mekatronik ve kavrama için servise gidip konu açtığında toyotacılarda seni izliyor olucaklar mısırlarını almış ve koltuğa yayılmış olarak..) |
Türkiye'de artık Corolla bitmiştir. (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: CapriceClassic
Honda tr’de üretim yapmayacak ama araçlar Japonya’dan gelecek büyük ihtimalle. Bu birçokları için iyi bir şey ve tercih sebebi. Ha, 1.6 kpg uyumlu motor tarih olur yerini 1.0 ve 1.5 t motorlar alır. Toyotaya kıyasla en azından turbo keyfini yaşatır sürücüye basınca kaçar. O nedenle honda’dan yana bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Toyotanın acilen turbo motorlu sedan corollayı getirmesi lazım yoksa işi zor.Japonya dan gelen araçlar TR de üretilen fiyatına olmaz çok daha pahalı olur..
Honda TR de Mazda gibi olur bu gidişle
Toyota 1.5 Corolla yı eskisi kadar çok satamaz ancak TR de ki pazar payı her türlü artacaktır
Bu 1.5 olayı sonsuza Kadar gitmeyecek elbette
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Corona bitmiştir diye okudum
Valla corolla sırf adıyla bile uzun bir süre idare eder ama bana sorsan tercih etmem yani çünkü alternatif arabalar var (misal megane)
Korona bitmiştir diye okuyanlar
İşte bu ya.
Bu japoncular türk solu gibi olmuşlar, hiç bir şey yapmaya gerek yok, zaten fancısı oldukları arabaların özelliklerini kendileri yüzlerine vuruyorlar.
Ama daha boyası dökülen, kaportası kendi kendine yamulan aracı savunanlar teşrif etmemiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 12 Şubat 2021; 21:3:4 >
Sizde Türk sağı gibisiniz diyeceğim siyasi tartışma çıkacak.
Profil fotosu belli ediyor kime şakşak yaptığınızi.
1.5 atmosferik nedir. Hadi yaptın bari LPG uyumlu yap. Zaten 5-10 seneye hepsi elektrikli olacak -
Simdi baska araclari tercih edenler yas kemale erince alir bir corolla.
Seri lpg uyumlu corolla getir toyota kardes kurudu memleket
Corolla'nın bu kadar eleştirilmesi, beğenilmemesi işime geliyor. Bu araç listemde. Bu sayede C segment sedan bir aracı donanımlı olarak daha ucuza alma imkanım olabilir. Yeni motor da bana uyar. Ben bu motorla lpg'siz Ankara şehir içi 7lt, şehir dışı 5 lt ortalama ile gezerim, bu da bana yeter. Tork derdim, takıntım da yok. CVT'yi de severim.
Vitesi P’ye aldıktan sonra hemen motoru kapatmasaydınız. Turbo yağlaması devam etsin diye 10 dk rölantide çalıştırıp kapatın. Sonra seyre devam. -
Ecoboost buna güldü :) -
Çöp bir motor. Hem gitmiyor hem LPG ye uyumlu değil. LPG takılmayan atmosferik motoru ne yapsın millet
Toyota sahibi olarak cekirdegimi aldim geldim :D
Hibrit motor iyidir.
Dünya dizelden kaçıyor, bizim insanımız dizel seçeneği yok diye Toyota bitti diyor.
Ahh ah..
Direk enjeksiyonlu motorların tek sorunu LPG uygulaması olsa keşke. Kurum bağlar, yağ eksiltir, yüksek basınç pompası bozulur, derdi bitmez. Mevcut piyasadaki örnekleri hiç başarılı değil, Toyota ne kadar başarılı olabilecek göreceğiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MyWorldLife
"Dedi fabrikayı kapatip giden Honda Civic sahibi" derken zaten sen çoktan zekanı belli etmişsin.
Honda Civic sahibi başka otomobil hakkında yorum yapamaz mı ? Gerçekten o cümleyi neden kurdun ? Merak ettim.
Candan Mühendisliğe kalsa Uçan Kuşa bile LPG takacak zaten. Adamların işi bu. 2-3 yıl sonra ne olacak ? Sistem stabil mi ? Maliyeti ne kadar da amorti ediyor ?
GDI motorlu Tucson alan arkadaşım LPG taktırdıktan sonra nerdeyse arabayı yakacaktı.. Direkt Enjeksiyon hala muamma..
Alıntıları GösterTabiki herkes her konu hakkında yorum yapabilir aracı olmayan bile yorum yapabilir
O cumleyi neden kurdum söylüyorum ben yeni kasa corollayi sıfır alırken Civic ile arasında seçim yaparken Civic kasa değişecek olması fabrikayı kapatacak olması parça fiyatı servis pahalılığı göçük konusunda müşteriyi mağdur etmesi gibi gibi konulardan mütevellit corollayi seçtim sonuç olarak bana göre ülkemizde bitecek olan japon varsa bu bu şartlar altında Civic olur diye düşünüyorum...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: commandxBakınız ocak ayı satışları. Corolla 3800adet ile tr'nin en çok satan modeli olmuş :)
Klasik forum saçmalıkları. Toyotayı bitirse bitirse bu kazık fiyatları bitirir ama o bile yeterince etki edememiş. 20bin fazlalığı var corollanın.
Tr'de corollaya hiç bir şey olmaz. Her türlü satar. Bir kere yerli üretim. Onun avantajı her zaman cepte.
Ağzına sağlık hocam 😄
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaJaponya dan gelen araçlar TR de üretilen fiyatına olmaz çok daha pahalı olur..
Honda TR de Mazda gibi olur bu gidişle
Toyota 1.5 Corolla yı eskisi kadar çok satamaz ancak TR de ki pazar payı her türlü artacaktır
Bu 1.5 olayı sonsuza Kadar gitmeyecek elbette
Alıntıları GösterCivic burda üretilirken bile pahalıydı servisi parçası kazikti yurtdışından gelir de fiyatlar nasıl olacak bizim ülke şartları bunu kaldırmaz o paraya milletimiz vag grubuna kayar bunu anlatmaya çalışıyorum bakın Mazda mesela herkes över ama çoğu almaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ocak ayı 3800 adetin ne kadarı 1.5 ? Cevap 0.
1.6 motora ses eden yok zaten problem 1.5 motor ve lpg uyumu hikayesinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X