Şimdi Ara

Türkiye'de artık Corolla bitmiştir. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
6
Favori
40.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: masterap

Hondanin avrupa satislarindan haberin yok sanirim :) civic ve corollanin her ulkede populer oldugu falan yok. Avrupanin gelismis ulkelerinde goremezsiniz. Asya ve amerikada populer

Alıntıları Göster

https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/best-selling-cars-in-europe

Finlandiya gayet de gelismis bir ulke. Civic cok populer olmasa da corolla yaris filan gayet populer. Golf kadar satmamasi bu gercegi degistirmez.

https://www-best--selling--cars-com.cdn.ampproject.org/i/s/www.best-selling-cars.com/wp-content/uploads/2020/03/Chart-5-1-750x559.jpg

Amerikada cok satmasinin sebebi de amerikalilarin bir arabayi yuzbinlerce km kullanmasi. Avrupali o kadar km yapmiyor. 50bin dedigin zaman yamulan sanziman amerikaya gelmedigi icin jettalari filan bile dsgsiz mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

Corolla'nın bu kadar eleştirilmesi, beğenilmemesi işime geliyor. Bu araç listemde. Bu sayede C segment sedan bir aracı donanımlı olarak daha ucuza alma imkanım olabilir. Yeni motor da bana uyar. Ben bu motorla lpg'siz Ankara şehir içi 7lt, şehir dışı 5 lt ortalama ile gezerim, bu da bana yeter. Tork derdim, takıntım da yok. CVT'yi de severim.
    Hahahahayttt ankara şehir içi 7 litre şehir dışı 5 litre ortalama harikaymış. Gerçekler öyle değil malesef

1.6 132 beygirlik 2019 model fabrikasyon lpgli sıfır alınmış corolla sahibi arkadaşım var. Ankara şehir içi 9.5-10 litrenin altına uğraştı uğraştı katiyen düşüremedi ondada cvt şanzıman var.

Benim 2.0 dizel audim bile şehir içinde 7.5 yakıyor hocam. Turbo dizelin 7.5 yaktığı yerde 1.5 atmosferik benzinli bi aracın şehir içi 7 yakacağına inanmak tamamen hayal ürünü olur söyleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 14 Şubat 2021; 13:12:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

Hocam finlandiyanin nufusu ne allah askina :) bir ayda 600 corolla satmislar ve zirvedeymis :) avrupanin diger tarafinda onbinlerce golf satiliyor

Ben toyota adina konusmadim, rav4, chr ve yarisin satis rakamlari fena degil zaten. Satislarin cogu da hibrit. Corolla ve civic avrupada satmiyor, bu kadar basit. Hatta honda komple satmiyor avrupada, cekiliyorlar piyasadan.

• masterap M kullanıcısına yanıt

Corollanın avrupa satışları fena değil. Fransada, ispanyada, portekiz, polonya vs birçok ülkede golften daha çok satıyor.

Honda marka olarak hiç satamıyor.

• Toyota VW gruptan 1.0 turbo motor alip taksa fıstık gibi olur. Bunlar oluyor aslında. Renault 1.5 dizel motoru Mercedes kullanıyor mesela. Bir ara 1.6 dizel motoru Peugeot, Citroen, Volvo ortak kullanıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt

Almasina ne gerek var, kendisinde 1.2 turbo var zaten ancak inatla corolla sedana koymuyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Ben boyle bir yorum actigim icin blok yemistim birinden. Toyotanin bir bildigi varmis  

Emisyon memisyon hikaye. Bu ulkede kimse iplemez oyle seyleri. Benzinli alinacaksa ya her lpg kiti uyacak ya da turboyla performansli olacak. Bu motorda ikisi de yok. Zaten bu motor da 1-2 dandik avrupa ulkesi disinda satilmayacak bile. Almanya ingiltere vs hicbirinde yok.

Alıntıları Göster

10 yıl civarı atmosferik Corolla ve Avensis kullandım. Sürekli kullandığım yol çok rampa olduğu için bazen kızardım arabalarıma ama zaten çok ucuz yürütme maliyeti olduğu için özetle LPG li kullandığım için önemsemedim. Ama şu halde gidip bir daha Corolla almam. Kendileri bilir.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Konu corolla sedan oldugu icin direkt o yonden yorumumu yaptim. Corolla hb ve hibrit olarak avrupa satislari fena degil, dogru. Daha onceden de auris, corolladan fazla satiyordu. Hbler ingilterede uretiliyor zaten. Hb ve sedani kafamda ayirdim ancak cevabimda belirtmemisim, duzelteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Almasina ne gerek var, kendisinde 1.2 turbo var zaten ancak inatla corolla sedana koymuyorlar

Evet o da güzel olur. Az yakar, iyi kaçar ve MTV si çok hesaplı oluyor.

• Ben 1.6 atmosferiklerle ankara şehir içi yoğun denilebilecek durumlarda 8 lt ve altı ortalama tutturuyorum rahat.

Babaanne gibi de kullanmıyorum, sadece akıllı kullanıyorum. Gereksiz serit değiştirme, sollama yapmıyorum, sabırlıyım. Ben 70'le giderken öndeki 60'la gidiyorsa ben de 60'a düşürüyorum bazen hızımı, illa şunu bir geçeyim demiyorum. Bu da bana rahat 2lt getiri sağlıyor. Trafikte insanlar çok şuursuzca araç kullanıyorlar, farkında değiller.

Toyota'nın yeni motoru %15 tasarruf iddia ettiği için 7 lt dedim ama candan mühendisliğin videosu da kafamı karıştırdı. Adam otobanda 8 lt yaktırdı, öyle basmadı da. Acaba buna lpg'siz binilmez algısı yaratmak mı istedi bilemedim. Ben civic'le lpgsiz tork konvertorlu 5,5 lt biraz basarsam 6 lt yapıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Hahahahayttt ankara şehir içi 7 litre şehir dışı 5 litre ortalama harikaymış. Gerçekler öyle değil malesef

1.6 132 beygirlik 2019 model fabrikasyon lpgli sıfır alınmış corolla sahibi arkadaşım var. Ankara şehir içi 9.5-10 litrenin altına uğraştı uğraştı katiyen düşüremedi ondada cvt şanzıman var.

Benim 2.0 dizel audim bile şehir içinde 7.5 yakıyor hocam. Turbo dizelin 7.5 yaktığı yerde 1.5 atmosferik benzinli bi aracın şehir içi 7 yakacağına inanmak tamamen hayal ürünü olur söyleyim

Alıntıları Göster

bu japoncular hayal dünyasında yaşamasalar japon almazlar zaten, baksana adam benzinli honda ile 5 lt otobanda yakıyor o zaman sormazlar mı honda niye dizel çıkardı diye?

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Otobanda 70 km sabit hızda 5 lt yakılabilir hocam, biraz basınca (80 km) 5,5 - 6
  • Zaten dünyada, özellikle araplarda yok satan marka. Türkiye'yi düşünüp keşke lpg'li yapsaydık mı diyecekler 😄

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Toyota VW gruptan 1.0 turbo motor alip taksa fıstık gibi olur. Bunlar oluyor aslında. Renault 1.5 dizel motoru Mercedes kullanıyor mesela. Bir ara 1.6 dizel motoru Peugeot, Citroen, Volvo ortak kullanıyordu.

Mercedes artık motor almıyor onlardan, 1 seneyi geçti. C200d modelinde varken, şehir içi 12 litre yakıyor araç. Nasıl dizel ise 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: SilenthillDream

Dünyanın parasını verip araç alıp LPG taktiranlari anlamıyorum.. Motoru hem mahvediyor hemde ömrünü azaltıyor.. Benzine fazla para vermek istemeyende tasarruflu dizel araçlarına yöneliyor.. Bazı kitle var dizel araçları sevmiyor gidiyor benzinli alıp tüp taktiriyor :D

o kitle benim , dizelin pisliğinden ve gürültüsünden nefret ediyorum. pis yakıt işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 14 Şubat 2021; 15:2:23 >
  • Navi kullanıcısına yanıt

Lpg firmasından ne bekliyorsunuz? Elbette çok yaktiracak. Tam aksi sakin kullanım düşük tüketim paylaşımları da var.

Dediğiniz gibi kullanımla 7 litre ortalama her türlü yakalanır. Ben benzer kullanımla xv ile yakalıyorum. Bu araç litre bazında 2.0 dizel A4 le benzer hatta daha az yakabilir.anormal değil.

• Stones kullanıcısına yanıt

hiçbir renault modelinde 12 lt yakmayan motor nasıl mercedeste 12 yakıyorsa, nasıl bir modelse?

• 1.5 motorun düşük performans - yüksek yakıt olayını dışarıda bırakırsak corolla 2021'de motor - şanzıman uyumu nasıl arkadaşlar, uzun yıllar götürecek bir kombinasyon mu?

• Fabrikasyon LPG'li araç satmak yerine LPG uyumlu motoru kaldırmak da ne bileyim ülkede fabrikası olan bir markadan beklenecek bir hareket değil.

Kayınpedere yeni aldık ocak başında 1.6 Dream MDS'yi 223.000'e geldi zoraki aksesuarlarla.

1.5 motoru tercih etmezdik.

Bu aracı alanların en büyük alım sebebi motorunun sorunsuz ve dayanıklı olması, 200bin km'ye kadar triger masrafının olmaması, LPG uyumlu olması. Şu motora Honda gibi fabrikasyon LPG taksalar daha da güzel satardı. Kendi ayağına sıktı Toyota.

• Eski dizel ile yeni dizeller arasında çok fark var o duyduğunuz gürültü yeni dizellerde pek yok mesela çevremden gördüğüm kadarı ile Opel BMW vw özellikle zaten yeni dizellerde arkadaşım da polo TDI modeli var adam full depo 1400km yapıyor insan daha ne istesin yakıt olarak
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.