Şimdi Ara

Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
7.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Belki başka bios atarak o hızı stok yapmıştır, 10000 ini aldığım testte kart 1ghz de değil 1060 da.

sen 10000 uzerine cikacak mi diyince benim kafa mhz'ye calisiyor dedim bir sifir fazla yazmis ok my bad.30 mhz eklesek 256 shader farki kapaniyor mu yani toplam degil islemci farkli grafik sonucuna bakarak soyluyorum.amd boyle bir hatayi nasil yapti ya da kasten mi yapti program mi kullanamiyor cunku bazi testlerde shader mhader hak getire heaven mesela sakin yapma bmw stokta bile tokatliyorum diye gelir ama tomb raiderde etki ediyor shader tressfx de acarsan ozellikle.agir isler icin tasarlanmis bu kart.mesela bilirsin 7950 aldiginda dibine kadar oc yapmak istersin ama 7970 olsa pek oc yapmak istemezsin bu kart daha da abartisi bu durumun.amd 290x'i titana rakipmis gibi gosterip daha pahali satip bu karti bu fiyattan satmasi sanirsam rekabet kanunlariyla alakali olabilir.

• BF4 TEST bekliyoruz
    ati kartlar bf4 iyi performans vermiyor
  • hocam hayırlı olsun bi arkadaşa sormuştum ama cevap alamadım acaba siz yardımcı olurmusunuz diyecem poweriniz corsairin en iyi modeli olan ax serisi yanlış görmediysem acaba siz oyuna girmeden nette gezerken psu nun fanı dönmeye başlıyormu yoksa belli bi süre sonra ısınmaya başlayıncamı dönüyor öğrenmek istiyorum sakıncası yoksa sizin için
  • Msi af ın beta 17 si çıktı onda bu kartlar için voltaj kontrolü gibi zımbırtılar varmış gözüme çarpmıştı... Kartınz hayırlı olsun genelde nvidia kartlar takılıyordunuz değişiklik olmuş anlaşılan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Belki başka bios atarak o hızı stok yapmıştır, 10000 ini aldığım testte kart 1ghz de değil 1060 da.

sen 10000 uzerine cikacak mi diyince benim kafa mhz'ye calisiyor dedim bir sifir fazla yazmis ok my bad.30 mhz eklesek 256 shader farki kapaniyor mu yani toplam degil islemci farkli grafik sonucuna bakarak soyluyorum.amd boyle bir hatayi nasil yapti ya da kasten mi yapti program mi kullanamiyor cunku bazi testlerde shader mhader hak getire heaven mesela sakin yapma bmw stokta bile tokatliyorum diye gelir ama tomb raiderde etki ediyor shader tressfx de acarsan ozellikle.agir isler icin tasarlanmis bu kart.mesela bilirsin 7950 aldiginda dibine kadar oc yapmak istersin ama 7970 olsa pek oc yapmak istemezsin bu kart daha da abartisi bu durumun.amd 290x'i titana rakipmis gibi gosterip daha pahali satip bu karti bu fiyattan satmasi sanirsam rekabet kanunlariyla alakali olabilir.

hocam ben hala 290'ın 290x ten farkının 53mhz olduguna ınanamıyorum.bilmediğimiz farklı gizli bir özellik olaiblir mi?neibliyim rop sayısı farkı gibi gercı sıteler aynı gosterıyorlar ama anlayamıyorum

• poyraz_371 kullanıcısına yanıt
    El nino evet yanlış yazmışım.

Bf4 testi ile uğraşıyorum ama hangi server a girsem server çöküyor ondan daha düzgün oyun olan bir yer bulamadım.

@poyraz_371 Her seride üst seviyedeki her kartı kullanıyorum genelde ve çoğunlukla nvidia kartlarla daha stabil daha kullanımı kolay bir sistemim oluyor ondan nvidia da kalıyorum yoksa pek markaya bakmıyorum hangi kart daha rahatsa o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyri -- 14 Kasım 2013; 20:05:02 >
  • Çözünürlüğe göre güzel değerler bence.
  • Hayırlı olsun. benchmark aracı olmayan oyunları direk fraps ortalaması alarakta sonuçlandırabilirsin sonuçta birebir kullanıcı deneyimi olmuş oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_nino_09

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

hocam ben hala 290'ın 290x ten farkının 53mhz olduguna ınanamıyorum.bilmediğimiz farklı gizli bir özellik olaiblir mi?neibliyim rop sayısı farkı gibi gercı sıteler aynı gosterıyorlar ama anlayamıyorum

sadece mhz farki degil 290x 2816 paralel islemci 290 2560 mi oyle bisi yani yapisal fark var karsilastirma icin soyluyorum 7970 2048 ama rop vs de farkli 290 serisinde sadece shader farki degil 7900 ile arasinda.dedigim gibi su anda oyunlar 7970'le zaten calisiyor 290x 290 arasindaki shader farki performansa etki etmiyor demek ki simdilik ilerde fark olabilir ama 290 varken sacma yani 290x almak.

• merakla bekliyorum bf4 multi testlerini 2.3 gün içinde kart alıcamda cok faydası olucak bana
  • x versiyonu ile arasındaki fark durumu nasıl
  • Hayırlı olsun.

Daha önce biri inceleme diye başlık açmıştı ama inceleme demeye şahit lazımdı.

Kartı ısı ve ses konusu dışında nasıl buldun?
  • Kac liracik bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı uğurlu olsun kartınız Bende Batman Arkham City ile deniyim hocam kartımı, aradaki performans farkını merak ettim Benimde monitörüm 2k olduğu için hocam, testleriniz benim için ayrı bir önem taşıyor

Hocam bu arada soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Tahminimce belli bir süre sonra sizi sinir etmeye başlayabilir Özellikle Overclock yapmayı da düşünüyorsanız, sonuçta bu kartlar sanki Overclock için çıkartılmış Hızaştırmaya çok iyi tepkiler veriyor

Hocam bu arada bende elimdeki oyunlarla Bench almaya çalışıyım sizinki gibi (Bench alınacak oyunlarda tabi). Bu çözünürlükte R9 290 ve HD 7970 farkını güzelce görürüz, hem belki biraz olsun karşılaştırma konusuna dönüşebilir Tabi bu konuda sizinde düşünceniz olumlu olursa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 14 Kasım 2013; 20:39:24 >

• X versiyonu ile oyunlarda aynı kart. Benchmarklarda da çok yakınında.

@bocekgrafik Saol. Kart güzel aslında kendini 80 derece de tutabiliyor ama gürültülü oluyor tabi, %50 de gayet kullanılır sıcaklık sabit kalıyor. Sessiz mod da yoksa hız düşürüyor fanı %30 larda tutmaya çalıştığından.

@Ozbkn91 Güzel kart ses konusunda sıkıntınız yoksa alınır.

Bf4 testlerini ekledim hem 1440p hem de 1080p için 2 map oynadım durum bu. Yine oynadıkça kaydedip daha çok değer oluştukça ona göre değişiklik yaparım ama bundan pek oynamaz, oynadığım en çok patlamalı oyundu. Gerçi fpsler olması gerekenden yüksek geldi bana, tekrarlayacağım testleri ama bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Single da durum daha kötü garip bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyri -- 14 Kasım 2013; 20:52:33 >
  • Hep eleştiri konusu olan akıcılığını sormuştum aslında. O yönden nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Hayırlı uğurlu olsun kartınız Bende Batman Arkham City ile deniyim hocam kartımı, aradaki performans farkını merak ettim Benimde monitörüm 2k olduğu için hocam, testleriniz benim için ayrı bir önem taşıyor

Hocam bu arada soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Tahminimce belli bir süre sonra sizi sinir etmeye başlayabilir Özellikle Overclock yapmayı da düşünüyorsanız, sonuçta bu kartlar sanki Overclock için çıkartılmış Hızaştırmaya çok iyi tepkiler veriyor

Hocam bu arada bende elimdeki oyunlarla Bench almaya çalışıyım sizinki gibi (Bench alınacak oyunlarda tabi). Bu çözünürlükte R9 290 ve HD 7970 farkını güzelce görürüz, hem belki biraz olsun karşılaştırma konusuna dönüşebilir Tabi bu konuda sizinde düşünceniz olumlu olursa

Test koyabilirsin tabiki ama çok abartmazsan sevinirim yoksa bir yerden sonra konudaki diğer skorlardan konu başka yönlere kayıyor.

Değiştireceğimi sanmıyorum çünkü karttı satarım ben gtx780ti yi kullanmadan rahat edemem 1 hafta sonra ikinci el kısmında ilanı görürseniz şaşırmayın. Kendi üzerindeki soğutucu da arada denemek yapmak için uygun gibi duruyor ama günlük çok yükske değerler için gürültülü olur, düşünen varsa özel soğutucu takması lazım(bu karttı zaten normal özel soğutuclarda zor soğutur baya kaliteli bir şey lazım, dandik markaların çıkartacağı soğutucular pek bir işe yaramaz gibi.)

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Hep eleştiri konusu olan akıcılığını sormuştum aslında. O yönden nasıl?

Titan neyse bu da o, aralarında aynı fps de bir fark yok zaten aynı fps yi de alıyorlar. Geçen gün konu da yazdıklarım geçerli tabiki de multi oyun ultra da oynanmaz ne kadar fps 60 üstü olsada oynanamaz bana göre.
  • Anladım hocam, denemelik aldınız yani kartı O zaman hocam bu skorları 2k da 780 Ti ile karşılaştırma şansımız da olacak

Tabiki hocam, maksat isteyenler aradaki farkı görebilsin Zaten dediğim gibi elimdeki oyunlarla karşılaştırma yapmış olucaz hocam
  • Yeni kartınız hayırlı olsun.

Yine incelemelerde başı çekiyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.