Turkcell'in abone sayısı haziran sonunda mart sonuna göre yüzde 3.8 artışla 29.83 milyona ulaştı. İMKB'ye yaptığı açıklamada pazardaki lider pozisyonlarını sürdürme hedefinin devam ettiği belirtilirken son iki aydır yaşanan olumsuz makroekonomik gelişmelere rağmen ikinci çeyrekte abone alım büyüme trendinin sürdüğü, abonelerin kullanım alışkanlıklarında şimdiye kadar önemli bir etkisi görülmediği kaydedildi. Açıklamada, Turkcell, ikinci çeyrekte abone bazına yaklaşık 1.1 milyon adet net yeni abone eklerken faturalı abonelerin adedi 5.57 milyon ve ön ödemeli abonelerin adedi 24.26 milyon seviyesine ulaştı. Açıklamada, ikinci çeyrekte yüzde 3.5 tahmin edilen abone kayıp oranının yüzde 3.6 gerçekleştiğine dikkat çekildi.
haber3
hala nasıl artıyor anlamıyorum.. ama buyuk artış şirketler sayesinde oluyor.
ben ilk zamanlar burada Turkcell'in 29 milyon AKTİF abonesi var derken bazıları dalga geciyordu (kaynak gösterdigim halde)
quote:
Orjinalden alıntı: alpyanar
ben ilk zamanlar burada Turkcell'in 29 milyon AKTİF abonesi var derken bazıları dalga geciyordu (kaynak gösterdigim halde)
Adamlar 539'ü boşuna çıkarmadılar..
gerçekten de 0539'lu hatları sürmüşler piyasaya. her üç ayda bir ortalama 1milyon cıvarında abone alınca numara dayanmıyor. bir süre sonra 053x'lu bloka sığmayıp yeni numara tahsisi gerekebilir Turkcell'e. abone sayısının tespitinde hangi kriter geçerli sayılıyor bilen var mı, örneğin 3 ayı aşkın süredir kontör yüklemeyen kişiler aktif abone sayısına dahil ediliyor mu yoksa bir yerde okumuştum, son bir yıldır hattında hiç bir hareket olmayanlar mı listeden düşülüyor.
Yuh, 0539 da mı çıktı? Vay beee, Turkcell herşeye rağmen satıyor, helal..
quote:
Orjinalden alıntı: Nickodin-QX
Yuh, 0539 da mı çıktı? Vay beee, Turkcell herşeye rağmen satıyor, helal..
Ben maaalesef helal olsun diyemiyorum çünkü herşeye rağman satan Türkcell değil herşeye rağmen bu pahalı tafielere rağmen alan vatandaş
yazık çok yazık üzülüyorum cepte vatandaşı rahatlatacak rekabet geciktiği için üzülüyorum
Arkadaşım, farklı bir görüş belirtmişsin fakat şunu sormadan edemeyeceğim; "Herşeye rağmen, pahalı tarifelere rağmen bu vatandaş niye bu hattı alıyor?"
İşin burasını düşünmek lazım..
quote:
Orjinalden alıntı: Nickodin-QX
Arkadaşım, farklı bir görüş belirtmişsin fakat şunu sormadan edemeyeceğim; "Herşeye rağmen, pahalı tarifelere rağmen bu vatandaş niye bu hattı alıyor?"
İşin burasını düşünmek lazım..
kıymetli Nickodin-QX arkadaşım öncelikle bu soru ile bana açıklama fırsatı oluşturduğun için teşekkür etmek istiyorum.
Benim de sadece mobil operatörler alanında değil ekonominin pek çok alanında ilgim bu tür durumlarla.
önce başka bir topikte yaptığım açıklamaları alt ve üst çizgilerle belirleyerek alıntı yapayım .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- şimdi bir olabilecekler yada piyasa gerçekleri var ve birde bilimsel yada mantıksal gerçekler var madem sordun topiği fazla megul etmeden etraflıca anlatayım
birincisi cep telefonu ile alo demeye başlayalı yaklaşık 12 yıl oldu ve 12 yıldır rekabet yavaş yavaş geliyor daha da hızlı gelebilirdi ama bunun önüne dinamit niteliğinde bir ton engel kondu işin temeline gidecek olursak şöyle : ilk kurulan operatörler Türkcell ve telsim den sonra iki özel ve birde devlet operatörü kurulacaktı., yani normal plana göre 5 adet operatör olacaktı bu olmadı neden olmadı İŞTİM ARİA İÇİN KDV DAHİL 2.925 MİLYAR DOLAR ÖDEYİNCE 4. operatöre bu rakamın üstünde teklif gelmeyince 4. operatör devletin elinde kaldı birde aria aycell birleşmesi ile oyuncu sayısı 3 e düştü
ikincisi : avrupa ülkelerinde bir operatör altyapıyı kurar ve diğerleride bunun altyapısını kiralar Roaning( kelimeyi yanlış yazmış olabilirim ) dediğimiz bu yöntem sayesinde herkes ayrı yatırım masrafına girmez ve zaten olması gerekende budur ne gerek var aynı noktaya üç direk dikmeye ( Bu tartışmalar ulaştırma bakanı sayın Enis Öksüz'ün başını yedi)
Türkcell in kasıtlı zorluk çıkarması sonucu bu da olmadı ve bu nedenle aria piyasadan dövüşerek çekilecekken çeşitli siyasi ve ekonomik neden ve daleverelerle aria ve aycell birleşti daha doğrusu aria kurtarıldı
üçüncüsü ise Numara taşıma ve transver ücretleri konusu : yine Avrupada cep telefonlarının başında kod numarası yok yani millet benim Türkcell deki numaramı biliyor derdi orada yok hat değiştirdiğinde millet bunu anlamıyor bile şimdi denecek ki hocam fatura kabarık gelirse anlar doğrudur numara taşınsa bile ülkemizde transfer ücretleri kazık olduğu için avrupadaki 3 cent yani 5 kuruş yerine çok daha yüksek olduğu için insanlar çoğunbluğun kullandığı operatörü kullanmaya mecbur bırakılıyor
son olarakta Türkcellin altyapı ve sisteminin güçlü olması nedeni ile piyasada bir hakimiyeti ve hatta tahakkümü var
vatandaş neden Türkcell i seçiyor dersen işte asıl üzüntü veren tarafı burası vatandaş türkcelli seçmese Türkcell de avea ve telsim gibi fiyatlarla müşterisini konuşturur.
Vatandaş hangi ürünün ucuz ve kalitelisini arıyor ki önce ona cevap verelim ama şu soru ona bence cevap verir.
Japon malları neden kliteli olur bilirmisiniz? Çünkü Japon insanı çok pimpiriklidir de ondan ( Ekonomi Dergisi) Dün Bursa 'dan arkadaşıma Bulaşık makinesi aldım. ( yani sadece alışverişi ben yaptım para benden çıkmadı ) makine türk piyasasındaki en kalitelisi . fiyatı da arçelikten çok ucuz bu gün benimle görüşüp beyaz eşya almak isteyen arkadaşın annesi acele ettirmiş ve o da kazma başka bir beyaz eşya almış. şimdi çok pişman
örnekleri o kadar uzun tutabilirim ki çünkü benim hayatım bunlarla dolu alışveriş konusunda yönlendiridklierim ve beni dinleyenlerde sonra uzun uzun Allah razı olsun diyor.
VATANDAŞ NEDEN TÜRKCELLİ SEÇİYOR? SORALIM ABİME TÜRKCELL HAZIR KART ALIRKEN ARAŞIRDI MI? İNCELDİ Mİ? VE KULLANDIĞI TARİFENİN AVANTAJI NE
cevap sıfır ama öyle olluyor maalesef gelişmeler
şimdilik bu kadar herkese saygılar
Şehir merkezinde yaşayıp seyahat etmeyen insanlar anlamayabilirler ama uzun yolda , nüfusu düşük yerlere gidince insanların neden Turkcell'i tercih ettikleri anlaşılıyor.
@jethoca, yanlış anlamayıp cevap verdiğin için teşekkür ederim hocam, klavyene sa ğlık
30 mılyonn yuhhhhhhhhhhhh
quote:
Orjinalden alıntı: izmir_sevdalısı
Şehir merkezinde yaşayıp seyahat etmeyen insanlar anlamayabilirler ama uzun yolda , nüfusu düşük yerlere gidince insanların neden Turkcell'i tercih ettikleri anlaşılıyor.
yoo tam tersi telsim'i uzun yolda sorunsuz kullanıyorum.
Son 1 ay içinde Nevşehir ve İzmir'e gittim.. Diğer operatörler ara sıra çekiyordu.
30 milyon a yaklaşması bişe deilki herkes bi tane hat almıyoki benim sadece tanıdığım arkadaşlarımın en az 2 , 3 turkcelll hattı var
Arkadasım yapmayın lutfen onun içinde iptal edilen hatlarda var....
iptal edilen hatlar bu sayıya dahil değil.
quote:
Orjinalden alıntı: SkyStorm
hayır dahıl degıl. bu sayı aktif abone sayısı.
quote:
quote:
0539 vay bee
benim hattım 37li hâlâ kendimi yeni abone olarak görüyordum
çok ii oluo manyak artıo yani ben de turkcellciyim ve en doğru işi turkcell yapıo bence