Ping ve mesafeden dolayı alamaması lazım dedim ama yanılttı. Download 10 saniye içinde 900mpbs üstü gördü, upload sabit 95mpbs'ti. |
Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti (4. sayfa)
-
-
-
Ben de diyorum COD de neden daha iyi oynamaya başladım snipera elim alıştı diyordum meğer upload 90mbit falan olmuş
-
çünkü o modemin portları 1gbps. senin ethernet ayarlarında ayarladığın şeyde anakartın üzerindeki ethernet çıkışının hızı.bunuda gidip modemle alakalı diyemezsin ki...
-
Tam 1000Mbps görememe sebebiniz 1Gbps'lik ONT'nin ethernet portu. 940Mbps de tıkanır.
Onu aşabilmek için 2.5G veya 10G ethernet portlu ONT, Router ve bilgisayar gerekir (yine de aşılamama ihtimali var eğer ONT'den abonenin servis hızı 1024000 Kbps olarak ayarlandı ise)
Ekleme: Yazdıklarınızı okudum, dahili ONT içeren bir router kullanıyormuşsunuz, ilgili router'ın bir datasheet'ine ulaşamadım, 2.5G ethernet portlu bir router olması hele de bunun operatör cihazı olması hiç akla yatkın değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 2 Eylül 2024; 21:42:23 > -
wifi 6 modem ile bağlıyım. hiç fena değil.
adam olana 200 mbps yeter. gerisi müsriflik bana göre :)
kullanacağız tabi bu ay.
-
yurt dışı ping değerleri biraz daha iyi olsaydı çok güzel olurdu örneğin 50 ping altını görseniz çok çok iyi derdim ama bu bile türkiye şartlarında çok iyi, keşke bizim de böyle bir şansımız olsa :)
-
hey gidi günler hey.. skystar 2 kart ile neler yapılırdı o zamanlar :)
-
zaten halihazırda hızım 500 mbitti ama haberi duyunca akşam 6 gibi bir hız testi yaptım 940 mbit down 96 mbit upload, dedim iyi.
biraz önce oyun indireyim dedim baktım 11 MByte saniye ile indiriyor, hız testi yaptım baktım hızım 100 mbite düşmüş.
Prime time'da hızları limitlemeye başladılar ne yaptılar. Kardeş benim hızım 500 mbitti zaten , sen benim hızımdan niye kısıyorsun.
-
Gpon kaç yerde var zaten hocam. Var olan ADSL/VDSL leri en az 100mbit yapsalar vatandasa daha fazla faydaları olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maalesef ki bu pek mümkün değil. Çünkü Adsl ve Vdsl tüm altyapı kiralama yöntemiyle yapılıyor. Yani ortak altyapı anlaşmaları gereği pop noktası ve santral yoğunluğu oluşturmaması nedeniyle altyapılara özel sınırlandırılmış hızlar veriliyor. Bu yüzden tek yapabildikleri kendi gpon altyapısındaki abonelere 1000 e kadar hediye etmek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şebeke GPON kullanılan ve bölme oranı yüksek sahalarda satüre oluyor olabilir. Bu sebeple bilinçi bir kısıtlamaya da gitmiş olabilirler.
-
eve kadar fiber.
-
klasik turkcell, su kadar hiz su kadar paket ama sadece kisa sure icin. 1 ayligina istersen terabit ver yani ne yapayim
-
Turkcell (veya Türk Telekom haricindeki başka bir Servis Sağlayıcı) DSL erişimi vermek istiyorsa VAE üzerinden verebilir. Aslında söyledikleriniz yine işi benzer bir kapıya çıkartıyor ama işin aslında tam öyle değil. VAE'de de Türk Telekom Servis Sağlayıcılarına satmaları için belirli hız profilleri belirler örneğin 35/10, 100/20 gibi. Servis Sağlayıcı da bu hiz profillerine göre tarife yapılandırır ve tüketiciye satar.
VAE'de ücretlendirme port ve transmisyon yöntemi ile yapılır. Yani Servis Sağlayıcı hem porta (bir bakıma hız profiline) para öder hem de DSLAM'dan TTN'ye (Trafik Teslim Noktası = Telekom'un trafiği Servis Sağlayıcı'nın cihazına aktardığı nokta) değin olan trafiğe para öder. Haliyle VAE'de buna benzer bir kampanya yapabilmenin önünde iki engel vardır, ilki port hızının değişmesi gerekir ki bu da ayrı bir satış işlemi gerektirebilir ikinicisi de sizin de ifade ettiğinize benzer şekilde transmisyondaki trafik artarsa bunun Servis Sağlayıcı'ya maliyeti de artar.
-
Hepsini biliyorum. 7 yıl ilgili firmada çalıştım da buraya bu kadar detay yazmak istemedim :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maliyetli ve performansı düşük olur.
-
modeme reset atınca düzeldi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X