Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha neyinl tartışıyorsunuz anlamadım ölücüler amacına ulaştı yama çıkmıyor konu kilit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Tamam işte dediğime dönüyoruz tekrar. Şikayet edilene kadar bunların haberlerinin olmama ihtimali yok dolayısıyla izin vermeme varsa ki olup olmadığı bile belli değil, net bir açıklama yok, bu izin vermeme anına kadar bu şikayet temelsiz kalıyor.
  • grihokkabaz G kullanıcısına yanıt
    Ben yamadır oyundur bu konulara biraz uzak biri olarak konuyu anlamaya çalışıyorum, tartışma yok. kaç gündür forum bu konularda geçilmez oldu malum..
  • Bu çeviri işinin bir kültür olduğunun farkında olmadan yok bitirdiniz yok ettiniz herif haksız kazanç sağlayacaksa bitsin alla alla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceviri yapan arkadaşlara bundan sonra hiçbir oyun için ceviri yapmamalılar. Bu ölücü tayfa verilen emeklerden faydalanmamalı. Oyunlara mal mal baksınlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kortor K kullanıcısına yanıt
    işkemeden sallıyor hocam arkadaş yok redditte soruyorlar falan diye :D zaten konuya hakim biri hem hikayeyi anlar hem de bütün diyalogları anlar. Ben diyorum ki turkce yamaya karşı değilim ama çok abartilacak bir durum yok oyunun ingilizcesi basit diyorum. çok iyi ingilizcem olduğunu da savunmuyorum. orta seviye biri oyundaki bütün diyalogları anlar. Dönemsel şaka falan yoktu oyunda gayet düzgün diyaloglar var. Asıl gta daki gibi ghetto dili olmadıgı için çok daha basit anlaşiliyor oyun. Çıkmadıği icin insanlar neden bu kadar üzüldü anlamadim. Arkadaş durduk yere laf sokmaya çalıştı. Neden bu kadar tartışma çıkardılar forumda bilmiyorum. Umrunuzda olmasın ingilizce oynayıverin diyorum basit anlatmışlar olayı.

Kaldı ki burada rdr1 i oynamayıp bu yamayı bekleyenler yine anlamayacak konuyu ne kadar türkçe oynasalar da haberleri yok ama.

• Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinizin bir kısmına hak veriyorum fakat bildiğiniz bir konu var gibi gördüm.

Walküre arkadaş maalesef süreci hiç iyi yönetemedi. Yama konusunda fiyatlandırma açıklana kadar görünürde iyi yönetiyordu ama fiyatlandırma şeklini açıkladığı anda tüm süreci aslında ne kadar kötü yönettiği ortaya çıktı.

Kendisine yamaya ait başlıkta 3-4 defa destek yorumu yazdım. Özelden destek mesajı dahil attım.

Ama kendisinin yaptığı çok ciddi bazı yanlışlar oldu.

1. Yama için fiyat tahminleri yapan insanlar vardı ve Walkürü bir kaç seferinde yalanladı hatta bir arkadaşın yorumuna cevaben oyun mu satıyoruz demişti. Yama ekibi kendi sitelerinde yer alan konuşma kısmında bile fiyat tahmini yapanlara oyuncu satıyoruz demiş.

2. 50 ile 100 TL gibi fiyatlar yazanlar vardı ve 50 TL gibi fiyatı bile yalanlıyorlardı

3. Yukarıda yazdıklarım benim için bir anlam ifade etmiyor fakat süreç sırasında bu ifadeleri kullanıyorsanız ona göre bir ücretlendirme ve sistem açıklamanız gerekir ama maalesef Walkür'ü arkadaşımız direk aylık 20 TL ödemeli gamepass gibi bir sistem duyurarak en büyük hatayı orada yaptı.

Sis sanırım o açıklamayı hiç görmediniz. Yama fiyatı fakul bir fiyat olacak ve biz oyun satmıyoruz kimse endişe etmesin derken insanların karşına en az 60 satlik oynanışı olan bir oyunun yamasının fiyatlandırması olarak aylık 20TL ödemesi olan gamepass sistemi ile çıkarsanız tepkiler başlar.

Tekli satış fiyatını Gampass sistemine tepkiler gelince duyurdular bunu da belirteyim. Walkür yama için fiyatlandırmayı açıkladığı gün aylık 20 TL ödemesi olacak gamepass sistemi olarak duyurmuştu. Tekli satış filan yoktu. Bu çok önemli bir ayrıntı.

Taman gampass sistemi içinde pek çok yama olacaktı ama sadece RDR2 oynamak için sisteme kayıt olacak insanlar için gamepass çok palı bir sistem olacaktı çünkü herkes bu oyunu 1 ayda bitirmeyecek. Oyunu belki de 6 ayda bitirenler olacaktı. 20 TL x 6: 120 TL para demek. 189 TL gibi fiyattan alınan bilen bir oyunun sırf Türkçe yamasına kimse 120 TL vermek istemez.

O gün tepkiler üzerine ertesi gün tekli satış olan 50 TL duyurdular. Sonra ona da tepki gelince 30 TL düşürdüler. Firma olmak istiyoruz diyen bir oluşum adına çok amatörce bir süreç oldu.

Bu arada burada fiyatlandırma önemli değil. İster 15 TL olsun ister 10 TL olsun. Süreç çok amatörce yönetildi. Böyle bir süreç yöneten bir grubun gampass sisteminde üyeliklerin güvenliğini nasıl sağlayacağı artı aylık ödeme sisteminde ödeme bilgilerinin güvenliğini nasıl sağlayacağı ciddi soru işareti oluşturmakta.

Ben şahsen yamanın fiyatlandırmalarını hiç önemsemiyorum ve en başından beri yorumlarımda da belirttim. Gampass sistemi olsaydı bu sistem güvenli olacak mıydı o tartışılmalı dedim. Yama ekibi gamepass sisteminden hepten vazgeçmişte değil. Ona benzer bir sistem kuracağız ama bunu tartışalım diyor. O tartışılmalı da fakat forumda onu da görmezden gelenler var oda ayrı mevzu.

Yamayı şikayet edenleri bende anlamadım. Fiyatını beğenmezsen almazsın veya eleştirirsin ki bunun olması gayet doğal çünkü oyun firmaların fiyatlandırmaları bile eleştiriyoruz oyunlara koydukları fiyatları görünce. Ama şikayet etmek işte o bence hiç şık olmadı.

Bu arada ben şikayet edilmesine de şaşırmadım çünkü gamepass olarak duyurulduğu zaman yazdım şikayet edenler çıkabilir vazgeçin gamepass sisteminden diye. Ama tekli satış fiyatına dönüldükten sonra çıkıp şikayet edilmesine açıkçası şaşırdım ve hayret ettim.

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

Canın sıkıldıkça dinlersin
  • Tamamda o dediğin cevirilerden kaç tane geldi? Heves edip uğraşıyorlar ama sonra devamlılık olmuyor çünkü bir kazanç olmuyor. Çevirenlerin de bir şekilde desteklenmesi gerekiyor. Yoksa firmalar acaba bu oyuna Türkçe destek verecek mi diye beklemekten başka bir şey yapamıyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hadi inşAllah
    Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: ekoko54

Hadi inşAllah
    Aman aman, şimdi buna komplo teorileri de gelir. Grubun yine ne adı ne emeği kalmaz, şerefsizliği kalır yine(!) Bu sefer de işte adama böyle R yaptırırlar diyen çıkmaz umarım(merlinin tahminini doğru olarak ele alırsak)...
  • Konsol üssünden Levent Abi çok doğru demiş. Siz hem istiyorsunuz ki her oyuna türkçe yama yapılsın( girin bakın türkçe yama istek kısmına. tonla oyun yazmış herkes. zannediyorsunuz ki insanlar hazır bekliyor çevirmek için) hemde istiyorsunuz ki hiç para istemesin bu gruplar.

irili ufaklı her grup ve proje eninde sonunda ticari bir model kurmadıysa batmaya ve dağılmaya mahkumtur. Hani çok sevdiğin bir oyundur zevktir falan oturur uğraşır çevirirsin ücretsiz de sunarsın bunu. tatmin duygusunu alırsın. ama en fazla 1 olur 2 olur. 3. de adam der ki napıyorum lan ben? niye yapıyorum? dünya üzerinde yok böyle bir şey. emek harca harca karşılığında bir kaç kişinin teşekkürü size sadece...

maalesef insanlar ikiyüzlü davranıyor. hem sürdürebilir gruplar istiyor sürekli yeni oyunlar çevirsinler istiyorsunuz hemde 5 kuruş para ödemeyelim. bir akıllı sizsiniz zaten.

köşeye sıkışınca da ama bu iş illegalll, ühühüh sizi şikayet edicez, alın başınıza belayı diye saçma bir tavırlara giriyorsunuz

sonuçta bu oyunu ücretsiz de dağıtsan illegal bir iş, paralı satsan da illegal bir iş. bedava olunca kimseden ses seda yok ama o zaman gayet güzel gidip oyunu türkçe türkçe oynuyorsunuz. işte ikiyüzlülük burada devreye giriyor.

• ekoko54 E kullanıcısına yanıt
    şunu keşke ps4 e de getirseler .... firma açısından hiçte zor değil aslında ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar türkçe yama bölümünde üyelere aşağılayan bir başlık açmış hiç müdahale edilmiyor, aksine biz karşı bir başlık açsak saniyeler içinde siliyorlar, kendi üyelerine düşman böyle bir bölüm yönetimi görmedi bu forum daha önce
  • aç bir site koy Türkçe yamaları parayla sat, satacaksan. iban ver parayı atan isime yolla, türkçe yamayı.
    yada aç sahış şirketini, n11 de koy satışa...
    Alan alır istemeyen almaz.
  • bizim insanımız kadar kıskanç bencil arkadan iş çeviren bir millet yok o yüzdende yerimizde sayıyoruz.
  • Aynen arkadaş ne tantana yaptılar

• umarım bu çeviri grubunun başındaki kişi işletme iktisat filan okumuyordurda şansa bir şirketin başına geçirmesinler bu kadar kötü süreç yönetimi, kriz yönetimi olamaz bir şirkette halkla ilişkiler bölümünün ne kadar önemli olduğunu bu olaylardan çıkarabilirsiniz. Bir şekilde satışa çıkarsa yama satın alacağım ama böyle başarısız yöneticilere sahip olan gruba son para kazandırışım olur birde üstüne yöneticilerin hataları yüzünden büyüyen olaylar için forumu suçlamak ayrı bir nokta
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Hiçbir oyun firması oyunu Türkçe'ye çevriliyor diye cezai işlem uygulatamaz. İnternetten dosyanın silinmesi için işlem başlatabilir ama sizinde bildiğiniz gibi bir kere internete girmiş birşeyi tamamen silemezsiniz.

Parasını vererek satın aldığınız ve sizin olan birşeye istediğinizi yapabilirsiniz. Bunun en basit örneği Sony'nin play stationın kırılma davasını gösterebiliriz. Mahkeme, alıcının parasını vererek aldığı bir ürüne istediğini yapma özgürlüğü olduğu kararını vermişti ve insan ister kırar ister orjinal oynar demişti... O nedenle oyunu satın aldıktan sonra ister dataları ile oynayın, ister textureleri ile oynayın kimse karışamaz. Benim olan birşeyi nasıl kullanacağımı sadece ben karar veririm.

Yamanın çıkmamasına üzüldüm, ben ingilizce bilen ve oyunları bu şekilde oynayan (hatta herşeyi orjinaliyle izlemeyi, dinlemeyi seven biriyim) ama kendi dilim ile bu oyunu tekrar oynamak isterdim.

Not: Yamalar ücretli olabilir, sonuçta ortada bir emek var ve bu emeği veren kişi ister ücretsiz verir, ister ücret ister. Buna da kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur. Oyun çevirileri dizi-film çevirileri kadar kolay işler değildir.
    Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın ya. Hiçbir oyun firması oyun Türkçe'ye çevriliyor diye ceza uygulatamazmışmış bak sen. Sen adamların fikri mülkiyet haklarıyla, telif haklarıyla korunan ürününü kendine göre değiştir, üstüne üstlük internete sal, o da yetmiyor gibi bir de parayla sat, ondan sonra firma hiçbir şey yapamaz. He canım he. O yüzden Anonymous topuklarına vura vura kaçtılar değil mi hem forumdan hem de Take2'nun yamalarından. Hem RDR2 iptal oldu hem de Civilization 6 çevirisini iptal ettiler. Gram bilgisi yok ama maşallah uzman gibi fikri var.

Çok biliyorsan versinler sana RDR 2 ve Civilization 6 yamasını, sen sat da görelim bakalım cezai işlem yapabiliyorlar mı yapamıyorlar mı? Boş boş konuşuyorsunuz yemin ediyorum hiçbir şey bilmeden.

Dijital oyun satın alımlarında, tamamen satın alma diye bir şey yok. Sen sınırsız bir süreyle oyunu oynama hakkını satın alıyorsun. Haliyle oyunun da sahibi olmuyorsun. Fransa'da ya da Belçika'da bununla ilgili bir davada sürüyor Valve'in. Ama kendine göre istediğin değişikliği yapabilirsin, istersen kırabilirsin de. Ama bunu internette yayınlayamazsın. Hele satmayı aklının ucundan bile geçiremezsin. Bir Türk filmi repliği var bilir misin "Kan alırlar Kamil kan" diye. Tam olarak bu gerçekleşir eğer firma seninle uğraşırsa.

Bazıları da çıkıp "GTA V'in bir sürü modu var, FiveM var, o bu şu var" diye yorum yapıyor. Yahu kardeşim bu modlara Take2 izin veriyorsa size ne? Olay zaten Take2'nun izin verip vermemesinde. İzin veriyorsa da, izin vermiyorsa da kime ne? Ayrıca FiveM dahil birçok yama satış esasıyla değil, bağış esasıyla piyasada. FiveM'in sitesine girerseniz server dosyalarını ücretsiz bir şekilde edinebiliyorsunuz. Bağış yaparsanız eğer, bağış miktarınıza göre kurulum destek, uzaktan destek, sunucu kiralama gibi ekstra özellik sağlıyorlar. 2 dakika açıp sitelerine bakmıyorsunuz nedir ne değildir diye, ondan sonra FiveM parayla satılıyor diyorsunuz. Ayrıca FiveM modundan bahsedenler hiç internete girip araştırdılar mı FiveM mod yapımcılarına noldu diye? Girin bakın, yıllar önce Rockstar hesapları banlandı ve uzun bir süre modu kaldırmak zorunda kaldılar. Sonra belli ki bir şekilde anlaşılmış, TAKE2'nun da izniyle.

Siz de gidin Take2 ile anlaşın, Türkçe yamayı yayınlayın. Take2 izin verdikten sonra kimse size bir şey diyemez, yapamaz. Ama sen hem adamların fikri mülkiyet haklarıyla ve telif haklarıyla korunan ürününde onlardan izinsiz değişiklik yapacaksın, hem bunu parayla satıp ticarete dökeceksin, hem fatura kesmeyeceksin (bu olay ilk patlak verdiğinde faturanın F'si geçmiyordu) ondan sonra "bizim yolumuza taş koyuyorsunuz. biz yasal bir şirketiz. ühüü" diye ağlayacaksınız. Neymiş emek varmış. Okul önlerinde hap satanların da emekleri var. Polislere yakalanmamak için 40 takla atıyorlar. Ne yani o zaman onlara da mı dokunulmasın?

Günlerdir forumda öyle boş muhabbetler dönüyor ki bu konu hakkında, ağzı olan konuşuyor diyorlar ya, internete giren hiçbir şey bilmese bile uzman gibi yorum yapıyor. Bir de insanlara ölücü, beleşçi, mezarcı diye kışkırtıyorsunuz (sağ olsun moderatörler de buna çanak tutuyor hiçbir işlem yapmıyorlar) ondan sonra şikayet edilince de insanları suçluyorsunuz. He siz insanlara ölücü, beleşçi, mezarcı diyeceksiniz, onlar da bunu yutacak ve hiçbir şey yapmayacak öyle mi? Diyorum ya hiçbir şey bilmiyorsunuz, RDR 2'nin henüz kırılmadığını bile bilmiyorsunuz. Birçok insan Steam yaz indirimlerinde ya da Epic Games yaz indirimlerinde + 60 TL indirim kuponuyla aldı oyunu. Bu insanlar mı beleşçi, ölücü, mezarcı oluyor? Çıkıp bir akıllı Plati falan diyecektir muhtemelen, sanki bütün forum Plati'den alıyormuş gibi. Sizin o şakşakçı tayfanızdan Plati kullanan yok sanki. Yama fiyatı 30 TL'ye düşünce gördük Discord'da, millet Plati linki paylaşmaya başladı. 20 TL oyun, 30 TL yama, 50 TL'ye RDR 2 oynayacağız diye. DH'de hiçbir yerde göremezsiniz Plati linki paylaşıldığını.

Öyle leş bir kitle varki o discord'da, kendi yaptıklarını başkaları da yapıyormuş gibi gösteriyorlar, kişi kendinden bilirmiş işi misali. Kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz. Rüzgar eken fırtına biçer. DH'deki insanlara hakaret edip, kışkırtıp şimdi de yağ gibi üste çıkmaya çalışmayın. Hala da aynı şekilde davranmaya devam ediyorsunuz. Farkında değilsiniz o şikayet eden insanların çoğunun iyi kötü İngilizce'si var, onlar bir şekilde oyunları İngilizce oynuyorlar. Siz onları bu şekilde kışkırtmaya devam ettiğiniz sürece çıkacak bütün yamaları (özellikle Anoymous acemilerinin) şikayet etmeye devam edecekler. Yani olan size oluyor, olacak.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.