Şimdi Ara

Turkcell'in mesajlaşma uygulaması BiP'ten para transferi dönemi başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkcell’in mesajlaşma uygulaması BiP’e para transferi özelliği eklendi. BiP üzerinden mesaj yazar gibi kolaylıkla para transferi gerçekleştirilebiliyor. IBAN ve hesap numarası ile uğraşmadan doğrudan telefon numarasıyla para gönderilebiliyor.

Para transferi için Turkcell’in ödeme servisi Paycell’e kart tanımlaması yapmak gerekiyor. Gönderilen veya alınan para telefon numarası ile ilişkilendirilen Paycell hesabına bakiye olarak yansıtılıyor. Paycell'de biriken para ile alışveriş sitelerinde ödeme yapılıyor ancak nakit olarak çekilemiyor.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada WhatsApp’ın BiP’teki özellikleri kopyaladığını vurgulamış ve “Son bir yılda WhatsApp, üç kez bizi kopyaladı. Biz yaptık, onlar bizi kopyaladı. Şu anda hala kopyalayamadıkları özellikler var.” demişti. Terzioğlu’nun bu açıklaması büyük tepki çekti.

BiP’ten nasıl para gönderilir?

• Mesaj penceresinden TL ikonuna tıklayıp kredi kartınızı ya da Paycell Kartınızı tanımlayıp, kart seçimini yapın.
    • Gönderilecek tutarı belirleyip, parayı transfer edin.
    • Eğer alıcıysanız ve Paycell Kartı’nız henüz yoksa gelen para transfer bilgilendirmesi altındaki butona tıklayarak sanal kartınızı oluşturabilirsiniz.

Sanal Kart sahipleri, paralarını harcayabilmek için Paycell uygulamasını indirip kart bilgilerine ulaşarak kartlarını VISA altyapısı desteği olan tüm internet alışverişlerinde anında kullanabiliyor. Fiziksel Paycell Kart sahipleri ise anında paralarını yurtiçi ya da yurtdışında tüm internet ve mağaza içi alışverişlerinde harcayabiliyor. Fiziksel Paycell Kartlar ise Turkcell İletişim Merkezleri’nden satın alınabiliyor. BiP ile günlük 350 TL, ayda ise 750 TL’ye kadar para transferi gerçekleştirilebiliyor ancak Paycell kartlarındaki tutarlar nakit olarak çekilemiyor.

• Iletisim ile ne alakasi var? Iletisim hizmetlerini kalitesini artiracagina bankacilik islerine soyunmakta nedir ?!

• Nakit çekemeyip özgürce harcayamadıktan sonra hiç mi hiç önemli bir özellik değil. Benim param PayCell'de bloke olacak, Turkcell'in anlaşma sağladığı sınırlı sayıda yerde ödeme yapabileceğim(visa'nın geçerli olduğu heryerdeymiş) ve biz buna PARA diyeceğiz öyle mi?!

Para; nakit çekilir, her yerde geçer. Böyle kısıtlamaları olmaz!

Kardeşime, dostuma para göndereceksem cep telefonuna nakit para gönderirim Atm'den çeker, taksi parası yapar vs. bir işe yarar.

Bip ile para göndermek için her iki kişide uygulama olacakta, PayCell hesabında o an para olacaktaaa... Ohoo hoo

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Iletisim ile ne alakasi var? Iletisim hizmetlerini kalitesini artiracagina bankacilik islerine soyunmakta nedir ?!

İninal vb oluşumlar gibi, banka destekli hazır alt yapılara uyum sağlayıp ön ödemeli kart hizmeti sunup para toplayacaklar. Turkcell için sıcak para.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell ‘i çok eleştiririm ama kabul etmek lazım doğru yoldalar. Artık gsm operatörleri dakika , SMS satarak para kazanamayacaklar. Turkcell buna çok önce uyandı. Superonline , tv+ ,bip , fizy , paycell , bulut hizmeti lifebox hatta şimdilik işe yaramasa da yaani. Eksikleri çok ama doğru hamleler.

• Önce uygulama düzgün çalışsın da...
    Bildirimler mağara buz kesince geliyor. Gelen mesaja bakmak istesen sana 3 ay öncesinin mesajını gösteriyor. Birini aramaya kalkışsan keyfi arıyor vs vs...

• Turkcell ile para pul işine girmek intihardır. Sakın bulaşmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel de bip i kullandırmak için daha çok çabalamaları gerek. millet internet için indirip siliyor.
  • ilginç bi güncelleme
  • WhatsApp bunu kıskandı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'e Hala Kazık Diyosunuzda Adamlar Daha Ne Yapsın Kapsamada Birincilik Onlarda Bunların Baz İstasyonlarının Yer Kiraları Müşteri Hizmetleri Olarak Yine En Fazla Onlarada money Eskiden bi paketini 59 69 tl alırkene şimdi 500 dk 1000 sms 29 tl ye 4 gb 19 tl ye 2 gb yapıyor üstüne bip dergilik yaani den internet geliyo 6 aydan beri tl yüklemiyorum turkcell veriyor veriyor yazık yazık nediyeyim bence fizyde bipte bana göre whatsapp tan daha güzel 10 gb veriyor aylık daha salla kazanda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xonnextingpeople -- 2 Şubat 2018; 20:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı bir olay olmuş.
  • Belki inovatif bir şey olabilir ülkemiz için...

BİLGİ: Google Hangouts ile başlayıp sanırım Google Assistant ile bunu belli ülkelerde sunuyor.

Ama şu Bip uygulamasını adam akıllı baştan yazılması lazım. Berbat bir şekilde kastırıyor S7 cihazımı. Ben böyle bir salak uygulama görmedim. Zaten baktım 6 aydır kullandığım yok. Sildim gitti...
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Al bendende o kadar böyle kasıntılı uygulama görmedim tek güzel yanı faks olayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.