Şimdi Ara

Mikro SIM kartınızı Nano SIM'e çevirebilirsiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
18.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Youtube'da tweak tanıtımlarını anlatan Jeff adlı arkadaş, Mikro Sim kartını Nano Sim'e çevirmiş.

3FF Mikro Sim standart ölçüleri :
    Genişlik : 15 mm
    Yükseklik : 12 mm
    Kalınlık : 0.8mm

4FF Standartlarına göre Nano Sim ölçüleri :

Genişlik : 12.3mm
    Yükseklik : 8.8mm
    Kalınlık : 0.67mm

Kaynak

• Cevirmis te denemis mi ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam nerden bulup denesin hocam ?
    4FF standartlarına göre çevirmiş işte Nano Sim'e. Eğer çipi kesmediyse -ki videodan kesmediği anlaşılıyor- iPhone 5'e de olur.
  • Kac kisinin evinde dijatal kumpas var cok merak ediyorum?

Buraya yaziyorum, bu forumda sim karti telef oldugu v.b. konu sayisiz acilacak, adamda zaten denemiyor ve dogal olarak calisacagi konusunda garanti veremiyor.

Sozun ozu: Teoride kesilir, pratikte imkansiza yakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme Victory -- 15 Eylül 2012; 6:19:25 >
  • yahu gidip almak dururken ne gerek var böyle işlere???

• quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

Kac kisinin evinde dijatal kumpas var cok merak ediyorum?

Buraya yaziyorum, bu forumda sim karti telef oldugu v.b. konu sayisiz acilacak, adamda zaten denemiyor ve dogal olarak calisacagi konusunda garanti veremiyor.

Zaten dijital kumpas da işe yaramamış

12.30 yapması gerekirken, 12.03 yapmış. Biraz fazla kırpmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

Kac kisinin evinde dijatal kumpas var cok merak ediyorum?

Aslında dijital kumpas olmadan da yapılabilir. Biraz özen isteyen bir iş sadece. Avea Nano Sim getirmeden önce iPhone 5 getirenler olursa denemeye değer. Kaybedeceğiniz en fazla 10 TL'lik sim kartınız olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek sim kart ile ipad ve iphone?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

yahu gidip almak dururken ne gerek var böyle işlere???

+1 Hayatta ugrasmam.

• Nano sim kartların çip kısımlarının yapıları ve nano sim kart kullanan cihazların sim okuyucu yuvalarının tasarımları farklı. yani siz micro sim kartınızı kesip nano ile aynı boyutlara getirseniz dahi çalışmayacaktır. Farklı bir tasarım uygulanacak diye biliyorum. Hepsi için aynı şey geçerli mi değil mi orasını bilmiyorum.

Şöyle düşünün; P3 intel işlemci ile şuan kullanılan i3-5-7 işlemcileri arasında boyut farkları var. Ben p3 işlemciyi keseyim i3 soketine oturtayım diye bir şey söz konusu değil. Tasarımları çok başkadır. Normal sim den micro sim e geçişte tasarımlar değişmemişti sadece fazla plastik kullanılmamıştı. Şimdi ise sim kartın tamamı değişiyor.
  • ugrasilcak gibi degil yahu.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanthn

Nano sim kartların çip kısımlarının yapıları ve nano sim kart kullanan cihazların sim okuyucu yuvalarının tasarımları farklı. yani siz micro sim kartınızı kesip nano ile aynı boyutlara getirseniz dahi çalışmayacaktır. Farklı bir tasarım uygulanacak diye biliyorum. Hepsi için aynı şey geçerli mi değil mi orasını bilmiyorum.

Şöyle düşünün; P3 intel işlemci ile şuan kullanılan i3-5-7 işlemcileri arasında boyut farkları var. Ben p3 işlemciyi keseyim i3 soketine oturtayım diye bir şey söz konusu değil. Tasarımları çok başkadır. Normal sim den micro sim e geçişte tasarımlar değişmemişti sadece fazla plastik kullanılmamıştı. Şimdi ise sim kartın tamamı değişiyor.

Eskiden kullandığımız Mini Simleri keserek Mikro Sime çevirebiliyoruz. Ancak operatörden özel olarak aldığımız Mikro Simlerin çipleri daha küçük oluyor. Bu da yine çipi kesmeden daha da küçültebileceğimiz anlamına geliyor.
    Sizin tabirinize göre, işlemcinin pinlerini kesmeden kullanılmayan kısımları atıyoruz. (Her ne kadar işlemcide böyle bir şey mümkün olmasa da..)
    Ben de şöyle anlatayım, soldaki sim kart Mini Sim diye tabir ettiğimiz eski kart; bunu kesip Mikro Sim yapabiliyoruz. Ancak operatörden özel aldığımız Mikro simlerin çipleri daha küçük olduğu için bunları ikinci kez küçültme imkanımız oluyor.

Tabi şöyle de bir durum var. Bu durum sadece Avrupa 4FF standartlarına göre sim kartını boyutlandırmayı kapsıyor. Nano Simlerdeki çipin teknik spesifikasyonları değişik de olabilir. Üzerindeki temas noktalarının yerleri gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: mert_Allen

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanthn

Nano sim kartların çip kısımlarının yapıları ve nano sim kart kullanan cihazların sim okuyucu yuvalarının tasarımları farklı. yani siz micro sim kartınızı kesip nano ile aynı boyutlara getirseniz dahi çalışmayacaktır. Farklı bir tasarım uygulanacak diye biliyorum. Hepsi için aynı şey geçerli mi değil mi orasını bilmiyorum.

Eskiden kullandığımız Mini Simleri keserek Mikro Sime çevirebiliyoruz. Ancak operatörden özel olarak aldığımız Mikro Simlerin çipleri daha küçük oluyor. Bu da yine çipi kesmeden daha da küçültebileceğimiz anlamına geliyor.
    Sizin tabirinize göre, işlemcinin pinlerini kesmeden kullanılmayan kısımları atıyoruz. (Her ne kadar işlemcide böyle bir şey mümkün olmasa da..)
    Ben de şöyle anlatayım, soldaki sim kart Mini Sim diye tabir ettiğimiz eski kart; bunu kesip Mikro Sim yapabiliyoruz. Ancak operatörden özel aldığımız Mikro simlerin çipleri daha küçük olduğu için bunları ikinci kez küçültme imkanımız oluyor.

Tabi şöyle de bir durum var. Bu durum sadece Avrupa 4FF standartlarına göre sim kartını boyutlandırmayı kapsıyor. Nano Simlerdeki çipin teknik spesifikasyonları değişik de olabilir. Üzerindeki temas noktalarının yerleri gibi..

Bende sizinle aynı şeyden bahsettim. Normal simleri mikro ya çevirebiliyorduk fakat nano simde kesme gibi bir uygulamanın mümkün olmayabileceğini söyledim duyduklarım ve internette okuduklarıma göre.
    İşlemci kesme muhabbeti de tamamen örnekti öyle bir şey tabi ki mümkün değil dediğiniz gibi :)

Varsayalım ki elinizdeki mikro sim kart kesilerek nano sime dönüştürülebiliyor. Bu olsa bile çok ince işçilik gerektiriyor kimsenin bununla uğraşacağını zannetmiyorum bu da ayrı bir konu :) ayrıca daha ince olacağından ciddi bir törpüleme işlemine tabi tutulması da gerekmekte.

• microsim den %15 daha ince olucağı yazıyor. kesme boyu hallediyor ama incelikle alakalı bir hareket (törpi) yapılması gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat79

microsim den %15 daha ince olucağı yazıyor. kesme boyu hallediyor ama incelikle alakalı bir hareket (törpi) yapılması gerekebilir.

Oldu olacak biz imal edelim

• dijital kumpas 20 lira, bizim şirkette var:) ayrıca şöyle birşey var, benim turkcell sim kartım en eskilerden 12 senelik sim kart, 120 rehber, 10 sms hafızalılardan

bildiğim kadarıyla bu sim kartlar çok kolay boş kartlara kopyalanabiliyor. 10 liralık bi usb sim kart okuyucu ile orjinal kartımı bozmadan yeni bi sim karta kendi kartımı kopyalayıp daha sonra bu kartı kumpas ve zimpara ile nano sim karta dönüştürme işlemini yapmayı planlıyorum ben en kötü ihtimalle:) ama tabi önce bi telefonumu aliyim da:)))
  • Ben kısaca dakikalar evvel yaşadığım tecrübemi paylaşayım...

Kayıtdışı olan ip5 telefonu pasaportum olmasına rağmen unutma,koşturma esnasında kaydettirmedim ve birgün şebeke gitti.Bende bugün ücretini yatırarak kaydını tamamladım ve e-devlet üzerinden formu doldurdum.

Daha sonra imei kontrolü yaptığımda marka model de görerekten kayıtsız olan telefonumun yolcu beraberinde getirilen cihaz kategorisine geçtiğini gördüm.Sevinçle vodafonedan aldığım orjinal nano simi taktım fakat şebeke gelmedi.

Bende acaba cihazdamı birşey var telaşına kapıldım.

Test etmenin tek yolunun yurt dışında kullandığım rus hattımı takmak olduğunu düşündüm fakat o normal sim idi(şu ana kadar :D ).

Sonuç itibariyle tüm riski alarak,hemde kumpas vs olmaksızın nano simi normal simin çipinin üstüne koyup ufak bi ölçmeyle kesme işlemini bitirdim.Hatta nano simden bile küçük kesmişim.Bu arada normal simin çip kısmı nanonun tamamı kadar hatta biraz daha uzunca.Dolayısı ile çipide kestim iki ucundan.

Törpüleme ve inceltme ile uğraşmadım.Yanlardan ip5 sim yuvasına tam oturan önden biraz boşluk kalan bir kart elde ettim.

simden kesme nano çalışıyor bi problemi yok.Ama halen vodafone ile sebekeyi bulamıyoruz o ayrı konu.

Bu kesme işi ne kadar risklidir bilmiyorum o yüzden yapın yapmayın diyemem herkesin kendi tercihi ama çalışıyor...

• Operatör bayiilerinde satılmaktadır:

• Bu kadar uğraşmaya değmez,götür telefoncu yapsın
  • Telefoncular yapıyormu acaba?
  • Evet telefoncular yapiyor ama 5 tl aliyor bazilari almiyor yada micro to nano cutter ellerinde olmaya biliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.