Şimdi Ara

Turkcell bu fiyat artışları ile ne yapmak, nereye varmak istemektedir? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
3
Favori
11.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Çalışmazsan elindekide gider. Artık turkcellin altyapı çalışmasına önem verdiğini sanmıyorum. Çalışma olsaydı zatrn hissederdik. Mevcut baz istasyonları ile devam ediyor.
    Çalışma yapmazsa 4.5G ihalesinde 1.6milyar euro verip aldığı frekansların bir anlamı olmaz. Çünki aldığı frekansları sık baz istasyonu kurulumu gerektiriyor.

Benim evde geçen sene ocak ayında 4.5G'de 5-6Mbps hız alırdım. Talep oluşturdum çalışma yaptılar (hala tamamlanmadı) son 5-6 aydır 40-90 arası hız alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hayır zaten devletin dediği. GSM operatörlerinin 13.6 milyar lira vermesi ile sonuçlanan 4.5G ihalesinin ardından esas yatırım dönemi başlıyor. 4.5G hızı için gerekli fiberin uzatılabilmesi için operatörlerin 8 yıl içinde 22.5 milyar liralık yatırım yapması gerek.

8 yıl için 22.5milyar yatırım diyor. Ihale sartinda yillara gore 4.5gnin kapsamasi vardi.
    2018 icin yuzde 30
    2019 icin yuzde 40
    Bu sekilde de son 8.yilinda 4.5g kapsama alani yuzde 90 olmak zorunda. En cok parayi veren en cok yatirim yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Hayır zaten devletin dediği. GSM operatörlerinin 13.6 milyar lira vermesi ile sonuçlanan 4.5G ihalesinin ardından esas yatırım dönemi başlıyor. 4.5G hızı için gerekli fiberin uzatılabilmesi için operatörlerin 8 yıl içinde 22.5 milyar liralık yatırım yapması gerek.

8 yıl için 22.5milyar yatırım diyor. Ihale sartinda yillara gore 4.5gnin kapsamasi vardi.
    2018 icin yuzde 30
    2019 icin yuzde 40
    Bu sekilde de son 8.yilinda 4.5g kapsama alani yuzde 90 olmak zorunda. En cok parayi veren en cok yatirim yapacak.
    O düzeye ulaşılabilir mi göreceğiz. Diğer operatörleri bilemem ama Turkcell'in dediğin gibi yatırımı çok daha fazla yapması gerek. Yapmazsa kendi kaybeder.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Gercek metni bu ;
    Bugün yapılacak ihalenin şartnamesi, frekansları alan işletmecilere kapsamaya ilişkin bir takım zorunluluklar da getiriyor. Şartnamaye göre yetkilendirilen işletmeciler 8 yıl içinde Türkiye'nin nüfusunun yüzde 95'ini kapsama alanına alacak. Firmalar ayrıca yine 8 yıl içinde tüm il ve ilçelerin nüfusunun yüzde 90'ını kapsamaya mecbur olacak.

Bakalim göreceğiz. Iyi forumlar

• turkcell çıktığından beri böyle zaten hep pahalı.
  • Gençler neyi tartışıyorsunuz. Ülkede tarifelerin hazırlayan operatörler ama son kararı BTK veriyor. Fiyat konusunda da BTK tek yetkili durumda. Kağıt üzerinde olmasa da öyle.

TCELL maalesef zamanında (TELSİM olduğu zaman) devlet tarafından bir şekilde "yürü be" yaptırıldı pazarda monopol haline geldi. Ne aria ne aycell bunu kesemediler. Atı alan üsküdarı geçti.

Şu anda sınırsız konuşma ve sınırsız text verebilir tüm operatörler çünkü yatırım ve işletme maliyetlerine fazla dokunmuyor. Belki ses konusunda biraz sıkıntı olabilir ama sms'in bedava olması lazım artık.

BTK bu ülkedeki tarife belirleyen kurumdur. Tcell'in pahalı olma sebebi de dengeyi gözetmek.
  • Diğerleri çekmiyor diyen arkadaşlar köyde mi yaşıyorsunuz? TT adana mersin konyanın her yerinde mis gibi çekiyor 10gb 1k dk smse 20 lira veriyorum. Siz 100 lira verip kazıklanmaya ve çekmiyor yaağğ diye enayi gibi bağırmaya devam edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim fiyatları düşürsün de ensar vakfı batsın mı
  • Bu değerlere muhtemelen artık ulaşmışlar ya da yaklaşmışlardır zaten. 4G devreye girdiği Nisan ayının yazında Hakkari'den Tekirdağ'a mobil haritalama yaptım. Turkcell Şemdinli'den çıkıp Tekirdağ'a gelene kadar geçilen her il merkezi ve ilçe merkezinde daha o zamanda L800 ya da L1800 MHz 4G veriyordu zaten. O zaman bunu tek istasyon ile yapıyorlarsa şimdi istasyon sayısını da arttırdılar. Kendi şehrimde mesela, ilk anlarda iki ya da üç LTE istasyondan sinyal alabilirken şimdi dokuz LTE istasyon var ve bazılarından çift eNB ile yayın yapılıyor. İstasyonların çoğuna L2600 de eklendi. Trakya köylerinde de artık L2100 vermeye başladılar. Burada anayollarda falan bile 3G çekmeyen yerler gitgide azalıyor.
    Hani yatırımlara devam ediliyor ve o %90 nüfus kapsaması da ulaşılabilir bir şey. Orada kasıt yerleşim yerlerinde kapsama çünkü, dağ bayırda kapsamayı saymıyor.
    Yatırımlar devam ediyor ama döviz bu şekilde yükseldikçe yatırımların devam edebilmesi, ayrıyetten de kârın devam edebilmesi için fiyatlara da zam yapılması gerekli. Turkcell'in yıllardır politikası, işleyişi bellidir. Kâr yapmadan çalışmaz. Fiyatları gerekirse yükseltir, çünkü abone azalsa da yükselen fiyat ile kazancını koruyabilir ve arttırabilir. Fiyatlar artık oldukça pahalı ama ekonomik durumu düşününce başında ben olsam bu şirketin daha da pahalı yapardım belki diyorum.
    Turkcell'in fiyatları belli, yıllardır biliyoruz zaten pahalı olduğunu. Ancak Turkcell'in bu pazarda bir görevi var ki, fiyatları yükseltip diğer operatörlerin de yükseltmesine imkan sağlamak. Esas sıkıntı orada. Turkcell pahalı diyen gider Vodafone gider Turk Telekom kullanır. Ancak bunlar da fiyatları pahalı diyeceğimiz düzeye çekerse o zaman karışır ortalık.

• lord87 kullanıcısına yanıt
    Btk indirim yaptırmıyormuş, sende bunu yedin ? :)

Bu ne saçmalıktır kardeşim! Az uyanık olun yahu. Btk zam yaptırıyormuşta devlet eliyle de bilmem ne. Btknın böyle bir görevi yetkisi mi var? 2BinTL maaşla çalışan telekızların laflarına inanmayınız. Bizim türk milletinin kızla konuşurken genelde aklı başından gittiği için sağlıklı düşünemiyorsunuz.

Böyle birşeyin olması ihtimali söz konusu değil. Fiyat artışına he deyip firmaya kızmak yerine devlete kızmanızı sağlayarak yırtmaya çalışıyorlar. UYANIK OLUN !
  • Kısaca şöyle anlatam diyorki turkcell ben yatırım yaptım iyi çekiyor istedigim parayı yazarım çekim alanım en iyi kafam rahat mecburlar bu yüzden şirket olarak yatırımımın iki katını kazanma hakkım var fazla para göz çıkarmaz zaten iyi çekiyor ve bazı kullanıcılar mecbur bunu çok iyi biliyorlar ama şuan vodafone çok güzel adımları var rekabet artınca bakalım tekelleşme ne olcak görecez buda benim fikrim iyi forumlar dilerim
  • Sanirim bizi vodafone’a itmeye caisiyor.

Sun baktim platinium paketlerin fiyati ucmus. Vodafone red 30 lira daha ucuz. Ayrica pass’ler var. Youtube, spotify, whatsapp vsvs internetten yemiyor.

Su an vodafone cok daha mantikli. 15 yildir turkcell kullandim. Sonra vodafone’a gectim. Sonra tekrar turkcell’e gectim. Bu gidisle yeniden vodafone’a gecicem gibi. Sinema kampanyasi patladi bir kere turkcell’de. Onceden her cuma giderdim. Simdi haftada 2’ye dusurdu. Tivi+ desen kullanmiyorum bile. Dergilik guzel sadece. Bir de internet hizi ve cekim kalitesi yuksek. Baska bir artisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuketiciserdar

Btk indirim yaptırmıyormuş, sende bunu yedin ? :)

Bu ne saçmalıktır kardeşim! Az uyanık olun yahu. Btk zam yaptırıyormuşta devlet eliyle de bilmem ne. Btknın böyle bir görevi yetkisi mi var? 2BinTL maaşla çalışan telekızların laflarına inanmayınız. Bizim türk milletinin kızla konuşurken genelde aklı başından gittiği için sağlıklı düşünemiyorsunuz.

Böyle birşeyin olması ihtimali söz konusu değil. Fiyat artışına he deyip firmaya kızmak yerine devlete kızmanızı sağlayarak yırtmaya çalışıyorlar. UYANIK OLUN !
    Peki sabit internette TT altyapısı kullanan firmalar %50 daha ucuza tarife çıkartabiliyorken TT'un fiyatları neden en yüksek seviyede?

Evde kullandığım TTNET 50Mbps sınırsız fiyatı 256 lira şuan. Hani mobilde ucuza paket çıkartan TT neden sabitte bu fiyatları istiyor?

Şunuda göstereyim belki inanmazsın.
    Turkcell bu fiyat artışları ile ne yapmak, nereye varmak istemektedir?

Asla cevap veremeyeceğin bir sorudur bu. Cevap verebilecek olsan öyle saçma bir cümle kurmazsın. BTK'nın anlamı bildiğinden bile şüpheliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 28 Ocak 2019; 16:18:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: glory34

Bu mesaj silindi.
    Bu gibi şirketler böyle yardımları vergi düşmesi için yapıyorlar gider olarak gösteriyorlar.Bi ara tv programları yapıp yardım toplardılar işte aydın doğan çıkardı 1 trilyon veriyorum derdi millet sanardı hayrına veriyor ama bilmiyorlarki bunu devlete gider olarak gösterip vergiden düştüklerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jazzalyn

Peki sabit internette TT altyapısı kullanan firmalar %50 daha ucuza tarife çıkartabiliyorken TT'un fiyatları neden en yüksek seviyede?

Evde kullandığım TTNET 50Mbps sınırsız fiyatı 256 lira şuan. Hani mobilde ucuza paket çıkartan TT neden sabitte bu fiyatları istiyor?

Şunuda göstereyim belki inanmazsın.

Asla cevap veremeyeceğin bir sorudur bu. Cevap verebilecek olsan öyle saçma bir cümle kurmazsın. BTK'nın anlamı bildiğinden bile şüpheliyim.

Alıntıları Göster
    100 mbps sınrısızı 86 tl kullanıyorum.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Nasıl o fiyata alabiliyorsun dememi beklemiyorsundur umarım, 100Mbps 50GB AKN paket alıp 1 ocaktan sonra sınırsız olduğunu 55 yaşında ki babam dahi biliyor.
  • quote:

Nasıl o fiyata alabiliyorsun dememi beklemiyorsundur umarım, 100Mbps 50GB AKN paket alıp 1 ocaktan sonra sınırsız olduğunu 55 yaşında ki babam dahi biliyor.
    Hayır 1 ocaktan sonra yaptım kapattırıcam dedim bu fiyata verdiler türk telekom müdürlüğüne gittim bizzat.Çünkü vodafone bizim oraya ibb ve turkcell ile birlikte ortak fiber döşedi bende kapatıcam vodafone geçicem dedim niye diye sordular daha ucuz dedim biz daha ucuza verriz dedi verin dedim 86 tl bağladım.Telefonla ararsanız bu fiyatı alamazsınız müdürlüğe gidin kapatıcam diyin tabi tahaütüm bitmişti benim sizinde bitmişse gidin.
  • Yine bir yerlerde 35 tl odeyip doyasiya internet kullandigim. Koy bayir dag tunel heryerde sorunsuz hizmet aldigim hattimi yerden yere vuruyor 😃 herkesin secimine saygi duymaliyiz bence. Bizim Turkcell kullanmamiz baskalrini neden bu kadar rahatsiz ediyor. Cidden anlayamıyorum. Benim secimim benim tercihim. Kimse zorla kullandirmiyor. Bana gore en ekonomik hat turkcell. Telekomda 12 gb 50 tl. Yalvardilar telefonda gecmedim. 35 tl 5 gb kullaniyorum turkcellde ve kullanmaya da devam edecegim. Ne kadar hediye geldigini yazmıyorum. Keyfiniz kacmasin diye. Kaziklaniyorsam da bu benim sorunum. 😊

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom müdürlüğünde tanıdığım bir abla var, ilk fırsatta odasını basacağım.
  • quote:

Türk Telekom müdürlüğünde tanıdığım bir abla var, ilk fırsatta odasını basacağım.
    ZAten kapatıcam diyince tmm diyorlar sonra seni ikna birimine yönlendiriyorlar bir oda var karı seni ikna etmeye çalışıyor gitmemen için zaten ben 14 yıllık müşterinizim dedim damardan girdim hep 106 dan başladı 86 düştü
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.