Şimdi Ara

Turkcell, enflasyonla mücadele kapsamında internet paketlerini ikiye katlıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
12.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mümkün olsa şirkete parasal olarak bence faydası bile olur. Sınırsız İnternet'i ucuza vermezler çünkü. Kullanıcılar 30, 40, 50 liralık paketlerle uğraşacağına 100 - 150 liralık paketler alıp sınırsız kullanır. Emin olun operatörün kârı artar böyle bir şey mümkün olsa.

Ama neden mümkün değil? Özellikle mobil şebekeler oldukça sınırlı kapasiteye sahip. Mesela operatör diyor 375 Mbit hız alabilirsiniz. Bu sizin alabileceğiniz hız değil, baz istasyonunun ilgili frekanslardan abonelerine dağıtabileceği toplam hız. Hani şebekeye 375 kişi aynı anda bağlanıp aynı veriyi aktarsa alacakları kişi başı hız 1 Mbit olur. Ayrıca mobil şebekelerde frekans kaynakları sınırlı. Mesela LTE'de 800 MHz'de indirme için 10 MHz ve yükleme için 10 MHz olarak toplam 20 MHz ile iletişim kurabiliyorlar. 1800 ve 2600 bantlarında da indirme ve yüklemede çift yöne de 15, 20 MHz gibi frekans bant genişlikleri veriyor. Bunlar bir sınır. O bant genişliğinde yayılacak verinin de bir sınırı var, o frekansa bağlanabilecek abonenin de. Aboneler zaman dilimlerine ve alt taşıyıcılara göre belli şekillerde baz istasyonunun yaydığı sinyalden kendilerine düşen payları alıyorlar. Abone arttıkça pay azalıyor, bir noktadan sonra da yeni abone alınamayabiliyor yani şebeke yoğun uyarıları geliyor. Bu şekilde abone sayısı ve kullanım yoğunken tek sıkıntı düşen hızlar değil. Düşen hızlar, artan kullanıcının LTE frekans kaynaklarını sınırlaması ile ping süreleri de yükseliyor. Yani aldığınız hız düşerken erişim süreniz artıyor. Bağlantı gitgitde 10 sene öncesinin DSL bağlantılarına dönüyor, abone sayısı arttıkça da 20 sene öncesinin 56k modem bağlantılarına.

5G'de işler biraz değişecek ama yine sınırsıza olanak sağlayacak bir mucize zor gibi. 5G New Radio ile bir kullanıcı şebekeden bir kaç gigabit hız alabiliyor olacak ve bir baz istasyonunun da abonelere toplam dağıtabileceği kapasite 20 Gbit olacak. Ancak burada da frekans meselesi var. 4G LTE'nin 3G HSPA'den daha hızlı olmasının esas sebebi kullanılan frekansın bolluğu. 3G ile 5 - 10 MHz bir frekanstan baz istasyonu ile iletişim kurabiliyorsan, 4G'de bunu tek banttan yapıyorsun ve diğer bantları da birleştirince 100 MHz'e kadar frekansulaşıyor. Çift yön trafikle 200 MHz hani. 5G'de de önemli olan frekanslar yine. Dış ülkelerde ilk konuşulan frekanslar 3,5 ile 3,9 MHz arası frekanslarda 100'er MHz dilimler vermek. Ama bu yüz MHz dilimlerle de ilk testler 500 Mbit civarı hız veriyordu. 100 MHz ile LTE'de zaten gigabit üstü hızlara çıkılabiliyor. Üstelik 20 Gbit toplam kapasite olayı da bu frekanslara geçerli değil. E evimize 2600 MHz zor gelirken 3500 MHz nasıl gelecek, kapsama alanı düşük olacak hani. 5G NR esas hız olacak frekanslar 15 GHz ve üstü frekanslar. Bu frekanslar ile 20 Gbit kapasite ve kullanıcılara birkaç gigabit kullanıcı hızları mümkün olabiliyor. Tabi bu frekansların kapsama alanı kaçyüz metre olacak? Muhtemelen 5G'de 4G'deki 800 MHz gibi kapsama amaçlı bir frekans olabilir 600 - 700 MHz civarlarında ama bu frekans da tüm operatörlere paylaşıldığında 4G hızları görülecek bir frekans olmaz.

Mobilde sınırsız bağlantılar için çok fazla sayıda baz istasyonu gerekli. Şuanki baz istasyonu sayılarımız sınırsız kapasite için çok yetersiz, en az üç dört kat daha fazla sayıda baz istasyonuna ihtiyacımız var.

Ayrıca mobil veya sabit operatörler yurtdışı bağlantıları için büyük paralar ödüyor. Yurtdışına çıkıp gelen her trafik için para ödeniyor, yetersiz olan trafik için yeni rotalardan kablo kiralanıyor vs. bu maliyetler var. Sabit altyapıda yine mantıklı sınırsız vermek biraz yatırımla mümkün ama mobilde çok zor. Biz sabitte bile treni çoktan kaçırmışken mobile de bu yükü yüklemek anlamsız olur ki ondaki deneyimin de içine ederler.

• Adamsın turkcell benim hattım 34 tl ye lifecell 5gb + ekstralarla aylık zaten 10gb civarı en kötü kullanıyorum birde adsl bağlamadım ev yeniydi

wınwifi cihaz aldım 50 gb kota sonrası hız düşümlü sınırsız 83 tl ye şuan onda da denedim 2 katına çıktı şuan 100 gb kota oldu zaten salla kazan vb de ekstra var sürpriz noktalar kim 1 gb ister vb ile inanın bukadar yüksek hızda limit kota düşünmeden internete girdiğimi hissettiğim bir dönem oldu ilk defa sonunda. ve extra olarak zaten 2-8 arası internet sınırsız yüksek hızlı
  • turkcell yapmayacak ta kim yapacak? kullandığım paket 75 tl den 98 tl ye çıktı durduk yere "paket aşımı yok". Bi zahmet yapsınlar yani. Türkiye'nin en pahalı operatörü olmak kolay olmamalı...

• Çok zekice bi kampanya
    +Fiyat indirimi yapmadan tasarruf izlenimi yaratmak
    +Birkaç ay kullanıcıyı yüksek kotaya alıştıralım ki kampanya bittiğinde kota artık yetmiyor üst pakete geçmeliyim psikolojisine kapılsın
    +Bip yükletmek kullanımına devam ettirmek
    Kazanan Turkcell
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Valla Turkcell'in fiyatları çok fâhiş. Geçenlerde benim Vodafone taahhüt bitiyordu. Turkcell'e bakayım dedim. Baktım çok yüksek, aynen Vodafone'dan devam ettim.

Tarifem her ayın 21 ini 22 sine bağlayan gece 12 de sıfırlanıyor.
    Dün gece telefonum Veri kullanım uyarısı verdi. Baktım ki 10 GB doldu diyor.
    Benim tarife RED15. Bir sürü ülke dahil 2000 dakika her yöne + 15GB İnternet var.

Ama Facebook, Whatsapp falan kotadan sayılmıyor. Face de çok video izlemiştim. Yanımda uygulamasından girip baktım ki, daha 10.38 GB İnternetim var.

Yani şu an bu ay 20 GB dan fazla İnternet kullanabileceğim.

Ve bunlara 58.5 lira ödüyorum...
    Turkcell, enflasyonla mücadele kapsamında internet paketlerini ikiye katlıyor

Önce Turkcell

Sonra Telekom

Sonrada Vodişfon

Bak şunu net söylüyorum 4.5G'de sıralama budur.

Telekomdan lanet ederim ama adamların hakkını yemem mobilde 2. Operatör oldular 4.5G geldiktek sonra.

4.5G yokken Vodafone benim için ilk operatördü sonra Turkcell sonra Telekom gelirdi. 4.5G geldi işleri bitti resmen.

Bu testler İstanbul'da aynı mahalle içerisinde yapıldı. İstanbul'un iki yakasında da çok gezdim bu üç hattın sonucu değişmedi.

Vodafone bir an evvel fiber mi lazım baz istasyonu mu lazım ne lazımsa halletsin 2 senedir bu çirkin durum dev ediyor. Bu haldeki bir operatör beles olsa kullanmam. Vodafone testini lanet hızdan dolayı bitiremedim bile aliminyum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• trtunski T kullanıcısına yanıt
    bırakın şu abartmayı en iyi yapan operatörmüş görende inanacak

20 sene olacak aynı evdeyim hala kapsayacak . katta olmama rağmen diğer operatörler merkezde çekerken turkcell nerede bumu iyilik Bursa'nın birçok yeri var defalarca iletmemize rağmen ilgilenmiyorlar çekmeyen bir sürü yer var sokak Sokak Bursa yı geziyorum ev ev dolaşıyorum işim bu ÇOK ÇOK İYİ biliyorum en iyi si falan yok hepsi aynı işine gelirse kapsıyor.
    iyi yapıyorsa gelsin bana hizmet versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakanG22

Çok zekice bi kampanya
    +Fiyat indirimi yapmadan tasarruf izlenimi yaratmak
    +Birkaç ay kullanıcıyı yüksek kotaya alıştıralım ki kampanya bittiğinde kota artık yetmiyor üst pakete geçmeliyim psikolojisine kapılsın
    +Bip yükletmek kullanımına devam ettirmek
    Kazanan Turkcell
    bunu bazı insanlara anlatamazsın son çeyrekte şu kadar veri kullanımı yapıldı vs işin reklam tarafı da var
  • Turkcell yönetim kurulu zaten devlet adamları.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    bunlar da benim aynı yerde vodafone ve turkcell sonuçlarım

şu an istanbul beyoğlundan yaptım testi, sakaryada da böyle evimde vodafone 1mbps bile zor görür ama turkcell 50mbps görür

ama nedendir bilmiyorum turkcell upload hızı düşük çıkıyor

• İş görür güzel kampanya teşekkürler turkcell inş yıl başından sonrada paketlerde güncelleme ayağına zamı saplamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: __kadıköyRAP__

bunlar da benim aynı yerde vodafone ve turkcell sonuçlarım

şu an istanbul beyoğlundan yaptım testi, sakaryada da böyle evimde vodafone 1mbps bile zor görür ama turkcell 50mbps görür

ama nedendir bilmiyorum turkcell upload hızı düşük çıkıyor
    Bitik hocam Vodişfon yıkık bir operatör oldu iyice. 2 sene oldu hâlâ aynı durumda 4.5G yokken daha iyiydi.

• tesekkurler turkcell iyiki varsin
  • Teşekkürler
  • 3gb internet paketi 49 liradan 80 liraya çıktı,süper enflasyonla mücadele bravo.

• Aldım çok güzel oldu.Her zamanki gibi bipi sildim fakat yine verirlerse bir şey indiririm sıkıntı yok.Dünya şampiyonasını derste 720p izleme keyfi paha biçilemez.
  • Turkcell önce ödemesi gereken, affolan vergilerini ödesin. Böyle enflasyonla mücadele olmaz. Bu affedilen vergi borçları kimlerin üstüne biniyor acaba?
  • Cumhurbaskanlığı da bütçesini artırıyor.

Türkcell devletten daha Türk.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • inadına bip i kullanmayacam yetti be bip iniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    34 liraya Turkcell'in lifecell 5gb paketini kullanıyorum her ay 1+1 2 gb internet veriyor, direkt 7 gb oluyor. 2 gb sosyal medya paketi (twitter facebook) var kullanılıyor, 5 gb tv+ var film izleyip kullanıyorum, bip'te geçerli 30 gb veriyor bazen facetime yerine grup görüşme özelliği için kullanıyorum ailemle şehir dışındayken, lifebox'a indirdiğim dizileri upload ediyorum otomatik olarak; ek olarak da sürpriz nokta ve her cuma salla kazan ile bir şeyler veriyor. Bunlar sadece Vodafone'da değil yani. Turkcell'den önce Türk Telekom kullanıyordum o sıra onlar sadece paketle verdiği ile yetiniyordu.

34 liraya her ay telefonda en az 25 gb kullanım yapıyorum ki çoğu ay çokça bir kısmı da kalıyor. Geçen ayın ss'ini almıştım neredeyse 10 gün yurt dışında sadece wifi kullanmama rağmen 15.8 gb kullanmışım geçen ay. Pahalı falan ama gerçekten iyi, ekstrasını da veriyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.