Şimdi Ara

Turkcell bu fiyat artışları ile ne yapmak, nereye varmak istemektedir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
3
Favori
11.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaliteli hizmet veriyorum ayağına fiyatları şişiriyor. Türktelekom kullanıyorum 40 TL 10 GB internet 1000 dk 1000 SMS veriyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Faturasıza geç hocam 1 ay 6+5 paketini kullan 50 liraya, daha sonraki ay 8 GB Lifecell faturasız teklif olarak yine 50 liraya gelecektir.

mobil kısımdaki yorumlarınız neysede, vdsl de hepsi turk telekom altyapısını kullanıyor, fiber bağlatsanız anlayacağım ama vdsl de diğer firmalar port bulamıyorsa, superonline da bulamaz, bu bilgide bir tutarsızlık tuhaflık var...
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    3 müşteri temsilcisini de aradım. Aylarca her ay en az bir defa. 4, 5 ay sonra Superonline ancak hizmet sağlayabildi (taşındıktan sonra 4, 5 ay internet bağlatamadım). En başta Superonline da port yok diyordu bu arada ki o dönemde Turkcell wi-fi 75 GB kotalı internet kullandım (lifecell di adı sanırım). Artık Superonline port larından birini kullanan biri taşındı da bir port boşa mı düştü, ne oldu bilmiyorum. Teknik kısmını bilen varsa beni de aydınlatabilir. Yaşadığımı anlatıyorum.

Zaten bu altyapı rezaletinden sonra TT'ye ekstra bir kinim var. İstanbul'un göbeği diyebileceğimiz yerde port yok diye internet bağlatamadım aylarca.
  • turkcel bu korkulur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar hat üstüne telefon aldım paket sürem doldu başka operatöre taşıma yapabilirmiyiz (olmaz diyor biliyorum) fahiş zam yapılmış 38 tl pakete 59 TL istiyorlar çıldırmışlar resmen

• melart kullanıcısına yanıt
    Bu konuda turkcell iyi evet hizmet kalitesi cok iyi ama fiyatlari cok yuksek hep 2 kati

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    durumu kendiniz özetlemişsiniz, turkcelin bir artısı avatanjı yok yine ortada, boş portu yakalamışsınız, o an başka firma ile başvursanız aynı port üzerinden turknet yada vodafone ile vdsl alabilirmişsiniz.

port olayında haklısınız, çok dengesiz bir dağılım var, eski dönemden tt ye herkes gıcık olduğu için binada başka bir fiber yada turksat kablo olan yerlerde hiç kimse tt kullanmıyor, 4 adresim var, 3ünde diğer firmalar var tüm tt portları boş, birinde ise sadece tt var ama onda da hiç boş port yok, tamamen arz talep dengesi.

Son diyeceğim tt sabitte ne kadar kötüyse mobilde bir o kadar iyi benim gözümde, keşke avea olarak devam etseydi, yüz yılın en kötü marka birleşmesi oldu, herkes tt sabitten yaka silkerken bunlar aveayı da tt yaptı, tam bir rezillik örneği. allahtan operasyonları ayrı yürütülüyor.
  • Türk telekom 15gb 1000dk 1000sms 35 tl faturalı miss gibi

• Birşey kafama takıldı herkes BTK izin vermiyor verse Vodafone TT vs. batar demiş.
    Lakin burada önemli olan firmalar arası rekabet ve her firmanın kazanması mı, yoksa halka uygun fiyatlar sunmak ve halka daha iyi hizmet vermek mi ? Eğer ikincisi ise BTK neden izin vermiyor ?

Yani ben Turkcell diğerlerine göre çok uygun diye ona geçecem. Ama Vodafone batacak bu yüzden, e banane ? Daha iyi hizmet veren bir firma olsaydı batmasaydı o zaman ? Ben daha ucuz tarifeler sunan ve çoğu yerde çeken bir şirkete geçemiyor ve bunun sebebi benim (halkın) kazanmam değil başka şirketlerin kazanmasıysa bu nasıl bir politika, yöntem ? Yanlış mı düşünüyorum yada yanlış mı anlamışım ?

• Turkcell'e herkes kaliteli falan demiş ama 1 senedir Turkcell kullanıyorum. Ben herhangi bir kalite göremedim. Daha önceki sene de Bimcell kullanıyordum. Bir fark göremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Birşey kafama takıldı herkes BTK izin vermiyor verse Vodafone TT vs. batar demiş.
    Lakin burada önemli olan firmalar arası rekabet ve her firmanın kazanması mı, yoksa halka uygun fiyatlar sunmak ve halka daha iyi hizmet vermek mi ? Eğer ikincisi ise BTK neden izin vermiyor ?

Yani ben Turkcell diğerlerine göre çok uygun diye ona geçecem. Ama Vodafone batacak bu yüzden, e banane ? Daha iyi hizmet veren bir firma olsaydı batmasaydı o zaman ? Ben daha ucuz tarifeler sunan ve çoğu yerde çeken bir şirkete geçemiyor ve bunun sebebi benim (halkın) kazanmam değil başka şirketlerin kazanmasıysa bu nasıl bir politika, yöntem ? Yanlış mı düşünüyorum yada yanlış mı anlamışım ?
    Her firma pazar payına göre tarife çıkartmak zorunda. Yaani en pahalısını Turkcell en ucuzunu TT vermek zorunda. Burada amaç tekelliği önlemek. Rekabet kurumu da diyor ki, bir müşteri bir firmaya bağlı kalmasın, dolaşsın. Bunun içinde tarifelerinizi belirli farklarla çıkarın. Hem firmalar kazansın hem müşteri.

Örneğin Turkcell bir tarife çıkarsa 30 TL'ye 10GB verse TT ve Vodafone ne kadar dayanabilir? Dayanamaz.. Turkcell tekel olur ve rekabet kurumuda bunu istemiyor. Turkcell fiyatından ötürü müşteri kaybettiği gibi, diğerlerinde aradığını bulamayanlarda parayı basıp tekrar Turkcell'e gelir. Turkcell bu yüzden rahat, işte bu yüzden çok zorlamıyor. İşine gelen alır gelmeyen almaz diyor. Adamlar en iyi frekansları almış, en iyi kapsamaya sahip, en yüksek hızları veriyor en en enn... bu böyle gider ve bu yüzden de müşterinin tıpış tıpış kullanacağını biliyor.

Sabit internete bak mesela. TT altyapısını kullanan milleni, turknet, netspeed gibi firmalar daha ucuza tarife verebiliyor. Bunun sebebi de TT'un tekelleşmesini önleyip müşteriye alternatifleri kullandırtıp hem pazar payı daha düşük olanlara destek olmak hem de müşterinin cebinden daha az para çıkmasını sağlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 28 Ocak 2019; 2:13:18 >

• Türk telekomun çekmiyor mazisi aveaya dayanıyor. Eskiden kırsal bölgelerde gerçekten de turkcell harici çeken operatör yoktu. İstisnalar elbette var ama büyük oranda kırsala şebekeyi turkcell sağlıyordu.

Adamlar ordan bi kaptırdı gitti biz şöyle iyi çekiyoruz, böyle kaliteliyiz diye. Sonra da böyle kaldı. Hala benim büyüklerimin kafasında turkcell kalitelidir, TT (avea) hiç çekmeyen operatördür.

Oysa izmirin göbeğinde geçen sene türk telekoma geçme sebebim turkcellin çekmemesiydi. Evet internet hızlarını karşılaştıracaksak turkcell 3G de de 4,5Gde de daha hızlı fakat TT de mobil internet için yeterli hızdan fazlasını sağlıyor zaten.
    3 5 gb lık paket 100 mbps olsa ne olur olmasa ne olur ?

15 gb internetli paketini 3 4 aydır kullanıyorum. Ondan önce de selfy paketindeydim. Şu ana kadar gerek çekim kalitesiyle gerek internet hızıyla neredeyse hiç üzmedi. Fakirin Türk Telekomu övdüğü devir bitti. Artık turkcell buyrun öne doğru eğilin demekten başka bişey yapmıyor. Umarım kafasında hala bizimkiler gibi turkcell kalitedir diye kodlanmış insanlar acilen uyanır da bu fiyatlar biraz normale döner, bi silkelenip kendilerine gelirler

• Kushimat0 K kullanıcısına yanıt
    Doğu bölgesinde bir ortaokulun bütün idari işlerini Avea'nın çekmediği, vodefone'un 2g zor çektiği, Turkcell'in ise 3g çekmesi sebebiyle 2 yıl boyunca Turkcell interneti ile yapmamı, kendilerinin taahhüt yenilediğimde beni arayıp herhangi bir sorun olup olmadığını sormaları, kendilerine bu durumu aktarmam ve bana 2 GB internet hediye etmeleri ve artık 4.5 G çekmesi..
    Sizce ben 4gb'ı 70 lira da olsa (ki 45 liraya 8gb kullanıyorum) başka operatöre geçer miyim?

• Arazide internet açık ara türkcell de iyi. Arazide işim olmasa 1dk durman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEAME kullanıcısına yanıt
    Hocam ne sıklıkla şehirler arası seyahat yapıyorsunuz bilmiyorum ama hala benim kullandığım çoğu rotada bariz farklar var.Turkcellin kesildiği yer yok iken diğerleri iptal. Ben benim bölgemde Vodafone daha iyi çekiyor TT daha iyi çekiyor gibi durumların çok azınlıkta olduğuna eminim, keşke benim de devamlı zaman geçirdiğim yerlerde TT Vodafone daha iyi performans gösterse ama istisnasız her yerde Turkcell'in daha iyi olduğuna şahit oldum. Üniversitemin yemekhanesinden tut bilimum bütün asansörlere kadar ve çoğaltılabilir her yerde Turkcell çekiyor/diğerleri çekmiyor yorumunu yapabilirim yani. Ha burada o kadar para vermem oralarda da sorunsuz olmasın demek ile o kadar parayı verip kafa rahat hissetmek istemek de kullanıcıya kalıyor.

• Ben o yuzden biraktim Turkcell i, ayni tarifa 3 kat daha pahali. Ustelik Turkcell de nefes alsan para kesiyor. Azda degil 15 yillik aboneyim beni bile biktirdi, 3 hattimi da baska operatore tasidim, ceza ve faturalara razi olarak.
  • Burada yaşama niyetim olsa bu fiyatlara 2 yıl taahhüt verirdim. Çok yakında bu fiyatların bedava olduğunu anlayacaksınız.

• Az önce mesaj atmış türkcell

Aylik 35 TL ye 5 GB, uygulamalarda gecerli 20 GB, her yone 500 dakika, BiP ten her yone 1000 dakika paketi icin LIFECELL AVANTAJ 5GB yazip 2200 a gonderin, size ozel bu firsati kacirmayin. 20GB uygulama kota dagilimi: TV+ 5GB, fizy 5GB, Dergilik 5GB, Yaani 3GB ve Facebook&Twitter 2GB . Kampanya ve hizmetlerimiz hakkinda bilgi almak istemiyorsaniz 05327572780i arayarak ya da turkcell.com.tr den izninizi iptal edebilirsiniz. B002

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Çalışmazsan elindekide gider. Artık turkcellin altyapı çalışmasına önem verdiğini sanmıyorum. Çalışma olsaydı zatrn hissederdik. Mevcut baz istasyonları ile devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.