Biliyorum ama başka alternatifim yok. Gönül isterdi ki Turknet ile devam edeyim ama görünen o ki 100 mbiti bile veremeyecekler vdsl de. Binada Superonline ve Türk Telekom fiber kutusu var. Sansüronline i hiç sevmem. Cgnat mevzuusunu bildigim için sabit ip yorumu yaptim çünkü o durum tüm iss ler de var. Elektrik gidip gelse gercek ip aldınız diyelim cgnat a dusebilirsiniz. 1000/1000 den 500/20 ye düşeyim dedim en azindan. Denize düşen yılana sarılır. Hiç tercih etmek istemiyorum açıkçası superonline i:( < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Turkcell Superonline 1.000 Mbps simetrik fiber internet sunuyor (8. sayfa)

-
-
Tabiki herkesin deneyimi farklı olabilir. Simetrik paket çıktıktan 2 gün sonra aldım.
O günden beri download ve upload testleri yapıyorum. Ama speedtest siteleri üzerinden değil. Gerçek download ve upload. 1gbit sürekli stabil bende
Şu anlık kullanım aşağıdaki gibi. Google Drive de 2 tb depolamam var. 1gbit görüyorum upload da. Onun dışında Azure cloud da farklı ülkelere yaptığım testlerde de sonuç aynı. Kendim için söylüyorum: Evet fiyat çok pahalı ama bana dedikleri hizmeti veriyorlar. Kötü deneyim yaşamadım, inşallah kimsede yaşamaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
verdikleri wifi 7 cihaz hiç fena değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 18 Mart 2025; 19:48:4 >
-
Harbiden değilmiş he :D
40 yılın başı bir güzellik yapmışlar. Amazon alışveriş listemde bu TP-Link modem vardı. Bayaa pahalı bu yalnız.
TP-Link Archer BE800/BE19000 diye geçiyor.
Taahhütnamede 8750 TL diye biçiyorlar ve aylık 250 TL alıyorlar. Bu esasında çok ucuz kalıyor.
Dediklerimi geri alıyorum şahsen. Eğer arayüz root gerektirecek kadar engel ve sansür konmadıysa, UPnP, port forward, NAT Bridge, gibi ayarlar açıksa, normal TP-Link firmware kullanıyorsa harika bir modem.
Vay be. Şaşırdım. Huawei ve ZTE ne oldu merak ettim... Acaba anlaşmaları mı bitti...
Acaba 10G simetrikte de bu modemi veriyorlar merak ettim. Hem 10GB RJ45 WAN portu var, hem de SFP+ portu var.
Acaba SFP port ile ONT'siz mi bağlantı yapıyorlar çok merak ettim.
Harbiden öyle ise tebrik ediyorum ilk kez bunları.
-
youtube'da bağlatan biri video atmış, normal gpon ont getirmişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 18 Mart 2025; 23:14:43 > -
Firmware custom, yükleme kapalı. Güncellemek için turkcell'e açık bırakmak lazım.
bridge göremedim. normal kullanıcı için canavar cihaz. ben kutusuna koydum kaldırdım.
-
Ah be ah. Çok yazık harbiden.
Bu kadar güzel bir cihaza sadece TR-069 için custom firmware en büyük hakaret. Eminim TP-Link TR-069'u daha kolay sunabilirdi bunlara. Güvenlik güncellemeleri için Turkcell'in keyfine kaldı müşteri.
SFP portun boşa gitmesi ve GPON ONT ile limitli kalmak da ayrı hakaret.
Adamlar 15 yıldır inatla NAT bridge izin vermiyor akıl almaz bir şey ya...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 19 Mart 2025; 16:17:0 > -
tr-069 kapalı görünüyor. remote management açık, https üzerinden, belirli ip aralığına.
-
Belirli bir miktar upload yaptıktan sonra hattı kapatmasınlar?
-
Sözleşmede öyle bir madde yok.
-
"Sunulan hizmet bireysel kullanım içindir, ticari amaçla kullanılamaz. Turkcell Superonline böyle bir kullanımdan şüphelenmesi halinde, Abonelik Sözleşmesinde de belirtildiği üzere ve aboneyi koruma amacı ile öncelikle aboneyi uyarır"
Diyor. Belirli miktar upload veya download yapınca sen ticari şeyler yapıyorsun deyip kapatmasın?
-
Bir fikrim yok. Ama 1gbit upload 'u kullanmayacaksam niye aldım :) Plex Server kurdum. Filimlerimi Google Drive 'a attım. Bunları yapıp hızdan faydalanmayacaksam simetrik olmasının bir anlamı yok. Oradaki kıstas nedir bilmiyorum. Önceden 5tb down / 500 gb up yaparsan gibi bir ibare vardı. Şu an sözleşmede öyle bir ibare yok.
Edit;
Sözleşmede ticari kullanım olarak geçenler bunlar,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatalboy101 -- 20 Mart 2025; 0:8:33 > -
100/20 FTTB kullanıcısıyım hatta haftasonları falan arada biriken dosyaları göndermek için 100mbit günlük turbo yükle de alıyorum aylık kullanımım hep 10tb download 3tb upload civarında. Yaklaşık 5-6 yıldır bu durum hep böyle, bugüne kadar daha hattımı iptal etmediler sadece upload yoğunlaştığı zamanlarda bazen hattı 3-5sn kapatıp açıyorlar bazen de klasik yurtdışı çıkışlara bant daraltması uyguluyorlar ki bunlar da son 4-5 aydır başladıkları yöntemler. Sırf o yüzden kendi yurtiçi sunucularımdan birisine openvpn kurup trafiğimi oradan yönlendirmeye başladım, bu rakamları geçmiyorsanız ticari kullanım olarak sayacaklarını sanmıyorum... En azından kendi deneyimim böyle...
-
Bu tarife sitede yayinlandi mi?
Edit: buldum ama sadece cihaz kampanyali tek basina internet olarak yok sanirsam suan bu tarife.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 20 Mart 2025; 7:9:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X