Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin doğduğunuz yıllarda da Türkçe yamalar yapılıyordu. Endişelenmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrock89

İnternet üzerinden yapılan yıllık 35.316 TL ve altı satışlar (2020 yılı) için vergi muafiyeti var. Ki zaten Türkçe yamadan o kadar kazanacağını sanmıyorum kimsenin. Ayrıca bu sadece fiziksel şeyler için geçerli. Çevirmenlik ile ilgili ise "193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 18. Maddesi" var ve gelir vergisinden müstesnadır.
    bunun kaynağı nedir? r10 da çok daha az adsense gelirleri için mali denetime takıldığını söyleyenler var . sadece satışa özel bir şey mi?
  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    Reklam mevzusu farklıdır büyük ihtimal benim bahsettiğim bu;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackrock89 -- 19 Temmuz 2020; 17:34:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ARTAGON99 A kullanıcısına yanıt
    eğer firma oyuna dil desteği eklemek isterse bunu harici birine lisans vererek yapmak yerine kendi ekler. dolayısıyla oyun ücreti dışında cebinizden çıkacak ek bir masraf olmaz. dediğiniz gibi bir örnek var mı? oyun sektöründe dil desteği için izin verip harici birinin dil yaması çıkartmasına izin veren bir oyun var mı? sektör o şekilde işlemiyor.

kitaplarda da orjinal kitap için ayrı çeviri için ayrı para vermiyoruz. sadece çeviriyi alıyoruz. oyunda ise oyuna ayrı çeviriye ayrı para vermiş olacağız. yani karşılaştırma doğru değil.
  • 10 TL’lik Türkçe yeter bana. 50 TL fazla

• Yamadan para istemek yerine şirketleşip oyun geliştiricileri ile çalışıyorlar. Donanımhaber'de konu açıp şöyle yaptık böyle yaptık diye reklamlarını yapmadıkları için kimsenin haberi olmuyor ama çalışıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Yamadan para istemek yerine şirketleşip oyun geliştiricileri ile çalışıyorlar. Donanımhaber'de konu açıp şöyle yaptık böyle yaptık diye reklamlarını yapmadıkları için kimsenin haberi olmuyor ama çalışıyorlar.
    Rockstar, Ubisoft, Ea, Activision hangi oyunlarına Türkçe getiriyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Temmuz 2020; 18:12:21 >
  • EA'de FIFA Türkçe. Ubisoft, Rainbow 6 Siege'i yaptırmıştı sanırım. Activision ve Rockstar'ın Türkçe oyunu yok yanılmıyorsam. Olacağını da sanmam bu satışlarla.

Dünyada başka oyun geliştirici yok sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 19 Temmuz 2020; 18:21:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: roser137

eğer firma oyuna dil desteği eklemek isterse bunu harici birine lisans vererek yapmak yerine kendi ekler. dolayısıyla oyun ücreti dışında cebinizden çıkacak ek bir masraf olmaz. dediğiniz gibi bir örnek var mı? oyun sektöründe dil desteği için izin verip harici birinin dil yaması çıkartmasına izin veren bir oyun var mı? sektör o şekilde işlemiyor.

kitaplarda da orjinal kitap için ayrı çeviri için ayrı para vermiyoruz. sadece çeviriyi alıyoruz. oyunda ise oyuna ayrı çeviriye ayrı para vermiş olacağız. yani karşılaştırma doğru değil.
    Örnek olarak verdiğin “kitap” sadece yazıdan ibaret olduğu için olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

EA'de FIFA Türkçe. Ubisoft, Rainbow 6 Siege'i yaptırmıştı sanırım. Activision ve Rockstar'ın Türkçe oyunu yok yanılmıyorsam. Olacağını da sanmam bu satışlarla.

Dünyada başka oyun geliştirici yok sanırım?
    Sen şimdi GTA V'in Türkiye'de satmadığını mı düşünüyorsun veya Rdr 2'nin? Ben büyük bütçeli oyun yapanlardan bahsediyorum AAA sınıfına giren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Temmuz 2020; 18:22:36 >
  • Bu adamların desteğe falan ihtiyacı yok beyler. Gerek yama çıkmadan gerekse iptalinden sonra hem discord kanallarından hemde buradan elimden geldiğince bu adamları savundum hatta ana yama konusunda defalarca walküre ün yan hesabı olmakla bile suçlandım o derece savundum ama bu arkadaşların çok samimi söylüyorum desteğe falan ihtiyacı yok.

Halen daha discord dan haksız yere adam banlıyorlar. Yönetici banlıyor, diğer yöneticiye yazıyorum ayıp etmişiz banını açıyorum diyor hop 5 saniye sonra başkası banlıyor. Banlayana özelden yazıyorum bana kalkıp seni özelden de engelliyorum diyor.

Ben bu arkadaşları desteklemeyi bıraktım, desteklediğim hatta discord da saatlerce bulunduğum zamana bile acıyorum, yazık cidden.
  • Neymiş efendim Gönüllü olması lazımmış. Çevir bakayım gönüllü bi oyun. 5000 kelime çevirmek kolay mı? Oyun Çeviri'nin sahibi ile görüştüm zamanında, parasız dönmüyor işler diye o bile söyledi. Hatır gönülle, gazla 1 tane 2 tane oyun yaparsın daha da yapamazsın. Bu işi profesyonelce yapan adamları da topa tutun böyle cimriliğiniz yüzünden. Al işte adamlar kaldırdı yamayı da. Bokumu türkçe oynarsınız artık.
  • Bir ürünün değerini belirleyen yegane ölçütün gerçekten de "emek" olduğuna inanıyorsanız, Disco Elysium yamasına 50 lira fiyat çaktıklarında lafınızın arkasında erkek gibi durup almanızı beklerim!

Ki son derece insaflı davrandım; çünkü "yaaa abi sadece tr'de satacak yaaa adamlar para kazanmasın mı yaaa" diye duyar kasıp artistlik yapan arkadaşları ve o yamanın ne kadar az satacağını da düşününce yama fiyatının 50 değil MİNİMUM 100 lira olması gerekirdi.

Duyar kasma limitinize ulaşmadınız mı? Daha ne kadar duyar kasacaksınız? Tüm Türkiye'ye rezil olduk sayenizde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 19 Temmuz 2020; 18:39:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satmadığını düşünüyorum tabii ki.
  • Bu is gonulluluk esasina dayanmali. Profosyonel bir is yapiyorsan git oyun yapimcilari ile anlas parani al.Bu mantiga bakilir ise Crack dosyasini yapan gruplar da para almiyor ama adamlar da uzun sure ugrasiyor eme kveriyor bu ise o zaman onlara da para verelim crack li oyun oynamak icin
  • 50 Tl bir yama için istenmez,istenemez.

İptal ettikleri için sevindim.
  • Isin icine para girdiginde o olay hirsizliga girer sonucta bir dosyayi alip ceviriyor izinsiz arada ince bir cizgi var goruyorumki cogu kisi bunu algilayamiyor
  • ajira kullanıcısına yanıt
    Aslında o yamayı direk para ile satacagina bağış butonu koymak daha mantıklıydı. Isteyen para verirdi isteyen vermezdi. Gönül işi olarak tabi yapılmalı direk para yoksa yama yok demek olmaz zaten buda bunun sonucu

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.