Şimdi Ara

Türkiye de 4. Operatör Olsun Mu ve Kim Olsun ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese Merhabalalar; Türkiye de 4. bir GSM operatörü olmalı mı diye herkesin bir fikrini almak istedim. Avrupa da bizden daha az nüfusa sahip ülkelerde 4 tane operatör hizmet vermekte örnek olarak Avusturya. Benim fikrim T-Mobile Türkiye veya Telefonica O2- Türkiye 4. operatör olarak hizmet verse çok daha iyi olurdu yada Hutchison 3 gibi sadece 3G operatörü olacak. Herkesin fikrini bekliyoruz.

Örnek olarak:

A1 Telekom Austria AG (A1)

GSM 900/1800

Live

Network Information | Roaming Partners | Services | Coverage Map
    A1 Telekom Austria AG (A1)

3G 2100

Live

Hutchison 3G Austria GmbH (3 AT)

3G 2100

Live

Orange Austria Telecommunication GmbH (Orange)

3G 2100

Live

Orange Austria Telecommunication GmbH (Orange)

GSM 1800

Live

T-Mobile Austria GmbH (T-Mobile A)

GSM 900/1800

Live

T-Mobile Austria GmbH (T-Mobile A)

3G 2100

Live

• Türk malı olsun bari olmuşken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

Türk malı olsun bari olmuşken.
    turkcellin alt yapısını kullanan bir sanal operatör olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: WISELY

turkcellin alt yapısını kullanan bir sanal operatör olsun

Alıntıları Göster
    Aria'nın çıktığı zamanki koşullarda ve tarife anlaşıyında Aria gibi farklılıklar getirecek bir operatör olsun ve tabi ki de %100 Türk olsun...
  • 4. operatorun kurulabilecegi yil

1994 +25=2019

önlerden yerimizi alalim, 2019 da konuyu hortlatacagim :)
  • zor ya koca ülke, sağlam para harcicak bide ucuz olması beklencek ondan zor düşününce.ama olmasını isterdim tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

zor ya koca ülke, sağlam para harcicak bide ucuz olması beklencek ondan zor düşününce.ama olmasını isterdim tabiki.
    Başlangıçta iyi yatırım yapması lazım gelecek şirketin.Benim böyle bi düşüncem olsa 3 ayda İstanbul,Ankara,İzmir ve Bursa'ya dikerim istasyonları,ancak tabii ki müşteri çekmek için çekim gücünün de 3g nin de iyi olması lazım.(Kalite Turkcell-fiyat avea ayarında olmalı.) Sonra Diğer büyükşehirlere yatırım yaparak büyüyebilir.

Yatırımın kendini amorti etmesi en az 4-5 yıl sürer gibime geliyor,o yüzden de pek heveslenen şirket yok zaten..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunu Türkiye'de yapsanıza
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1351

Başlangıçta iyi yatırım yapması lazım gelecek şirketin.Benim böyle bi düşüncem olsa 3 ayda İstanbul,Ankara,İzmir ve Bursa'ya dikerim istasyonları,ancak tabii ki müşteri çekmek için çekim gücünün de 3g nin de iyi olması lazım.(Kalite Turkcell-fiyat avea ayarında olmalı.) Sonra Diğer büyükşehirlere yatırım yaparak büyüyebilir.

Yatırımın kendini amorti etmesi en az 4-5 yıl sürer gibime geliyor,o yüzden de pek heveslenen şirket yok zaten..

Alıntıları Göster
    Aycell ne güne duruyor açsınlar ona özel bir hat işte.hem bu sayede 4.operatör olur hem de avea ile beraber ortak reklam yapar güzel olmaz mı sizce bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Ugur -- 16 Şubat 2012; 7:36:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Ugur

Aycell ne güne duruyor açsınlar ona özel bir hat işte.hem bu sayede 4.operatör olur hem de avea ile beraber ortak reklam yapar güzel olmaz mı sizce bu.

Alıntıları Göster
    Eğer Çek Cumhuriyetindeki kalitede bir operatör olacaksa ben kesinlikle T-Mobile derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.R.E.S.

Eğer Çek Cumhuriyetindeki kalitede bir operatör olacaksa ben kesinlikle T-Mobile derim.

Alıntıları Göster
    TELSİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

TELSİM

Alıntıları Göster
    Arkadaşım Türkiyede 4 tane gsm şirketine izin veriyor devlet.4taneden fazlası olamaz.isterse dünya devi olsun 5ci olarak girme hakkı yok
    4 gsm şirketi şuan Turkcell vodafone avea(aycell ve aria) olarak kota doldu.Başka yapma şansı yok

iyimiki bu kural diye soracak olursanız.okulda öğreniyoruz uzun uzun biz

gerçekten bu kota uygulaması bizim iyiliğimiz için var.isteyen araştırsın biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blizzard Days -- 16 Şubat 2012; 11:09:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Arkadaşım Türkiyede 4 tane gsm şirketine izin veriyor devlet.4taneden fazlası olamaz.isterse dünya devi olsun 5ci olarak girme hakkı yok
    4 gsm şirketi şuan Turkcell vodafone avea(aycell ve aria) olarak kota doldu.Başka yapma şansı yok

Alıntıları Göster
    Tamam da zaten Aycell ve Aria AVEA olmadı mı. Sonuçta aktif olarak 3 tane operatör var. Yani 4. olarak biri daha gelebilir aslında gelmeli de daha fazla rekabet olur sonuçta nüfusumuz Avrupa ülkelerinden fazla. Aslında dediğim gibi sadece 3G hizmeti veren bir operatör olması daha anlamlı olur en baştan.

• quote:

Orijinalden alıntı: thegreatbaron

Tamam da zaten Aycell ve Aria AVEA olmadı mı. Sonuçta aktif olarak 3 tane operatör var. Yani 4. olarak biri daha gelebilir aslında gelmeli de daha fazla rekabet olur sonuçta nüfusumuz Avrupa ülkelerinden fazla. Aslında dediğim gibi sadece 3G hizmeti veren bir operatör olması daha anlamlı olur en baştan.

Alıntıları Göster
    Rekabetle alakası yok malesef. Gsm şirketlerinin maliyeti inanılmaz büyük
    Devlette millet bu işe girsin diye 4 isimle sınırlandırmış. Sınırlandırdığı için bi nevi tekel pozisyonuna bürünerek hepsi maliyetini çıkarıp anca kara geçebiliyor

Yani fazla şirketin olması hepsinin tek tek maliyet harcayıp hiçbirinin maliyetini çıkaramamasına gelicek. atıyorum aveada 20milyon müşteri var.Bunların 19milyonu maliyetine gidiyor.1milyon müşteriylede kar yapıp zenginleşiyor.Basitçe böyle tabi çok daha ayrıntılı ama

Ben istemezmiyim piyasada 20 firma olsun rekabetten dolayı herşey çok ucuz olsun.
    Ama malesef bu konuda olmuyor öyle.(aynı şey elektrik işinde su işinde filanda var)

şuan isim olarak 4 şirket olarak 3 var ama.Belki bi tane daha gelmesi iyi olabilir.İyice düşünülmesi lazım

uzun oldu ama bide nüfusla alakası yok.Çinde bi operatörün 300milyondan fazla üyesi var ama şirketin durumu öyle çok zengin değil

• bence olmali, özellikle internet konusunda yogunlasmali.
  • quote:

prosedür olarak merak ettim nasıl yani suan hala aycell mi var.yani o da ismi alır değiştirir sorun olmaz da merak ettim ben şimdi cesim diye gsm operatörü cikaramazmiyim işin maddi yanını sormuyorum sadece bu lisans mevzularini soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

prosedür olarak merak ettim nasıl yani suan hala aycell mi var.yani o da ismi alır değiştirir sorun olmaz da merak ettim ben şimdi cesim diye gsm operatörü cikaramazmiyim işin maddi yanını sormuyorum sadece bu lisans mevzularini soruyorum.

Devlet 4 tane gsm şirketine izin veriyor.Kentrilyon say 5cisini açamıyorsun.Kanunun değişmesi gerekicek
    Aycell ile aria birleşince 3 gsm şirketine düştü.Devlette kabul etti 4 fazla oluyor diye zaten.

Prosödür olarak isim hakkı aycell ve aria olarak 2 tane hak aveada

Ama devlet yeni düzenleme yaparmı bilmem.bence yapmaz ama

• Millet Avrupalarda konuşma paketine taahhüt verip bedava telefon sahibi oluyorken bizim burda kıytırık cihazlara saçma sapan ücret isteyip birde üstelik 24 ay taahhüt isteyen firmalara inat iyi bir firmanın pazara girmesini çok isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesona

Millet Avrupalarda konuşma paketine taahhüt verip bedava telefon sahibi oluyorken bizim burda kıytırık cihazlara saçma sapan ücret isteyip birde üstelik 24 ay taahhüt isteyen firmalara inat iyi bir firmanın pazara girmesini çok isterim.
    3G bant genişliği için ihalelere çıkılırken toplamdaki bant genişliği 3'e bölünmüştü sonra bunu 4'e bölüp büyükten küçüğe kadar olan 3 tanesini 3 operatöre verdiler, en az genişliği olan 3G haberleşme bandı boş duruyor diye biliyorum.. 4. bir operatör için yer var yani..
    Taa bu ihaleler zamanından kalan bir bilgi sonra ne oldu bilmiyorum ama başkasına arada da veremezler yani, haberimiz olurdu.

• Kim
    Ne derse desin telsim in yerini kimse tutamaz
    Cep ogrenci 100 konture 100 sms
    Yurt disi dahil veriyordu
  • olmasın..

radyasyon bulutuna birisi daha katılmasın. yeter bu kadar operatör.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.