arkadaslar az once turkcelden aldıgım bılgıyı paylasmak ıstıyorum.turkcel de nano sım kart satısı baslamıs ama sadece belırlı sehırlerde bunlarda ankara ızmır ıstanbul mus dıer sehırlerde henuz nano sım kart satılmıyormus.ne kadar zorlasam ad ıphone 5 ın ne zaman satısa cıkacagıyla ılgılı tam bır bılgı vermedı ama 1 hafta 10 gun ıcınde turkcel kontratlı satısa baslanacakmıs.ne kadarı dogru bılemem
quote:
Orijinalden alıntı: benyokumki
arkadaslar az once turkcelden aldıgım bılgıyı paylasmak ıstıyorum.turkcel de nano sım kart satısı baslamıs ama sadece belırlı sehırlerde bunlarda ankara ızmır ıstanbul mus dıer sehırlerde henuz nano sım kart satılmıyormus.ne kadar zorlasam ad ıphone 5 ın ne zaman satısa cıkacagıyla ılgılı tam bır bılgı vermedı ama 1 hafta 10 gun ıcınde turkcel kontratlı satısa baslanacakmıs.ne kadarı dogru bılemem
Bana kasımın ilk haftası gibi çıkacak demişti Turkcell kurumsal yetkilisi.
Ankara'da hangi TİM'e sorduysam, yok dediler; tarih veremiyorlar ayrıca...
gorusutugum arkadas turkcell cagrı merkezınde calısan bır arkadasım dedıgım gıbı ne kadarı dogru bılmıyorum ama bır hafta 10 gun ıcınde kontratlı satısa cıkacak dedı stok sıkıntısını sordugumda ıse elını cabuk tutan alıcak dıye espırı yaptı.turkcell marmara bolge sorumlusu kuzenım var fakat bu konuda bana hıc bır bılgı vermedı telefonların dınlendıgıne daır suphelerı oldugu ıcın soylemek ten korkuyor baskılarım devam edıyor bır yolunu bulup ogrenıcem artık
bende bayiyim tamamen sallamasyon şuanda en ufak bir haber bile yok olursa yazarım ben
quote:
kardesım senın ıcn hemen ogrenıyorum hangı semt ve hangı bayıde satıldıgını
quote:
çankaya da GMK bulvarı no 0/a da kı tım de su an nano sım kart satısı varmıs
Kanyon Turkcell'de 12,5 TL'ye 5 dakikada veriyorlar..
Sizlerle uzun zamandır beklenen Mini ya da Micro SIM kartlarımız Nano SIM’e dönüşür mü dönüşmez mi sorusuna cevap olacak Tutorial’ımızı paylaşıyoruz. Nano SIM’e kartımızı keserek geçebilir miyizin cevabı: EVET. Tutorial’ımızı kullanarak Nano SIM kartınızı kesip iPhone 5′de kullanabilirsiniz.
Testimizde 2 tip kart kullandık;
Birincisi Vodafone’un Mini SIM kartıydı ve çip bölümü Nano SIM karta sığacak gibi görünen bir kart.
İkincisi Avea’nın Mini SIM kartıydı ve çip bölümü Nano SIM karta sığamayacak kadar büyük ve çipin kesilmesini gerektiren bir işlemdi.
Türkiye’de daha önce paylaştığımız gibi Avea ilk Nano SIM kartı çıkarttı ve 21 Eylül’den itibaren’de Turkcell Nano SIM kartlarını piyasaya sürdü.
Ancak Vodafone’dan bu konuda hiç bir bilgi gelmedi. Biz de bu yüzden ilk denememizi Vodafone SIM kart üzerinde yaptık ve ilk kez Vodafone SIM kartını iPhone 5 için kesip iPhone 5′te çalıştırabildik, ve bu iPhone 5′in Türkiye Vodafone’da ilk videosu ve tutorial’ı olacak.
Adımlarımıza başlayalım:
Önemli Not: Her ne kadar çeşitli testler yapıp başarıyla sonuçlandırsak da kart kesme işlemi SIM kartınızı kullanılmaz hale getirebilir, lütfen bunun bilinciyle hareket ediniz.
Adım 1: Gerekli gereçler;
Kesmek için gerekli Nano SIM şablonunu yazıcıdan çıktısı (Adım 2′de indirebileceğiniz link mevcut) Cetvel Çift taraflı bant, ancak herhangi bir bantı çift taraflı tutacak şekilde kullabilirsiniz Makas CD kalemi, CD kalemi bulamazsanız başka kalemler de kullanabilirsiniz ancak eliniz çarpıp silinmeyecek bir şey olmalı
Adım 2: Öncelikle sizler için hazırladığımız ve yazıcınızdan çıktı alarak kullanabileceğiniz kesme şablonunu indirmeniz gerekiyor. Buradan indirebilirsiniz: Mini ve Micro SIM karttan NAno SIM karta dönüştürme şablonu
Adım 3: Bu kağıdı %100 ölçek ile printer’ınızdan A4 kağıda (normal dosya kağıdı) basmanız gerekiyor
Adım 4: Mini ve ya Micro SIM kartınıza bantı yapıştırıp uygun alana çizgilere uygun şekilde koyun
Adım 5: Cetvel yardımıyla kartın şekilsel olarak üstünden geçen çizgileri referans alarak SIM kartın üzerini çizin
Adım 6: Çizdiğiniz kartı alıp çizilen yerlerden makas yardımıyla tam çizgilerin üzerinden kesin
Nano SIM haline getirilmek için kesilmiş Vodafone Türkiye SIM kartı:
Nano SIM haline getirilmek için kesilmiş büyük çipe sahip ve çipin de kesildiği Avea Türkiye SIM kartı:
Adım 7: Kestiğiniz kart artık kullanıma hazır, ancak çok ufak sığmama durumları yaşıyor iseniz makasla ince rötuşlarla oturtabilirsiniz. Bildiğiniz ve ya duyduğunuz gibi Nano SIM’ler aslında Micro ve Mini SIM’lerden ince ancak bu pratikte bir sorun teşkil etmiyor, bahsedilen boyut bir saç teli kadar kalınlıkta ve hem Avea hem Vodafone hatlarında direk bu işlem sonucu rahatlıkla zorlanmadan kartları kullanabildik.
Turkcell den nano sim almak icin hat sahibimi olmak gerekiyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Àhmet
evet. ama benim gibi yapabilirsin ; hat sahibinin kimliğini alıp gidersin, hat sahibi senmisin diye sorusuna evet dersin kimliğe bakmıyolar bile ama hat sahibi abinse rahat alırsın.
quote:
Hat sahibi olmadan vermezler. Hat sahibi ile beraber giderseniz 5dk ya hallederler.
Hat sahibi annem soyadlar ayni diye belki kimlikle verebilirler veya artık hattı ustume alırım.
quote:
Hat sahibi annem soyadlar ayni diye belki kimlikle verebilirler veya artık hattı ustume alırım.
Arkadaşlar Turkcell bayilerinde nanosim kart yok ki, hat sahibiyle gitseniz ne olacak? Bayiye iphone 5 kadar da nano sim kart gönderiliyormuş. Siz sordunuz mu son günlerde?
Bazı bayilerde var nano sim kart Ankara'da. Ama ben micro simi kestirip taktım sorunsuz çalışıyor
konu 1 ekimde açılmış, o zamanlar bulunmaması normaldi.
Ankaradakiler Kızılay Tim'den 12,5 tlye alabilirler kalmış mıdır bilmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: benyokumki
Kardeş şu yazdığın metni bildiğimiz i harflerini kullanarak ve gerektiği yerlerde normal Türkçe karakterleri kullanarak tekrar yazabilir misin? Kendin yapamıyorsan bir editöre de düzelttirebilirsin. Bu haliyle okumak çok zor ve sinir bozucu.
Vodafone Tüm bayilerinde Nano simkart var.Fark burda olsa gerek.
quote:
Kardeş şu yazdığın metni bildiğimiz i harflerini kullanarak ve gerektiği yerlerde normal Türkçe karakterleri kullanarak tekrar yazabilir misin? Kendin yapamıyorsan bir editöre de düzelttirebilirsin. Bu haliyle okumak çok zor ve sinir bozucu.
haklısın kardesım kusura bakma ozur dılıyorum tum forumdan