Şimdi Ara

Turkcell Superbox Limitsiz Tarifelere Limit Uyguluyor! İşte Kanıtı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkcell Superonline dan 4.5G hızında Superbox ile limitsiz 4.5G hızındaki hizmetini 1 yıldan beri kullanmaktayım. 250mbit download / 50 mbit upload hızlarını rahatlıkla görüyordum. Turkcell 6-7 ay önce benim kullandığım 279 TL lik hız limitsiz paketini kaldırdı. Ve yeni alımlara kapattı. Bundan sonra aldığım hem download hem de upload hızlarımda ciddi bir düşüş yaşıyorum. Fakat esas garip olan şu telefonumun turkcell data hattı ile yaptığım testlerde bir kısıtlama yok 250 mbit download rahatlıkla görebiliyorum fakat aynı testi superbox'a bağlanarak yaptığımda 30 mbitlerde görüyorum.

Turkcell Superbox Limitsiz Tarifelere Limit Uyguluyor! İşte Kanıtı!

1 yıl önce superbox hizmetinden o kadar memnundum ki 250 Mbit hızları rahatlıkla görüyordum. Ki bununla ilgili YouTube'dan inceleme videosu bile yayınlamıştım. 1 yıl önce aldığım hızın inceleme videosuna
    ERAY YASYERLIyoutube
    Turkcell Superbox 4.5g Internet Hızını Bodrum'da Test Ettim!
    https://www.youtube.com/watch?v=kCEPzFJ-XxY&feature=youtu.be
    adresinden ulaşabilirsiniz.

Şu anda yaptığım testlerde 40-50 mbitleri zor görüyorum. Bu hız kısıtlaması ile ilgili de bir video çektim videoyu
    ERAY YASYERLIyoutube
    Turkcell Superonline Superbox Limitsiz Tarifelere Hız Limiti mi Koyuyor?
    https://www.youtube.com/watch?v=PHki6i1m1h8&feature=youtu.be
    adresinden izleyebilirsiniz.

Turkcell superbox birimi ile görüştüğümde aldığım değerlerin normal değerler olduğunu hızımın 2 mbit altına düşerse arıza veya sorun kaydının oluşturulabileceğini söylediler.

Hız ve kota Limitsiz olarak 24 aylık taahhütle 279TL ödediğim bu hizmetin nasıl limitlendirildiğini sizinle paylaşmak istedim.

Yorumları size bırakıyorum.

• Herhangi bir kısıtlama olduğunu zannetmiyorum senin sınırsız internetin yine sınırsız fakat superboxu 1 2 sene erken devreye soktular 5G deldiğinde bu kadar musteriyi almaları gerekiyordu 1milyon dan fazla kisi superbox kullaniyor ve bazi yerlerde baz istasyonlari kaldirmiyor artik haliyle senin hizda dususlere geçiyor ve normal ses hattınin baz istasyonundan cektiği internetle superboxun interneti cektiği yerler ayrı bölümler bende superbox kullaniyorum bence bu superbox icin baz istasyonlarindaki kapasite derhal artirilip sinirsizlara istedigi hiz ,hiz sorunlari yasayanlara cözüm ,benim gibi tekrar yuksek hizli sinirsizlar bekleyenlere yeni paketler verilmesi lazim superonlinenin alt yapisi 5 G ye vermeye uygun ama bazlarda sıkıntı var artık bazlarin kapasitelerini artirmalari lazim turkcelin bu imkani var.Baz istasyonlarıni bir bilgisayarin islemcisi gibi dusun hersey cok iyidir bilgisayarinda ama islemcin kotuyse ayni anda bir cok seyi yapamazsin takilmalar gecikmeler yasanmaya baslar halbuku burdaki alt yapi bilgisayarin ramlari gibi baz istasyonuda islemci ramlar on numara ama islemci cok kotu ayni anda bircok islemi yapmaya kapasitesi yetmiyor bazilari alt yapi yetersiz diyor alt yapi yetersiz olsaydi telefondan yuksek hizlar alinmazdi sadece superbox icin ayrilmis bazlarin kapasitesi islemcisi yetisemiyor dagitmaya interneti ekleme yapiyorum simdi bir internet cafen var sen 50 tane bilgisayara ev modemiyle internet vermeye calisiyorsun o bilgisayarlarin hicbiri o internete giremez girsede hiz yerlerde surunur ama altyapidan internet cok iyi geliyordur ama takarsin 5 milyarlik modemi o 50 bilgisayarda ayni hizi alir iş tamamen baz istasyonundaki superbox icin ayrilmis bolumlerde bitiyor bunlar yetersiz kalmaya basladi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-126D2940A -- 1 Mayıs 2020; 16:48:44 >

• 5G gelince TT'den bir sınırsız tarife bekliyorum. Vodafone zaten getirdi. Turkcell ise ses hattına da sınırsız internet tarifelerini taşıyabilir. Tabii ki hiçbiri full hız vermeyecektir. Superbox gibi 20mbps sınırlara maruz kalacağız büyük ihtimalle.
  • Kısa cevap olarak baz istasyonlarının yoğunluğudur. Kısıtlama yapmıyorlar. Kullanıcı çoğalınca otomatik hız düşer.

2 şeritli yolda 2 - 3 araba gitmek vardı eskiden. Şimdi 100 araba gitmek var. 2 - 3 araba varken 120 130 bas giderdin ama şimdi 50 60 zor gidersin :)
  • Sana birde şu konuyu öneriyorum.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/136532020
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.