Şimdi Ara

Turkcell Ve Halkbank Ortak Dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Yaklaşık 4 aydır turkcell faturalı hat kullanıcısıyım. Bu ay ki faturamı son gününde ödedim. Fakat kredi kartıma otomatik talimat vermiştim. Kredi kartım ayın 2 sinde kullanıma açıldı. Gecikmede olduğu için kapalıydı internet bankacılığından borcunu ödedim 2 Eylülde. Bana faturamı ödemem hakkında bir mesaj geldi. Otomatik talimat vardı kredi kartımda da. Dedim bu fatura ödenmiştir boşver. Ertesi gün dışarda gezerken turkcell mağazasının önünden geçiyordum. Bir sorayım dedim girdim hattımın ödenmemiş faturası var mı dedim? Fatura çıktı orda. Tamam ödeyelim dedim verdim kartı 208 TL'lik ödemeyi gerçekleştirdim. İnternet bankacılığından karta bakarken fazla ödendiğini farkettim. Turkcelli aradım. Durumu anlattım. Ekstrenizle bize mail atmanız gerekiyor dendi. Tamam attım. Aradılar beni, ekstrede numaranın gözükmesi öne sürüldü. Bankayı aradım durumu anlattım geri çekmek istedim ödemeyi fakat 7 gündür Halk Bankasını aramama rağmen nedense bu 15 dakikalık işlemi gerçekleştiremiyorlar. Bu firmalardan uzak durun paranızı kaptırmayın. Mail yazışmalarını ekliyorum.
    Bankayı arayıp ödemeyi geri çekmelerini veya bana numaranın gözüktüğü bir dekontu atmalarını istediğimde de 7 gündür hiçbir şekilde yanıt alamıyorum.
    Açık açık bu para birilerinin cebine giriyor. Kullanmayın kullandırtmayın bu firmaları.

Gelen Cevap Ve Yazdığım Cevap

• Böyle şeyler sadece Türkcell de olur

çözüm odaklı Türkcell ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modern dolandırıcılık bu resmen.

• 2003 ten beri turkcelliyim bu zamana kadar problem olmadi dikkat edeceksin ödeme ıslemine.

• Ne olduğu anlaşılamayan saçma sapan bir sorun, borç 208 tl ise siz şifre girerken kredi kartı için ekranda ne yazıyordu farklı bir rakamıydı? Slipte ne yazıyor? Ayrıca talimat varsa elden odeyip niye karisitiriyorsuniz onuda anlamadım bir daha da otomatik ödemeden ceker muhtemelen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca fazla ödeme varsa mukerrer olur sonraki aylardan düşer borç, Tamam ensar sponsoru fln turkcell kullanmıyoruz ama burada hiç bir Turkcell kusuru yok hele halkbankin hiç yok %100 hatalı ve kusurlu sizsiniz,

• quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Ayrıca fazla ödeme varsa mukerrer olur sonraki aylardan düşer borç, Tamam ensar sponsoru fln turkcell kullanmıyoruz ama burada hiç bir Turkcell kusuru yok hele halkbankin hiç yok %100 hatalı ve kusurlu sizsiniz,
    Bunu belirttim ve böyle bir şeyin mümkün olmadığı söylendi. Gelecek ayki faturama yansıtın diye ssi ekledim tam okumamışsınız sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • proffesore kullanıcısına yanıt
    Sizin metinde yazdığınız ile ekran görüntüleri birbirini tutmuyor metni okuyunca fazla rakam çekildi anlaşılıyor oysaki ekran görüntülerinde ayni fatura bir otomatik ödene bir kredi karti kanalı ile ödenmiş görünüyor yanı çift ödene yapılmış ikinci 208 tl tukenene kadar borç çıkmayacak diye düşünüyorum zira aski iski izsu igdas gibi yapisi daha hantal kurumlarda bile boyle oluyor

• 5 gün sonra faturam kesiliyor bakalım ne çıkacak dediğiniz gibi mi olacak borç mu yansıtacaklar. Durumu yazacağım.

• benzeri tt de oldu. otomatik ödeme para çekti ama fatura ödenmemiş gözüküyordu. Tekrar ödedim. Sonraki ay faturadan düşmüştü fazla ödemem
  • Turkcell Hesabım uygulaması kullanıyorsanız, Faturalarım kısmında Güncel Fatura tutarınızı görebilirsiniz. Eğer 0 TL görüyorsanız, pek de dert edilecek bir durum yok.
    Muhtemelen benzer durumu turkcell.com.tr üzerinden de görebilirsiniz.

0 TL görüyorsanız, iki ödemeniz de sisteme yansımış ve faturanız kesildikten sonra zaten size herhangi bir ödeme emri iletilmeyeceği anlamına geliyor.

Aslında Turkcell tarafındaki sistemlere ödemelerin her ikisi de yansıdı ise, zaten herhangi bir sorun kalmıyor. Kredi kartınıza değil, banka hesabınıza nakit olarak bile iade edebiliyorlar. Siz Turkcell bayiisinde ödeme yaptığınıza ilişkin ödeme belgesini sunsanız, zaten muhtemelen durum ortadan kalkıyordu. Onlar inceleme yapıp, ikinci ödemenin de otomatik ödemeden geldiğini görebilirler rahatlıkla.

Neyse geçmiş olsun. Umarım sorunsuz olarak iki ödeme de hesapta görünür, siz de en kötü ihtimal bir ay gecikmeli olarak paranıza dolaylı olarak kavuşmuş olursunuz. Otomatik ödeme olan hattınız ile ilgili manuel ödeme yapmanız halinde de daha sonra çok daha dikkatli olursunuz..

• Ben 2000 yılından beri Turkcell Kullanırım.

18 sene içinde bir faturayı mükerrer ödediğim zamanlar oldu. Turkcell MH ile görüştüğümde her seferinde bir sonraki faturadan mahsup ettiler.

Hatta bir keresinde bayiden kartla ödediğim ve slip'i elimde olan fatura ödenmemiş gözükmüştü. İşlem yaptığım bayiyi Maliye, Turkcell BDDK'ya şikayet etmiştim. Onu da düzelttiler. Bayide işlemi yapan personel faturayı ödenmiş göstererek benim kartımdan çekilen parayı cebine atmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.