Şimdi Ara

Türkiye de 2. El Araba Alınmaz, Çok Büyük Risk ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Müşteriye dedik ki, Hocam ucuzu var ama tavsiye etmeyiz arabaya yazık, alana yazık.

Arabaya yazık ise o parçayı satmasaniz daha iyi değil mi? Müşteri memnuniyetinizi de artirirsiniz

Çoğunlukla dandik malzeme elde bulundurmuyoruz.

Elimizde ki ürün gamının %70'ten fazlası oem malzeme ve satmakta zorluk çekiyoruz.

Toptancı depolarına yakın olduğumuz için ucuz malzemeyi 1 saat içinde tedarik edebiliyoruz.

Bu örnekte de durum aynen böyle oldu.

Bize sorulan parçanın orjinal'i de dahil olmak üzere neredeyse tüm alternatifleri ile fiyatlandırıp müşteriye sunuyoruz.

Yani bu örnekte ki olayda Orjinal VW - LUK - SACHS - VALEO - Bule PRİNT ve MAPA seklinde fiyat verdik.

Müşteri istediğini seçti.

• Arkadaşlar sıfır opel astra aldım sol arka kapı değişmiş hem de yan sanayi, diyeceklerim bu kadar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    1. el araç alırken; en azından araca 2 yıl binmiş olsun; mümkünse ilk sahibi olsun; al-satçı çakaldan- cahil adamdan -parası çok kıymetli adamdan araç alınmaz..
    2. kendim aracımın önemli bakımlarını mutlaka yetkili servisinde yaptırırım; yağını - filtresini internetten motul ve MANN Filter ile kendim değiştirirm.
    3. aracımı asla hırpalamam-saçma salak devir yükseltmem;motor soğukken 2500 deviri bile geçmem..
    4. otomatik şanzımana gözüm gibi bakarım.
    5. sadece iç temizliğine çok titizlenemiyorum 2 çocuk var; ama asla sigara içmem hatta çocuklara dondurma falan bile yedirmem :)

şimdi benden de alınmaz mı ?

• Nasılsanız öyle yönetilirsiniz,
    Şaşırmadım.
    Arada biz gibi namuslu, şerefli, dürüst adamlarda kaynadı.

Ben arabamı direk bayisine götürürüm ve o bakımda ne gerekirse yaptırırım.

Önce test sürüşü yaparlar, rutin bakım harici Servis kayıtlarından geçmiş işlemler çıkıyor, test yapanda fren diski yada on takımda bir dişli vsvsvs ne eskimişse liste yaparlar bende yaptırırım.
    0 dan beri arac bende ve 180 k kö oldu. Bugune kadar tüm bakımlarını bu şekilde yaptırdım.

Gecen bakımda aynı bu şekilde bir adam geldi,
    servis görevlisi, rutin bakım harici bir dünya parça çıkardı ve bunlar hiç değişmemiş, değişmesi gerekiyor dedi. Siz rutin bakım yapın gerisini ben dışarıda hallederim dedi. Adam gidince servis yetkilisi arabayı servis bakımlı göstermek için yapıyorlar ,
    bu devirde sizin gibi kullancı bulmak çok zor dedi :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 19 Ağustos 2021; 18:34:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alim gucu yuksek olsa herkes en iyisini alir

ekonomi once ahlaki bozar

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Ben aracıma orijinal/oem veya üst kalite parça bulamayıp internetten sipariş etmek zorunda kalıyorum, elalem çin malı fren seti takıyor. Şimdi ben arabayı komple boyatsam afedersiniz cahil ve aptal bir vatandaş gidip boyasız diye çin malı, yan sanayi, her tarafı çizik dolu arabayı tercih edecek.

Ondandır sanırım sürekli "arabalardan birini satarsan ben alırım" diyor eş dost, arabayı sahibindene koymadan alıcı bulunuyor hemen.

Cahil tayfa "hatasız" arabalara binmeye devam etsin. Müstehak.

Hocam internetten siparis verince zaten buyuk ihtimal sahte urun , cin mali aliyorsun. Internetten hoc bir bir bir firmadan alinan mala guvenme derim.

X marka grubuna online yedek parca satan, facebook gruplarinda aktif olan bir firmanin bile sahte hava filtresi sattigini gordu bu gozler.

Alman diye aliyorsun made in turkei

Herkesi zan altina almak doğru olmaz da ,örnekleri var diye düzeltelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 19 Ağustos 2021; 19:40:2 >

• Satmadan önce arabanın her tarafını düzeltecek olsanız para dayanmaz. Benim geçen sene sattığım Jetta’nın klima kompresörü bitikti, o şekilde söylemeden sattım.Vag grubunun en kronik arızalarından birisi iyi bilirsiniz, baya da pahalı bir aparat.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sıfır alsa ya bayiden yada galeriden tokat yiyecek, 2. el alsa başka türlü kazık yiyecek.

Ne yapsın bu vatandaş, oturup kendi arabasını mı üretsin???

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Hocam internetten siparis verince zaten buyuk ihtimal sahte urun , cin mali aliyorsun. Internetten hoc bir bir bir firmadan alinan mala guvenme derim.

X marka grubuna online yedek parca satan, facebook gruplarinda aktif olan bir firmanin bile sahte hava filtresi sattigini gordu bu gozler.

Alman diye aliyorsun made in turkei

Herkesi zan altina almak doğru olmaz da ,örnekleri var diye düzeltelim

Alıntıları Göster

Hocam benim yedek parça aldığım siteyi çoğu opel/chevroletçi arkadaş biliyordur onlineyedekparca.com şu ana kadar bir falsolarını görmedim. Her zaman ürün neyse onu söyleyip yolluyorlar. Whatsapp hatlarındaki arkadaş(lar) üşenmeden yardımcı oluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Misterr

Satmadan önce arabanın her tarafını düzeltecek olsanız para dayanmaz. Benim geçen sene sattığım Jetta’nın klima kompresörü bitikti, o şekilde söylemeden sattım.Vag grubunun en kronik arızalarından birisi iyi bilirsiniz, baya da pahalı bir aparat.

"Söylemeden sattım" ne demek ya? Haberin varsa nasıl söylemezsin böyle bir şeyi? Kızılay meydanda cepçilik de yapıyor musun? Alıcı arkadaş umarım dava açar da dava masrafları aklını başına getirir.

Vag kullanıcı kitlesinden neden araba alınmaz diye soru soranlar için çok güzel bir numune.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 19 Ağustos 2021; 21:7:17 >
  • Yıl 2005.. Aracımı sıfır olarak almıştım, ufak bi kaza sonucu yapılması gereken herşeyi orjinal parçaları ve yetkili servisinde yaptırmıştım. İlk sahibiyim, halen o aracı kullanıyorum. Çok almak isteyen oldu ama satmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Misterr

Satmadan önce arabanın her tarafını düzeltecek olsanız para dayanmaz. Benim geçen sene sattığım Jetta’nın klima kompresörü bitikti, o şekilde söylemeden sattım.Vag grubunun en kronik arızalarından birisi iyi bilirsiniz, baya da pahalı bir aparat.

Vicdanınız rahatsa diyecek birşey yok

• satmaya utanmayip takani elestirmek...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de buna ayar oluyorum işte. Altında kaç bin liralık arabası var. Gidip hala ucuz parça takmanin peşinde. Lan o zaman araba binme , araba alma ? Ne diye o kadar para verip araba alıyorsun? Bazı insanlar son sürat geri zekalı olma yolunda ilerliyor arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: thugs_life

Arkadaşlar sıfır opel astra aldım sol arka kapı değişmiş hem de yan sanayi, diyeceklerim bu kadar.
    Yuh diyorum artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

satmaya utanmayip takani elestirmek...

Konuyu doğru düzgün okumayıp boş yorum yapmak..

• Çok ucuza gitti zaten hocam, alan adam çok öldürdü pazarlığı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence konunun değinilmesi gereken kısmı

"Hocam ucuzu var ama tavsiye etmeyiz arabaya yazık, alana yazık."

Kötü hemen bozulacak bir parçayı siz nasıl satıyorsanız onlarda takıp satıyor. Sizin gibi esnaflar o parçaları getirip satmasa çoğu usta bunlara ulaşamayacak. Hatta ithalatı yada üretimi engellenmeli ama biz o zamanları göremeyiz. Araba almayı bırakT ürkiyede yaşamak risk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 20 Ağustos 2021; 10:43:22 >
  • Madalyonun birde diger yuzu var. 39000 kmde bakim yapilan aracima satacagim icin 42.000 kmde tekrar bakim yaptirayim dedim. parcayi satan esnafa laf arasinda aracimi satacagimi soyledigimde "orjinal parca neden kullaniyorsun, zaten bakima daha cok var ben olsam hic yaptirmam" gibi cumlelere maruz kaldim. Yani diyecegim o ki toplum oyle yozlasmis oyle curumus ki duzgun birsey yapan kisiye tabiri caizse enayi gozuyle bakiliyor. Desinler trenine hayatim boyunca binmedigimden dolayi benim icin birsey farketmiyor ama toplum boyle sekilleniyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.