çıksın da para verelim diyenler de oldu tekrar çıkarmayı düşündüklerinde artık insanlar parayla alacak çünkü ona muhtaç ettiler. Belki de istedikleri buydu? Ha bu arada discordda kendi arkadaşları, sevdikleri saydıkları insanlarla "tartışma" içine girenleri hemen yasaklayıp susturuyorlar. Birileri o discord için körler sağırlar birbirini ağırlar diyordu da inanmıyordum gerçekten doğruymuş. Tek kelime ile Y A Z I K.

• Yahu 50 Tl'ye sattın diyelim bunun faturasını her bir çeviri için nasıl keseceksiniz? Yok ticari bir şirket kurduysanız ayrı ama sonuçta bir alım satım işine giriyorsan bunu maliye bir noktada yakalar. 50 Tl çok bir para değil eğer tek seferlik verilecek bir paraysa ama aylık üyelik vb. durumlar söz konusuysa büyük sıkıntı, başka bir başlıktada belirttim bunun yerine gidip dil öğrense yanına kar insanların. İkinci el ekran kartı satmıyorsun başkasının yaptığı bir oyunun çevirisini yapıyorsun ve bunu satıyorsun. Bir emek var amenna ama Dizi film çevirilerine bakıyorum adamlar kuruş ücret almadan çeviri yapıyor demek ki bu iş gönüllülük esaslı birşey.
  • çok iyi haber gavurca istemezükçülerden kurtuluruz artık
  • Türkçe olmayan oyunlara 300-500 lira verebilen şahıslar kendi dilimizde oynayacağımız yamaya 30 lira vermeyi çok görüyorlar. Bu hayatta kim kime bedavaya ne vermiş arkadaş. Ölücüler yüzünden güzelim oyunları anlayarak oynayamayacağız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu oyuna 300 lira veren adam tutupta 50 liralık çevirinin lafını yapmasın. Aldıysan 300 liraya ya ing oynayacaksın ya da emek vermiş bu adamın 50-30 lirasını verip ingilizce oynayacaksın. Gönüllü olmak zorunda değil bu adam ister emeğinin karşılığında para ister isterse de istemez. Bu kararı vermek buradaki yarbay,teğmen,binbaşı gibi yengeçlere kalmış bir durum değil.

Çok merak ediyorum gönüllü işi olması gerek diyen kaç tane yengeç gönüllülük işine girdi? yada buyurun kardeşim bir ton adamsınız kafa kafaya verin siz yapın neden bu adama yükleniyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Bu mesaj silindi.
    Söz ettiğiniz bu olayda kısmen haklı kısmen haksızsınız.

PS davasını yazmışsınız. Güzel bir örnek vermişsiniz fakat orada belirtildiği gibi o kişi kendi için kırmış ve yapmış bunu. Şayet o kişi PS kırıp satış yapıp bundan gelir elde etseydi davayı o kişi kaybeder yani Sony kazanırdı.

Aynı şey bilgisayar oyunları, film ve müzik ürünleri içinde var. Mesela oyun, film ve müzik diskleri üzerinde artı dijital ortamdan ücret karşılığı indirilen ürünlerin sözleşmelerinde her ne kadar ne sebeple olursa olsun kopyalanamaz dense bile satın alan kişi kendi kullanımı için kopyala hakkına sahip ama satış yapar veya başka birine verirse suç sayılmakta.

Bu arada davayı örnek verdiğiniz için yazdım bunu. Başka paralı yamalara göz yuman Rockstar Türkçe dil yamasının iptalini cidden istediyse mutlaka ardında başka bir sebep olabilir.

Onca ücretli yamaya ses çıkarmayan yapımcının Türkçe yamaya ses çıkarması bana biraz garip geldi. Bu işin arkasında başka bir iş olabilir. Konsolüstü youtube kanalında dün yama iptali hakkında konuşuyordu kanalın sahibi. Rockstar'ın şikayet üzerine yamanın iptalini istemiş olabileceğini sanmıyorum dedi. Rockstar ücretli bir çok yamaya yaptırım uygulamıyor. GTA 5 için bir çok ücretli hatta aylık ödeme sistemine sahip yama var onlara ses çıkarmıyor dedi. Bugüne kadar iptal ettirdiği 1 tane yama olduğunu onunda oyunda bir çok içeriği değiştiren ve bir çok içeriği kopyalayabilen bir tool ile yapıldığını o sebeple Rockstar tarafından iptal ettirildiğini söyledi. Dil yamasını yapan ekip o tool'u mu kullandı gibi bir soru benim aklıma geldi o videoyu izledikten sonra.

Bu arada yamayı bazı açılardan bende eleştirdim ama benim eleştirim fiyatı veya para ile satılması değil. İlk duyurulduğu zamanki satış şekli ile alakalıydı. Fiyatı beğenmeyen almaz veya eleştirebilir ama kalkıp yapımcıya mailler atıp şikayet etmek bambaşka bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 19 Temmuz 2020; 14:31:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Bu mesaj silindi.
    Hitap şeklinden bahsedip karşındaki FAKE demek güzel kafaymış. Senin seviyene düşüp aynı seviye ile cevap vermeyeceğim. Düzeysiz hitabınızı size aynen iade ederek, mesajınızı şikayet ettiğimi bildirmek istiyorum.

Bilmediği konular hakkında sözüm özün "fikir" beyan etmek, boş yapmaktır. Boş yapana da boş yapıyorsun denir. Kimseye durup dururken böyle bir mesaj yazmadım, yazmam.

Diyorum ki, Steam'den, Epic'ten, Uplay'den, Origin'den aldığın oyunların sahibi değilsin, sadece kullanım hakkına sahipsin, hala çıkıp oyun benim diyorsun Bu platformlar kapansa mevcut kullanıcı sözleşmesiyle hiçbir hak talep edemezsin bu platformlardan. Hatta bu sebepten dolayı da ikinci el olarak satamıyorsun. Ben de sana örnek verdim, Belçika ya da Fransa'da bununla ilgili Valve'e açılmış dava sürüyor. İnsanlar internetten aldıkları oyunları ikinci el olarak satmak istiyorlar ama Valve tarafı da diyor ki "biz oyunların bütün haklarını satmıyoruz sadece süresiz olarak kullanım hakkını (yani bir nevi kiralama) satıyoruz" diyor, bu sebeple de dijital oyunların ikinci elde satılması mümkün değil diyor.

Evet hiçbir şey bilmiyorsun çünkü fikri mülkiyet hakkı ve telif hakkı korumaları hakkında en ufak bir bilgin yok. Üstelik sana düzgünce açıklamama rağmen hala sormaya devam ediyor hatta ispatlamamı istiyorsun. Onu da söyledim ama anlamamakta ısrar ediyorsun işte. Anonymous'un sadece RDR 2 çevirisi iptal olmadı, Civilization 6 çevirisi de kalktı. Al sana bundan daha iyi kanıt mı olur? Bilmiyorsundur söylemiş olayım, RDR 2 de Civilization 6 da Take Two Interactive'in dağıtımcılığını yaptığı oyunlar, yani telif hakları bu firmaya ait. Kapiş?

Sen kamera, şipşak işlerine devam et, belli ki bu işler seni aşıyor. İnsanlara edepten bahsederken de hakaret etmeyeceksin, ki tutarlı olasın, saygı göresin. Şu cümlelerinle fiziksel yaşın kaç olursa olsun, bir çocuk kadar dikkate alınmazsın, saygı görmezsin.

• Pc konsol fark etmez oyunlardan tonla para alıyorlar. Türkiye'de satılıyorsa bu oyun türkçe dil veya altyazı yapmak zorundalar. Bu ülkeden para kazanıyorlarsa türkçe dilide koyacaklar başka çare yok.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Ben yapılan şeyin para ile satılması ya da satılmaması hakkında bir yorumda bulunmuyorum. Serbest piyasada şu kural vardır, bir malın her zaman bir alıcısı bulunur. Yapan kişi para ile satar, hayrına dağıtır bu onun kararıdır. Para ile satılması kanunlara aykırı birşey ise zaten devlet tarafından yaptırımı yapılır ama benim para vererek aldığım birşeyi ben istediğim gibi modifiye ederek kullanırım, bu da benim hakkım. İstersem kendim oturup kodlarıyla oynayarak yaparım (Zamanında HL1 motoru ile ne modlar ne yamalar yapıldı bunlara döneminde bende dahil oldum kendi çapımda vs) buna oyun yapımcısı karışamaz.

Vakti zamanında Ferrari'ye tüp takan bir Türk vardı, Ferrari gelip aracı adamdan geri satın almıştı benim aracıma tüp takamazsın diye... Sonuçta malı üreten de sattıktan sonra eğer satmaktan vazgeçerse alıcıya alıcının istediği tutarı ödeyerek geri alabilir eğer müşterinin de rızası varsa. Neyse bunlar karışık işler, boşuna bir tartışma içinde olmaya gerek yok. Türkçe altyazı yapan gruplar, oyun üreticilerinin normalde yapmadığı şeyi yaparak oyunlara Türkçe dili kazandırıyor. Eskiden hiçbir oyunda Türkçe içerik yokken şimdi ufak ufak bunlar çoğalmaya başladı. Ben oyunların orjinal olarak satılmaması, korsan kullanımın fazla olması vs olayı olduğunuda sanmıyorum. Korsanın merkezi olan Rusya'da bile oyunlar Rusça olarak ben kendimi bildim bileli çıkıyor, keza çinçe de buna dahil...

Neyse, umarım çeviriler bir şekilde devam eder.

• Bunca yıldır foruma üyeyim, ilk defa birini şikayet etmek zorunda kaldım. Virüsten midir, yetiştirilme şeklinden midir bilemiyorum artık, klavyenin arkasında herkes ahkam kesmeye başlamış rahat bir şekilde. Yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özge Gürel

Hitap şeklinden bahsedip karşındaki FAKE demek güzel kafaymış. Senin seviyene düşüp aynı seviye ile cevap vermeyeceğim. Düzeysiz hitabınızı size aynen iade ederek, mesajınızı şikayet ettiğimi bildirmek istiyorum.

Bilmediği konular hakkında sözüm özün "fikir" beyan etmek, boş yapmaktır. Boş yapana da boş yapıyorsun denir. Kimseye durup dururken böyle bir mesaj yazmadım, yazmam.

Diyorum ki, Steam'den, Epic'ten, Uplay'den, Origin'den aldığın oyunların sahibi değilsin, sadece kullanım hakkına sahipsin, hala çıkıp oyun benim diyorsun Bu platformlar kapansa mevcut kullanıcı sözleşmesiyle hiçbir hak talep edemezsin bu platformlardan. Hatta bu sebepten dolayı da ikinci el olarak satamıyorsun. Ben de sana örnek verdim, Belçika ya da Fransa'da bununla ilgili Valve'e açılmış dava sürüyor. İnsanlar internetten aldıkları oyunları ikinci el olarak satmak istiyorlar ama Valve tarafı da diyor ki "biz oyunların bütün haklarını satmıyoruz sadece süresiz olarak kullanım hakkını (yani bir nevi kiralama) satıyoruz" diyor, bu sebeple de dijital oyunların ikinci elde satılması mümkün değil diyor.

Evet hiçbir şey bilmiyorsun çünkü fikri mülkiyet hakkı ve telif hakkı korumaları hakkında en ufak bir bilgin yok. Üstelik sana düzgünce açıklamama rağmen hala sormaya devam ediyor hatta ispatlamamı istiyorsun. Onu da söyledim ama anlamamakta ısrar ediyorsun işte. Anonymous'un sadece RDR 2 çevirisi iptal olmadı, Civilization 6 çevirisi de kalktı. Al sana bundan daha iyi kanıt mı olur? Bilmiyorsundur söylemiş olayım, RDR 2 de Civilization 6 da Take Two Interactive'in dağıtımcılığını yaptığı oyunlar, yani telif hakları bu firmaya ait. Kapiş?

Sen kamera, şipşak işlerine devam et, belli ki bu işler seni aşıyor. İnsanlara edepten bahsederken de hakaret etmeyeceksin, ki tutarlı olasın, saygı göresin. Şu cümlelerinle fiziksel yaşın kaç olursa olsun, bir çocuk kadar dikkate alınmazsın, saygı görmezsin.

Alıntıları Göster
    Siz dizi oyuncusu özge gürel misiniz ?

• Paralı çeviriye karşı olan arkadaşları paralı modlar satan yabancı siteleri şikayete davet ediyorum.
    Ha burda haktan hukuktan bahsedenlere de gram inanmıyorum çoğu malum siteden film,oyun, dizi illa ki oynamış izlemiştir, burada resmen biz zamanında bedava yaptık,bedava oynadık siz para kazanmayın olayı var NET.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Danger -- 19 Temmuz 2020; 15:12:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca şirketlerin emeklerini hiçe sayarak, legallikten bahsedip ceplerinden para çıkmaması için korsan oyunları indirip oynayanlar bugün kalkıp 50 tl lik bir emeğin illegal ve haksız olduğunu savunur olmuşlar. Çeşitli 2. el sitelerinde ve platformlarında ellerindeki malların ederinin 2 - 3 katını yazarak satmaya çalışan insanlar burada bir emeğin yada hizmetin ederini belirler hale gelmişler. Türkiye'de ederine ve değerine dikkat etmeniz gereken o kadar çok şey varken problem bir kaç milyon satırlık bir çevirinin ederi olmuş yazık. Bugün bu yamanın ücretli olmasına tepki verip ağlayan insanlar o halde zamanında korsan olarak oynadıkları oyunların vicdan ağrısıyla uyusunlar madem. Beleşçi ve vurdumduymaz bir toplum olduğumuzu kabul edin artık bu ülkede paranın vicdanı yok o adamlar bağış koysa kim bağış yapacaktı kimse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Allah Allah MW3 dublajını, Skyrim çevirisini kim yaptı?

Türkçe yamaların ticari olarak hiçbir zaman geleceği yoktu ve hiçbir zaman da olmayacak. Senin olmayan bir şeyi sa-ta-maz-sın.

Gönüllü yapıyorsan amenna.
    Skyrim, Mw 3 dublaj çevirisi yapan insanlar şimdi ne yapıyorlar devam ediyorlar mı kardeş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th3M4NIMAL

Kimden alıyorsunuz bu akılları?

Evrak çevirtmekle, film, dizi, oyun çevirisi yapmak aynı mı?

Madem oynamıyorsun ne diye girip bilmediğin, ilgin olmayan bir konuda yorum yapıyorsun?

Ben bir evrak çevirtiyorsam o evrak zaten ya bana ya şirketime, kurumuma aittir.

Bu kadar duyarı, dizi, film izlerken de yapıyor musunuz? Keşke şu altyazıların sahibini bilsem de ona bir 50 lira atsam diyor musunuz?

İngilizce bir kitabı Türkçe'ye çevirip satabilir misiniz? Sizi yakaladıkları yerde öperler. Hapse bile girebilir, ömür boyu altından kalkamayacak tazminata mahkum olursunuz.

Bu uyanıklar bunu hesaba katmadan yukarda bahsettiğim şeyi yapmaya çalıştılar ve telif sahibi hooop dedi. Bunun bu forumla alakası yok eninde sonunda olurdu bu. Dua etsinler şimdi oldu. Para kazanmış olsalar bin pişman olurlardı.

Kimse burada uyanıklık yapmasın. Bu oyun için duyar kasanlar, bu oyunun açtığı kapıdan girip açılacak dizipass, filmpass'leri görünce konu açıp ağlayacak olanlar.

Bu ülkede oyun başı 50+20 liraya yama falan satamazsınız. Maksimum 20 lira olup baştan bağış usulü yapılsa, insanlarla iyi iletişim kurulsaydı kimse şikayet etmezdi.

1 haftadır burada forum ahalisine edilmedik hakaret, diğer çeviri gruplarının işlerine yapılmadık aşağılama kalmadı. İnşlh bedelini öderler. Kimse destek olmaz bu gruba.

Not: Çeviri grubunun tavrı, foruma hakaretleri, aşağılamalarını gördükçe iyi ki başlarına bu geldi sonuna kadar haketmişler diyorum. Rezil halde açtıkları konular ve yaptıkları hakaretler.
    Evet evrak çevirmekle dizi,film,oyun çevirmek benim gözümde aynı şey. İkisi de ingilizcesini kullanarak bir iş gerçekleştiriyor. Merak etme dizi ve filmlerde de gerekli ödemeleri yapıyorum zaten ben. Hem Netflix hem Blue TV abonesiyim. Verdiğimiz abonelik ücretleri zaten çeviri ekibini de kapsıyor.

Özetleyecek olursam yapmasınlar ozaman kardeşim. Bir kuru teşekkür almak için ben olsam yapmam türkçe yama falan. O adamlar da şayet oyun firmasıyla sorun yaşıyorsa veya ücretli yama konusunda sıkıntı yaşıyorsa ozaman çeker elini eteğini bu işten. Kaybeden yine ingilizce bilmeyen oyuncular olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesikparmak -- 19 Temmuz 2020; 16:0:27 >

• Eskinin torrentçileri xbox 360 a jtag yapanlar şimdi 50 lira için hak hukuk savunur olmuşlar
  • Birilerinin "illegal ekmek kapısı" önüne taş koyulduğu için ağlıyor insanlar şaka gibi gerçekten.

Hakkın olmayan şeyden kazanç elde edemezsin.

Çıkıp da yanlışı yanlışla kapatmaya çalışıyorlar bir de utanmadan.
  • Ücretsiz ne kadar yama varsa isim facebook neyini bulursam firmaya mail atip şikayet edeceğim...firmanin yapmadığını siz neden yapmaya çalışıyorsunuz belkide reklamınızı yapıp hem de ücretli satıyorsunuz nereden bilelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.