Şimdi Ara

TURKCELL SÜPERBOX AKŞAM SAATLERİNDE DOWNLOAD REZİLLİĞİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
7.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Turkcellin olumsuz bir durumunun içermesi dolayısıyla konumu basıp sana böyle davranmaları doğal alışırız yakında 😁

Sana en başında yapmak gerekeni yazmıştım denediğinde belli olacaktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __kadıköyRAP__

benim bildiğim MB/s saniyede transfer edilen megabayt miktarını ifade ederken Mb/s saniyede transfer edilen megabit miktarını ifade eder. küçük b veya büyük B aradaki fark.

Evet hepimiz biliyoruz 20mbit hız ile 2.5MB/s hız alırsınız. ama burada bir gariplik var, arkadaşın attığı ayrıntılı ağ istatistiklerinin birinde 20Mb/sn varken birinde 2Mb/sn var. Arayüz aynı arayüz, eğer orada ifade edilen megabayt diyorsanız bu arkadaş 20mbit hızıyla nasıl 20megabayt/sn hıza ulaşmış? eğer orada ifade edilen megabitse arkadaş haklı gündüz 20megabit akşam 2megabit almış.

dalgaya alanlar bence tekrar bir gözden geçirsin fotoğrafları.

https://www.softperfect.com/contact/knowledgebase.php?article=10

megabyte (MB) or megabyte per second (MBps, MB/s), with a capital or uppercase ‘B’, a data-rate unit used for file sizes and often in end-user software, equal to 10002 bytes (B); and
    megabit (Mb) or megabit per second (Mbps, Mb/s), with a small or lowercase ‘b’, a data-rate unit used for download speeds advertised by ISPs and reported by on-line tools, equal to 10002 bits (b).

konudann anlayan biri konusmus diger tayfa da bilgiclik taslayip aslinda ne kadar bilgisiz olduklarini ispatlamis.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

Bence siz mbps ile mb/sn işini tam anlamamışsınız. 😬

TURKCELL SÜPERBOX AKŞAM SAATLERİNDE DOWNLOAD REZİLLİĞİ baskanim dur sen yapma anca sakinledi konu

• maximum54 kullanıcısına yanıt
    TURKCELL SÜPERBOX AKŞAM SAATLERİNDE DOWNLOAD REZİLLİĞİ

Bu görselde bir hata var. Turkcell Super box u test etmişsiniz 20.76 Mbit Saniye olarak değer çıkmış. Bunun diske yazma hızı karşılığı

20.76/8= 2.595 MBayt

Microsoft store da 19.5 demiş ama MB/sn yazmış.

Yanı burada B değil b olmalıydı.

Eğer ki MB olsaydı 156Mb/ Saniye test değeri almanız gerkirdi.

Konuda yazanların terse düştüğü nokta ve size söylemek istedikleri bu.

Görev yöneticisine de bakarsanız diske 2.3MB ile yazıyor ama ağ akışı olarak 19.5Mb/sn diyor.

Yanı burada Bir sorun Yok.

İşim özü Microsoft MB ile Mb olayını düzgün vermiyor.

Ama 38 kb ile indirdiğiniz zamanki görselde tamamen siz haklısınız.

Testre 18Mb/sn diyor ama indirme 38kb oluyor.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

evet Microsoft store öyle. o yüzden onlar kafa karıştırıyor kaldır sadece xbox kalsın ilk mesajda demiştim. Microsoft storeun ne yaptığı belli değil TB/s bile görmüştüm birinde.

Aslinda orda microsoft magazasini nereden download yaptigimi gostermek icin ekledim dediginiz gibi mbsn yanlis yazilmis ama olayi tam anlattigim halde yanlisiklik olmadigi konusunda israrla soylendi

Arkadasin dedigi gibi aslinda sadece xboxtan atsaydim belki bu kadar tartisma olmayacakti ama bu sorun sadece konsolda degil pcdede oldugu icin ekleme yaptim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximum54 -- 29 Mart 2021; 20:0:17 >
  • __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt

Evet hocam. Ben de şimdi bir karsilastirma yaptım ve şimdi oturdu olay, Microsoft Store ile Xbox farklı gösteriyor hızları. Xbox'da sorun yok ama Microsoft Store buglu gösteriyor. Dediğiniz gibi konu sahibinde problem mevcut.

• Görselleri iyi takip ederseniz 18Mbps test değeri alıp 38KB indirme yapıyor.

Konu sahibi diyor ki günün belli zamanlarında 2.5MB lik bir mp3 u 1saniyede indiriyorum (teorik olarak)

Ama günün başka saatinde ayni yerden aynı MP3 u

67dk da indiriyorum.

Turkcell belli saatlerde belli yerlerden indirmeyi kısıtlıyor..

TURKCELL SÜPERBOX AKŞAM SAATLERİNDE DOWNLOAD REZİLLİĞİ aynen oyle kardesim

• Anlaşmazlık çözüldü galiba???

Konu sahibi ne dediğini kendi bilmiyor, bi oradan bi buradan birseyler diyor mbps mb mb/sn havalarda uçuşuyor, varsa bi iddian bir sabah bir akşam herkes bildiği Speedtestten test yapar adam gibi aynı birimden iki sonuç paylaşır sorunlu an bu sorunsuz an bu dersin, tarifemde bu dersin bize gunahimiz kadar sevmediğimiz bu firmaya doya doya gömeriz...
  • maaart M kullanıcısına yanıt

Demiş zaten siz nerenizle okudunuz?

Microsoft store da MB yazıyor ise sorun kimden kaynaklaniyor?

Adam ben 19.5 megabayt ile indiriyorum demiyor ki.

Adam diyor 18 megabit saniyede hız gösteriyor ama indirme de 38kb ile yapıyor diyor.

Sizde kalkmışsiniz Microsoft un hatasını adama yüklüyorsunuz.

Tekrar yazıyorum konu sahibi ben diske 19.5megabayt yazıyordum ama Turkcell yüzünden yazamıyorum demiyor.

Evet onlarca paylaştığı içerikten dava dosyası inceleyen hakim ve avukat gibi tek tek iz sürelim işimiz yok zaten, Microsoft arayüzü bilmemneden bana ne, hız değerlendirmesi hız testi ile yapılır, Microsoftun sunucu yavaş ise o an turkcel mi suçlu, iki tane paylaşacağı sey var demin dediğim gibi baska bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 29 Mart 2021; 21:37:2 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.