Şimdi Ara

Türkiye'de her 1000 kişiye düşen otomobil sayısı 190 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

istanbul federal bir yer haline gelmeli ve özel kanunlarla yönetilmelidir.

80 il ile istanbul aynı kanunlarla yönetilemez.

çok sert kanunlar uygulanmalı istanbul'da.

tarihi yarımada, kadıköy, beşiktaş, üsküdar vb. çok merkezi lokasyonlara araç girişleri ücretli hale getirilmeli.

rush hour'da sabah saat 6 ila 10 arası ve akşam 16:00 ila 19:30 arası, araçlara tek binilmek yasaklanmalı. en az 2 kişi binilsin o arabalara, binemeyen yanına kimseyi almak istemeyene de toplu taşıma zorunlu tutulsun. çatır çatır da ceza kesilsin, bütün gün tiktok izliyor o kadar trafik polisi oturup çalışsınlar.

ne trafik kalır ne de kaos.

diğer söyledilklerinize katılıyorum, yedi sülaleyi doyurmak ve siyasilerin şahsi çıkarlarını toplum ve millet çıkarlarının önünde tutması ile bugünlere geldik. bu saatten sonra da yapacak çok bir şey yok, deprem olacak ve türkiye olarak büyük bir ekonomik kriz yaşayacağız. sonra ders çıkarır mıyız, asla.

• Mr Thoth kullanıcısına yanıt

Beton manzaralı Toplu hapishane inşaa etmişler. Allah kurtarsın diyelim burada oturanlara :D

Reklamlarda Heryeri yeşil yeşil geniş cıvıl cıvıl parklı falan gösterirler satarlar enayilere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 4 Şubat 2025; 13:48:55 >
  • ülke nüfusunun artış hızından daha çok oto satış hızı var..
    1000 kişiye en az 300 araç belki de daha fazla araç düşüyor sanki..
    başladı yine kazıkçı oto simsarları lobi faliyetlerine

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    çanakkale gündem
    Türkiye’deki motorlu taşıt sayısı belli oldu
    https://canakkalegundem.net/2025/01/22/turkiyedeki-motorlu-tasit-sayisi-belli-oldu/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr Thoth kullanıcısına yanıt
    E sözde bu noktada işte devletin ilgili birimlerinin devreye girmesi gerekir. Aç gözlü çok tabi. Ama ilgili birimlerde defter arası falan almayacak. Ne teklif edilirse edilsin hayır kardeşim senin bu alana bu kadar katlı bu kadarı yeşil alanlı, bu kadarı otoparklı bina yapmana izin var sadece demesi gerekir. Ne oy için, ne çaktırmadan para için izin, af vs çıkartılmaması gerekir. Senelerdir, akp öncesinden beri bile devletten toprak çalmak ödüllendirildi. O fikirtepenin çoğu misal, devletten toprak çalma üzerinedir. Yani gecekondurulur. Sonra af bilmemne ile tapusu alınır. Şimdi de dedeleri zamanında devletten alan götürenlerin torunları milyonluk 5-6 dairemiz oldu diye ekstra ödüllendirildiler. Bizim devletten bir şey çalınmaz diye paşa paşa 3 gecekondu yaptırılacak kadar parayı tek kat mülkiyetli daire almaya harcayan dedelerimiz ve onun nesili de cezalandırılıyor. Vergisini zamanında ödeyen vs gibi.

Maalesef bir benzeri de Hatay'da falan yaşandı işte. Normalde asla bina yapımına izin verilmeyen depreme aşırı güvensiz yerlere dikilen binalar, seçim öncesi oy için af'larla yasallaştı. Hadi kendi edip kendi hala oturupda canından olana, cahildi, para hırsıda vardı kendi etti kendi buldu diyelim de, çoğunluk kiracı vs idi. Kiralık ev tutarken de sanki herkesin çok parası imkanı varmış gibi, bir de zemin etüt raporu isteyip ona göre mi daire bakacak.

Hadi zemin raporu iyi diyelim, hala daha binayı yapana denetmen firmayı da kendin seç olayı var. Adam onay vermeyeni seçmiyor ki. Kiracı kolonlardan karot alıp bilmemkaç binlaraya denetime mi gönderecek.

Artık yetkililerin, millet cahil, aç gözlü, biz de suyu akıtıp yolunu bulduralım yerine, oy için de para için de doğrusundan şaşmamaları lazım.

• Bu şehirler şuan deprem riski ile karşı karşıya. Devlet doğru planlama ile iş saatlerini de azaltarak konforlu yaşama geçiş,kentsel dönüşümle vatandaşın eski evini yıkıp yerine yeni modern binalar yapmak suretiyle,

Ve evinin yerine yapacağı lüks sitelerle gelir kaynağı yaratarak o nüfusu düşürebilir.

Örneğin Bağcılar'da çürük binanız var. Ben size yine Bağcılarda yeni bir bina yapmak suretiyle ev veriyorum, ücretsiz. O mahalleyi de site haline getiriyorum.

3 milyonluk ev oluyor 15 milyon.

Anadolu'ya gittiğiniz için de haftada 4 gün 8saat çalışma ve barınma+araba veriyorum

Yani hem eviniz duruyor tatillerde İstanbula gidiyorsunuz

Hemde Anadolu'ya göçmüş oluyorsunuz

Çok basit düşündüm:)

• en1gma kullanıcısına yanıt

kentsel dönüşüm rantsal dönüşümde kullanıldı

bakın farklı ilçeler farklı mahallelerden bahsetmiyorum

aynı ilçenin aynı mahallesinde birine kot farkından dolayı 7-8-9 kat izin verilirken

diğerini 3 katla yasal olarak sınırlıyorlar bu yüzden dolayı inşaatı yapıcak firma gidiyor arsayı nerdeyse bedavaya getirmek için

derelerde tepelerde 3-4-5 kat bodrum inebilmek için oralarda dönüşüm yapıyor fazladan daire çıkıyor diye

bu haksızlık düzeltilmiyor imarda kat sınırı varsa her parselde aynı olmalı

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

Farkındayım,benim söylediğim şey zaten mevcut sistemle mümkün değil.

• Evren7 kullanıcısına yanıt

Daha iddia ettiği seyin arkasında durup forumu bilgilendirmekten çekinen,

konusunu açamayan bir üyenin

Türkiye Almanya kıyas mevzusundan bahsetmesi biraz garip olmuş sanki.

Bildiğinizi iddia ettiğiniz,aksini iddia edenlerin koyun olduğunu söylediğiniz bir konunun aylardır altını dolduramadiniz. Sizce Almanlar da böyle mi yapıyordur?

Linki burada

https://forum.donanimhaber.com/togg-anket--157487015-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 4 Şubat 2025; 20:32:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.