Şimdi Ara

Turkcell Ahlaksızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 341437 no'lu şikayete henüz bir dönüş olmamasına ilaveten her zaman düzenli ödediğim faturalarda yeni sisteme (Turkcell Finansman) geçmiş olan firma finansman kredisi olarak verdiği puanı hiçbir mantıklı sebep göstermeksizin yine düşürmüştür. 1735 TL olan kredi puanım bugün itibariyle 1600 TL'ye düşmüştür. Fatura vs geç ödenir tabiki anlarım ama (cihaz taksitlerimin biri 05 mart itibariyle bitirilmiştir) hiçbir sebep olmadan böyle düşürülmüş olmasına bahane her gün olan güncelleme gösterilmiştir. Hatanın düzeltilip ödeme alışkanlıklarıma bakılarak iphone 6s+ telefonumun taahhütname düzenlenerek verilmesinin sağlanmasını istiyorum. Aylık toplam fatura ödemesi; 450 TL üzerindedir.

BTK'ya yazdığım şikayete bile cevap verilmiyor arkadaşlar. Üst üste 2. defa yazıyorum

• Böle seyler sadece türkcell de olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: apple34

341437 no'lu şikayete henüz bir dönüş olmamasına ilaveten her zaman düzenli ödediğim faturalarda yeni sisteme (Turkcell Finansman) geçmiş olan firma finansman kredisi olarak verdiği puanı hiçbir mantıklı sebep göstermeksizin yine düşürmüştür. 1735 TL olan kredi puanım bugün itibariyle 1600 TL'ye düşmüştür. Fatura vs geç ödenir tabiki anlarım ama (cihaz taksitlerimin biri 05 mart itibariyle bitirilmiştir) hiçbir sebep olmadan böyle düşürülmüş olmasına bahane her gün olan güncelleme gösterilmiştir. Hatanın düzeltilip ödeme alışkanlıklarıma bakılarak iphone 6s+ telefonumun taahhütname düzenlenerek verilmesinin sağlanmasını istiyorum. Aylık toplam fatura ödemesi; 450 TL üzerindedir.

BTK'ya yazdığım şikayete bile cevap verilmiyor arkadaşlar. Üst üste 2. defa yazıyorum

Turkcell'mi ?

Ahlaksızlık mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dadly4926

quote:

341437 no'lu şikayete henüz bir dönüş olmamasına ilaveten her zaman düzenli ödediğim faturalarda yeni sisteme (Turkcell Finansman) geçmiş olan firma finansman kredisi olarak verdiği puanı hiçbir mantıklı sebep göstermeksizin yine düşürmüştür. 1735 TL olan kredi puanım bugün itibariyle 1600 TL'ye düşmüştür. Fatura vs geç ödenir tabiki anlarım ama (cihaz taksitlerimin biri 05 mart itibariyle bitirilmiştir) hiçbir sebep olmadan böyle düşürülmüş olmasına bahane her gün olan güncelleme gösterilmiştir. Hatanın düzeltilip ödeme alışkanlıklarıma bakılarak iphone 6s+ telefonumun taahhütname düzenlenerek verilmesinin sağlanmasını istiyorum. Aylık toplam fatura ödemesi; 450 TL üzerindedir.

Turkcell'mi ?

Ahlaksızlık mı ?
    turkcell malesef böyle uygulamalar yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

turkcell malesef böyle uygulamalar yapabiliyor.

Alıntıları Göster
    Yapamaz, yapmamalı arkadaşlar. Ne demek ben ayda 450 lira faturamı gününden önce koştur koştur giderek ödeyeyim 1 telefon alabilmek için, turkcellde neden se ben btk'ya başvurduğumun ertesi günü 1735'e zar zor kavga dövüş çıkarabildiğim puanımı birden 1600'e düşürsün. Suçum ne ki benim? Düzenli fatura ödemekmidir? Bildiğiniz turkcell üst yönetimde çalışan bu konularla yakından ilgili bir tanıdığınız varmı arkadaşlar? Şikayetimi ilk ağızdan yapmak istiyorum. Sonu sonu iptal ettiricem hattımı..

• Davanızda haklısınız tabiki ama Turkcell yeni bir uygulama çıkarmış,
    artık Turkcell cihazı puan ile değil,bankalardaki iban no sorgusu ile veriyor..
    Benim de 3.400 puanım var,gecen gidip sordum,puan sistemi kaldırıldı diyorlar..
  • @koray.tekler kullanıcısına yanıt
    Hayır yanlışınız var, turkcell kendi finansman şirketi deniliyor. Biraz araştırma yapmanızı rica ederim. Limit puandan da farkı yok. Misal 900 puan: yeni sitemdeki 900 tl'ye tekabül ediyor
  • quote:

Hayır yanlışınız var, turkcell kendi finansman şirketi deniliyor. Biraz araştırma yapmanızı rica ederim. Limit puandan da farkı yok. Misal 900 puan: yeni sitemdeki 900 tl'ye tekabül ediyor
    bugün turkcellden aldıgım telefonla şok olmuş bulunmaktayım

tek tük bişeyler duyardım ama bu kadar ben bile tahmin etmiyordum bu kadarını.

superonline da aynı mantıkdakapatma aşamasında da gördüm o yüzlerini

uzak durulması lazım
  • quote:

Turkcell ülkede tekel olmuş hocam,kuralını koyup müşteriye dayatıyor
    BTK denen koyun kurum da sadece izliyor
  • apple34 A kullanıcısına yanıt
    Vodafone Çağrı merkezinde çalışırken şöyle bir durum vardı.
    Kredi Kayıt Bürosun da ki puanın + faturaları düzenli ödemelerin dahil olmak üzere sistem de bir puan oluşur. Bu puan senin faturanı ve kredi kartı, banka kredi gibi geç ödemelerine bağlı olarak düşebiliyor.
    Yeni abone isen Kredi kayıt bürosu + İlk müşteri puanı oluyor.

İşin finansman kısmına gelirsek o kadar para vermeye gerek yok 1000 TL değerinde android telefonlarla aynı statü de tek fark kamerası + ismi
    3000 TL değerinde telefon 2 yıl garantili
    1000 TL al bir cep 2 yıl garantili kullan sonra 1000 TL lik daha sonra 1000 TL lik daha al sana 6 yıl garanti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 9 Mart 2016; 21:09:29 >

• Germiyanlı kullanıcısına yanıt
    BTK diye bir kurum yok ki. Operatörler vatandaşı sömürüyor abonelik adı altında. Bunlar yıllarca bilinen bir şey.
    Adamlar da haklı ama şimdi işini düzgün yapan bir adamı dokuz köyden kovuluyor. Al maaşı otur aşağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 9 Mart 2016; 21:13:10 >
  • quote:

Hocam limit puandan farkı var.
    Şöyle ki benimde puanım 4900 küsür filandı bu finansman olayına geçince 4074 tl olarak güncellendi bu tabi artık her zaman değişebiliyor..
    İstanbulda ikamet ediyorum Beyoğlu istiklal caddesinde büyük Turkcell binasındaki mağazaya gittim detaylı bilgi aldım...
    Artık Cihaz alırken Turkcell'de ki yaşınıza fatura ödeme alışkanlığına ve kkb puanına bakılıyor.Yani artık bankalar ile ortak bi çalışma yürütülüyor ve ayrıca her cihaz alabiliyorumum acaba diye sorgulatmak puanıda düşürüyor...Yani aynı şuandaki bankalar gibi nasıl kredi çıkmadığı zaman her yere başvuruda bulunursak puanımız düşüyor Turkcell'de aynı bu sistemde ki işleyecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

quote:

Hocam limit puandan farkı var.
    Şöyle ki benimde puanım 4900 küsür filandı bu finansman olayına geçince 4074 tl olarak güncellendi bu tabi artık her zaman değişebiliyor..
    İstanbulda ikamet ediyorum Beyoğlu istiklal caddesinde büyük Turkcell binasındaki mağazaya gittim detaylı bilgi aldım...
    Artık Cihaz alırken Turkcell'de ki yaşınıza fatura ödeme alışkanlığına ve kkb puanına bakılıyor.Yani artık bankalar ile ortak bi çalışma yürütülüyor ve ayrıca her cihaz alabiliyorumum acaba diye sorgulatmak puanıda düşürüyor...Yani aynı şuandaki bankalar gibi nasıl kredi çıkmadığı zaman her yere başvuruda bulunursak puanımız düşüyor Turkcell'de aynı bu sistemde ki işleyecek...

Alıntıları Göster
    Peki turkcelli olmayan ne oluyor banka sistemi gibiyse tcden sorgu yapıl diyorlarmı işde numaranı taşırsan yada hat alırsan şu kadarlık cihaz alabilirsin gibi

• Siz de gidip 3000 4000 liralık telefon almayın. Benzer kalitedeki telefonları Çin den 100-150 dolara getirtip mis gibi kullanıyorum. Biraz araştırın, yurt dışı alışveriş konusunu okuyun, kaziklanmayin. Örneğin 3gb RAM 32 GB depolamali, 5.5" 1920*1080 ekranlı LeTV x600 telefonu 125 dolara (375 lira) aldım. Benzer donanım özelliklerinde iPhone 6s Plus 16 GB kaç lira? 3400 civarı. Sadece iOS farkına 3000 lira fazladan veririm diyorsan sözüm yok, karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 10 Mart 2016; 8:44:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

Siz de gidip 3000 4000 liralık telefon almayın. Benzer kalitedeki telefonları Çin den 100-150 dolara getirtip mis gibi kullanıyorum. Biraz araştırın, yurt dışı alışveriş konusunu okuyun, kaziklanmayin. Örneğin 3gb RAM 32 GB depolamali, 5.5" 1920*1080 ekranlı LeTV x600 telefonu 125 dolara (375 lira) aldım. Benzer donanım özelliklerinde iPhone 6s Plus 16 GB kaç lira? 3400 civarı. Sadece iOS farkına 3000 lira fazladan veririm diyorsan sözüm yok, karar sizin.
    Bu başlığı takip ediyorum.

Turkcell alehiyene açtığım başlık kaldırıldı

Kaan forumda takılıyor heralde

İzleyecem bakalım bu başlık kaldırılacak mı?

Vodafone acık açık sövülen konular gördüm ben en ufak birşey yapılmamıştı ki

bizde tepki verip vodafonedan turkcelle geçtik ve gördük sonucunu

• quote:

Orijinalden alıntı: travegostar

Peki turkcelli olmayan ne oluyor banka sistemi gibiyse tcden sorgu yapıl diyorlarmı işde numaranı taşırsan yada hat alırsan şu kadarlık cihaz alabilirsin gibi

O kadarda değil hocam.Turkcell hattı kullanmanız gerekiyor ve belli kriterleri karşılıyor olmanız gerekiyor.
    Önceden Turkcell kendi bünyesinde değerlendiriyordu olmazsa Finansbank kredisi ile cihaz veriyordu.
    Şimdi Finansbank kredisi ile Turkcell'e hattını yeni taşıyanlar ve yeni aboneler faydalanabiliyor.
    Turkcell bankalar ile ortak çalışma derken BTK'dan alınan izin ile Turkcell Finansman A.Ş diye bir kurum oluşturdu.Bu doğrultuda cihaz verirken önce kendi kriterlerini kullanacak ve bu kriterlerde aynı banka gibi demek istedim.Mesela cihaz alabiliyormuyum diye her sorgulama yaptığınızda puanınız düşecek.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Toplam 4 hatta ait 61 fatura eksiksiz ödenmiş. İlk başlarda ( 7 ay önce) 322.80 tl imiş bir tanesi. Kabaca hesapla 12.000 tl para ödemişim zaten ben. Sırf gerizekalı gibi telefon almak için..
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    İşte bu son söylediğine candan katılıyorum. Birisi daha dedi abi anlıyorum sinirlenilmeyecek gibi değil ama hergün hergün açıp sorma bak puanın düşer diye. Haklıymışsın hocam demek ki sebebi buymuş. Ay başına kadar bekleyeyim o halde neolacak bir göreyim?
  • errorman_cem kullanıcısına yanıt
    kesinlikle. Turkcell ana sitesine ve bazı sosyal medya gruplardan yazdığımda anında siliniyor
  • Mobil operatorlerden telefon almayın. Vade farkları çok fahiş. Alabiliyorsanız Vatan'dan Odeabank mikro kredi ile vb yerlerden alın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.