Şimdi Ara

Türkiye'de artık Corolla bitmiştir. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
6
Favori
40.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Corolla çok iyi araba konfor açısından ve sağlamlık. Fakat son kasa hakkında bilgim yok. 1.6 benzinli modeli var mı ?
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    90 ile full uzun yol yaparsan 2000 de yaparsın :)
  • commandx C kullanıcısına yanıt

0 tane 1.5 satılmıştır diyen burda ve sözünün arkasında. 2 hafta önce plazaya gittim, cam suyu pompası için. Araç fiyatlarına bakmak istediğimde ellerinde 1.6 olduğunu 1.5 motorun geleceğini fiyatın daha uygun olacağını söylemişlerdi. 2 hafta önce ankaradaki plazaların elinde 1.5 motor yoktu. Dünya Ankara'dan ibaret değil ama sanmıyorum başka şehirlerden olsa olsa 1-2 gün farkeder. 1.5 motor videoları ve alanların geçmişi 2 haftayı geçemez ancak sen 6 haftada 3800 adet 1.5 motor satıldığını idda ediyorsun, bunun 4 haftası araç yoktu.

Plazaların ellerinde halen araç kapattıkları dönemden kalma 1.6 araçlar var daha onlar satılacak. Eğer 1.5 denildiği gibi lpg uyumsuz ve verimsiz bir motorsa millet gözünü kapatıp 1.6 motorlara dadanacak.

Corolla sahibiyim, yıllardır da kullanırım. Ancak sırf sahip olduğum için aracı bu kadar savunmaya gerek yok. Fındık kadar motorlu 1.0 araçlardan bahsedilir olmuş memlekette, onları da savunanlar var. Benim için corolla dizeli bitirdiğinde bitti. Şu saatten sonra megan, egea v.b binerim çünkü araç dediğin benim için kapı önündeki ayakkabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 14 Şubat 2021; 17:8:43 >

• Navi kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarı fotoğrafı alabilir miyim 8 litrenin altına düştüğü yoğun trafikte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Toyota VW gruptan 1.0 turbo motor alip taksa fıstık gibi olur. Bunlar oluyor aslında. Renault 1.5 dizel motoru Mercedes kullanıyor mesela. Bir ara 1.6 dizel motoru Peugeot, Citroen, Volvo ortak kullanıyordu.
    O devir bitti mercedes artık 1.5 dizel falan almıyor renodan anlaşma bitti. 2018 ortası yılı itibariyle mercedes kendi 1.6 litre dizelini yaptı 160 beygir olarak. Bunuda c serisine b serisine a serisine vs koydu. Benzinli seçeneğide 1.3 184 beygir olarak güncelledi hatırlarsanız

• Antor kullanıcısına yanıt

Toyota sahibi değilim. Savunduğum falan da yok. Satamasınlar, beter olsunlar bana ne? Adamlar 1.5 motor almış, lpg uygulamış hala 0 tane satılmıştır gibi saçma sapan bir iddiayı savunuyorsunuz. Satışı düşer vs deseniz neyse de 0 nedir ya? Plakalıların kaydı plaka çıkarken yapılmıştır, bayii ne zaman ikinci el olarak satarsa satsın, satış adedine yansımaz. Corolla kasım ayından beri aylık 3-4 bin satış yapıyor. 3800 adetin hiç yoksa 1000 tanesi 1.5 motordur. Şubatta bu fiyatlara rağmen yüksek olacak satışları. Sırf ocak ayından 3 farklı lpg firmasının 1.5 corolla lpg montajı videosu var.

• Herkese merhabalar,

1.5 motorun şehir içi yakıt tüketimi kaç litre civarı olur? Tecrübe eden var mı?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

hiçbir renault modelinde 12 lt yakmayan motor nasıl mercedeste 12 yakıyorsa, nasıl bir modelse?

Bende 2015 c200d var idi. 8,5 litre yakıyor idi Ankara şehir içi trafiği. Bir gün bakımda yaktığı yakıtı söyleyip sorun olup olmadığını sordum. Servisteki eleman şöyle bir yüzüme baktı, "siz yine iyisiniz, 11-12 litre görüyorum genelde müşterilerden" dedi. Ki, agresif kullanmam ben.

• Toyota bitti demeden bitmez
  • Direkt enjeksiyonlu atmosferik motor mu
    Neden

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

O devir bitti mercedes artık 1.5 dizel falan almıyor renodan anlaşma bitti. 2018 ortası yılı itibariyle mercedes kendi 1.6 litre dizelini yaptı 160 beygir olarak. Bunuda c serisine b serisine a serisine vs koydu. Benzinli seçeneğide 1.3 184 beygir olarak güncelledi hatırlarsanız

Alıntıları Göster

Önden çekişli motorlar hala Renault-Nissan-Mercedes üçlüsünün ortak motoru. 1.5 dci 116 hp ve 1.3t 163hp mercedesin kendi motoru değil ortaklıkla üretilen motorlar.

• Toyota muhendisleri zaten hep zevksizdi
    Sebepleri;
    Dizele bir türlü tam otomatik şanzıman koymadı, hız sabitleyici koymadi
    Kasayı git gide daralttı ve aracı alcalttı

Bunların hepsi Türk tüketici için vazgeçme sebebidir.

1.5 motoru zaten hiç anlamadım ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Bende 2015 c200d var idi. 8,5 litre yakıyor idi Ankara şehir içi trafiği. Bir gün bakımda yaktığı yakıtı söyleyip sorun olup olmadığını sordum. Servisteki eleman şöyle bir yüzüme baktı, "siz yine iyisiniz, 11-12 litre görüyorum genelde müşterilerden" dedi. Ki, agresif kullanmam ben.

Alıntıları Göster

sözüm meclisten dışarı olarak söylüyorum, mercedes sahibiyim diye tapa gaz geziyorsa belki yakmıştır ama bu da motorun değil sürenin kabahati.

• GDI için yüksek basınçlı püskürtebilen uygun LPG düzenekleri var fiyatı normal lpg düzeneklerine göre pahalı ama Corolla'ya 350,000 verebilen LPG dönüşümü için bir 10,000 daha verebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

0 tane 1.5 satılmıştır diyen burda ve sözünün arkasında. 2 hafta önce plazaya gittim, cam suyu pompası için. Araç fiyatlarına bakmak istediğimde ellerinde 1.6 olduğunu 1.5 motorun geleceğini fiyatın daha uygun olacağını söylemişlerdi. 2 hafta önce ankaradaki plazaların elinde 1.5 motor yoktu. Dünya Ankara'dan ibaret değil ama sanmıyorum başka şehirlerden olsa olsa 1-2 gün farkeder. 1.5 motor videoları ve alanların geçmişi 2 haftayı geçemez ancak sen 6 haftada 3800 adet 1.5 motor satıldığını idda ediyorsun, bunun 4 haftası araç yoktu.

Plazaların ellerinde halen araç kapattıkları dönemden kalma 1.6 araçlar var daha onlar satılacak. Eğer 1.5 denildiği gibi lpg uyumsuz ve verimsiz bir motorsa millet gözünü kapatıp 1.6 motorlara dadanacak.

Corolla sahibiyim, yıllardır da kullanırım. Ancak sırf sahip olduğum için aracı bu kadar savunmaya gerek yok. Fındık kadar motorlu 1.0 araçlardan bahsedilir olmuş memlekette, onları da savunanlar var. Benim için corolla dizeli bitirdiğinde bitti. Şu saatten sonra megan, egea v.b binerim çünkü araç dediğin benim için kapı önündeki ayakkabı.

yanlış anlamayın da merak ettim corollanın dizeli sizin için neden vardı? 90 bg lik performans garibi motor (bir süre sürmüşlüğüm var) gerçekten corolladan vazgeçmek için sebep midir? eleştirmiyorum sadece soruyorum.

• https://www.youtube.com/watch?v=uwmrLfUGwxI&feature=youtu.be

1.5 ilk montaj

Sistem yakında tamamen sorunsuz bir şekilde oturur
  • woineer W kullanıcısına yanıt
    Hocam aracınızın 1.6 dizel olduğundan emin misiniz benim bildiğim 1.5 dizeller vardı 2020 modellerde.

• resmen vag bot toyota kullanıcısıyım ayağına konu açarsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Dedi fabrikayı kapatip giden Honda Civic sahibi

Arabaların en dandikleri ülkemize geliyor bunlarda birbirini yiyor.

• Geçen hafta seatta çalışan satış temsilcisi arkadaşımın yanına gittim hem muhabbet hemde araba meraklısı birisi olarak yeni leonu yakından incelemek istedim neyse laf lafı açtı konu ford focus ve Toyota Corolla ya geldi dedim ki şu zamana geldik hala ikiside ısrarla atmosferik motorlu araba yapıyorlar ve deli gibi de satılıyor dedim arkadaş net bir cevap verdi kardeş Toyota b.kun üzerine coralla yazsa yok satar dedi bizim ülkemizde bu araca ayrı bir hayranlık var dedi.
    Düşününce haklı Toyota sahipleri gerçekten markaya sadıklar ve sorunsuz bir araç olması bunda en büyük etken kimseyi seçimlerinden dolayı yargilamamak lazim bu yüzden
    Herkesin kendine göre kalite algısı farklı
    Ben şahsen turbo araç kullanıcısı olarak şunu söylemek isterim teknoloji ve yakıt olarak 40 tane atmosferik araca değişmem
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.