Şimdi Ara

Turkcell ve Aria'da GPRS saat başı ücretlendirme!e

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu Turkcell ve Aria’nın gprs hizmeti madem iddia ettikleri çok kaliteli ve hızlı (aria gprs tanıtım broşüründe diulup’tan 3 kat hızlı yazıyor!...) o zaman onlara başka bir ve makul öneri ile gidelim.madem sabit ücretten çekiniyorlar o zaman gprs’i kb başına ücretlendirme yerine makul bir fiyatla saat başı ücretlendirme yapsınlar (diul up’ta olduğu gibi) o zaman o şikayet ettikleri hatların çok dolu olma problemi de olmaz hem biz de telekom’a karşı yeni bir hızlı bağlantı seçeneğine kavuşmuş oluruz.Görüşleriniz nelerdir bilmiyorum ama bana çok mantıklı bir bir istek ve öneri gibi geliyor.sizler ne dersiniz??? sonuçta internet'i kb başına ücretlendirmek çok mantıksız geliyor bana.bütün dünyada böyle olsa bile...Böyle yaparlarsa kullanıcıları artabilir gelirleri de artabilir öyle değil mi??böyle bir teknolojide boşa gitmemiş kullanılmış olur.
    Bir turkcell yetkilisi yazdığı cevap mailinde forum sitelerini takip ettiklerini söylemiş..belki gerçekten dikkate alırlar..bu konudaki görüşlerinizi bu topic altında bildirin....
    Benimkisi sadece bir öneri..yorumlarınız nedir?

• Yanlız gprs dial-up ın 3 katı daha hızlı olamaz çünkü gprs'ye giren telefonlar max 4+4 port destekler ve her port 1,2kb/ps dır.Bunun için dial-up herzaman gprs'ye göre daha ucuz olacaktır...
  • Evet şuan 57.6 Kbitlik bir veri akışı var sunulan. Yanlış hatırlamıyorsam bu sistemde max. kullanılabilecek hız 117K bit.
    Ben drlevent'in teklifini çok mantıklı buldum. Bence firmalar tarafından da kabul edilebilir bir öneri. Ayrıca dial-up tekeline karşıda süper bir çözüm olur bence
  • iyide gprs de zaten devamlı bağlısınız dial-up daki gibi bir çevirmeli ağ söz konusu deilki bağlandığın süreye göre ücretlendirilsin
    hani eğer kb alıp verdiğin sürece ile olacaksa belki ama garip yapılabilirmi bilmiyorum
  • bence olacak is degil kb basi olsun yada sinirsiz sabit olsun adamlar para kazanmak istiyorsa sebekeyi hizlandirmak zorunda ne kadar veri okadar para :) ama saat basi ucret olursa bence baglantilar iyice surunur ayrica gprs, chat icq mail gibi konulardaki avantajini kaybeder.
  • dial-up a göre avantaj internete bağlanma şekli istiyorum ben öyle saat başı olunca onla uğraşıcama dial-up dan girerim nete. bilgi toplumu olmamız için gsm şirketlerinden tüketiciyi telekomdan kurtarıcı bir hizmet bekliyoruz.
    yaf eninde sonunda şu telekoma geri döneceğimi bilmesem adını ağzıma almam kafayı yedirdi deliye deli denmediği gibi banada kimse telekom demesin.
  • saat başı ücretlendirme olayın özüne ters. bunda paket datanın esas alınması ilkesi var. ancak türkiye gibi bir ülkede, asıl gelir kaynağı internet erişimi olmayan bir şirketin, zaten geri kalmış bir ülkede internet bağlantısını uygun duruma getirmesi oldukça uygun olur değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    N97 İle Gelen 1000 Kontör...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karatasli'ya katılıyorum.
    bu olayın alt yapısı paketlere dayanıyor. ya bedava (veya sabit ücretli) yaparlar yada kb başına. olursa da telekom için güzel bir rakip olur. (her ne kadar olmıyacağını sansam da...)
  • GPRS'de data paket mantığı olabilir zaten network yapısının temeli bu paket mantığı değil mi? veriler her zaman paketler halinde gönderilir ve alınır. sen ücretlendirmeyi istediğin gibi yapabilirsin. ister saat ister dakika ister bit ister byte o sadece bir bilg. programına bakar. yanlışsam düzeltin lütfen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.