Şimdi Ara

Türkiye'de artık Corolla bitmiştir. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
6
Favori
40.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

Konuda Japoncular birbirine girmiş  

genç vw ciler üzgün konuya katılamadıkları içinTürkiye'de artık Corolla bitmiştir. 

• Candan mühendislik 1.5 LPG videosunun yorumlarında bile insanlar benimle aynı şeyi söylüyor. Hala linç yiyorum. Şaka mısınız siz ya ? Açık açık Corolla bu motorla satamaz. Olay bitmiştir neyin inadı daha bu ?

Türkiye'de artık Corolla bitmiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Honda tr’de üretim yapmayacak ama araçlar Japonya’dan gelecek büyük ihtimalle. Bu birçokları için iyi bir şey ve tercih sebebi. Ha, 1.6 kpg uyumlu motor tarih olur yerini 1.0 ve 1.5 t motorlar alır. Toyotaya kıyasla en azından turbo keyfini yaşatır sürücüye basınca kaçar. O nedenle honda’dan yana bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Toyotanın acilen turbo motorlu sedan corollayı getirmesi lazım yoksa işi zor.

toyota götünden korkan bir firma olduğu için asla risk almıyor hatırlasana dizeli ne kadar geç getirmişlerdi, sebepde osuruktan:türkiyedeki yakıt kalitesi. sanırsın ki diğer bütün dizeller sanayide de toyota bundan sakınıyor. cadillac ve lincoln ün bile küçük hacimli turbo motora (3.0lt) geçtiği ortamda toyota hala salakça teknolojilerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Ben ne yapayım şimdi? Hem vag hem de honda sahibi olarak? İkisinin de canı cehenneme işime geleni alır geçerim zamanı gelince...

Alıntıları Göster

chevrolet al diyeceğim ama o da avrupadan çekildi.Türkiye&#39;de artık Corolla bitmiştir. 

• Olur Öyle Şeyler kullanıcısına yanıt

Corolla gözü kapalı satar bu ülkede. Lpg olmasa da satar. Yeni nesil bir motor. Avrupa normlarına uyum sağlamak için bunu koydular. Birçok markada dizel kalmadı. Bazı markalar turbo motorla karşılayamıyor normları. Tsi dsg'lere neden mild hibrit geldi? Keyfine mi koydu vw? Niye manuele koymadı?

Bu motor 1000 litre yakacak, fındık turbolar koklayacak kafasında saçma sapan yorumlar var. Hepsinin verisi ortada. Sanki turbo motorlar çok ekonomik. Sanki turbo motorlar çok uygun, çok sağlam. Aynı fiyata turbolu ve atmosferik motor gördünüz mü spesifik örnekler dışında?

Opel çok mu uyumluydu lpg'ye de çatır çatır 1.6 motor sattı 1.4 turbo motor olmasına rağmen? 1.6 motor hem baz pakette hem de manuelde vardı. Astra nasıl sattıysa corolla da bir şekilde satar. Satamazsa fiyatı çeker 10bin aşağı yine satar. Özünde ucuz bir araç, maliyeti düşük.

Turbo turbo dediniz, geldi egeaya turbo motor. Yüzüne bakan yine yok. Bunların hepsi klasik forum saçmalıkları. Sanki herkes tork delisi. Millet cebindeki paraya bakıyor.

Ben zaten satılmamasını isterim. Toyota Türkiye iğrenç bir hal aldı. İyice kazıkçı oldu. Beter olsunlar. En az 20bin balon fiyatı var baz paketlerde. Ama bu forumda saçmalıkları değiştirmiyor. Yok corolla bitti, yok kim alır yok bıdı bıdı saçma saçma mesajlar.

• Haftanın 6 günü işe gidip gelrken kullandığım araba 1.6 motor 2018 model atmosferik ve lpg olmayan bir corolla.Bu arabayı alanlar lpg için alıyor. Benim gibi tüpsüz kullanan çok nadir.Ben de corolla satışlarının azalacağını tahmin ediyorum.Ancak @commandx kardeşimin bahsettiği gibi fiyat indirimi ile yine de satılabilir belki bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahony16 -- 13 Şubat 2021; 12:20:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahony16 kullanıcısına yanıt

Dayimda da 2018 var, o da benzinde biniyor. Çok yakmıyor zaten.o yüzden lpg amortismani uzun sürüyor.

Bu kasa corollanin üretimi iç pazarda da talep çok diye Türkiye ye alındı. Bu aracın tr de satmama şansı yok.toyota Türkiye yılda kaç bin hedefleyip fabrikaya sipariş veriyorsa o kadar satar. Arz talep dengesi fiyatı belirler.su an yüksek olduğu için fiyatları kazık. Fiyatla oynayarak her türlü satar.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

chevrolet al diyeceğim ama o da avrupadan çekildi. 

Alıntıları Göster
    O zaten hep aklımda ama yeni model değil. Ya ‘77-90 arası caprice yada -‘65-70 arası impala. Ama fiyatlar son bir yılda 2-3’e katladı bu gidişle biraz zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye&#39;de artık Corolla bitmiştir.

merhaba ben Toyota 1.6 atmosferik 132hp Auris LPG'ye uyumluyum. Sorunsuzluğumdan dolayı sanayide beni pek sevmezler. Çekirdeğimi çayımı aldım yorumları okuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSN_vs_XBOXLive -- 13 Şubat 2021; 12:43:55 >
  • kaporta konusu; bir çok araç üreticisi firmaya alimünyum sağlayan firmanın hatası olduğu, zaten firma tarafından söylendi açıklandı, açığa kavuştu. Boş boş yorum yapıyosun oksijeni israf etme bari
  • Malum şahıs çok komik duruma düşüyor neden mi :
    Candan mühendislikte kendisi gibi yorumların olduğunu soylemis eyvallah ama bu 1.5 motora kit parası olarak 10-12 bin lira telaffuz etmiş oysaki orda yorumlara baksa kit fiyatının 6 BİN LİRA olduğunu görecek
    Ama amaç farklı derdi farklı görmek istemiyor yahu şunu bir anlatamadik doyorum ki bencede satuslari düşer 1.6 kadar satamaz eyvallah ama piyasa bakınca yine fiyat performans aracı Corolla alan herkes tüp takmıyor ayrıca tüp isteyen 6 bine takar biner amma dert ettiniz ve katdesim
    Benim bu konuya kaç mesaj attığıma istatistik kasacagina bırak herkes istediği yorumu yazsın sanki forumun toprak ağası zati muhterem

• Corolla 98 de kaldı, 60 yaş üstü alıyor onlarda gidince Toyoda bu kafayla işi zor

• quote:

Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler

Bir numaralı Japon fanı mı diyor bunu ?  

Hayır konuda zorunuza giden ne onu anlamadım ? Adam baştan sonra doğru yazmış. Yanlış olan ne ?  

Gitmeyen 1.5 atmosferik motora bir de LPG takılamayacak kim alsın o arabayı ? 12 bin para verecek %30 tasarruf için ? Hangi "akıllı" atmosferik arabaya gidip 12 bin verip kit taktıracak ?

hibrit zaten mtv den kaybediyor. Derdin ne onu anlamıyorum ?

VAG fanlarından betersin. 3800 araba satılmışmış.. Bunun zaten yarısından fazlası Filo ve Hibrit. Geriside elde kalan 1.6'lar...

Saçma sapan konuşuyorsunuz ondan sonra VAG'cılara laf atıyorsunuz.

Alıntıları Göster

Bu motora kit fiyatı 6 BİN LİRA Türkiye&#39;de artık Corolla bitmiştir. Türkiye&#39;de artık Corolla bitmiştir. Türkiye&#39;de artık Corolla bitmiştir. 

• İstatikci burda mı bir mesaj daha atıyorum görsel hafıza daha kalıcı olur 12 bin değil 6 bin lira

Türkiye&#39;de artık Corolla bitmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Bende 1.6 Corolla var , 1.5 olanı da test ettim objektif olarak söylüyorum akselerasyon olarak falan 1.5 çok hantal geldi bana

Alıntıları Göster

Olabilir hocam ben yakıt ekonomisi için demiştim. Dediğiniz doğrudur motor gücüde gerilemiş denemediğim için bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Corona bitmiştir diye okudum  

valla ben de Türkiye&#39;de artık Corolla bitmiştir. Türkiye&#39;de artık Corolla bitmiştir. 

• Corollo dream 1.5 aldım 15 gün önce. 220 bine geldi bana. Aldıktan sonra kışlık lastik taktırdım, michelin alpin 6. Ankara'da kullanıyorum. İşe gidişim 15 gelişim 16 km. Sabah 8'de çıkıp, akşam 19'da dönüyorum. Birkaç kavşak hariç trafik yok.

Yakıt ortalamam 7.5 gösteriyor. Ne sakin kullanırım ne de sert. Yakıt tüketimi gayet iyi bence. Rodajdan sonra yazlık lastiklerle 7 civarına gelir.

Servis lpg için 8.500 lira fiyat verdi. Landirenzo markaymış, motor garantisi de devam edecekmiş. İstemedim. 3 yılda amorti edeceğim, hiç gerek yok.

Diğer arabam 2020 focus 1.6 dizel otm, trend versiyon. Onda da kışlık lastik var. Aynı rotada 6.3 civarı yakıt tüketimim var focus ile.

Şimdi iki aracı kıyas yapıyorum. Focus'u 170 bine sıfır almıştık. Şuan 300 bine yaklaştı sanıyorum fiyatı. Corolla ile aradında 80 bin tl fark var. Bu farka değecek bir farklılık gözlemledim mi?

Focusun artısı dizel olmasından dolayı daha atik. Ama şehir içinde zaten ihtiyaç duymuyorum. Fakat uzun yolda dönem dönem güzellik katıyor sürüşe. Ayrıca 170 km ortalama ile 7.5 civarı yakıt tüketimi var ki bence çok iyi. Ayrıca aracın yalıtımı corolladan daha iyi.

Corollaya gelince. Direksiyonu çok daha rahat şehiriçi kullanımda. Benzin motor daha sessiz. Ve 3 silindir olmasına rağmen daha sarsıntısız. Çabuk ısınıyor kışın. Vitesine de yeni yeni alışıyorum. Araba eco modda kendisi akıp gidiyor, bu baya hoşuma gitti. Focus'ta araç vitesten dolayı sürekli yavaşlama eğiliminde. Bunun yanında corolla tabi ki daha hantal. Ama inanın 3 bin devirde çok tatlı hızlanıyor devrini koruyarak. Aniden uçup kaçmak istiyorsanız tsi motor alın. Bu motor size gelmez. Ama kimse abi araç çekmiyo demesin yalan konuşmasın.

Velhasıl fiyatına göre corolla 1.5 tercih edilebilecek bir araç. Bekar adam bu arabayı tercih etmez. Gençler tercih etmez. Kabulüm. Ama biz 2 çocuklu bir aileyiz. Güvenlik, sorunsuzluk kaygıları daha ön planda. Buna istinaden de fiyatına göre corolla tercih ettik. Aracın bittiği filan yok yani. Tercih kriterlerinize göre alınabilir bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woineer -- 13 Şubat 2021; 13:3:36 >

• woineer W kullanıcısına yanıt

Aracınız hayırlı olsun. Forumdaki saçmalıkların aksine gerçek hayattan güzel bir tecrübe. Bunlara verebilecek cevapları yok.

0 tane 1.5 corolla satılmıştır diyenler nerede? Sırf forumdan günde 1-2 kişi şu fiyata aldım diye paylaşıyor. Az değil ki, 3800adet corolla satılmış. 1.6 motor bayiilerde bile yok ocaktan beri. Hepsi plakalı. Çoktan satılmış.

Tüketim olarak zaten iddialı bir motor. Atmosferikte fabrika verisi tutturmak da nispeten daha kolay.

Tüketim paylaşımları da geliyor.

• Her şeyi geçtim.

2020 Model corolla'nın motor kaputunu açın bakın.

Motorun üstünde kapak yok!

Şaka değil, adamlar motorun üstündeki kapağı koymamış. (aynı motoru kullanan tüm eski model corollalarda olan kapak).

Yetmemiş, 2021 model corolla'da kaputun altındaki keçeyi de kaldırmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 13 Şubat 2021; 13:18:31 >
  • toyota gercekten komik bir firma , yıllar önce 1.6 dizel 1.5 turbo benzinli motor getirse diger firmaların pastasından cooook yiğecegini bildigi için getirmez , millet emisyona uygun olsun diye 1,0 turbo 220 torklarda araba yaparken gider 1.5 atmosferik 3 silindir 150 toklu araba yapar üstüne en büyük kozu olan lpg de güme gitmek üzeredir...

ellerinde 1.2 turbo motor ve taş gibi tutulan corolla var uydur ona lpg yi bas gitsin honda 1.5 turbo 182 yi boşunamı hazırladı mis gibi az yaksın diyorsan basmazsın , basttınmı gitsin diyorsan uçuyor zaten şanzumanları aynı bir artısı kalmadı toyotanın

honda 1.0 turbo lpg yaparsa heleki 1.5 turbo ya lpg gelirse çiçek olur çiçek :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.