Şimdi Ara

Turkcell ekip mobil servisi (Hukuki açıdan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aramızda hukukçular vardır muhakkak, ondan dolayı buraya yazmanın uygun olacağını düşündüm.
    Hem turkcelle hem de vodafona konu ile ilgili mail attım ama tatmin edici dönüş alamadım.

Olay şu

Turkcell kurumsal hat müşterilerine bir servis sunuyor, mobil ekip diye.
    Böylece şirket yetkilileri kurumsal hatlar üzerinde bir web panel üzerinden lokasyon takibi yapabiliyor.
    Yani 533xxxxxxx telefonunu kullanan çalışan istendiğinde anlık takip edilebiliyor.

Olay tam olarak bu noktada bazı boşluklar içeriyor ve bunlardan hiç bahsedilmemiş sıkça sorulanlar arasında.

1 şirketin bunu yapabilmesi için çalışana resmi bildirim yapması ve resmi onay alması gerek miyor mu?
    2 sonuçta iş hatları sadece mesai saatinde değil, çoğunlukla 7-24 açık durumda.
    3 şirket çalışanlarını mesai saati dışında da izleyebilir ve bu da özel hayatın gizliliğini ihlal etmiyor mu?

Dediğim gibi direk sordum bunu turkcell'e, şimdilik mırın kırın ettiler sadece.
    Şirketimi sordular, halbuki ben turkcelli değilim, konu hakkında genel bilgi almak istiyorum dedim.
    Şimdilik cevaplarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zurrani -- 14 Şubat 2015; 17:35:16 >

• Malesef bununla ilgili örnek teşkil edebilecek bir dava sonucu bulunmadığından tam olarak neler yapılır bilmiyorum.
    Türkceli arayıp bana iş yeri bununla ilgili sözleşmede bir madde imzalatmadı. Hafta sonları ve izinli günlerimde beni kimse takip etmemeli dedim, şirkette kurumsal hatların yönetimi kimdeyse onlarla konuşun dediler.
    Ben çözümü yönlendirme yapmakla buldum. (Telefon açık olmayacak ve kapalı olacak şekilde yönlendirme yapılacak )Ama yönlendirmede de arama başına ücret alıyor ve kurumdaki dış hattı açık olmayanlar sizle görüşemiyor.
    Özellikle akşam iş çıkışından sonra, izindeyken veya hafta sonları da izliyorlar ve bunu genelde meraklı patron ve IT sorumluları yapıyor. Özellikle 2-3 iş arkadaşı aynı noktada görüldüğünde kendilerine uyarı gidiyor.
    Sonuçta hafta içi size sırıtarak, hafta sonu naptınız diye soru sorabiliyorlar. Etik dışı bir mobbingin kralıyla karşı karşıyasınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.